- 20 Mart 2011
- 13.947
- 32.545
- 798
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #20.441
Geçmiş olsun büyük bir eşikten dönmüşsünüz inşAllah bundan sonrası çok güzel geçer20.haftadayım. Rahim ağzı yetmezliği varmış ama kaç cm açılma, nedir, nasıl olacak konuşmaya bile fırsat kalmadı. Normalin dışında bir akıntı oldu, tesadüfen de doktor müsaitti hem de muayenehaneye çok yakındaydık. Arayayım dedim o da hadi gelin bakalım dedi. Bakınca hemen operasyon planlamaya geçti 10 dakika falan durmuşuzdur muayenehanede hemen hastaneye geçtik. Allahtan çok hızlı davrandı hastane yoksa yetişemezmişiz çok ileri seviyedeymiş. Hatta bir ara bıraksak mı peşini gibi bir düşünceye kapıldı doktor öyle hissettim. Hastaneye gidene kadarki yol öyle zor geldi ki. Şimdi yatıp kaldım. Pzt muayene olacak o zamana kadar tuvalete gidiyorum sadece. Size bir hareket kısıtlaması önerdi mi doktorunuz operasyona bağlı olarak?
Teşekkür ederim. Ben de severim bol limonlu çorbalar. Bugün tarhana yapayım diye düşündüm hatta. Ekşi ekşi o da iyi gelir, kemik suyu da kattım mı tamamdırGeçmiş olsun kuzum. Geniz akıntısı bende de var bi ara geçer gibi oldu o ara enfeksiyon için antibiyotik kullanmıştım onun faydası oldu galiba, ama simdi yine başladı oda mide bulantımi artırıyoryalnız şunu tavsiye edebilirim ben günlük öğlene doğru iş yerinde çorba içiyorum ve içine yarım limon ve sirke katıyorum günlük mutlaka içmeye çalışıyorum. Öğleyin salata bol limonlu ve sirkeli. Ve bir defa hastalandım oda bir haftada geçti şükür uzun sürmedi. Normalde bağışıklığım çok düşük her kışı ful hasta geçiren bir bünyem var. Ben limon ve sirkenin koruyuculuguna inanıyorum. Deneyin isterseniz
Nst muayeneye dahildir cnmBu arada dün ben de ebe tarafından arandım.
Hiç aramıyor benim sağlık ocağı diyordum ki aradı. Şaşırdım.
Hastanemi doktorumu yeniden sordu.
Kilomu vs.
Testlerimin ve detaylı ultrasonun sonuçlarını, tetanoz aşısı konusunda bilgi verilip verilmediğini falan. Takip ediyorlar demek ki.
Ayrıca doktorumun ücreti 925 lira şu an ocakta zam gelir mi acaba?Bu fiyat beni ürküttü.
Ama sanırım sigortam sonuna dek götürecek beni herhalde. 15 tl ödemeye devam ediyorum şu an.
Son zamanlarda nst mi nts mi neydi ona çağırdıklarında ücret veriliyor mu? Ona bakılması muayene olarak ücretlendirilmiyordur değil mi?
Canım senin kasılmalar enfeksiyondan bence deYani mantardan kurtulamadan bir de idrar yolu enfeksiyonu oldum artık imdat diye bağırmak istiyorumneyse hoca hemen antibiyotik yazmadı crannberyy tablete baslicaz bgun dogal bir takbuye bol su dedi bir de nioli baslicam 1 hafta sonra tekrar edicez testi sanırım kasılmalar sanirom enfeksiyon sebebi ile başladı insallah sag salim atlatırız
Yaa geçmiş olsunYani mantardan kurtulamadan bir de idrar yolu enfeksiyonu oldum artık imdat diye bağırmak istiyorumneyse hoca hemen antibiyotik yazmadı crannberyy tablete baslicaz bgun dogal bir takbuye bol su dedi bir de nioli baslicam 1 hafta sonra tekrar edicez testi sanırım kasılmalar sanirom enfeksiyon sebebi ile başladı insallah sag salim atlatırız
Geçmiş olsun cnm nasip böyle birsey Allah'ım korusun gitmeye de bilirdiniz. Bundan sonra inşallah sıkıntısız geçer cnm20.haftadayım. Rahim ağzı yetmezliği varmış ama kaç cm açılma, nedir, nasıl olacak konuşmaya bile fırsat kalmadı. Normalin dışında bir akıntı oldu, tesadüfen de doktor müsaitti hem de muayenehaneye çok yakındaydık. Arayayım dedim o da hadi gelin bakalım dedi. Bakınca hemen operasyon planlamaya geçti 10 dakika falan durmuşuzdur muayenehanede hemen hastaneye geçtik. Allahtan çok hızlı davrandı hastane yoksa yetişemezmişiz çok ileri seviyedeymiş. Hatta bir ara bıraksak mı peşini gibi bir düşünceye kapıldı doktor öyle hissettim. Hastaneye gidene kadarki yol öyle zor geldi ki. Şimdi yatıp kaldım. Pzt muayene olacak o zamana kadar tuvalete gidiyorum sadece. Size bir hareket kısıtlaması önerdi mi doktorunuz operasyona bağlı olarak?
