- 21 Mart 2014
- 1.824
- 1.949
- 333
- 28
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #32.841
İsimler etki ediyor tabiki benim yeğenim de Asel 3.5 yaşında durduk yere elbise değiştirir biraz da fazla kararlı laf dinletmek de zorlanıyoruz ama ezberleri var mesela alfabeyi öğrendi geçenlerde böyle güzel yanları var yani.Aslında kuzenimin 1 yaşındaki kızının ismi de Asel, oyüzden biraz uzak duruyorum. Yoksa Asel Lina da çok hoşuma gidiyor
Oyumu Deniz den yana kullanıyorum oğlumun da adı aynı zamandaKızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Sizce hangisi anlamlı ve kulağa hoş geliyor?
Deniz Lina
Asel Lina ( Asel bal ırmağı demek)
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")
Ben de öyle umuyorum, ben avrupadayım işler biraz akışına bırakılıyor:)Hadi ya bizim hastanede 32'den itibaren her gebeyi bağlıyorlar kontrol amaçlı. Çünkü cidden bazen sancı olduğu halde hissetmeyebiliyoruz. 39'a gelmişsin bağlarlar artık heralde diye düşünüyorum
ben de dışarı çıkamıyorum tek başıma, oturup kalmak doğrulmak eziyet, psikolojik olarak etkilenmeye başladım artık.. umut oldunuz bana da:)) çok teşekkür ederim, darısı başıma diyorum.. size de çok geçmiş olsun çok şükür kurtuldunuzYa dün neler yaptım diye düşündüm saatlerce, kendimi biraz yorduğum bi gündü. Ağrıyla ev işi yapmak zor oluyor. Bir de benim gerçekten dayanılmazdı ağrılarım. Haftam erken olmasına rağmen 3 haftadır çekiyorum bende, doğuma kadar böyle gidecek diye psikolojik olarak çok yıprattım kendimi.Çünkü eğer sizin de benim gibiyse ben dışarı bile çıkmıyorum tek başıma, evde yalnız kalmıyorum. Bazen yerimden kalkamıyordum ağrı girince. Bugün resmen hiçbir şey yaşanmamış gibiyim. O yüzden bebeğin pozisyonu geldi sadece aklıma, yarın doktoruma sorup yazıcam yeniden buraya. Etiketlerim sizi de. Allah hepimizin yardımcısı olsun ya. Sizin de inşallah uyandığınızda bi anda kesilmiş olur ağrılarınız. Çok iyi anlıyorum çünkü.
canım neye göre bu kadar emin konuşuyorsun anlamadım, biliyor musun sordun mu net, yoksa emin olarak yorum mu yapıyorsun, google da bu şekilde çıkıyor bak direk ekledim, bu arada net konuşmuyorum kuruma sormam lazım diyorum ben çünkü gerçekten çevremde yok böyle bir örnek yok, neyse başımıza gelince öğreniriz benim son günüm perşembe çarşambadan ararım kurumu doğurmazsam kesin doğrusunu öğrenirizbide şu açıdan düşün kanunda diyor ki doğum izni doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 dir , benim bebem geç doğdu diye niye doğum sonrası izni kısalsın ben tam 32 de ayrıldım çünkü, neyse gerilmeyelim çok önemli bi konu değil canım
Benim doktorum da rahat, hiç strese sokmuyor beni. 37’de nst’ye girecekmişim. Zaten aksi bir durum varsa şikayete göre isterdi diye düşünüyorum.Beybi benim doktorun sülalesi rahat öyle bi adam, daha hiç girmedim Nst’ye yarın sokar diye umut ediyorum.Ama bizimkisi sancı 40-50’de çıksa hastaneye yatırmaz diye düşünüyorum ya acaba senin hep düzenli bir şekilde miydi Nst’de? Ya da herhangi riskli, erken doğumu tetikleyebilecek bir durumun var mı, yoksa doktorun mu evhamlı?
Hem doktor evhamlı hem de benim bebek büyük ve suyu fazla :/Beybi benim doktorun sülalesi rahat öyle bi adam, daha hiç girmedim Nst’ye yarın sokar diye umut ediyorum.Ama bizimkisi sancı 40-50’de çıksa hastaneye yatırmaz diye düşünüyorum ya acaba senin hep düzenli bir şekilde miydi Nst’de? Ya da herhangi riskli, erken doğumu tetikleyebilecek bir durumun var mı, yoksa doktorun mu evhamlı?
