2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Canım Benimde çift yumurta ikiz. 11 kg aldım. 27+6 . Sen kaç kilo aldin

Evet öyşe tabi genetik olarak da minyon olabilir. Saglıklı olsun bi sorun çıkmasın da gerisi önemli değil gerçekten
Kızım dokuz yaşında hala zayıf gen olarak zayıf bi çocuk oysa ki anne karnında hep önde gidiyordu mesela 38+0 da doğdu 3200 doğdu ilerlese belki 3.500 geçerdi ama dediğim gibi doğduktan sonra yavaş ilerledi ben ne bebekler görüyorum 2.500 kilo bile doğup Doğum kilosunu üçe katlayan sonrası çok önemli şimdi sağlıklı ilerlesin de kiloya takmayın lütfen bu konuda hassas biri olarak söylüyorum

Ben de ziyarete gittigim bebeklerde gormedim oyle kanli falan ama bilmiyorum. Bide aslinda seyde mantikli geliyo bana bazilari ilk kiyafetini hic yikamadan kaldirip sakliyolarmis guzel bi ani olur kokusuyla kalir
Benim oğlumyn öyle bir kutusu var. İlk kıyafeti bende yıkamadan koydum saçı ilk ayakkabısı, ilk doğum gününde giydiği gibi özel olabilecek şeyleri ekliyorum. İleride 15-18 yaşına geldiğinde ona hediye etmek istiyorum mis kokuyolar misss ayyy az kaldı koklamaya

İnşallah canım bakalım dikkat edicem beslenmeme umarım toparlar
Bak yukarıda pank da yazmış sen bol bol muzları, fıstıkları hüplet balllı mallı o da inanılmaz kg aldırıyor. (şeker sıkıntın yoksa tabi) asla bir şeyi takmadan, stres yapma bak göbişi nasıl olcak minnağın

Sana katılıyorum arkadaşım hazır konusu açılmışken kızlar bebekler ilk doğduklarında 3. Gün kontrole gittiğinizde%10 kg kaybedecekler. 5. Ay da doğum kg sunun 2 katı olmasını bekleyecek doktor. Sonrasında da aylık rutin kontroller için lütfen panik olmayın. Çünkü büyümenin göstergesi sadece kg değil boy ve baş çevresinin ölçümü büyüme ve gelişimi ifade eder. Anne stres yaptıkça daha da zor oluyor. Bunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Her çocuk kg lu olmak zorunda değil. Hepsi birbirinden çok farklı zaten. Biri boyda önde giderken diğeri kg da önde olabilir. Aşırı kg bebek seven bir toplumuz sanıyoruz ki kg lu bebek sağlıklı ama öyle değil mesela bebek büyüyüpte vücudunu keşfetmeye başladıkça dönme , emekleme bunlar içinde çok kg vücutlarda zorlanabiliyorlar. Elbette sağlığını etkilemeyecek bir zayıflıktan bahsediyorum.

Yaa ben de hala bulamadim. Hem biraz suslu olsun diyorum bazilari da kan falan olabiliyo duz bisey verin diyolar kafam karistii aslinda krem bi takim almistim ama simdi sanirim ondan vazgectim biraz
Takımınızı beğendim ama bunu verecekseniz içine giydirmek için ekleme yapabilirsiniz belki. Diğer anne gruplarında görmüştüm, iki kat olacak şekilde vermekte fayda var.
Korkmayın lütfen, çok kilolu olması da sağlıklı olduğunu göstermiyor. Proteine dikkat etmekte fayda var ama. Mutlaka her sabah yumurta yemelisiniz. Kiloyu şekerli şeylerle yapmak yerine protein içerikli şeylerle yaparsanız daha sağlıklı olur
Ben sinüzit için antibiyotik kullanmıştım, kullanmasam geçmeyeceği için kullandım. Siz idrar yolu enfeksiyonundan bahsediyorsunuz galiba ama doktorunuz gerekli gördüyse kullanmalısınız bence. Geçmiş olsun

Kızlar ben alışveriş yapmaktan yoruldum. Bir bıkkınlık var. Sadece bebek için değil ev için, kendim için, eşim için de sürekli bir şeyler alıyorum. Kapı süsü, hediyelik, lohusa pijama takımı, göğüs kalkanı almam lazım. 3-4 tane pijama takımı, gecelik vs aldım ama hiç biri içime sinmedi, geri gönderdim. Sizde durumlar nasıl?

