- 30 Temmuz 2022
- 414
- 1.277
- 33
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #25.541
Evet kalın canım müslin örtülerden de almıştım onlar çok ince geldi bir de bu ışığı da az geçirir diye bundan da aldımCanım kumaşı nasıl, kalın duruyor öyle mi
bir arkadaşıma da benzer şeyler söylemişlerdi. hem de 28. haftada söylemişlerdi. progestan desteği sayesinde normal zamanda vajinal doğum yaptı. bir nebze olsun rahatlatır belki bu söylediğim diye yazayım dedim. inşallah sizin de aynısı olurMaalesef zaten duyunca ben şok geçirdim hiç soramadım direk kanala girmiş doğum pozisyonu almış hemen progestan başlatıyorum 38 İ beklemez ama inşallah 37 ye kadar bekler dedi
2 çocuklu arkadaşım kesinlikle çift yönlü al demişti bana. ben de kriterlerim arasına onu da koymuştum. tecrübesizim, ilk bebeğim olacakKızlar beşiğimi aldım bendebaby mallden aldım , zaten anne yanı özelliği olan park yatak modeli çok azdı, çok fazla park yatak var ama ben anne yanı özelliği istedim, birde size şey soracağım bebek arabasında çift yön olabilme çok gerekli bi özellik mi?
kahve kültürüm hiç yoktur ancak amerika dayken decaf kahve içildiğini görmüştüm. tr de de vardır heralde?Kızlar ben filtre kahveyi çok seviyorum yazılımcı olduğumdan sanırım alışkanlıgim var günde 3,4 bardak rahat içerim fakat kalp atışımi çok yüksektigi için drum yasakladı bitki çayı iç dedi gece 12 den 03 e kadar beni ayakta tutacakbir bitki çayı varmı ve bebeğime etki etmeycek.En yakın yeşil çay düşündüm o da çarpıntı yapıyormuş kalbi etkiliyormus.
ay ben yapmadım hiç doğum planı falan. nedir bu tam olarak? ne yapmak gerekiyor?Aynen iyi oldu bunun için doğum planı ve acil doğum planım var.Bu zamanlarda eşler veya çevrenizdeki insanların heyecandan aklına gelmeyebilir bende bu bebeğimde çok tecrübe edindim ilk kez yapıyorum.Ozellikle eşinize ne yapacağını öğrenebileceği bir not hazırlamasıni tavsiye ederim tüm bebek bekleyen annelere.
Canım artık büyüdü sürekli hareket ediyor benim de bi sağda bi solda , elimi değiyorum bazen göbeğin üstü taş gibi bazen kasıklarım sertlik var, belki döndü bebek bilemezsin hareket ediyorsa gerçekten korkma
AyHareketleri var ve kanamalı geçmeyen bir ağrı yoksa endişelenme canım kasıklara baskı yapıyor olabilir benim kuzum da mesela ayakları hala aşağıda alt bölgeme yakın ben de diyorum Ne yapıyor orada acaba diyorum resmen en alt kısımda hissediyorum
evet canom galiba sadece ona bakıyorum artık kanama yok su yok standart girip cıkan agrılar bebek oynuyorsa okeyim :) cok teşekkürlerHareketleri var ve kanamalı geçmeyen bir ağrı yoksa endişelenme canım kasıklara baskı yapıyor olabilir benim kuzum da mesela ayakları hala aşağıda alt bölgeme yakın ben de diyorum Ne yapıyor orada acaba diyorum resmen en alt kısımda hissediyorum
Canım ben de öyleyiim uykular zorlaştı karnm kasılıyor vajina zonklaması mıde bulantısı hepsi bende de var :)) gerçekten son düzlük zor ve süreklı övenlere ben de selamımı iletiyorum hahahah:))Ay kızlar ben çok fenayım gece uykusuzluklarım psikolojimi tamamen bozmuş durumda, ağız kuruluğum asla geçmiyor delirmek üzereyim, karnım kasılmaları deseniz ayrı bir ağrı ve mide bulantısı, vajinamın zonklaması ve hiç geçmeyen ağrısından söz etmek dahi istemiyorum. Yoğun stresli bir işim var evden çalışıyor dahi olsam da, asla işime odaklanamıyorum, yine uyuyamayacağım cin cücüğü gibi gezeceğim diye gece olsun istemiyorum akşam sekizden sonra geliyor onun stresi de. Hamilelik çok minnoşşşkooooo, ay keşke doğmasalar ben bu zamanları çok özleyeceğim diyenlere selamlarımı iletiyorum :d
Yaaa evet aynı işte benimde öyle ama bana önceki haftada kafası asagıda gibi bişiler demişti ama acaba farklı bişey miydi asıl şimdi mi tam dondu acaba? Aynı hıssıyatım var haftaya doktor kkontrolum var soracagm ama gerçekten bu bilinmezlik süreklı bi kendımı dinlemek cok zorCanim benimde karnimin yani midemin oldugu yer bosaldi sanki en son gecen hafta doktora gittigimde bebek asagi dogru donmus demisti yani artik donmesi normal bence doktor bisey demedi risk falan konusunda
Doğum başladığında işler yolunda gitmezse.Esinin veya yanında kim oluyorsa bilgilendirilecek şeyler yazılır.Ornek olarak doğumda hazır bulunması gerekenler (eşya,ilaç, yiyecek,vs).,ay ben yapmadım hiç doğum planı falan. nedir bu tam olarak? ne yapmak gerekiyor?
