- 30 Ekim 2018
- 2.946
- 4.310
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #24.121
Kızlar 10 günlük bebeğimin şimdiden nurtopu gibi bir memede uyuma alışkanlığı oldu. Sarılığı var diye sık sık uyandırıyorun, 10 15 dakika anca emiyor sonra altı değişiyor sonra tekrar meme arıyor ağlıyor veriyorum onda da hemen uykuya dalıyor.
Emzirmek çok zor gelmeye başladı göğüs uçlarım çok sızlıyor ağrıyor gün sonunda bazen ağlıyorum gerçekten kaldıramıyorum
Gözler kapanınca hemen çıkarıyorum memeden dayanamıyorum ağrısına zatenAh kuzum o oluyor benim kızımda öyleydi memede uyurdu uyanınca da yine aynıni arardı. Baktın gözler kapandı hemen köy diyeceğim de daha da emiyorsa konulmaz ki bir süre idare et şu sarılık surecleri bı geçsin bakalim analık zor zanaat. 2 yıl emdi çok iyi bilirim. Ama geçecek hep böyle büyüttük.
Benim de pompada hiç acımadı, bebek emince çok ağrıyor.Memiş delisi bizimkiler benimki de oyle biz bir de mamayı teke düşürdük hatta hiç mama diyor doktorum bolca emzir bana dedi goguslerin aslinda rahat etmesi lazim benim gogus pompasindayken cok aciyordu kızım emince rahatladı ucları ten temasi diyorlar ya ağla bosver ben her gun bi posta agliyorum uykusuzum diye
İlk başta bizde silikon uç verdik ama sonra kendim istemedim hissetsin diye. Emzik hiç vermedim, kayınvalidem ve annem yanımda emziğin asla lafını bile ettirmiyorlar. Onlar giderse deneyeceğim.Gögüslerim yara oldu benim de, şeffaf başlık kullanmak zorundayım canım.
Biz emziğe şöyle alıştırdık. Her zaman vermiyoruz. Beni emdikten sonra uyutmak için rahatlamasına ihtiyaç duyarsak veriyoruz öyle uyuyor. Sonra zaten atıyor ağzından. Meme reddi de olmadı ikisini de alıyor.
Biberonu söyledim ama Kayınvalidem ve annem yanımda asla müsaade etmiyorlar tekrar meme almaz diye ben de öyle olur diye ses etmedim. Ama onlar gidince biberon da emzik de deneyeceğim.Benimde ilk doğumumda göğüslerim beyaz beyaz şişti yara oldu artık atlet bile giyemez olmuştum ne yaptıysam da fayda etmedi bir de yazın ortasıydı en sonunda silikon göğüs ucu aldım onunla emziriyordum da öyle geçti yoksa zulüm gibiydi emzirmek çok iyi anlıyorum seni ama meme de uyumasına izin verme alışkanlık ederse çok zorlanırsın canım. Sarılıktan dolayı uyuyorsa sağıp biberon ile ver sarılık geçince de emzirirsin baktın emmesi bitti hemen yerine yatır ben öyle yapmıştım.
Gecen hfta 2900 demisti bu hafta 2820 dedi düşmüş mu diye sordum yok cihazdan o kadar fark olur dedi canimKilosu ne kadarmış pekihadi bakalım minik kuş dayansın da gününde sağlıkla gelsin
Gözler kapanınca hemen çıkarıyorum memeden dayanamıyorum ağrısına zaten
Benim de pompada hiç acımadı, bebek emince çok ağrıyor.
İlk başta bizde silikon uç verdik ama sonra kendim istemedim hissetsin diye. Emzik hiç vermedim, kayınvalidem ve annem yanımda emziğin asla lafını bile ettirmiyorlar. Onlar giderse deneyeceğim.
Biberonu söyledim ama Kayınvalidem ve annem yanımda asla müsaade etmiyorlar tekrar meme almaz diye ben de öyle olur diye ses etmedim. Ama onlar gidince biberon da emzik de deneyeceğim.
