- 21 Mart 2023
- 47
- 55
- 18
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #32.621
Evet panik yapmamaya çalışıyorum. Dün çok hareketliydi bugün sabahtan beri çok nazlı. Elimi koyduğumda hareketini hissediyorum. Geçende böyle olmuştu ertesi gün düzelmişti bakalımCanım benim gibi yapma panikleme artık yavaş yavaş az hareket etme dönemine giriyorlar, 2 saatte 1 hareketini hissetmeye dikkat et ama
Ya benim çevremde sürekli doğurdun mu diye tetikte valla en az 2 hafta atmak lazım erken dememek lazım ya tarihiYaaaasen böyle dedin ya daha bı eridim hayırlısiyla gelsin Artk
Amin kuzum inşallah yaErken doğdu bizim oğlanlar canım, çok normal. Hızlı kapatacaklar arayı
O zamanını çok iyi bilir annesi
Ayy o miss kokusuna varya doyamayacaksın
Yaaa hiç aklıma gelmedi emzirme pozisyoblarına bakmakEmzirme pozisyonlarına bak canım. Genelde pozisyonla alakalı olabiliyor
Ya benim çevremde sürekli doğurdun mu diye tetikte valla en az 2 hafta atmak lazım erken dememek lazım ya tarihi
Kız göbek bağını 5. Günde attı benimkiN nail art nasıl gidiyor pırtlamalargöbek bağınız düştüyse koltuk altından tutup bi kovaya sok bacaklarını çırptıkça hareket olsun ona. Bi de tummy time yap mutlaka başlarda itiraz edecektir ama sonra hem kas gelişimi hemde gaz çıkışı için harika olacak mutlaka gaz masajıda yapıyorsundur. Bol bol çıkaın rahat etsin kuzun
5 gün sonra ne aşısı var canım? Ben sağlık ocağına hiç gitmedim aşı, kontrol vs için. Acıbadem de yapıldı her şeyi. 5 ve 12. Günde gittim sadece. Topuk kanı aldılar 5. Gün o kadarKızlar kontrolümüz vardı bugün Karan bey in. Kilo vermemiş şükür ama çok azcık almış doktor vermemesinin sevindirici olduğunu söyledi. Sarılık12 bu normal bişey yapmıyoruz bolca emzitmeye devam dedi. Göbek bağı daha düşmedi ama düşecek gibi dedi 10. Gün bugün doğalı. Saatte 1 gündüz emziriyorum akşam yatarken de 2-3 saatte bir kalkıyorum artık bu haftadan itibaren almaya başlayacak sonuçta erken doğdu zaten ancak arayı kapatır dedi. 5 gün sonra da sağlık ocağında aşımız var bakalım orda kaç kg çıkacak merak ediyorum. Allahım bebişlerimize sağlık versin inşallah
Evet canım biraz kaşınıyor ve böyle kurutuyor gibi oluyor o bölgeyi. Hafif hafif parmaklarımı sürtüyorum ben valla kaşınınca napayım
6 gün ileride çıkıyor, aslında bu ölçümlerden ziyade annenin çatı muayenesi ile bebeğin ölçümlerinin uyumlu olmasıymış. Çatı muayenesi de 38-39dan önce çok doğru bir veri vermiyormuş. O sebeple kesin olur veya olamaz diye bir şey demiyor benim doktorum. Benim de zaten illaki vajinal olsun veya sezeryan olsun gibi bir takıntım yok hangisi bebek ve benim için en iyisi olacaksa o olsun istiyorum ama belirsizlik canımı çok sıkıyor. Vajinal olacaksa ona göre egzersizlere yönelmem lazım sezeryan olacaksa ona kanalize olmam lazım gibi hissediyorum. Şu an yaptığım patates gibi oturup nasibimi beklemek o da benim planlı kontrolcü kişiliğime uymuyor, hoş doğum süreci başlı başına sürprizli belirsiz doğası gereği. Bana burada konuşulduğu gibi yer sil, topta zıpla şunu yap veya yapma demiyor doktorum hiç ben de doğum psikolojisine giremedim haliyle. Neyse bu ara bir şeylere canımı sıkasım vardı bu durumu seçtim demek ki, hayırlısıCanım ne kadar kafası büyük benimkine de bi ara 3 hafta önde kafa dedi doktor şimdi de önde gidiyor ama sezeryan demedi şimdilik
Heyacan yaptım şimdiBen zaten belim çok kötü olunca gittim yoksa bikaç gün daha sonraydı öyle olunca muayene etti canm 2cm var dedi 4cm olana kadar hastaneye almıyorlarmış bana öyle dediler 4ten sonra asıl doğum sancısı doğum başlıyormuş
Evet evet hepsi aynı galibaYa benim çevremde sürekli doğurdun mu diye tetikte valla en az 2 hafta atmak lazım erken dememek lazım ya tarihi
Canım hamileliğin başında sağlık ocağı arayıp hamilelik takibi için kayıt yaptırmanız lazım demişlerdi. O zamandan beri zaten gidiyorduk ya, doğum yaptığım gün tekrar aradılar gün verdiler gelmeniz lazım topuk kanı alıcaz burda tekrar dediler bende gittim pazartesi günüydü. D vitamini verdiler bebek için günde 3 damla bunu vericeksin dediler sonra topuk kanı aldılar kilo baktılar emzirme şeklini flan anlattılar ayın 30 unda tekrar geliceksiniz aşı yapıcaz dediler. Bebeğin bu saatten sonraki aşıları falan hep sağlık ocağından takip edilecekmiş bugün hastanedeki doktorumuz da öyle söyledi ihmal etmeyin sakın orayla takipte kalın dedi zaten arıyorlar. Sen takibine gittiğinde söylememişlermiydi sana ?5 gün sonra ne aşısı var canım? Ben sağlık ocağına hiç gitmedim aşı, kontrol vs için. Acıbadem de yapıldı her şeyi. 5 ve 12. Günde gittim sadece. Topuk kanı aldılar 5. Gün o kadar
