- 23 Ekim 2022
- 57
- 71
- 3
- 41
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #20.641
40 yaşında riskli bir hamileysen daha da zorEwet gerçekten 36.5 yaşındaysanız hamilelik çok zor
Merhaba benim ilk gebeliğimde bir damarımda ufakta olsa vardı. Düzenli coraspin kullandım. Süreci sağlıklı tamamladık. Sadece 32 haftada durduk yerde sebebi bilinmeyen bir kanamam olmuştu. ( ben bunu coraspin e bağladım çünkü okuduğum bazı makalelerde o haftalarda kesilmesi gerektiği yazıyordu. Danıştığım diğer doktorlarda aynı fikirdeydi.)Sizede geçmiş olsun çok canınızı sıkmayın önlemi alınan bir şey zaten kontrollerinizide yaptırıyorsunuz bir şey olursa doktorunuz söylerKızlar hepinize iyi akşamlar. Belki benim gibi olan duyan vardır. Yaş riski olduğu için 13. Haftada penetolojiye git4im. Rahimi besleyen damarların ikisindede çentik var. Yani daralma. Hemen coasprine başladık göbekten iğneyi en baştan beri kullanıyordum. 20. Haftada tekrara ayrıntılıda aynı çentik yani daralma devam ediyor dedi. Bebek henüz küçük olduğundan gelişimi haftasıyla uyumlu. Açıkcası doktor pek bir şeyde demiyor. Bi önlemleri aldık kan sulandırıcı ipn eve asprin verdik. Yapacak bir şey yok dediler. Gerisi bekleyip görmek.Benim gibi iki taraflı çentiği olan ve devam eden yada daha önceki çocuklarında başına gelmiş ve sağlıkla tamamlamış olanlar var mı. Dualarınıza ihtiyaçım var
Daha çok kasikda batma ama geçmiyor ayaktayken daha fazla bazenleri de pelvis ekmiginde ağrı oluyor.İshal ağrısı gibi şeyler de var tek tek yazınca daha çok endişe yaAğrılı kasilmami yasiyorsunuz
Çok teşekkür ederim elbette haber veririmİnsallah kesilir sancı, doktordan sonra buraya da yazar mısın ne dediğini ben de ona göre kendi doktoruma gideyim olmazsa. Güzel haberlerle gel insallah önemli bişey değildir.
Vajinada dış bölgede sızı ve ağrı oldu bugün, evet serklaj varNeyin var canım kaçırmışım serklaj vsrdi sende sanırım
Teşekkür ederim, sürekli uzanıyorum bakalım ne diyecekİnşallah herşey yolundadır. Huzursuzluk hissediyorsanız mutlaka doktora gidin ya teşhis koyar ya da psikolojik olarak rahatır ikisi de iyi olur. Doktora kadar da uzanıp dinlenin bence, serklajla ilgiliyse zorlanmasın. Birkaç gündür durmadan serklaj tecrübeleri okuyorum son haftalara kadar dayanıyormuş çoğunlukla bu içimi rahatlattı benim ama tedirginliğe söz geçirmek zor tabi.
Hareket kısıtlaması yapin bol su için magnezyum ve progestani ihmal etmeyinDaha çok kasikda batma ama geçmiyor ayaktayken daha fazla bazenleri de pelvis ekmiginde ağrı oluyor.İshal ağrısı gibi şeyler de var tek tek yazınca daha çok endişe yaBirde bu haftanın başlarında bebek kasılmaya başladı Dr gittim o da doğruladı çok erken dedi fazla hareketli bir yaşamım oldugundanmis.
Bir sıkıntı olmucak ins benimxe vajinamda sizlama ve zonklma oluyor iki bacak arasına ince bi yastık koymak iyi geliyor uzanırkenÇok teşekkür ederim elbette haber veririm
Vajinada dış bölgede sızı ve ağrı oldu bugün, evet serklaj var
Teşekkür ederim, sürekli uzanıyorum bakalım ne diyecek
İnşallah canımBir sıkıntı olmucak ins benimxe vajinamda sizlama ve zonklma oluyor iki bacak arasına ince bi yastık koymak iyi geliyor uzanırken
Benimki üç beş saniyelik birşey değil ama baya bi kalıyo orda o yüzden kasılma değil de sadece orda mı duruyo acaba diye düşündümM
Evet bir yerde toplanıp karnda elini koyunca sertlik hissediyorsan. Benim ağrıli değil ama o sertlik kasılma hissi üç beş saniye oluyor.