Yaa ben de hala bulamadim. Hem biraz suslu olsun diyorum bazilari da kan falan olabiliyo duz bisey verin diyolar kafam karistii aslinda krem bi takim almistim ama simdi sanirim ondan vazgectim biraz
Ben de bundan aldım doğuma yakın doktor ya da eğer tanışılıyorsa ebe ile konuşup öyle net karar veririz diye düşünüyorum

Beni daha çok bi kaç parça şey alıp kredi kartının birikmesi geriyor ve daha alınacak çok şey var

Kanlı bebek pek vermiyolar aslında. En çok beğendiğin takım olmasa bile yine süslü bişey giydirmek gerek çünkü çocuğun halka arz olduğu gün oluyor herkes foto istiyor o foto tüm akraba arkadaş whatsapp gruplarında dolanıyo falan. en güzel takımını da senin de foto çekilmeye halinin ve vaktinin olduğu zamanda giydirsen daha iyi olabilir nacizane düşüncem ben kendimde olabilirsem öyle yapacağım

Her zaman aynı oranda büyümüyo bebekler bi ay fazla büyüyosa bi ay daha az büyüyebiliyor. Benim bebeklerimden biri de 815 gram hiç üzme kendini gelişim geriliği gibi bi durum olsa doktor ciddi bir şekilde söylerdi bunu. Çok dert ediyorsan arkadaşların da dediği gibi eski kaşar, kuruyemiş, et vs dikkat edersen daha da toparlar bir sonraki muayeneye. Sen gönlünü ferah tut
Fotoğraftan tam renk belli olmuyor ama illa aynı renk olmak zorunda değil canım. Yanına yakışsın yeter
Eki Görüntüle 3196182
Ayy bunlar ne güzelmiş ya daha önce hiç almadım bunlardan acaba güzelce ısıtır mı alan var mı?

Hayır hala onu aranıyorum. Şöyle fistolı bir hanımefendi cicisi bulursam uygun kafauada koca fiyonlu bonelerden oh mis ama bulamadım. Sen baktın mı?
Ben bir zamanlar şöyle bir şeyler favorilemişim; kumaşlarını bilmiyorum ama yorumları iyiydi. Bir fikir olur belki.

3 4 pijama takımını napcaksin kz sosyal medyaya bakarak o furyaya uyma çok fazla almışsın kuzum

Maşallah canım. İkisini ultrason da görünce çok muhteşem bir duygu.
ahh evet ya bi göbekte iki bebek hala inanamıyorum rüya gibi geliyor

Ben de idrar verdim insallah enfeksiyon cıkmaz yine ya. Gebelik boyunca yapıştı mı bırakmıyor hep başka başka belirtilerle baş gösteriyo bi de ben cok su içen biriyim ne bileyim o da mı temizlemiyor

Kızlar selam hepinize
Sağ ve sol taraflara yattığınızda karnınızda batma oluyor mu
Evet mütemadiyen yatarken iki taraf da batıyor. Geçen hamile yastığımı almadan uyuyakalmışım gece mesane de dolmuş uyandığımda karnımın heryeri apayrı acıyordu.

Benim kızım da öyle 40+6da 2990 doğdu, doktoru ilk ay bu hiçbir zaman tombik bi bebek- çocuk olmayacak haberin olsun dedi gerçekten de öyle oldu. İlk aylarda da kilo alımı alt sınırdaydı hep, şu an da 5,5 yaşında 18 kilo anca. Çok şükür . Ben de zamanında cok üzdüm kendimi anca üzdüğümle kaldım boş yere.

Haklısınız hiç belli olmuyor bu işler. İnşallah hepimiz saglıkla alırız kucagımıza

Benim 2. Bebek olduğu için çok alışveeiş yapmadım sadece cinsiyet farklı olduğu için bebeğime kıyafet aldım onların yeterli olduğunu düşünüyorum artık almıcam kendime de 2 tane pijama 1 tane de foto çekimi için şık bişey aldım yani özel olarak dikim gibi. Sadece pişik kremi ıslak mendil bebek bezi benim için göğüsucu kremi hasta bezi vs. Şeyler kaldı mart ayında almayı planlıyorum onları da. Kapı süsü siparişimi de verdim.

Ben de bundan aldım doğuma yakın doktor ya da eğer tanışılıyorsa ebe ile konuşup öyle net karar veririz diye düşünüyo

1. Resmin morunu 2. Resmin pembesini aldım ben de çok tatlılar

Ben hamileliğimi öğrendim enfeksiyonu da yanında Bonus olarak geldi kızımda hiç yaşamadım bunda da bu üçüncü oldu kötü birşey gerçekten yoruyor acıda çekiyorum sanırım mecburen içeceğim erken Doğum riski diyince korktum.
Şimdi akıllandık artık ikincilerde Aslan üzülmeyiz kiloya canları sağ olsun da ben de diyorum kendimi boşa üzmüşüm bünyeleri neyse o oluyor kızımda 9 yaşında 25 kilo çıtı pıtı bi kız

İdrar yolu enfeksiyonu inçin wincef 400 mg kullanan var mı kızlar

Eklentiler

• 5B3717F2-D902-492D-9ECF-59591B7115AE.webp
    14 KB · Görüntüleme: 59
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…