Deniz Lina çok güzel canımmKızlar doğuma az kaldı ama hala isim konusunda kararsız kaldık....
Sizce hangisi anlamlı ve kulağa hoş geliyor?
Deniz Lina
Asel Lina ( Asel bal ırmağı demek)
Reyyan Lina ( Reyyan'da Peygamber Efendimiz'in bir hadisinde bahsettiği sadece oruçluların gireceği bir kapı, "Reyyan Kapısı")
Oh maşallah bebeğim çok şükür sütünde gelir bugün inşallah bol bol bebişlerine orda mis gibi bakıyorlar bende oğlum için gittiğimde görmüştüm. Çok şükür ki sağlıklılar büyüsünler hemencik gelirler yanına annesiiiİyiyim çok sağolun arada giriyorum ama mesajları takip edemiyorum pek. Ben iyiyim taburcu oldum dün akşam eve geldim beyler hastanede misafirler bi süre daha onlara süt üretme telaşındayım. süt de bir geliyor bi gelmiyor nazlı biraz benim artırma derdindeyim. solgar’ın bira mayasıyla humananın çayını alacağım bakalım.
Oğluşlarım da büyümeye çalışıyo kuzularım teyzeleri, her gün 2 kere görüş varmış, bugüne kadar damar yoluyla besliyolardı bugün mamaya da başlamışlar. Küçüğümü fototerapiye almışlar akşama çıkar inşallah. Büyük oğluşumu akşam emzirme için verebilirlermiş kucağıma hazırlıklı gelin dediler heyecandan ölüyorumSüttür sarılıktır kızımdan alışkın olduğuma bunlar koymuyor orda hemşireler kanatsız melek gibi valla öyle güzel ilgileniyorlar ki Allah razı olsun.
Bizde durumlar böyle doğuran eden var mı herkes tüm bebişler iyidir insallah
Ay bu senin attığın bilgi 40.haftayı geçen durumlarla ilgili sadece. Ben tabi en geç 38'de sezeryan olacağım için bu 40'ı geçinceki uygulamaya hiç bakmadım bile ama sen 40'ı geçmişsin , demek ki 40'ın üstüne geçen her günü izne ekliyorlar. Ama 40'ı zaten maksimum geçşe 10 gün geçer heralde. Yoksa evet normali doğum öncesi 8, sonrası 8 şeklinde ama ben mesela 35'e kadar çalıştım. O yüzden o 3 haftayı 37 sonrasına aktaracaklar benim. Doğumum da 40'ı bulmayacağı için benim ne zaman doğum yaptığımın iznimin bitiş tarihi üzerinde bir etkisi yokcanım neye göre bu kadar emin konuşuyorsun anlamadım, biliyor musun sordun mu net, yoksa emin olarak yorum mu yapıyorsun, google da bu şekilde çıkıyor bak direk ekledim, bu arada net konuşmuyorum kuruma sormam lazım diyorum ben çünkü gerçekten çevremde yok böyle bir örnek yok, neyse başımıza gelince öğreniriz benim son günüm perşembe çarşambadan ararım kurumu doğurmazsam kesin doğrusunu öğrenirizbide şu açıdan düşün kanunda diyor ki doğum izni doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 dir , benim bebem geç doğdu diye niye doğum sonrası izni kısalsın ben tam 32 de ayrıldım çünkü, neyse gerilmeyelim çok önemli bi konu değil canım
Zamanla gider belki yaHamilelikte aldığım 11 kg’ın doğumdan sonra yalnızca 4 kg’nın gitmiş olması.Görüntüde pek kilo almışım gibi de durmuyor o zaman bu 7 kg nerede?
