2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Günaydın kizlar pişik kremi olarak ne aldiniz acaba
Muslera aldim, bepanthol de aldim. Ama eczaci muslerayi cok onerdi ve duzenli her alt degistirmede kullan, bepantholu de kivrilan bolgelerde kullan dedi.
Yeni dogum yapan bir arkadasim ise bebegi pisik olunca faekli kremler denemis ve ancak sadece sudokremden fayda gordugunu soylemisti.

Kızlar sütünü sağarak verenler , her emişte kaç ml veriyorsunuz? Bazen yarım saat emip doyuyor basen hiç doymuyor bende anlayamıyorum ne kadar verilmesi lazım mesela ml olarak , en azından geceleri bazen sağdığımı vereyim , geceleri hiç doymuyor uykuya geçemiyor

Evet iki si bir arada olan tanıdıklarım kurutm özelliğini kullanmıyor kiristiriyormus.

Kızlar günaydın. O kadar su içiyorum ama çok fazla tuvalete çıkmıyorum. 9 ay o kadar çok gitmeye alışmışım ki acaba normali bu muydu diyorum

Günaydın evet normali o bence çünkü bende hamile değilken çok su içerdim ama 2 vakit namazı tek abdestle kılabiliyordum şimdi abdest alıyorum namazın farzını kılıncaya kadar tekrar çişim gelmiş gibi bir baskı, o his sanki günlerdir tuvalete gitmemişim gibi sıkışmışlık daha fazla konuşamayacağım

Bende sudocrem alsam mi diye dusunuyorum kizimda bebentol kullandim iyi geliyordu mustelayada bakayim tafsiyelerimizden ama kendimce bir düşünce soyliyim bana her alt degistirmede Sur denildi ama yanlis bir tafsiye bazi bebeklerin cok hassas ve pişik oluyor onda her seferinde kullanilabilir ama diger turlu bosu bosuna bir ilac kullanmak yanlis bence

Tam olarak aynı ağrı bendede oldu dün ama geçti 5 dk içinde. Bir daha tekrarlamadı ya. O yüzden gitmedim ben. Yarın gidince onuda sorcam doktora. İnşallah önemli bişi değildir. Çok mu tekrarladı?
Şimdiye kadar 3/4 defa oldu, doktora söylemiştim geçen bebek baskı yapabilir demişti üst bölgeye ayakları oralardaydı, geçmişti takmamıştım. Ama internette araştırırken preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) diye birşey okudum, sadece bu belirti var bende o yüzden tansiyonu da dikkate aldım kontrol ediyorum evde.. Idrarım her kontrolde bakılıyor. Araştırıp okurken insan korkuyor, bilmek istedim başkasında varsa doktor ne dedi geçti uyuyunca nedense gece oluyor bende

Bir yerde okumuştum .

Bebeğin kilosu x160 bölü 8 = her öğünde verilmesi gereken. Mesela bebek 3kg ise : 3000x160/8=60 ml .

Her öğünde 60 ml . Günde 8 öğün hesabı üzerinden

Tabi, yoksa panik yapıyorum İnternette araştırıp ama gerçekten acı çektim o değilde bebeğe birşey olur diye korkuyorum şimdi not alıyorum ne zaman bebek hareketi hissetsem telefonun takvimine ekliyorum (kaçta başlıyor kaçta bitiyor) böylece içim rahatlıyor eğer ki üzün süre hissetmesem takvime bakıyorum en son ne zaman hareket etmiş diye böylece rahatlıyorum. Bunu Hergun değilde stresli geçen günlerde yaparım bazen, korkum o zaten bebeği hissetmemek. Son haftalar artık ucuna geldim sağ sağlım doğsun bebeğim

Bende öyle düşünüyorum, önlem amaçlı öyle diyorlar belki ama benim şimdiki düşüncem bebeğin birşeyi yoksa kullanmamayı düşünmüştüm her seferinde kremi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…