2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Bu harika muamele sonucu yaşadığın şokla unutmuşsundur demir hapını yazıklar olsun cidden ya. Devlete mecbur kalanlar napsın
Doğum iznine ayrıldın yani bugün öyle mi

Bu harika muamele sonucu yaşadığın şokla unutmuşsundur demir hapını yazıklar olsun cidden ya. Devlete mecbur kalanlar napsın
Doğum iznine ayrıldın yani bugün öyle mi
Aynen canım ben önden zaten 20 gün yıllık izin alıp gelmiştim eşimin yanına şimdide doğum izniyle bağladım

Günaydın Benimde öyle sağdaydı sola da kaydı belimin yanlarından bile hissediyordum artık. Büyüdükçe hareket alanları daraldığından artık en ufak hareketleri bile hissediliyormuş son aylarda. Sanırım artık o seviyedeyiz

kızlar
32 haftalığım başlangıca göre 5,5 kg almışım
sizde durumlar nasıl
ödemler başladı mı
iştah durumunuz nasıl
31 hafta içindeyim 7 kg ı geçtim bile ama doktorum bugün göbeğin yine çıkmamış çok az diyip durdu aldığım hamile salopeti hala bol oluyor bir türlü dolduramadım içini

Ödem uzun zamandır var, yüzüğümü çıkardım çoktan. Tansiyona bakıyorlar sürekli, bu hafta da yine tansiyon takibi verdi

İştah normal. Ama bunara waffle, kabak tatlısı, alman pastası falan sardım. Biraz frenlesem iyi olur

32. Hafta için bebek iyi durumdaysa 5,5 kg çok iyi bence. Önemli olan bizim kilo almamızın haricinde bebeğin sağlıklı kilo alması aslında. Kendi kilomuzdan çok onu takip etmek lazım. Ben covid sürecinde 10 günde sadece 100 gr aldım diye biraz strese girer gibi olmuştum ama bebek 1300 den 1900 e çıkmış, boyu da 48cm civarındaymış. Üzülecek bir durum yokmuş şükür

Bende dün baktim buraya yazarken değerlerim iki hafta önde ama sata göre elimde son ultrason kağıdı var mesela 24 haftalık ama 26 çıkmış

Eklentiler

• IMG_20230203_032734.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 76
kızlar
32 haftalığım başlangıca göre 5,5 kg almışım
sizde durumlar nasıl
ödemler başladı mı
iştah durumunuz nasıl
bende 8 kilo almışım ama herkes karnın çok büyük sanki doğuma gidicen diyor. zaten erken çıkmıştı göbeğim.
ilk hamileliğimde erken çıkıp çabuk büyümüştü göbeğim. dışardan bakınca sanki 15 kilo almış gibiyim

kızlar jokerde bu pamuklar indirime girmiş. e bebektekini indirime girince alacaktım ama bu daha uyguna geldi.
330 dan 238 e düşmüş. yeni üyelik açınca jokerde 50 tl daha kupon veriyor. 188 tl ye 15 li paketi almış oldum. çok iyi oldu

Eklentiler

• Adsız.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 76
Bende 9 kilo aldım kızlar ilk gebeliğimde 19 la tamamlamıştım bakalım son üç aya giriyoruz merak ediyorum bunda toplamda kaç kilo alacağım son haftalarda alınıyor kilolar genelde ama kilo almak çok önmeli değil önemli olan bebeğin gelişmesi kayınvalidem kilo almas daha verirmiş maşallah eşim 3400 doğmuş kızıda 4000 geçmiş kilo almayan arkadaşlarım o yüzden hiç takmayın

Selaam kızlar , takipteyim sanıyorum herkes ve bebişlerimiz gayet iyi
B Birdurumvar sorasında da bir sorun olmadı değil mi iyisiniz minnakla?