İnşallah benimkide geçmez canım , daha perşembeye kadar umut varAy bu senin attığın bilgi 40.haftayı geçen durumlarla ilgili sadece. Ben tabi en geç 38'de sezeryan olacağım için bu 40'ı geçinceki uygulamaya hiç bakmadım bile ama sen 40'ı geçmişsin , demek ki 40'ın üstüne geçen her günü izne ekliyorlar. Ama 40'ı zaten maksimum geçşe 10 gün geçer heralde. Yoksa evet normali doğum öncesi 8, sonrası 8 şeklinde ama ben mesela 35'e kadar çalıştım. O yüzden o 3 haftayı 37 sonrasına aktaracaklar benim. Doğumum da 40'ı bulmayacağı için benim ne zaman doğum yaptığımın iznimin bitiş tarihi üzerinde bir etkisi yok
Ben oldum malesef. Antibiyotik kullandım birde suya atılıp içilen bir ilaç kullandım. Hala tam temizlenmedi enfeksiyon malesef 1 ay olduKızlarr meğerse benim nst'de çıkan bu sancıların sebebi idrar yolu enfeksiyonuymuş :/ Doktor bir idrar tahlili ver dediğinde çok gereksiz bulmuştum meğersem haklıymış kadın. Sancılar doğum sancısı değilmiş enfeksiyon kaynaklıymış ama sevinemedim bile çünkü son haftalardaki enfeksiyonlar erken doğuma sebep olabiliyomuşAranızda enfeksiyon olan var mı böyle son haftalarda?
Kiz gecen hafta kum döktüm ne enfeksiyonuKızlarr meğerse benim nst'de çıkan bu sancıların sebebi idrar yolu enfeksiyonuymuş :/ Doktor bir idrar tahlili ver dediğinde çok gereksiz bulmuştum meğersem haklıymış kadın. Sancılar doğum sancısı değilmiş enfeksiyon kaynaklıymış ama sevinemedim bile çünkü son haftalardaki enfeksiyonlar erken doğuma sebep olabiliyomuşAranızda enfeksiyon olan var mı böyle son haftalarda?
Cevredeki insanlar daha bi darliyor bencede bende cok bunaldim artik vallahi tamam erken dogum riskim var ama dogsa duyardiniz elbet hergun hem kendi tarafimdan hem esimin tarafindan insanlarla konusmaktan biktim vallahi telefonu alasim gelmiyor elime dogmadi iste tamam iyiyim tansiyonumda iyi nolur sormayiin diye ciglik atasim geliyor ama yapamiyorumKızlar bi bunaldım ki sormayın, ateş basıyor içim sıkılıyor, sancım fln yok amaherkes doğmadı mı diye arıyor soruyor, uykularım iyice gitti derin uyumuyorum hiç , bölük bölük zaten dönemiyorum, çatlaklarım iyice arttı, annemlere geleli 3 hafta oldu çok rahatım ama beklemekten sıkıldım, hemen doğacak yada doğabilir sanıp gelmişim, ay bide 42 de doğuran var fln denilince yaka bağır yırtasım geliyor, Allah yardımcımız olsun, amin
Amiiin amin amin çokça aminKızlar bi bunaldım ki sormayın, ateş basıyor içim sıkılıyor, sancım fln yok amaherkes doğmadı mı diye arıyor soruyor, uykularım iyice gitti derin uyumuyorum hiç , bölük bölük zaten dönemiyorum, çatlaklarım iyice arttı, annemlere geleli 3 hafta oldu çok rahatım ama beklemekten sıkıldım, hemen doğacak yada doğabilir sanıp gelmişim, ay bide 42 de doğuran var fln denilince yaka bağır yırtasım geliyor, Allah yardımcımız olsun, amin
Ayy ayıp etmişler ama yaa. Yaşamış kadar canım sıkıldı. Hele çocuk olayına hepten canım sıkılır. Benim de en yakın arkadaşım gelmişti kızı var büyük aslında ama geçen geldiklerinde elinde bisküviyle içerde tv izledi sonra gittiler ertesi gün bi baktım o bisküvinin kırıntısının olmadığı yer yokEsim insallah girip okumuyodur burayi kullanici adimi falanda biliyor neyse yazacagim asiri daraldik cunkuiki gundur annem geldi kadincagiz heryeri temizledi etti mis gibi oldu ev dun oglen gitti evine. Esime 500 kere soyledim bak ben cok kotuyum yemek bile zor yapiyorum yerimden