- 18 Ekim 2022
- 2.467
- 3.470
- 83
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #17.741
Bu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?Aslında gayet insan görümündeler artık :) minyatür bebek gibiler bizim son renkli ultrasonda gayet belli yüzü hatta neresi kime benziyor o bile belli :)
Sol dizim çok ağrıyor benim de üstelik bir saatten fazla ayakta kalsam yürüsem vs üst bacaklarım korkunç karıncalanıyor sol elimde damarlar belirginleşiyor, bu yüzden magnezyum verdi doktorum
Benim de kızzzMerhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
���
�
ANNE ADAYI ANNENİN YAŞI SON ADET
TARİHİŞEHİR KAÇINCI ÇOCUK İLK KİLO İSİM
CİNSİYETİGERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ @eceyyae 22 25 Haziran Aksaray 1 52@Nare196 26 25 Haziran Hatay 1 55@zelhan 26 25
HaziranKocaeli 1 ERKEK M mariatheresia 38 27 HaziranERKEK @Lavinyata 32 28 Haziran Ankara 1 56 KIZ @Mei-chan 30 26 Haziran Mersin 1 67@cankus_ 30 28 Haziran 3 73@snowflake88 34 29 Haziran Ankara 1 59 KIZ@ejce 32 29 Haziran Bursa 1 43ERKEK @Deryass 28 30 Haziran Gaziantep 1 69Papatya0593 29 30 Haziran Ankara 1 62ERKEK @E B R U 26 30 Haziran Bursa 1 55 KIZ @ismira_1923 34 30 Haziran İzmir 2 65 ERKEK @Canimmmmm 37 1 Temmuz İstanbul 1 73 ERKEK@bloggerserap 32 1 Temmuz Samsun 63@Armi2021 30 1 Temmuz 1 65@merve4416 35 1 Temmuz Malatya 2 68M meva126 29 1 Temmuz Hatay 1 93@sessizyazar 34 1 Temmuz 2 67KIZ kayramberamveram 30 2 Temmuz Ankara 4 90ERKEK @None9696none 26 2 Temmuz İstanbul 1 58KIZ @neselikiz87 35 2 Temmuz İstanbul 3 53 KIZ @melodit 34 3 Temmuz İstanbul 1 74@Umudayolculuk86 36 3 Temmuz 3 58 ERKEK @Lelamor 31 4 Temmuz 3 53ERKEK @Rprnn 26 4 Temmuz 1 60@laviniaam 28 4 Temmuz 1 60ERKEK @MelodiminEsi 32 5
Temmuz1 54 ERKEK @meltem kececi 27 6 Temmuz 1 68@nail art 35 5 Temmuz İstanbul 1 67 KIZ@sadecebirii 32 7 Temmuz Tekirdağ 1 53@manolya2909 26 7 Temmuz Adana 1 60VivaLaJuicy 33 7 Temmuz İstanbul 1 56KIZ @Beautiful woman 23 8 Temmuz İzmir 1 58KIZ bernisko 27 8 Temmuz Ankara 1 57@bebeginibekleyenn 25 8
TemmuzMuğla 1 58 @csa17 31 9 Temmuz İstanbul 2 58KIZ Z Z e r d e c a l 29 9 Temmuz İstanbul 1 62 ERKEK@En5 26 10 Temmuz İzmir 1@virgovirgo 32 10 Temmuz Ankara 1 77 ERKEK @ilkyaznisan 31 11 Temmuz İzmir 1 65@BUKITOKI 28 10 Temmuz Tekirdağ 1 56ERKEK @A R Y A 28 12 Temmuz 1@MugeBulut 35 13 Temmuz İstanbul 1 64@eymen350635 35 14 Temmuz Ankara 2 84@Pnarrdemr 26 14 Temmuz 1 58 KIZ @Maviiportakal 27 15 TemmuzGümüşhane 1 61KIZ @Milena35 36 16 Temmuz İzmir 2 48KIZ @Bionuroloji 32 16 Temmuz Şanlıurfa 1 66ERKEK @member13 42 16 Temmuz Ankara 1 57 KIZ D destinaa88 34 16
Temmuzİstanbul 1 53 ERKEK @zehzeh2 17 Temmuz 2@Black87 35 17 Temmuz Ankara 2 67ERKEK @DDYE 28 17 Temmuz @FalimSakiz 27 18 Temmuz İstanbul 2 55@mammamia44 27 19 Temmuz İstanbul 1 69KIZ @paulfrank 34 19 Temmuz İstanbul 1 72@dsvsr 25 20 Temmuz Kastamonu 1 62@Hllgrkn1704 34 21 Temmuz İzmir 2 58 ERKEK @mineHira 37 22 Temmuz İstanbul@Artur 23 22 Temmuz Ankara 2 67@aysdaa 29 23 Temmuz Kocaeli 2 56 pank 29 23 Temmuz Ankara 1 58ERKEK @Zynp0666 24 23
TemmuzAnkara @hatice buse kaya 27 24
Temmuz@byrktrfa 32 24 Temmuz İstanbul 2 62 ERKEK @sapphire_silk 36 24
TemmuzAnkara 2 ve 3 68 ERKEK/ERKEK @sinop_e 45 25
TemmuzSinop 2 ERKEK @kardelennncicegi 36 27 Temmuz İstanbul@Rapunzelinizzz4334 19 28 Temmuz İstanbul@ddm_grhn 36 31
TemmuzÇorum @L a v i n 26 Gaziantep 1 ve 2 ERKEK/KIZ
EklendiBenim de kız
Hayir canim normal siyah beyaz aslinda bazi ney goruntu aldiginda kendisi renkliye ceviriyo ayni cihaz yaniBu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?