Aynen canım ya çikolata fln deniyor ama sanki acıkınca daha hareketlilerMaşallah kuzunaen küçükte benim ki galiba, sat a göre 20+1 olduk bugün sabahları acıktığı icjn çok hareketli olabilir benimkide öyle çünkü kızımda öyleydi acıkınca tepiniyorlar
Hahah bi kudurukda seninki cikti benimkide oyle doguncada boyle olurlarsa bittik vallahi bazen merak ediyorum uyumuyomu bu bebek hic diye belki inanmazsiniz ama surekli kimildiyo ya hic durmadangünaydınn kızlar nasılsınız musmutlu sağlıklı bir hafta olsun inşallah hepimiz ve bebişlerimiz içinben haftasonu girmediğim için birsürü yazışılmış iş yerinde oku oku anca bitirdim ya benim bebişte maşallah çok hareketli hafta sonu arkadaşımla görüştüm gel bi elle dedim aman yarabbi şov yaptı resmen 2-3 dk nasıl vuruyo ama bir babası ellediğinde duruyor çok nadir vuruyo eşimde aferin oğlum babaya vurulmaz diyo dün akşam yemek yapıtm üstüne poğaça yaptım 1-2 saat ayakta kaldım diye belim öyle ağrıdı ki anlatamam hala ağrım var zor merdiven çıkıyorum umarım geçer canım orda sankii birde şu karın ovalayınca meme elleyince rahim kasılması olayında anlamadığım bişey var ben hergün sabah akşam kendimi göğüs karın kalça bebe yağıyla yağlıyorum memelerde çatlak oldu diye şükür durdu günde 2 kere yağlayınca. ama hiç rahim kasılması falan hissetmedim. peki ilişki sırasında daha çok kasılmıyor mudur rahim? karın ovalamadan daha çok olması lazım ama ilişki yasak değil. o yüzden bana çok mantıklı gelmedi o ovalama konusu meme ve karnı.
hahajahaha bence de öyle yani enn fazla ilişkide uyarılıyor rahim yani ötesi yok bunun bence kimse evham yapmamalı diye düşünüyorum o konuda. benimkide öyle sürekli durmama yok ama yani 1 çatal yemek girsin ağzıma aman yarabbi başlıyo dönmeye tekmeyeHahah bi kudurukda seninki cikti benimkide oyle doguncada boyle olurlarsa bittik vallahi bazen merak ediyorum uyumuyomu bu bebek hic diye belki inanmazsiniz ama surekli kimildiyo ya hic durmadanovalama konusuna banada cok mantikli gelmedi aslinda hatta biraz acik konuscam iliski sirasinda hic birimiz odun gibi degiliz bence bi on hazirlik asamasi oluyor oralarda o memeler uyarilmiyosa bence dahada bisey olmaz
benim annem saklamış bana yaptıklarını giymediğim bile varmış o yüzden onları kullanıcamMerhaba, yenidoğan dönemi için iç zıbın aldınız mı acaba? İnce pamuk kumaştan, uzun kollu gömlek gibi giydirilen ama bağsız/çıtçıtsız olanlardan bahsediyorum. Eskiden özellikle göbek bağları düşene kadar kıyafet içine böyle bir şey giydiriliyor diye aklımda kalmış hayal meyal ama pek de bilgim yok.
günaydınn kızlar nasılsınız musmutlu sağlıklı bir hafta olsun inşallah hepimiz ve bebişlerimiz içinben haftasonu girmediğim için birsürü yazışılmış iş yerinde oku oku anca bitirdim ya benim bebişte maşallah çok hareketli hafta sonu arkadaşımla görüştüm gel bi elle dedim aman yarabbi şov yaptı resmen 2-3 dk nasıl vuruyo ama bir babası ellediğinde duruyor çok nadir vuruyo eşimde aferin oğlum babaya vurulmaz diyo dün akşam yemek yapıtm üstüne poğaça yaptım 1-2 saat ayakta kaldım diye belim öyle ağrıdı ki anlatamam hala ağrım var zor merdiven çıkıyorum umarım geçer canım orda sankii birde şu karın ovalayınca meme elleyince rahim kasılması olayında anlamadığım bişey var ben hergün sabah akşam kendimi göğüs karın kalça bebe yağıyla yağlıyorum memelerde çatlak oldu diye şükür durdu günde 2 kere yağlayınca. ama hiç rahim kasılması falan hissetmedim. peki ilişki sırasında daha çok kasılmıyor mudur rahim? karın ovalamadan daha çok olması lazım ama ilişki yasak değil. o yüzden bana çok mantıklı gelmedi o ovalama konusu meme ve karnı.
Evet aldım, annem kayınvalidem birçok kişi almam gerektiğini söyledi. Ben de aldımMerhaba, yenidoğan dönemi için iç zıbın aldınız mı acaba? İnce pamuk kumaştan, uzun kollu gömlek gibi giydirilen ama bağsız/çıtçıtsız olanlardan bahsediyorum. Eskiden özellikle göbek bağları düşene kadar kıyafet içine böyle bir şey giydiriliyor diye aklımda kalmış hayal meyal ama pek de bilgim yok.
Ben de bu kafadayım.Evim çok küçük canım burda geçici eşyalı bir evdeyim 60 m2 fln ama bi hafta temizlikçi aldım sonra da diyorum ev küçük yaparım gerek yok, resmen sanki bebek kalçamda oturuyor, kalça ağrısı da var bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?