kalkmak istemiyorum ayaga kalkinca davul gibi sisiyorum oda goruyo halimi. Dun saat 4 gibi dayisigil cikip geldi yav arkadasim benim kendime dermanim yok eve misafir almak ne demek. Bisey diyememis ayip olur diye kabul etmis. Oruc falanda tutmuyorlar onlar kapidan girer girmez biz aciz diye girdiler. Evde yemek bi gun onceden kalan kendimize gore yemek var iftar icin ben bu insanlara ne hazirlayim bu halimle. Cildirdim sinirimden ya erken dogum riskim var, tansiyon problemim var heryerim sis 2 cocuk 2 buyuk cikip gelmisler birde kapidan girer girmez biz aciz diyolar vallahi normal zamanda yemeksiz kaldirmam evime geleni ama su durumda hic mi vicdaniniz kalmadi. Esime ayri bi sinirlendim onlara ayri sinirlendim. Neyse biseyler hazirladim yediler. Gelirken meyve almislar cocuklar aldiklari seyi yemek istedi yikadim koydum heryere pembe pembe sulari damlamis yapis yapis bi gorseniz. Canim anamin yaptigi hersey bosa gitti. Ogullari en son benim yatagimin uzerinde pasta yiyodu evde hic biryer kalmamis gibi. İcerde sikistirdim kizdimda balkona gonderdim cocugu . Ay hala sinirimden guluyorum aksam tansiyonum cikti sinirden yine. Simdi kalkip tekrar ev supurup silecegim. Gerizekali kocamada asiri sinirliyim, ona benim bu halimi bile bile zorla size misafirlige gelecegiz diyen dayisina ayri, bebesinin karnini evinde yada disarda doyurupda gelmeyen karisina ayri sinirliyim. Oh doktum icimi
Ay pes pes pes doğrusu , ya ne misafiri seni ağırlayacakları yerde nasıl sana gelirler anlamıyorum, eşine birşey diyemem canım gelene gelelim diyene bişey diyemedi heralde ama o düşüncesizlere yuh diyorum yaaaEsim insallah girip okumuyodur burayi kullanici adimi falanda biliyor neyse yazacagim asiri daraldik cunkuiki gundur annem geldi kadincagiz heryeri temizledi etti mis gibi oldu ev dun oglen gitti evine. Esime 500 kere soyledim bak ben cok kotuyum yemek bile zor yapiyorum yerimden kalkmak istemiyorum ayaga kalkinca davul gibi sisiyorum oda goruyo halimi. Dun saat 4 gibi dayisigil cikip geldi yav arkadasim benim kendime dermanim yok eve misafir almak ne demek. Bisey diyememis ayip olur diye kabul etmis. Oruc falanda tutmuyorlar onlar kapidan girer girmez biz aciz diye girdiler. Evde yemek bi gun onceden kalan kendimize gore yemek var iftar icin ben bu insanlara ne hazirlayim bu halimle. Cildirdim sinirimden ya erken dogum riskim var, tansiyon problemim var heryerim sis 2 cocuk 2 buyuk cikip gelmisler birde kapidan girer girmez biz aciz diyolar vallahi normal zamanda yemeksiz kaldirmam evime geleni ama su durumda hic mi vicdaniniz kalmadi. Esime ayri bi sinirlendim onlara ayri sinirlendim. Neyse biseyler hazirladim yediler. Gelirken meyve almislar cocuklar aldiklari seyi yemek istedi yikadim koydum heryere pembe pembe sulari damlamis yapis yapis bi gorseniz. Canim anamin yaptigi hersey bosa gitti. Ogullari en son benim yatagimin uzerinde pasta yiyodu evde hic biryer kalmamis gibi. İcerde sikistirdim kizdimda balkona gonderdim cocugu . Ay hala sinirimden guluyorum aksam tansiyonum cikti sinirden yine. Simdi kalkip tekrar ev supurup silecegim. Gerizekali kocamada asiri sinirliyim, ona benim bu halimi bile bile zorla size misafirlige gelecegiz diyen dayisina ayri, bebesinin karnini evinde yada disarda doyurupda gelmeyen karisina ayri sinirliyim. Oh doktum icimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?