Benim de salı randevum tam 37. Hafta girmiş olacak bakalım ne zamana gün verecek kalbim güm gümGecen hfta 2900 demisti bu hafta 2820 dedi düşmüş mu diye sordum yok cihazdan o kadar fark olur dedi canim
Kesinlikle zaman bereketi yok işler yetismiyor şu zamanda ve bu çocuklar bizim gibi değiller. Zamana göre insan geliyor resmen bu çağın çocukları daha zor bütün yaşlı ve orta yaş insanı aynı şeyi söylüyor zaten. Ayrıca çamaşır yıkayarak buyuseydik o normalimiz olacaktı ki yapacaktık onudaAynen öyle canım evde enerjilerini atamıyorlar uykularinin düzeni bile değişti okula gondermeyeli ama şu süreçte yapacağım başka birşey yokeskiler nasıl basetmis dimi onca çocuk kynana falan valla bizde mi iş yok yeni nesil mi zor. Geçen eşime dedim ki büyük senin küçük benim olur sorumlulugu sana ait. Yıka yatır doyur vs. Kaynanam da vardı. He soba yskilmicak elde çamaşır yikanmicak dedi hemen. Bende otomatik gelinler böyle işte dedim hatırlatmasalar olmaz kendi zamanlarını. Bizim herşeyi makina yapıyor diye insana ihtiyacımız olmasın istiyorlar galiba. Makinayı robot mu calistrcak doldurcak bilmiyrm ki evde bı katya mi varda benim haberim yok acaba
Sana cevap verme vesilesi ile yazayım aklınızda bulunsun yeni doğum yapan arkadaşım bebeği kan kustu diye düşündü çünkü kusunca hep kanmış aklı çıktı kızın bir sürü tahlil yaptılar temiz meğer göğsünde belli belirsiz çatlak varmış minik ordan kan somurmuşKızlar selam biz eve çıktık 9 gün oldu ama bebişle mücadeleden yazamadım Bi türlü aynı anda taburcu ettiler bizi. Geldiğimizde çok zor uyandırıyorduk Bi de biberona alışmış sürekli süt sağıp vermek zorunda kalıyordum falan. Meğer sarılığı varmış sarılıkla taburcu etmişler. Yeni geçti sarılığımız. Pamukçuk falan oldu onu da geçirdik. Herşeyi arka arkaya yaşadık yani anlayacağınız. Anca fırsat bulabiliyorum yazmaya.
Cagirma kötüyüBenim de salı randevum tam 37. Hafta girmiş olacak bakalım ne zamana gün verecek kalbim güm gümbak bu ara malum havalar nasıl mis gibi bizim zamanlar yaklaşır gök yere iner
Ayy sorma kesin buralara da kar yağar bak görBenim de salı randevum tam 37. Hafta girmiş olacak bakalım ne zamana gün verecek kalbim güm gümbak bu ara malum havalar nasıl mis gibi bizim zamanlar yaklaşır gök yere iner
Yani dimi bizim suçumuz neKesinlikle zaman bereketi yok işler yetismiyor şu zamanda ve bu çocuklar bizim gibi değiller. Zamana göre insan geliyor resmen bu çağın çocukları daha zor bütün yaşlı ve orta yaş insanı aynı şeyi söylüyor zaten. Ayrıca çamaşır yıkayarak buyuseydik o normalimiz olacaktı ki yapacaktık onuda
İyisiniz ya önemli olan o. Pamukcuga karbonat ile ağız içini siliyorlar yada bı ilaç var beyaz şurup gibi onu veriyorlar sizin nasıl geçti?Kızlar selam biz eve çıktık 9 gün oldu ama bebişle mücadeleden yazamadım Bi türlü aynı anda taburcu ettiler bizi. Geldiğimizde çok zor uyandırıyorduk Bi de biberona alışmış sürekli süt sağıp vermek zorunda kalıyordum falan. Meğer sarılığı varmış sarılıkla taburcu etmişler. Yeni geçti sarılığımız. Pamukçuk falan oldu onu da geçirdik. Herşeyi arka arkaya yaşadık yani anlayacağınız. Anca fırsat bulabiliyorum yazmaya.
Çağırmamaya çalışsam da bir aklım oradaCagirma kötüyü
Benim ki de kendi vermedi ben dolmasin o gun diye kendim istedim.
Bizim buraya kar da yağmaz herhalde diye beylik bir laf edemiyorum korkumdanAyy sorma kesin buralara da kar yağar bak gör
Ahahaa bizim burada sağlam kış oluyor vallaBizim buraya kar da yağmaz herhalde diye beylik bir laf edemiyorum korkumdan
Karabaş otunu kaynatıp meme ucuna sürmek iyi geliyormuş canım dene istersenKızlar 10 günlük bebeğimin şimdiden nurtopu gibi bir memede uyuma alışkanlığı oldu. Sarılığı var diye sık sık uyandırıyorun, 10 15 dakika anca emiyor sonra altı değişiyor sonra tekrar meme arıyor ağlıyor veriyorum onda da hemen uykuya dalıyor.
Emzirmek çok zor gelmeye başladı göğüs uçlarım çok sızlıyor ağrıyor gün sonunda bazen ağlıyorum gerçekten kaldıramıyorum
İyi geldi duş.. Yalancı sancıymışNasıl oldun. Benim mide yanmama maden suyu çok iyi geliyor
Evet bende ilk doğumum da bebeğime yaptım ama mecburen sütüm çok azdı mamaya izin vermiyorlardı hemşire bebek açlıktan ağlıyordu annem de sekerli su vermiş bir kaşık sonrada uyudu.. Hatta 20 günlükken de arada veriyordum sanki rahatlatıyordu bebeği birde rezene çayı verirdim bir çay kaşığı gazına iyi gelirdi..Kızlar bide sarılık olmasın diye şekerli su vermiş bir arkadaşım bebeğine, doktorunda bilgisi varmış. Gerçekten sarılık olmamış. Tüm çevresindekiler de bu şekilde yapmış. Bunu duyan veya uygulayan var mı?
Kayınvalidem çocuğu dün aldı vermedi sonra ben kızdım bugünde hiç gelmedi meselaCanim senin kv den dinlemez zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?