15. Günde ne varmış ?
Ayy bende çatlakları okudum mememde birkaç çatlağım var şükür göbekte bir tane bile olmamış o kadar yaplanıyordum ki faydasını gördüm kızlarEvet canım biraz kaşınıyor ve böyle kurutuyor gibi oluyor o bölgeyi. Hafif hafif parmaklarımı sürtüyorum ben valla kaşınınca napayım
Ama kardeşim çatlaklarına falan da hep sürmüştü bu kremi, mucize gibi bir şey. İzleri çok çok azaldı. Bunu düşünerek sürücez
Gözün aydın canımTekrardan hepinize selam kızlar. Daha sonra daha detaylı anlatırım ama çok şükür ameliyatımız başarılı geçti, korktuğum gibi olmadı. Dikiş sancıları var tabii ama akşam saatlerinde ilk gazı çıkarınca rahatladım şükür. Bebişimizinde tüm değerleri iyi ancak toparlanana kadar biraz kuvözde kalacak. Oksijen veriyorlar hafif çekilmesi varmış erken doğduğu için. Allah sizlere de hayırlı doğumlar versin, sağlıkla evlatlarınıza kavuşmayı nasip etsin. Bize de dua edin oğlumla bir an evvel kavuşalım inşallah…
Canım o zaman hiç kafaya takma ya anlıyorum seni ama normal mi sezeryan mı onuda süreç gösterecek dediğin gibi birde normale ne kadar hazırlanırsan hazırlan bazen sezeryan oluyor sonu, şartlamaman daha güzel birde bence egzersiz vs de önemli ama hiç birini yapmayıp çok güzel doğuranda var hepsini yapıp çok sıkıntı yaşayanda, oda nasip, hayırlısını istemek en güzeli, ben şu aşamada normali istiyorum ama neredeyse 40 yaklaştım kilo 3.5 tu 2-3 gün önce daha da durursa muhtemelen sezeryana kayar oda nasip diyorum napayım, sancımı getiremem ki yürüyorum ediyorum ama bebiş iyi duruyor napayım6 gün ileride çıkıyor, aslında bu ölçümlerden ziyade annenin çatı muayenesi ile bebeğin ölçümlerinin uyumlu olmasıymış. Çatı muayenesi de 38-39dan önce çok doğru bir veri vermiyormuş. O sebeple kesin olur veya olamaz diye bir şey demiyor benim doktorum. Benim de zaten illaki vajinal olsun veya sezeryan olsun gibi bir takıntım yok hangisi bebek ve benim için en iyisi olacaksa o olsun istiyorum ama belirsizlik canımı çok sıkıyor. Vajinal olacaksa ona göre egzersizlere yönelmem lazım sezeryan olacaksa ona kanalize olmam lazım gibi hissediyorum. Şu an yaptığım patates gibi oturup nasibimi beklemek o da benim planlı kontrolcü kişiliğime uymuyor, hoş doğum süreci başlı başına sürprizli belirsiz doğası gereği. Bana burada konuşulduğu gibi yer sil, topta zıpla şunu yap veya yapma demiyor doktorum hiç ben de doğum psikolojisine giremedim haliyle. Neyse bu ara bir şeylere canımı sıkasım vardı bu durumu seçtim demek ki, hayırlısı
Bide beni düşün mart sonu demişimEvet evet hepsi aynı galibakeşke en başında dediğin gibi biraz daha geç bir tarih deseydik yaa yok yani diyorum Nisanın ilk haftası olur büyük ihtimalle faln amaa yok yine arıyorlar doğurmadın mi sanki gizli saklı getircem bebeği Artk ne sorsalar 10 gün var diyip kapatıyorum konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?