Evet tam olarak hissiyatım bu aslında onumuzdekı hafta randevum var sankı kafası donmuştu ama farklı bişey mi acaba baş asagı donmesı neyse kanama yok bısı yok cokk sukur bence kendmı cok dınlıyorm ama cok sağolun yorumlarınız icinBen de bir süredir sanki göbeğim aşağı inmiş gibi hissediyordum, karnımın üstü rahatlamış gibi. Bununla birlikte aşağıya doğru baskı da daha artmış gibi hissediyorum özellikle çok ayakta kaldığımda. Dün kontrole gittiğimde bebeğin baş pozisyonuna döndüğünü gördük, doktor da herhangi bir anormallik görmedi. Belki sizinki de dönmüştür. Regl ağrısı gibi dediğiniz şeyi tam yaşamadım ama dönmüşse yine aşağı baskı yapıyorlar ondan dolayı olabilir.
Bi belirtin var mıydı acaba ?Geçmiş olsun. Zaten bebeklerin çoğu o aralıklarda doğuyor. 40’ı gören çok fazla değil gördüğüm kadarıyla. Peki senin herhangi bi belirtin veya şikayetin var mıydı ki?
Son dönemlerde de mi bulantı oluyormuş kızlar bende de ara ara oluyor yaCanım ben de öyleyiim uykular zorlaştı karnm kasılıyor vajina zonklaması mıde bulantısı hepsi bende de var :)) gerçekten son düzlük zor ve süreklı övenlere ben de selamımı iletiyorum hahahah:))
Saçlardan dolayıyımış sanırım herkeste varsa normal demekki :))Son dönemlerde de mi bulantı oluyormuş kızlar bende de ara ara oluyor ya
senin plesentan öndeydi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. ondan olabilir mi?@csa17 N nail art @sessizyazar kizlar çok teşekkür ederim etiket yapıp sorduğunuz için takip yapıyorum yani biraz durgun bi kac gündür bebek bakalım bi iki gün daha bekleyip hocayı aricam tekmeden ziyade boyle kımıldama gibi oluyor baya tedirgin etti beni
Valla benim başından beri ne midem yandı ne de bulandı ama son 10 gündür(31+3’üm) içimde akrobatik hareketler mi yapıyor ne yapıyorsa kerata hem ara ara bulantılarım oluyor hem de midem yanıyorSon dönemlerde de mi bulantı oluyormuş kızlar bende de ara ara oluyor ya
musliniko yu görmüştüm instagram da. bir de deux lapins var ama ben de henüz tam karar veremedimkızlar puset örtüsü aldınız mı model atın fikir olsun çok tatlı şeyler varmış
Hayir cnm plasentam posterior yerleşimli önde degil yorulmadım aslında ama şu 2 3 gündür neden böyle oldu anlamıyorum umarım en kısa zamanda düzelir bi iki gün daha takip edeceğim olmazsa doktoruma geri gideceğim daha yakından takip edilsinsenin plesentan öndeydi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. ondan olabilir mi?
bir de bizler yorulduğumuzda onlar da yoruluyormuş ve hareketler kısıtlı oluyormuş. yorulmuş olabilir misin bu günlerde?
evet evet örnek bir liste varsa süper olur. doğuma eşim de girecek, aslında istediğim/aklımdan geçen her şeyi ona da söylüyorum ama yazılı olması gerektiği hiç aklıma gelmemişti. süper fikirDoğum başladığında işler yolunda gitmezse.Esinin veya yanında kim oluyorsa bilgilendirilecek şeyler yazılır.Ornek olarak doğumda hazır bulunması gerekenler (eşya,ilaç, yiyecek,vs).,
Kullandığınız ilaç veya varsa hastalik, hassasiyetiniz gibi.
Doğum anında varsa istediğiniz, istemediğiniz tercihleriniz (aşı,iğne,test)
Doğum yapacağınız hastane ve dr numarası ve acil ambulansın numarası.
Aklıma bunlar geldi bakabilirsem benimkinide gönderebilirim.Yani kısaca herşeyi siz biliyor ve planlıyorsunuz eşiniz ve yaninizdakiler heyecandan unutabilirler,sizde unutabilirsiniz Allah korusun kimsenin başına gelmesin inşaallah yinede hazırlıklı olmak faydalı.
en son gidişinde nst ye falan almışlar mıydı?Hayir cnm plasentam posterior yerleşimli önde degil yorulmadım aslında ama şu 2 3 gündür neden böyle oldu anlamıyorum umarım en kısa zamanda düzelir bi iki gün daha takip edeceğim olmazsa doktoruma geri gideceğim daha yakından takip edilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?