Merhaba, alırken mağazada denedim. Eve gelince kutuyu açıp baktık. Dışarıda denemedim ne yazık kiMalesef ya
Merhaba kraft için tekerler çok ses yapıyor gicirdiyor demisler ama memnun musunuz denediniz mi
Ahmet hoca normalde bakar 4 d bakmadi mi kz dahaAhahah valla ben diyenin yalancısıyım
Benimde oğlumda ilk gördüğümde ay bu aynı gorumcem diye boş bulunmustumAynen dun bakti doktor benim minnosa hatta annesine cok benzeyecek falan dedi yan bi silueti var gercekten bana benziyor
Yok her zaman olmuyor arada kendimi yorduğum vakitlerde özellikle sertleşiyor şimdi tabi magnezyum kullanıyorum o yüzden hep yumuşak ama kasılma hemen geçen bişey de değilmiş o yüzden rahim kısmınız sertleşiyorsa özellikle dikkat edin karından ziyadeBahsettiğiniz sürekli bir sertlik mi? Kist gibi dediğiniz küçük bir alanda mı oluyor o sertleşme. Benim de arada sağ tarafta oluyor ama geçiyor bir süre sonra. Ayrıca sağ bacağımda dün gece çok fena kasıldı dönerken. Arka sağ baldırım. Ne normal ne değil bilmediğimiz için endişelenip duruyoruz
Ben riskli gebeyim ve başından beri perinatoloğa gidiyorum her ultrasonum ayrıntılı ve renkli ayrıca ücret ödemiyorum ama normalde detaylı farklı ücretlendiriliyor olabilir bilgim yok, sanırım her makinada bu özellik yokBu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?
Ben de hissetmiyorum çok nadir belki bir pıt pıt o da bebek mi bağırsak hareketi mi belirsiz. Salı günüydü son kontrolüm bir sorun olsa doktorum söylerdiBeni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirditecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor.
21. Hafta (20 Hafta 0 Gün - 20 Hafta 6 Gün)
Bebeğim büyüyor...
Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.
İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.
Yok canim ya 400 gram bebek 7 kat derinin altında ne acılı tekmesi, hareketini hissediyorum ama acılı tekme değil , kaldi ki 24 e kadar hissedemeyen var bunun bi garantisi yok yani kiloya flnda bağlı, hiç takılma benceBeni de dr banu çiftçi’nin yazısı endişelendirditecrübeli anneler sizce doğru mu bu altı çizili cümleler? 20+2’yim. Tekme falan yok ortada. Bebek hareketlerini hissetmemenin sorun olduğunu iddia ediyor.
21. Hafta (20 Hafta 0 Gün - 20 Hafta 6 Gün)
Bebeğim büyüyor...
Kelebek çırpınması gibi zarif hareketler artık yerini daha güçlü acımasız tekme ve yumruklara bırakıyor. Sevdiklerimizi tekmelemeye anne karnında başlıyoruz ya... Hatta artık onu tanıdıkça hareket şeklini ve alışkanlıklarını daha net anlayacaksınız.
İlk gebeliğiniz de olsa bebek hareketlerini hâlâ hissedemiyorsanız bu doktorunuza iletmeniz gereken bir durumdur. İlk hareketler kelebek çırpınması şeklinde olup sonra kendini daha belirgin ve koordine hareketlere bırakacak.
Henüz bir defa gidebildim. 1 ay sonra gel dedi, bekliyorum o yüzden. Saniyelik açtı gördüm aslında. Ama o an başka bir sıkıntım vardı biliyorsun, ona odaklanamadım hiç. Bir dahakine artıkAhmet hoca normalde bakar 4 d bakmadi mi kz daha
Bu renkli ultrasonu özellikle mi istiyorsunuz? Ayrı bir ücreti falan mı var? Ben doktor değiştirdim, onun makinesi renkli. Hatta böyle bir iki saniye gösterir gibi oldu bebeği. Ama ben başka bir sıkıntı ile gittiğim için hiç onun üstünde durmadım. Yani doktorun cihazı müsaitse siyah beyaz yerine renkli bakabiliyor mu, Ücret mi ödüyoruz?
Benim de bu hafta oldu mide yanmam. Dik yastık koymaya başladım uyurken. Yoksa boğazıma da yansıyor. Bi de ben ekşi şeyleri çok seviyorum. O da tetikliyordur herhalde. Rennie kullananları da okudum burda. Acaba bi sakıncası olur mu bu gibi ilaçların? 1 hafta önce böyle sıkıntım yoktu.Bugün 18+3 oldum. Son üç gündür ne yesem akşamları midem çok fena oluyor. Ekşime yanma vs. Süt yoğurt vs denedim onlar da fayda etmedi. Çare gaviscon :) Burdan birileri daha yazmıştı daha önce. Benden daha ileri olan annelerimiz ne derlerse yaşıyorum sonrasındabu açıdan burayı okumak rahatlatıyor en azından.
Bu bahsettiğiniz ayrıntılı ultrason değil mi? Ona randevu aldım Recep Has hocaya, 9 aralıkta giricem.Riskli bir gebeliğim yok. Özel hastanede kadın doğumcu bir profesöre gidiyorum.
Her zaman siyah beyaz bir ultrasonda muayene oluyorum.
Renkli ultrasonu hasta değil doktor özellikle istiyor. Onlar yönlendiriyor. 20 ve 24.hafta arası girilmesi gerekiyor çünkü. Rutin bir işlem. Bebeği çok daha detaylı incelemek amacıyla. Bunu da perinatologlar yapıyor.
Ben indirimli olarak 1000 lira vereceğim. Özel bir görüntüleme merkezine gideceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?