2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Arkadaşlar benim şu an inanılmaz bir bel ağrım var, ve akıntım da çok arttı normalde zaten enfeksiyonum da mevcut candida mantarı varmış. Bu ağrılar doğumu tetikler mi ya da akıntıyı da tetikler mi acaba pazartesi kontrolüm var o yüzden doktora yazmak istemedim

Canım benim gibi yapma panikleme artık yavaş yavaş az hareket etme dönemine giriyorlar, 2 saatte 1 hareketini hissetmeye dikkat et ama
Evet panik yapmamaya çalışıyorum. Dün çok hareketliydi bugün sabahtan beri çok nazlı. Elimi koyduğumda hareketini hissediyorum. Geçende böyle olmuştu ertesi gün düzelmişti bakalım

Canım bende noskar aldım yorumları okudum çok kaşıntı yapıyor yazıyordu doğru mu? Kaşınınca kabuk şeklinde o krem kalkıyor falan yazmış kullananlar biz nasıl kaşıyacağız ki orayı ? Günde 1 sürerek başlayacağım ben sen nasıl yapıyorsun bi beni aydınlatır mısın N nail art

O zamanını çok iyi bilir annesi
Ayy o miss kokusuna varya doyamayacaksın

Ooff en sabırsızlıkla beklediğim ve çok merak ettiğim bir şey.
Benim için annemden daha güzel kokan hiçbir şey yok. Bazen diyorum acaba bebeğimin kokusu anneminki gibi büyüleyici olabilir mi? O kadar güzel kokabilir mi? Arkadaşlarım anne de neymiş bebeğinin yanında diyor ama bilmiyorum. Doğursam da anlasam. Hiç yaşamayınca ne hissederim bilemiyorum.

Ya benim çevremde sürekli doğurdun mu diye tetikte valla en az 2 hafta atmak lazım erken dememek lazım ya tarihi

Çizelgende 5 gün kaldı yazıyor ya
Benden sonra bile doğurabilirsin diye düşünüyorum artık ama. Sağlıkla kolayca doğsun da bekleyiver biraz daha bebişi
Erken bi tarih vermemek de en doğrusu zaten.

Kız göbek bağını 5. Günde attı benimki erken geldi ama koşturuyor maşallah
Burada youtube da birilerini söylemişlerdi masaj için. Ama tabi kimse demedi o masajları bebe normalken yapacaksın diye. Çocuk çıldırıyor, ben masaj yapmak için debeleniyorum, tabi ki daha da çıldırıyor işte tecrübesizlik böyle bişi a dostlar. Artık şöyle yapıyorum; bebe emdi yaa, keyfi yerindeyken masaja başlıyorum, etki ediyor bence. Çünkü masaj sonrası uyku, uyku sonrası pırt.

Bugün yine çıldırdı gazdan. Aldım küvete attım. Suyu görünce bi anda sakinliyo çünkü. Ama suyunu hazırlayana kadar beni ve kv yi ter içinde bıraktı

Tummy time ı her gün yapıyorum. Bazen emzirme yastığında bazen kendi göğsümde falan. Baby sparks diye bi app indirdim. Orada her gün yapılacak aktiviteler çıkıyor zaten

Şu çay meselesini deneyeceğim. Bir de küvetine değil de direk kovaya sokma seçeneği de aklımda

5 gün sonra ne aşısı var canım? Ben sağlık ocağına hiç gitmedim aşı, kontrol vs için. Acıbadem de yapıldı her şeyi. 5 ve 12. Günde gittim sadece. Topuk kanı aldılar 5. Gün o kadar

15. Günde ne varmış ?

Evet canım biraz kaşınıyor ve böyle kurutuyor gibi oluyor o bölgeyi. Hafif hafif parmaklarımı sürtüyorum ben valla kaşınınca napayım

Ama kardeşim çatlaklarına falan da hep sürmüştü bu kremi, mucize gibi bir şey. İzleri çok çok azaldı. Bunu düşünerek sürücez

