2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Danis bilgi al bencede ben kemdim hafif kafasini yan tutar sıkardim serum fizyolojik her iki burna sonra yuz ustu dondurur sirtina hafif vururdum cikardi temizlenirdi nadir temizleme aparati kullanirdim

Evet evet aspiratör canım. Once fizyolojikle ıslatıp sonra çekiyordum.

Eşim de nazal yıkama yenidoğana uymaz diye okumuş bir yerlerde aspiratörle yaparız başta diyor, mutlaka çocuk doktoruna soracağım hatta göstersin isteyeceğim, birkaç denemede elimiz alışır umarım

Ya geçici ya da düzelebilir etkiler görüldü diyor. Acaba olur olmaz mı bi yan etki yaşandı
Ben de sonradan şöyle düşündüm bu durumu gebelerde tespit etmek uzun bir süreç olur sanırım bebeklerde bir belirti verdi ondan toplatıldı açıklama yaparlar umarım, beşli karma aşılarında da var bildiğim tetanoz 2. ay aşısında eee ne yapacağız

Ya geçici ya da düzelebilir etkiler görüldü diyor. Acaba olur olmaz mı bi yan etki yaşandı
Ben de bir doz oldum ikinci dozu olmaya bir türlü gidemedim annem de olma deyince o kararsızlıkla olmadım. ama olduğum ilk doz için tedirgin oldum şimdi

çok tedirgin oldum ya Allahım evlatlarımızı korusun

Iyi akşamlar, kızlar üst sağ karın bölgem ağrıyor, diken batar gibi o bölgeye, kontrole perşembe gidiyorum o zamana kadar acile mi gitsem, şimdi yine başladı bu ağrı sizlerde oluyormu? Tansiyonum şimdi evde ölçtüm 134/77 çıktı.

Tam olarak aynı ağrı bendede oldu dün ama geçti 5 dk içinde. Bir daha tekrarlamadı ya. O yüzden gitmedim ben. Yarın gidince onuda sorcam doktora. İnşallah önemli bişi değildir. Çok mu tekrarladı?

Tansiyonunda bir şey yok canım tabii ekstra tansiyonla ilgili yaşadığın bir sorun yoksa. Üst karın bölgenin ağrısı da sık ve şiddetli şekilde devam etmiyorsa bence acile gitmene gerek yok bende 2 gündür gün icinde ara ara adet sancısı gibi sancı vuruyor karnıma onu çekiyorum nedendir anlamadım ama çok sık aralıklarla olmadığı için de dikkate almadım gebelik evresinde bu tarz ağrılar sık ve şiddetli olmadığı sürece zararsız görülüyor.

Sağlık bakanlığı tetanoz aşılarını toplatma kararı almış kızlar gördünüz mü
Bana doktorum yaptirma demisti. Asinin koruyuculugunun bebege tam da etkisinin olmadigini soylemisti. Ben de madem oyle yaptirmamistim. Ama cevremde herkes yaptirdi. Tam olarak bizim anliyacagimiz dilden neymis, neden toplariliyormus, bilgi var mi?

Ikisi bir arada olanlardan pek verim alinmadigini, camasirlari cok yiprattigini, cok kiristirdigini duydum hep cevremden. Ama yeni son teknolojiler vardir belki, iyidir onu bilemiycem. Canim hic mi yer yok? Sonucta tahliye borusu vs yok. Bi fise takicaksin, bi yer balkon vs ayarlanamaz mi? Bi kucuk dolap yaptir gerekirse koy istedigin yere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…