Çok geçmiş olsun. Zamanında müdahale edilmiş neyseki20.haftadayım. Rahim ağzı yetmezliği varmış ama kaç cm açılma, nedir, nasıl olacak konuşmaya bile fırsat kalmadı. Normalin dışında bir akıntı oldu, tesadüfen de doktor müsaitti hem de muayenehaneye çok yakındaydık. Arayayım dedim o da hadi gelin bakalım dedi. Bakınca hemen operasyon planlamaya geçti 10 dakika falan durmuşuzdur muayenehanede hemen hastaneye geçtik. Allahtan çok hızlı davrandı hastane yoksa yetişemezmişiz çok ileri seviyedeymiş. Hatta bir ara bıraksak mı peşini gibi bir düşünceye kapıldı doktor öyle hissettim. Hastaneye gidene kadarki yol öyle zor geldi ki. Şimdi yatıp kaldım. Pzt muayene olacak o zamana kadar tuvalete gidiyorum sadece. Size bir hareket kısıtlaması önerdi mi doktorunuz operasyona bağlı olarak?
Benim yok ama diğer arkadaşların görünmüyor bana daSizde hamilelik takvimleri gorunuyor mu? Bende ne benim de ne sizinki gorunuyor da sasirdim bi an
Teşekkür ederim. Benim de sürekli geniz akıntım var. Toza da alerjiğim senin gibi. Haklısın maske koruyor sanırım ama onu da sürekli takamadım. İlerlemese buna da razıyım. Pekmez tereyağını da deneyeyim. Normal zamanda da Alerji haplarındaki desloratadin etken maddesine dikkat et. Uzun kullanımlarda psikolojik yan etkileri görülmüş, yakın zamanda çıkan bir çalışmaya göre.Geniz akıntısını doğal şekilde geçirmek mümkün değil. Yıllarca çözüm aradım. Yok. Olsa belki çok geçici olabilir. Ameliyat olanlar bile var kurtulmak için. O da işe yaramıyor.
şunu söyleyebilirim ki beni geniz akıntısından koruyan şey ağzımı burnumu soğuktan korumak. Çalışırken bu yüzden maske çok önemli. Hem burnu nemli tutuyor hem de iş yerindeki tozlardan koruyor. Ki benim zaten toza alerjim var. Maskeli ve maskesiz çok fark ettiriyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu da bu şekilde açıklıyordu geçen gün.
Soğuklar artınca geniz akıntısı da artıyor ister istemez. Çünkü hafiften nezlemsi bi şey oluyosun. E burun da akmayınca geniz akıntısı çilesi başlıyor.
Deniz suyu burun spreyi de rahatlatıyor. Balgam söken yöntemler de çok rahatlatıcı bence. Onda da pekmez ve tereyağı veya zeytinyağını ısıtıp içmek 10 numara yöntem. Boğazı temizlemesi açısında güzel.
İlaç olarak tek geçiren şey ise alerji hapı bende. O hemen kesiyor. Ama doktor kullanamazsın dedi. Bu yüzden yaşamayı öğrenmek gerek bir şekilde.
