- 6 Aralık 2022
- 389
- 675
- 18
- 30
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #32.821
Aaa ben 30 dan sonra her 4 haftada bir bağlandım. 36 37 de haftada bir. Şimdi 38 de var yine bu haftaHadi ya bizim hastanede 32'den itibaren her gebeyi bağlıyorlar kontrol amaçlı. Çünkü cidden bazen sancı olduğu halde hissetmeyebiliyoruz. 39'a gelmişsin bağlarlar artık heralde diye düşünüyorum
Deniz LinaKızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Sizce hangisi anlamlı ve kulağa hoş geliyor?
Deniz Lina
Asel Lina ( Asel bal ırmağı demek)
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")
Ben de bugun başladım hurma ada çayına. Gece bebe içerde bi şeyler yaptı iki kaburgamın ortasında kafa büyüklüğünde bi şişlik oluştu içerde bi organa vurdu ağrısına uyandım inşallah ters dönmemiştir ya. Normalde 2 parmak boşluk bardı kaburga rahim arası suan 0Tarihimiz aynıymış ben de yarın gideceğim kontrole. Her gün hurma yiyorum erken gelsin 40 i beklemesin diye valla benimki de bildiğin ağzımda. Neredeyse ağzımdan cikacakbu hareketleri ben de deneyeyim. Ama bunlar doğum başlasın diye mi yoksa doğumu kolaylaştıran hareketler mi acaba? Neyse deneyeyim yine. Valla benimki kaburgami tekmeliyor sürekli. İnşallah Max 2 haftaya gelir diyorum. Doktorum tam 15 inde Amerika'ya gidecekmis. O gitmeden gelse iyiydi
Ben 2 3 kez bağlandım. İlkinde 100 üzeri bir sancı çıkmıştı. Son bağlandığımda bebek çok hareketliydi 40 60 arası sürekli sancı çıktı. Bebek durunca duruyo hareket ettikçe çıkıyodu doktor normal dedi. Sanırım bebek hareket etmese de çıkan sancı doğum sancısı. Kendimce öyle yorumladım yaniKızlar kontrollerinizde hiç nst'ye bağlanmadınız mı kaç çııktı bu sancılarınız nst'de? Bende de hafif hafif başladı, max 40 - 5o arası çıkıyor ama benim doktora kalsa bu kadarcıkla hastaneye yatış yaptırmanın derdinde
Ben de cumartesi yaptım bu işi, tekrar rapor alıp bir dilekçeyle kurumuna vermen gerekiypr canımBir şey sormak istiyorum ben de 35+6 haftalık gebeyim çalışabilir raporum mevcut ancak ben de işi bırakmak istiyorum ayrıca gidip bir rapor almama gerek var mı bakanlık personeliyim
Beybi benim doktorun sülalesi rahat öyle bi adam, daha hiç girmedim Nst’ye yarın sokar diye umut ediyorum.Kızlar kontrollerinizde hiç nst'ye bağlanmadınız mı kaç çııktı bu sancılarınız nst'de? Bende de hafif hafif başladı, max 40 - 5o arası çıkıyor ama benim doktora kalsa bu kadarcıkla hastaneye yatış yaptırmanın derdinde
16 martta gece sabah 5.20 de doğdu benim kiAmin kuzum inşallah ya
Oyumu Deniz Lina dan yana kullaniyorumKızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Deniz Lina
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")
Ya dün neler yaptım diye düşündüm saatlerce, kendimi biraz yorduğum bi gündü. Ağrıyla ev işi yapmak zor oluyor. Bir de benim gerçekten dayanılmazdı ağrılarım. Haftam erken olmasına rağmen 3 haftadır çekiyorum bende, doğuma kadar böyle gidecek diye psikolojik olarak çok yıprattım kendimi.Ay olabilir mi böyle bi şey, lütfen olsun:) benim bugün 15 gün oldu siyatik başlayalı, her sabah belki geçmiştir diye uyanıyorum, sonuç hüsran..
Hitap olarak ikisini aynı anda kullanacaksanız Asel Lina bence.Kızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Deniz Lina
sapphire_silk nasılsın canım? Her şey yolunda mı?
Kısa sürede toparlanıp kavuşursunuz inşallah Canım nasıl çabuk toparlayacaklar Allah’ın izniyle göreceksin bak sende güçlü ol hemen kavuşun mis kokulularınabende merak ediyorum bu duyguyu kızımdan sonra ne hissedeceğim içim kıpır kıpır
Asel LinaKızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Deniz Lina
Aaa bizde 38 de başladı hatta önceki haftalarda da ağrım var diyince bakmışlardi. Şuan hafta da bir alıyor muane artı ntsBen 39. Haftadayım hala hiç nst’ye bağlanmadım. Çok merak ediyorum hissettiğim sancı mı değil mi:) bugün kontrolüm var, umarım bağlarlar.
