2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ne zaman yapıyorlar nst canım?
Evet çoğu yalancı sancı oluyor. Böyle böyle geldik bu haftalara inşallah biraz daha dayansınlar 🥰🤗

Açılmanız başlamış ihmal etmeyin gidin bence kontrole.
Hic yapmiyorlar canim burda nst.Bende yalanci sanci saniyorum.Cunki cox az devam ediyor.Ilac bile almadan geciyor heme cok sukur.Aynen canim,insaAllah 6-7 hafta da dayansalar cok iyi olur kuzucuklarimiz🤲🏻🥰

Canim ben yuruyunce kasilmalarin oldugunu hissettim ama brexton hick mi yoksa baska bir sey mi tam emin olmamakla beraber. Ama benim oturup dinlenmeden azalmiyor. Oyle girip bir anda 10 saniye sonra falan cikan bir sey degil. Acaba ayni seyden mi bahsediyoruz
Bende cok kisa suruyor canim,10-15 saniye falan.Bence yalanci kasilmalardir.Sen dinlenince geciyorsa belki kendini fazla yoruyorsundur.Cok ayakta kalma.Sonucda son haftalar kilolari artiyor ve makata baski yapiyorlar deye sanci falan olabiliyor.Firsat oldukca dinlen bol bol.Sag salim alalim insaAllah kucagimiza🤲🏻🥰

Çok teşekkür ederim sağolun. Günlük 3 -3,5 lt su iciyorum. Ama çok dinlenebiliyorum diyemem. Yemek ev işi bana bakıyor. Yormadan yapmaya çalışıyorum kendimi. Şuanda bana bakabilecek kimse yok.
Magnezyum günde bir tane kullanıyordum. Ama burda kasılmaları olan çoğu kişi ikiye çıkartmış. Bende dün 2 içmeye başladım. Mesela şimdiye kadar hiç kasılmam olmadı şaşırdım. Magnorm kullanıyorum. Siz magnezyum ilacı ile beraber mi osteocare kullanıyorsunuz yoksa sadece osteocare mi?
Sadece osteocare kullaniyorum bana iyi geldi kasılmalarım cok kalmadi ama kalca agrisi geceleri yine yokluyor beni . Ayagima kramp giriyordu sabaha karsi sukur o da kalmadı bide hergun 1 tane maden suyu iciyorum

Ben de kendimi hep sağa dönük halde buluyorum demekki uykumda bile sol yanim aciyo artik, ama sağa yatmakta bebege kan gitmemesine neden oluyormus benim yeni fobi de bu 😬
Saga yatmak sunnet kuzum ben hep sagda uykuya dalar sabaha kadar 3 kere donerim . Rahatsiz olunca donmektense salona felan gidip oturuyorum uyku iyice bastirinca yatiyorum . Bebis sagda yatinca cok hareket ediyor bide mutlu oldugunu ordan anliyorummm :emir_bebek: . Dönunce bi sure dinliyorum hareketlerini hep oyle daliyorum . Sabahlari cok sakin oluyor benle ayni uyyor sanirim 🥰 kordon dolanmasi direk canina bisey yapmaz ama hareketlerjni azalttığı icin ordan anlayabilirmisiz. Hareket edemiyorsa cikolata ye bekle hala eski haline donmezse kontrele gel dediler

Hic yapmiyorlar canim burda nst.Bende yalanci sanci saniyorum.Cunki cox az devam ediyor.Ilac bile almadan geciyor heme cok sukur.Aynen canim,insaAllah 6-7 hafta da dayansalar cok iyi olur kuzucuklarimiz🤲🏻🥰
Yalancı sancıdır onlar canım. Benim bir kere 6-7 dakikada bir oldu korktum ama geçti sonra 😀