Kilo konusunda bence de her iki durumu da kafaya takmamak lazım. Son kontrolümde bir öncekinden 200 gr az çıktım mesela ama bebek 600 gr eklemişti(28. haftada totalde +3,5 kg almış oldum). Şaşırdım öyle bir iştahsızlık durumum da yok nasıl oldu bilmiyorum ama doktor gayet mutluydu, demek ki herşey yolunda dedim Tabii bundan sonra bebeler hızlı büyüyecekler kimbilir neler eklenir bunun üzerine. Bir öncekini 11 kilo ile tamamlamıştım. Tek ayda +3 kg almışlığım falan var :)

Bir de doktora soru sormamak , ekstra bişey için yazmamak konusunda aynıyız VivaLaJuicy Ben de diyorum bazen ben tuhafmıyım neden ekstra bir iletişimim yok, ya da doktora gittiğimde soracak bişeyler listem falan ama düşününce de demek ki yeterli geliyor yani ne bileyim

Bu arada biz haaala isimsiziz, no name kaldı bebe tek değilmişim o yüzden bi tık bi rahatladım ama bir karar kılsak oh be diyip arkama yaslanıcam sanırım . Niye bu kadar zor oldu bu iiiş

Geceleri ozellikle boyle benim kizimda genelde 2 den sonra basliyor akrobatik hareketler, diyorum bu cocik kesin geceleri daha aktif olucak

Masallah canim ben 54 le basladim suan 66,5 sabahlari odem oluyo sanki biraz boyle ellerimde falan
58 le başladım şuan 70 im 12 kg da takılı kaldım ben en başında çok yedim ya iştahım o kadar açıktı ki hiç bulantım flan olmadı aşırı hamburger waffle flan yedim. ama son 2 aydır bi durdum mide yanmam yüzünden yiyemiyorum umarım daha fazla almam ben hep max 75 olsun daha almıyim diyordum ama daha 2,5 ay varken 70 kg oldum birazcık moralim bozuluyor çok değil

Maşallah canım boyu da gelişimi de cok güzel bebegin benim de 31 de 1950 gr dı biraz önden gidiyo
5.5 kilo aldım ama ben cok kilolu olarak başladım 90 a yakındı kilom
kilolular zaten fazla almıyo bunu bile almasam iyiydi
ödemin çaresi karbonhidratszı beslenme sanırım

Kan uyuşmazlığı iğnesini yaptırdım bugun devlette. Herhangi bi ücret vermedim. Konuştuğumuz arkadaşlar vardı bilgi olsun diye söylüyorum.
kaçıncı haftadasın canım
ben 24 te yaptırdım test negatif cıktı,
yapılmasa da oluyor, bebek pozitif cıkarsa dogumda yaparız dediler

kilolu başlamadıysan gayet ideal canım
ben cok kiloluydum zaten 90 a yakındı kilom, öyle olunca fazla alınmıyor
eger sen normal aralıktaysan kontrollü ilerlemişsin demektir
benim de komple karında toplandı az sonra dogurcak gibiyim konforsuz günler başladı şimdiden :)

kaçıncı haftadasın canım
ben 24 te yaptırdım test negatif cıktı,
yapılmasa da oluyor, bebek pozitif cıkarsa dogumda yaparız dediler
28. Haftadayım.bana da indirect coombs testi yapıldı negatif çıktı ancak yapılsın istedi doktorum. bu benim üçüncü gebeliğim. Üçünde de yapıldı bana . Yapmayan doktorlar varmış evet ama benim doktorum yapılmasından yana. Doğumdan sonra tekrar bakılacak. Pozitif olma durumunda tekrarlanacak

Şehirden şehire hatta doktordan doktora değişiyor bu hastaneler. Önceki gebeliğimde 28. Haftaya kadar özele gittim, ilgi alaka ultrason fotoğrafları maximum seviyedeydi. Doğumu bulunduğum ildeki şehir hastanesinde yapmaya karar verince ilk muayenem aynen anlattığın gibi oldu.
Doğum odasında nst cihazının olması, odadaki yatağın doğum masasına dönüşmesi, odadaki yepyeni ve tertemiz banyo, dualarımın etkisi olduğuna inandığım ebeler sayesinde doğumum da rahat geçince bu gebeliğimde özele gerek duymadım. Tabii bunda doktor aile dostumuzun özelde çalışması ve 2 tane çok anlayışlı doktorun etkisi çok fazla.
Şimdi kontrollere gidince doktoruma fotoğraf ya da video almak istediğimi söylüyorum ve o şekilde biriktiriyorum anılarımı. Bu arada eşim doğumda ya da kontrolde yanımda olmayı çok istemiyor. Bunda O'nun yapısı ve dışarıda heyecanla beklemeyi tercih etmesi de çok etkili. Benim de işime geliyor. Her seferinde heyecanla fotoğraf göstermek vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…