2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Maalesef zaten duyunca ben şok geçirdim hiç soramadım direk kanala girmiş doğum pozisyonu almış hemen progestan başlatıyorum 38 İ beklemez ama inşallah 37 ye kadar bekler dedi
bir arkadaşıma da benzer şeyler söylemişlerdi. hem de 28. haftada söylemişlerdi. progestan desteği sayesinde normal zamanda vajinal doğum yaptı. bir nebze olsun rahatlatır belki bu söylediğim diye yazayım dedim. inşallah sizin de aynısı olur

2 çocuklu arkadaşım kesinlikle çift yönlü al demişti bana. ben de kriterlerim arasına onu da koymuştum. tecrübesizim, ilk bebeğim olacak

kahve kültürüm hiç yoktur ancak amerika dayken decaf kahve içildiğini görmüştüm. tr de de vardır heralde?

ay ben yapmadım hiç doğum planı falan. nedir bu tam olarak? ne yapmak gerekiyor?

Ay
evet canom galiba sadece ona bakıyorum artık kanama yok su yok standart girip cıkan agrılar bebek oynuyorsa okeyim :) cok teşekkürler

Bebeğin bir yerde toplanması, alt kısma baskı yapması, bazen ağrı, sık tuvalete çıkma, burun tıkanıklığı, gece kesintisiz uyku uyuyamama vs vs... Hepsi bende de var kızlar tek tek herkesi alıntılayamadım.
Yani haftamız ilerledi, sona yaklaşıyoruz bana çok normal geliyor bu durumlar.
Kesintisiz veya sabit aralıklarla bir ağrı olur o zaman endişe duyarım diyerek kendimi strese sokmamaya çalışıyorum

Canım ben de öyleyiim uykular zorlaştı karnm kasılıyor vajina zonklaması mıde bulantısı hepsi bende de var :)) gerçekten son düzlük zor ve süreklı övenlere ben de selamımı iletiyorum hahahah:))

Canim benimde karnimin yani midemin oldugu yer bosaldi sanki en son gecen hafta doktora gittigimde bebek asagi dogru donmus demisti yani artik donmesi normal bence doktor bisey demedi risk falan konusunda
Yaaa evet aynı işte benimde öyle ama bana önceki haftada kafası asagıda gibi bişiler demişti ama acaba farklı bişey miydi asıl şimdi mi tam dondu acaba? Aynı hıssıyatım var haftaya doktor kkontrolum var soracagm ama gerçekten bu bilinmezlik süreklı bi kendımı dinlemek cok zor

ay ben yapmadım hiç doğum planı falan. nedir bu tam olarak? ne yapmak gerekiyor?
Doğum başladığında işler yolunda gitmezse.Esinin veya yanında kim oluyorsa bilgilendirilecek şeyler yazılır.Ornek olarak doğumda hazır bulunması gerekenler (eşya,ilaç, yiyecek,vs).,
Kullandığınız ilaç veya varsa hastalik, hassasiyetiniz gibi.
Doğum anında varsa istediğiniz, istemediğiniz tercihleriniz (aşı,iğne,test)
Doğum yapacağınız hastane ve dr numarası ve acil ambulansın numarası.
Aklıma bunlar geldi bakabilirsem benimkinide gönderebilirim.Yani kısaca herşeyi siz biliyor ve planlıyorsunuz eşiniz ve yaninizdakiler heyecandan unutabilirler,sizde unutabilirsiniz Allah korusun kimsenin başına gelmesin inşaallah yinede hazırlıklı olmak faydalı.

Evet tam olarak hissiyatım bu aslında onumuzdekı hafta randevum var sankı kafası donmuştu ama farklı bişey mi acaba baş asagı donmesı neyse kanama yok bısı yok cokk sukur bence kendmı cok dınlıyorm ama cok sağolun yorumlarınız icin

Canım ben de öyleyiim uykular zorlaştı karnm kasılıyor vajina zonklaması mıde bulantısı hepsi bende de var :)) gerçekten son düzlük zor ve süreklı övenlere ben de selamımı iletiyorum hahahah:))
Son dönemlerde de mi bulantı oluyormuş kızlar bende de ara ara oluyor ya

senin plesentan öndeydi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. ondan olabilir mi?
bir de bizler yorulduğumuzda onlar da yoruluyormuş ve hareketler kısıtlı oluyormuş. yorulmuş olabilir misin bu günlerde?

Son dönemlerde de mi bulantı oluyormuş kızlar bende de ara ara oluyor ya
Valla benim başından beri ne midem yandı ne de bulandı ama son 10 gündür(31+3’üm) içimde akrobatik hareketler mi yapıyor ne yapıyorsa kerata hem ara ara bulantılarım oluyor hem de midem yanıyor yağlı bir karın yapım olduğundan tam kestiremiyorum da hareketlerini

senin plesentan öndeydi diye hatırlıyorum ama emin olamadım. ondan olabilir mi?
bir de bizler yorulduğumuzda onlar da yoruluyormuş ve hareketler kısıtlı oluyormuş. yorulmuş olabilir misin bu günlerde?
Hayir cnm plasentam posterior yerleşimli önde degil yorulmadım aslında ama şu 2 3 gündür neden böyle oldu anlamıyorum umarım en kısa zamanda düzelir bi iki gün daha takip edeceğim olmazsa doktoruma geri gideceğim daha yakından takip edilsin

evet evet örnek bir liste varsa süper olur. doğuma eşim de girecek, aslında istediğim/aklımdan geçen her şeyi ona da söylüyorum ama yazılı olması gerektiği hiç aklıma gelmemişti. süper fikir
ben sadece anne bebek dostu sezeryan isteyeceğimi biliyorum. bunu da doktoruma da söyleyeceğim. başka hiçbir şey aklıma gelmemişti

en son gidişinde nst ye falan almışlar mıydı?
mutlaka git doktora yarın/öbür gün. stres olacağına görmüş bilmiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…