Çözüm bulursan bana da söyle lütfen
Ben de 21 e giriyorum, çok büyük geçmiş olsun, benim dr perinatolog, ilk gebeliğimde de serklaj oldum ama rahim ağzı kısalmasj mı var yetmezlik mi bilemedik, 12 yıl geçti, o zaman çok kanamam vardı dr durunca dikmezsek gider bebek dedi ve dikti, hep yattım, şükür kızım 12 yaşında...Bu bebeğim plansız gebelik sürpriz yumurtam20.haftadayım. Rahim ağzı yetmezliği varmış ama kaç cm açılma, nedir, nasıl olacak konuşmaya bile fırsat kalmadı. Normalin dışında bir akıntı oldu, tesadüfen de doktor müsaitti hem de muayenehaneye çok yakındaydık. Arayayım dedim o da hadi gelin bakalım dedi. Bakınca hemen operasyon planlamaya geçti 10 dakika falan durmuşuzdur muayenehanede hemen hastaneye geçtik. Allahtan çok hızlı davrandı hastane yoksa yetişemezmişiz çok ileri seviyedeymiş. Hatta bir ara bıraksak mı peşini gibi bir düşünceye kapıldı doktor öyle hissettim. Hastaneye gidene kadarki yol öyle zor geldi ki. Şimdi yatıp kaldım. Pzt muayene olacak o zamana kadar tuvalete gidiyorum sadece. Size bir hareket kısıtlaması önerdi mi doktorunuz operasyona bağlı olarak?
TeşekkürlerÇok geçmiş olsun. Zamanında müdahale edilmiş neysekinormalin dışında akıntı dediğiniz nasıl bir şeydi?
Çok teşekkürler, serklaj sonrası sağlıkla doğdu haberlerini duymak çok iyi geliyorBen de 21 e giriyorum, çok büyük geçmiş olsun, benim dr perinatolog, ilk gebeliğimde de serklaj oldum ama rahim ağzı kısalmasj mı var yetmezlik mi bilemedik, 12 yıl geçti, o zaman çok kanamam vardı dr durunca dikmezsek gider bebek dedi ve dikti, hep yattım, şükür kızım 12 yaşında...Bu bebeğim plansız gebelik sürpriz yumurtamileri yaş ve ilk öykü sıkıntılı olunca perinatoloğa başvurdum, önlem olarak da yapsa (16. Haftada yapıldı), yapılmaması halinde gideceğini operasyonda gördük, 41 mm rahim ağzı uzunluğu olsa da fotoda gösterdi yumuşamayı .. neyse şükür ki yaptırdım, kan sulandırıcı, progestan ve magvital kullanıyorum ve heyet raporluyum yatıyorum doğuma kadar da böyle, yemek ve wc için kalkıyorum... çok dikkat edin ve korkmayın lütfen size ilaç verdiler mi?
Aslında mevzu büyük küçükten çok mevsim oluyor bu durumda. Çünkü büyük alalım giysin deriz ama bebekler nasipse 4-6 ay arası olacak yazın. Kısa kollu alıp da onun büyük gelmesi var yaz mevsimindeaman ne karışık işler
Bu arada ben de en çok pançoyu beğeniyorum. Aldığım bir tulumla aşk yaşıyorum resmen
Aynen öyle, yeterki sağlıklı olsunlar doğum normal zamanında olsunÇok teşekkürler, serklaj sonrası sağlıkla doğdu haberlerini duymak çok iyi geliyorŞimdi birkaç gün enfeksiyon önleyici türlü çeşit ilacım oldu sonrasında ben de progestan ve magnezyumla devam edeceğim gibi görünüyor. Çok şükür müdehale edebildik. Zaten yarısı bitti hamileliğin, kalan yarısı da yatarak geçsin bakalım.
Bende görünüyor hepsi. Hiç kaybolmadı.Sizde hamilelik takvimleri gorunuyor mu? Bende ne benim de ne sizinki gorunuyor da sasirdim bi an
Vallahi delircem he bi kurtulamadimCanım senin kasılmalar enfeksiyondan bence de
Sagol kuzumYaa geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Benim de sürekli geniz akıntım var. Toza da alerjiğim senin gibi. Haklısın maske koruyor sanırım ama onu da sürekli takamadım. İlerlemese buna da razıyım. Pekmez tereyağını da deneyeyim. Normal zamanda da Alerji haplarındaki desloratadin etken maddesine dikkat et. Uzun kullanımlarda psikolojik yan etkileri görülmüş, yakın zamanda çıkan bir çalışmaya göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?