Rabb'im en kısa zamanda kavuştursun Canmİyiyim çok sağolun arada giriyorum ama mesajları takip edemiyorum pek. Ben iyiyim taburcu oldum dün akşam eve geldim beyler hastanede misafirler bi süre daha onlara süt üretme telaşındayım. süt de bir geliyor bi gelmiyor nazlı biraz benim artırma derdindeyim. solgar’ın bira mayasıyla humananın çayını alacağım bakalım.
Oğluşlarım da büyümeye çalışıyo kuzularım teyzeleri, her gün 2 kere görüş varmış, bugüne kadar damar yoluyla besliyolardı bugün mamaya da başlamışlar. Küçüğümü fototerapiye almışlar akşama çıkar inşallah. Büyük oğluşumu akşam emzirme için verebilirlermiş kucağıma hazırlıklı gelin dediler heyecandan ölüyorumSüttür sarılıktır kızımdan alışkın olduğuma bunlar koymuyor orda hemşireler kanatsız melek gibi valla öyle güzel ilgileniyorlar ki Allah razı olsun.
Bizde durumlar böyle doğuran eden var mı herkes tüm bebişler iyidir insallah
Demi aynen babanem böyle diyor 8 tane doğurdum hiçbirini bilmiyorum ne bilim diyor vakti gelen doğardı
Aslında kuzenimin 1 yaşındaki kızının ismi de Asel, oyüzden biraz uzak duruyorum. Yoksa Asel Lina da çok hoşuma gidiyorAsel Lina
canım neye göre bu kadar emin konuşuyorsun anlamadım, biliyor musun sordun mu net, yoksa emin olarak yorum mu yapıyorsun, google da bu şekilde çıkıyor bak direk ekledim, bu arada net konuşmuyorum kuruma sormam lazım diyorum ben çünkü gerçekten çevremde yok böyle bir örnek yok, neyse başımıza gelince öğreniriz benim son günüm perşembe çarşambadan ararım kurumu doğurmazsam kesin doğrusunu öğrenirizKızlar öyle şey olur mu hiç devletin verdiği yasal izin toplamda 16 hafta. Bunun 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonra kullanma hakkımız var, yan, 3. haftada izne ayrılma hakkımız var. Ama istersen, ben izinlerimi çocuksuz dönemde harcamak istemiyorum dersen 37'ye kadar çalışabiliyorsun. 37+0 dolunca istesen de 1 gün fazla çalışamıyorsun. Bu durumda yasal doğum iznin 37'de başlamış oluyor. Sen sonra istersen 37+1'de doğur, istersen 40'ta doğur, senin iznin 37'de başlıyor, o tarihten itibaren 16 hafta sayıyorsun.
Yani devlet durup da sen 37'de doğurmuşsun sen şu kadar izin yap, sen 40'ta doğurmuşsun sen biraz daha izin yap demiyor. Ne zaman doğrursan doğur yasal izin süresi değişmiyor.
Ben mesele 37'ye kadar dayanamadım 35'te yani bugün ayrıldım. 16 haftalık yasal doğum iznim de bugün itibariyle başlamış oldu. Çocuğum ne zaman doğarsa doğsun bu değişmeyecek
İyi olmanıza sevindim, minnoşlar da en kısa sürede gelirler umarım, sevgilerİyiyim çok sağolun arada giriyorum ama mesajları takip edemiyorum pek. Ben iyiyim taburcu oldum dün akşam eve geldim beyler hastanede misafirler bi süre daha onlara süt üretme telaşındayım. süt de bir geliyor bi gelmiyor nazlı biraz benim artırma derdindeyim. solgar’ın bira mayasıyla humananın çayını alacağım bakalım.
Oğluşlarım da büyümeye çalışıyo kuzularım teyzeleri, her gün 2 kere görüş varmış, bugüne kadar damar yoluyla besliyolardı bugün mamaya da başlamışlar. Küçüğümü fototerapiye almışlar akşama çıkar inşallah. Büyük oğluşumu akşam emzirme için verebilirlermiş kucağıma hazırlıklı gelin dediler heyecandan ölüyorumSüttür sarılıktır kızımdan alışkın olduğuma bunlar koymuyor orda hemşireler kanatsız melek gibi valla öyle güzel ilgileniyorlar ki Allah razı olsun.
Bizde durumlar böyle doğuran eden var mı herkes tüm bebişler iyidir insallah
Evet. 37 ye kadar çalışabilir aldın 1 hafta önceden bırakmak istiyorsun sanirim doktora gidip çalışamaz raporu alman lazım. Eger ki 37 ye kadar dayandın tam 37 de tekrar gidip çalışamaz alacaksin kurumuna ibraz edeceksin raporu. Ben tam 37 de aldim çalışamaz raporumu kurumuma ibraz ettimBir şey sormak istiyorum ben de 35+6 haftalık gebeyim çalışabilir raporum mevcut ancak ben de işi bırakmak istiyorum ayrıca gidip bir rapor almama gerek var mı bakanlık personeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?