• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Fitil vermişti gyno-lomexin ve aynı marka krem. 2 adet var içinde, gün aşırı kullandım, sonuncusu dün geceydi. Yanma var fitili ve kremi kullandığımdan beri, akıntı da var hala ama daha çok fitil kalıntısı gibi. Ben zaten gebelik öncesi de vajinal mantar ve enfeksiyondan çok çektim. Bir çözüm bulamadım. devam ederse vajinal kültür isterim sanırım. Umarım sizinki tedavi alınca geçer 🙏
3 hafta önce filan aynı fitili verdi bana doktorum ama tek kullandirdi keske 2 tanesini kullandirssydi bugun tahlil verip bakacağım artık şu gibi olunca insan tedirgin oluyor inşallah kurtuluruz hemen

Aaa çok sevindim hemşerim😍 merkezde değilim kuzu sungurludayim. Yaşım 36🙃 hemde ne bitkinlik, bir koltuktan kalkıp diğer koltuğa geçmeyi cnm istemiyor mide bulantısından hiç bahsetmiyorum😬 diğer hamileliklerimde bu kadar yorgunluk yoktu🤔
Aynen valla al benden de o kadar canim çoluk çocuk iş zaten bitmiyor yorgunluk bitkinlik bende digerlerinde çok daha enerjiktim son günlere kadar fıldır fildirdim :dondurma:

Magnezyum mu kullanmak lazım, bu hafta doktora gidicem, gidince sorayım. Ablam gebeliğinin son zamanlarına doğru kramptan yolda kalıyordu, ilerleyemiyordu. Şimdiden böyleysem sonlara doğru ne olur düşünemiyorum.
Kramplar için magnezyum kullanılıyor canım bide hergun 1 muz çok ise yariyor

Yavaş yavaş kasmadan sakince diyorum ama o hapşırma gelince öyle olmuyor. Sizde bol bol vitamin desteğiyle dinlenerek inşallah iyileşrisiniz🙏
İnşallah canım teşekkür ederim 🙏🏻
Her iki hanileligiminde son 2 ayını hastalık ve öksürük ve kusma nobetleriyle gecirdim cok zordu inşallah ilerlemeden geçer canım zencefil limon bal karışımı da iyi gelir sabah 1 tatlı kaşığı icebilirsen
İki hata üzerine bu gece rahat uyuyabilirim diyebilirim, dut pekmezi alıyorum gıcık geldikçe. İnşallah daha fazla uzamaz 😔

Aynen valla al benden de o kadar canim çoluk çocuk iş zaten bitmiyor yorgunluk bitkinlik bende digerlerinde çok daha enerjiktim son günlere kadar fıldır fildirdim :dondurma:
Digerlerinde de çok fıldır fıldır olduğumu hatırlamıyorum. Ama bundaki gibi olmadığım kesin🤪 ben bide çalışıyorum iş dışında komple yatış hasta modu, ev işini kocana yıktım yemegide annemle aynı binadayiz şükürler olsun o yapiyor 🤲😍 kör topal gidiyoruz buna şükürler olsun

Kızlar öksürük ve burun tıkanıklığı ile ilgili bildiğiniz yöntemler neler? İki hafta oldu o kadar yoruldum ki. KBB ye gittim dahiliyeye gittim hiçbiri çare olmadı. İlaç da vermiyorlar doğal olarak. Ökrüsünce karnım da içeri doğru çekiliyor çok tedirginim ☹️
İlaç verilmeme kısmı tamamen hurafe önce onu söyleyim. Ben de 9 haftalıkken üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim. Yapılması gerekenler sakince şunlar. Kendi doktorumun bilgisi dahilinde KBB ye gittim. Kan tahlili yapıldı, kanda CRP değeri yüksek olunca enfeksiyon olduğu anlaşıldı ve gebelerin kullanabildiği B grubu antibiyotiklerden Penos diye bir ilaç yazıldı. Kadın doğumcuma reçeteyi ve tahlil sonucunu gönderince o da hemen onayladı. İlacı aldım ve kullanmaya başlayınca bile hafiflemeye başladı. Kadın doğumcumun bana uyarısı şuydu: hamilelikte ilaç içilmez diye bişey yok, asıl biz ilaçtan ziyade enfeksiyonun ilerlemesinden korkarız. Hele bi de ateşin çıkarsa işte bebek için asıl tehlike o demişti.

Kizlar en son kontrolde doktor bana magnezyum verdi ama ben bir türlü cesaret edip başlayamadım, niye derseniz midem cok kötü ne yesem çıkartıyorum hele sulu sıvı şeyleri hiç içemiyorum o yüzden beklemedeyim. Diğer gebeliklerimdr bu kadar erken kullanmamistim sanki son aylarda başlamıştım. Siz kullanıyor musunuz? Günlük yeterince ilaç alıyorum, troidim var levotiron kullanıyorum, kan hapina yeni başladım, mide bulantısı için prilam kullanıyorum 3 tane günde, vitamin doktor decavit verdi aldim ama başlamadım imom omega almistim onu içiyorum hala o bitincede yine imom alsam diyorum, daha kapsamlı sanki içeriği. Sizler neler kullanıyorsunuz vitamin kan hapi vs.?