Bu arada doktor akıntılar normal dedi kanamayla hic ilgisi yok bu haftalarda rahime baskı yaptığı icin akinti olur kokulu ve renk değişikliğinde tedirgin oluruz dedi.benim daha once de kanamam oldu lekelenme de oldu biraz benimle alakalı yani akıntısı olan arkadaşlar bununla iliskilendirmesin ozellikle doktora sordum. Bazi bayanların 9 ay kanaması oluyormus onlardan biri de teyzem belki oma cekmisimdir . Kimseyi tedirgin etmek icin yazmadım ama kanama olayında bizi hep korkuttular bakın olursa korkmayin diye yazdım .cunku ben kanama diye arayınca forum sitelerinde hep dusuk ,erken dogum, Dogum basılıyor, rahim boyu kisalmis, acilma var.... ama doktorla bunu ayrıntılı sekilde konuştuk her kanama koekulcak bisey degil . Bugün sana bol bol dinlen bile demeyeceğim cunku haftana gore hersey tam olarak istediğimiz gibi gayet saglikli yerinde dedi. Düşünün yani risk olsa kalkma derdi. Ki once Ki kanamada 15 gun rapor vermişti bana.doktorum cok iyi bir doçent icim rahat suan. Cok uzun yazdım kusura bkmayin
Çok geçmiş olsun canım ama kanama bu dönemde korkulacak birşey en azından böyle bir şey geldiğinde mutlaka doktora görünmekte fayda var ertelememek gerekir iyi yapmışsın gitmekle , her hamilelik farklı tabiki 9 ay kanama olan arkadaşlarımız oluyor ama artık doğum zamanı o yüzden böyle durumlarda mutlaka gitmeliyiz diye düşünüyorum

Kizlar ben bu aralar uyurken cok dönüyorum bazen resmen göbeğimin biraz ustune uyumuş şekilde uyanıyorum tam yüz üstü degil ama resmen göbeğinin üstüne yatmış gibiyim. Aylarca soluma yattım hamile yastığı ile mis gibi uyudum sonlara doğru boyle sabaha kadar dön Allah dön. Bide geçmiş yıllarda millet forumlara gece saga sola cok dönerseniz kordonu dolanır yazmis🙄 buyur yeni anksiyetem hayirli olsun 😂 dun kontrole gittiğimde o aklıma geldi Çünkü sabaha kadar 700 kere döndüm kordon mordon dolaşmamis bak gör diye rahatladım 😊😂
Valla bu dönemde hala rahat rahat uyuyabilenin anlindan öpüyorum 🤣🤣 ya cisim gelir ya dönmem gelir ya kramp girer deliksiz uyku artık 2 sene hayal

Saga yatmak sunnet kuzum ben hep sagda uykuya dalar sabaha kadar 3 kere donerim . Rahatsiz olunca donmektense salona felan gidip oturuyorum uyku iyice bastirinca yatiyorum . Bebis sagda yatinca cok hareket ediyor bide mutlu oldugunu ordan anliyorummm :emir_bebek: . Dönunce bi sure dinliyorum hareketlerini hep oyle daliyorum . Sabahlari cok sakin oluyor benle ayni uyyor sanirim 🥰 kordon dolanmasi direk canina bisey yapmaz ama hareketlerjni azalttığı icin ordan anlayabilirmisiz. Hareket edemiyorsa cikolata ye bekle hala eski haline donmezse kontrele gel dediler
Aynen ben de sagima yatmaya alismisim bu yasima kadar simdi sola donmek zor geliyor. Ama zaten bak sen de en iyisini yapiyorsun. Benim dr sen nasil rahat hissediyorsan oyle uyu. Sol sag diye bir sey yok normalde. Zaten sıkıntılı bir durum olsa vucudun bunun sinyalini verir uyuyamazsin o sekilde demisti. Ondan sonra nasil rahatsam oyle uyuyorum. Hatta ona sordum sirtustu de mi sorun degil o zaman eger oyle rahatsizligin yoksa degil demisti. Su zamana kadar sirtustu rahattim ama artik rahat edemiyorum demek ki bu benim icin iyi bir pozisyon degil artik. Bu sekilde vucudunuzu dinleyerek neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlayabiliriz bence.