Canım ne kadar kafası büyük benimkine de bi ara 3 hafta önde kafa dedi doktor şimdi de önde gidiyor ama sezeryan demedi şimdilik
6 gün ileride çıkıyor, aslında bu ölçümlerden ziyade annenin çatı muayenesi ile bebeğin ölçümlerinin uyumlu olmasıymış. Çatı muayenesi de 38-39dan önce çok doğru bir veri vermiyormuş. O sebeple kesin olur veya olamaz diye bir şey demiyor benim doktorum. Benim de zaten illaki vajinal olsun veya sezeryan olsun gibi bir takıntım yok hangisi bebek ve benim için en iyisi olacaksa o olsun istiyorum ama belirsizlik canımı çok sıkıyor. Vajinal olacaksa ona göre egzersizlere yönelmem lazım sezeryan olacaksa ona kanalize olmam lazım gibi hissediyorum. Şu an yaptığım patates gibi oturup nasibimi beklemek o da benim planlı kontrolcü kişiliğime uymuyor, hoş doğum süreci başlı başına sürprizli belirsiz doğası gereği. Bana burada konuşulduğu gibi yer sil, topta zıpla şunu yap veya yapma demiyor doktorum hiç ben de doğum psikolojisine giremedim haliyle. Neyse bu ara bir şeylere canımı sıkasım vardı bu durumu seçtim demek ki, hayırlısı

Heyacan yaptım şimdi bı kaç güne müjdeli haberi verirsin Artk
Devlete mi gidiyorsn yoksa özele mi

Tekrardan hepinize selam kızlar. Daha sonra daha detaylı anlatırım ama çok şükür ameliyatımız başarılı geçti, korktuğum gibi olmadı. Dikiş sancıları var tabii ama akşam saatlerinde ilk gazı çıkarınca rahatladım şükür. Bebişimizinde tüm değerleri iyi ancak toparlanana kadar biraz kuvözde kalacak. Oksijen veriyorlar hafif çekilmesi varmış erken doğduğu için. Allah sizlere de hayırlı doğumlar versin, sağlıkla evlatlarınıza kavuşmayı nasip etsin. Bize de dua edin oğlumla bir an evvel kavuşalım inşallah…

Ya benim çevremde sürekli doğurdun mu diye tetikte valla en az 2 hafta atmak lazım erken dememek lazım ya tarihi
Evet evet hepsi aynı galiba keşke en başında dediğin gibi biraz daha geç bir tarih deseydik yaa yok yani diyorum Nisanın ilk haftası olur büyük ihtimalle faln amaa yok yine arıyorlar doğurmadın mi sanki gizli saklı getircem bebeği Artk ne sorsalar 10 gün var diyip kapatıyorum konuyu

Canım hamileliğin başında sağlık ocağı arayıp hamilelik takibi için kayıt yaptırmanız lazım demişlerdi. O zamandan beri zaten gidiyorduk ya, doğum yaptığım gün tekrar aradılar gün verdiler gelmeniz lazım topuk kanı alıcaz burda tekrar dediler bende gittim pazartesi günüydü. D vitamini verdiler bebek için günde 3 damla bunu vericeksin dediler sonra topuk kanı aldılar kilo baktılar emzirme şeklini flan anlattılar ayın 30 unda tekrar geliceksiniz aşı yapıcaz dediler. Bebeğin bu saatten sonraki aşıları falan hep sağlık ocağından takip edilecekmiş bugün hastanedeki doktorumuz da öyle söyledi ihmal etmeyin sakın orayla takipte kalın dedi zaten arıyorlar. Sen takibine gittiğinde söylememişlermiydi sana ?

Ayy bende çatlakları okudum mememde birkaç çatlağım var şükür göbekte bir tane bile olmamış o kadar yaplanıyordum ki faydasını gördüm kızlar popomda üniverste zamanlarımdan kalma çatlaklar var ben oralarada süreyim madem. Tamam başlıyorum bugünden itibarende yaraya sürmeye bakalım

Gözün aydın canım
Zamanla bu durumlarda düzelir hiç merak etme toparlanmaya iyi olmaya bak yavrun yanına gelince onunla daha iyi ilgilenebilesin

Canım o zaman hiç kafaya takma ya anlıyorum seni ama normal mi sezeryan mı onuda süreç gösterecek dediğin gibi birde normale ne kadar hazırlanırsan hazırlan bazen sezeryan oluyor sonu, şartlamaman daha güzel birde bence egzersiz vs de önemli ama hiç birini yapmayıp çok güzel doğuranda var hepsini yapıp çok sıkıntı yaşayanda, oda nasip, hayırlısını istemek en güzeli, ben şu aşamada normali istiyorum ama neredeyse 40 yaklaştım kilo 3.5 tu 2-3 gün önce daha da durursa muhtemelen sezeryana kayar oda nasip diyorum napayım, sancımı getiremem ki yürüyorum ediyorum ama bebiş iyi duruyor napayım

Bide beni düşün mart sonu demişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…