İlaç verilmeme kısmı tamamen hurafe önce onu söyleyim. Ben de 9 haftalıkken üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdim. Yapılması gerekenler sakince şunlar. Kendi doktorumun bilgisi dahilinde KBB ye gittim. Kan tahlili yapıldı, kanda CRP değeri yüksek olunca enfeksiyon olduğu anlaşıldı ve gebelerin kullanabildiği B grubu antibiyotiklerden Penos diye bir ilaç yazıldı. Kadın doğumcuma reçeteyi ve tahlil sonucunu gönderince o da hemen onayladı. İlacı aldım ve kullanmaya başlayınca bile hafiflemeye başladı. Kadın doğumcumun bana uyarısı şuydu: hamilelikte ilaç içilmez diye bişey yok, asıl biz ilaçtan ziyade enfeksiyonun ilerlemesinden korkarız. Hele bi de ateşin çıkarsa işte bebek için asıl tehlike o demişti.
Ben de KBB ye gittim canım ilaç verilmeme nedeni herhangi bir enfeksiyon vs olmaması.
Muayene etti ve öksürüğün burnunun tıkalı olmasından kaynaklı dedi 🙄 Hamdolsun ateş vs hiç çıkmadı takip ettik sürekli. Ağrı kesici bile kullanmadım. Sinüzit kaynaklı burun tıkanıklığı ve öksürük oluyor geçmedi iki haftadır.
Dün gece biraz rahat uyudum çok şükür

Gunaydin kizlar dun gezerken bikac bebek magazasina ugradik ebebek de 6 al 5 ode vardi beyaz zibinlarda 6 tanesi 120 liraya geliyor sanirim. Baby mall falan fiyasko inanilmaz pahali. H&m bebek urunleri cok cok kaliteli ve neredeyse fiyat olarak lcw ile benzer. Erkek anneleri icin ozellikle h&m oneriyorum genelde hersey desensiz ve sade oldugu icin hic zorlanmadan kizlar icin olanlari bile giydirebiliriz bence.

Kizlar en son kontrolde doktor bana magnezyum verdi ama ben bir türlü cesaret edip başlayamadım, niye derseniz midem cok kötü ne yesem çıkartıyorum hele sulu sıvı şeyleri hiç içemiyorum o yüzden beklemedeyim. Diğer gebeliklerimdr bu kadar erken kullanmamistim sanki son aylarda başlamıştım. Siz kullanıyor musunuz? Günlük yeterince ilaç alıyorum, troidim var levotiron kullanıyorum, kan hapina yeni başladım, mide bulantısı için prilam kullanıyorum 3 tane günde, vitamin doktor decavit verdi aldim ama başlamadım imom omega almistim onu içiyorum hala o bitincede yine imom alsam diyorum, daha kapsamlı sanki içeriği. Sizler neler kullanıyorsunuz vitamin kan hapi vs.?
Sabah aç karnına troid ile kan ilacı, sonra d vitamini, magnezyum (bu hafta başlattı), akşam oksapar kan sulandırıcı, gece yatmadan önce coraspin ve prilam 😅 bunlara ek bu hafta balık yağı başlattı. imom ı 12.hafta dolunca bıraktım canım doktorum da gerek yok dedi.
Kan ve vitamin değerlerimiz güzelse fazla takviyeye gerek yok bence..

Gunaydin kizlar dun gezerken bikac bebek magazasina ugradik ebebek de 6 al 5 ode vardi beyaz zibinlarda 6 tanesi 120 liraya geliyor sanirim. Baby mall falan fiyasko inanilmaz pahali. H&m bebek urunleri cok cok kaliteli ve neredeyse fiyat olarak lcw ile benzer. Erkek anneleri icin ozellikle h&m oneriyorum genelde hersey desensiz ve sade oldugu icin hic zorlanmadan kizlar icin olanlari bile giydirebiliriz bence.
Ya biz de ufak ufak başladık ama o karar tecrübesiziz ki aldıklarım içime sinmiyor. Hep 3-6 ay alıyoruz bu işte bir terslik yok mu 🙄
Tecrübeli anneler bu konuda bize fikirler verse çok ihtiyacım var açıkçası. Çünkü ufak ufak başladık. Erken diyorum mesela, eşim diyor ki her geçen gün pahalanıyor e haklı 🤷🏼‍♀️

Kızlar öksürük ve burun tıkanıklığı ile ilgili bildiğiniz yöntemler neler? İki hafta oldu o kadar yoruldum ki. KBB ye gittim dahiliyeye gittim hiçbiri çare olmadı. İlaç da vermiyorlar doğal olarak. Ökrüsünce karnım da içeri doğru çekiliyor çok tedirginim ☹️
Cnm geçmiş olsun, boğazında varsa gecem instagramda görmüştüm, limonu kesip tuzlayıp tavada kavuracakmissin, onu da sıcak sıcak boğazına bi bezle saracakmissin, enfeksiyonu dağıtıyor, yazmışlar denemedim ama yine gebe biri için yazmışlardı. Onun dışında zencefil limon bal tarçın falan klasik şeyler dene kuzum Allahim şifa versin🤲😍

Cnm geçmiş olsun, boğazında varsa gecem instagramda görmüştüm, limonu kesip tuzlayıp tavada kavuracakmissin, onu da sıcak sıcak boğazına bi bezle saracakmissin, enfeksiyonu dağıtıyor, yazmışlar denemedim ama yine gebe biri için yazmışlardı. Onun dışında zencefil limon bal tarçın falan klasik şeyler dene kuzum Allahim şifa versin🤲😍
Teşekkür ederim balım 💜

Back
X