Çok geçmiş olsun canım ama kanama bu dönemde korkulacak birşey en azından böyle bir şey geldiğinde mutlaka doktora görünmekte fayda var ertelememek gerekir iyi yapmışsın gitmekle , her hamilelik farklı tabiki 9 ay kanama olan arkadaşlarımız oluyor ama artık doğum zamanı o yüzden böyle durumlarda mutlaka gitmeliyiz diye düşünüyorum
cok teşekkür ederim🤗 Artık 7 8 hafta kaldı doguma hele bide 37 hafta yi atlattım mi diyorum nefes alicam sonra:)
Valla bu dönemde hala rahat rahat uyuyabilenin anlindan öpüyorum 🤣🤣 ya cisim gelir ya dönmem gelir ya kramp girer deliksiz uyku artık 2 sene hayal
2 sene mi 🙄🤧😍 yıllarca huzur icinde uyuduğum uykulara sayarım artik😂 bebek sağlıklı olsun da varsın az uyuyalim

Arkadaşlar merhaba hazırlıklarınız devam ediyorsa elimde güzel beşli hastane çıkışları ve takımlar var ve battaniye de mağaza açıyoruz sıfır ürünler kendi seçimlerim ilgilenen olursa dolap hesabıma bakabilirsiniz isim mchbaby

Bugün doktordan çıktım bebeğim fazla kilo almamış bu ay tam haftasıyla uyumlu çıktı. 1900 gram 45 cm olmuş. Bel fıtığı başlangıcı dolayısıyla normal doğum zor olabilir dedi benim için. Beyin cerrahına görüneceğim durumum için.

Merhaba arkadaslar 32+1 olduk öncesinde de odem oluyordu ama bu hafta ellerim özellikle de ayaklarım çok şişti. Sizde durumlar nasıl şişmesi normal mi

Merhaba arkadaslar 32+1 olduk öncesinde de odem oluyordu ama bu hafta ellerim özellikle de ayaklarım çok şişti. Sizde durumlar nasıl şişmesi normal mi
Ben de 31+2 ayak bileklerimde şişme var çok. Kontrollerde tansiyonum normal çıkıyor inşallah hamilelik ödemidir ciddi birşey değildir🙏

Bugün doktordan çıktım bebeğim fazla kilo almamış bu ay tam haftasıyla uyumlu çıktı. 1900 gram 45 cm olmuş. Bel fıtığı başlangıcı dolayısıyla normal doğum zor olabilir dedi benim için. Beyin cerrahına görüneceğim durumum için.
Bende de bel fıtığı var 2 defa normal doğum yaptım . Emarıma bakmaya gerek bile duymadı doktor.

Kizlar ben 32 haftadayım takip ettiğim uygulamada bebegin hareketlerini saymayı öğrenmekte fayda var yazıyor aranızda sayan varmi. Nasıl sayicaz öyle bisey mi varmış anlamadim benim bazen hareketli olmuyor bugün babam geldi onun sesini alınca hissetti mi dedeyi bilmiyorum ama tüm gun hareketliydi .

Eklentiler

• Screenshot_20230318-232740_Gallery.webp
    Screenshot_20230318-232740_Gallery.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 60
Kizlar ben 32 haftadayım takip ettiğim uygulamada bebegin hareketlerini saymayı öğrenmekte fayda var yazıyor aranızda sayan varmi. Nasıl sayicaz öyle bisey mi varmış anlamadim benim bazen hareketli olmuyor bugün babam geldi onun sesini alınca hissetti mi dedeyi bilmiyorum ama tüm gun hareketliydi .
Ben de aynı programi kullaniorm ama saymiorm açıkçasi. Dün çok sakindi mesela bugün hiç durmadi bence sayma işi bizi inanilmaz gerecek bir durum olur.

Ben saymıyorum ya surekli hareket ettiği için gerek duymadim , doktora daha önceden sormuştum erken haftalardayken o zaman bana 10 kere hareket ediyorsa sorun yok ama bazi bebekler çok hareket etmiyor yani bebeğe göre de değişiyor net biseyi yok bunun demişti. Hani bütün gün hiç hareket etmiyorsa suphelenebilirsin demisti

Back
X