- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #24.101
Ya doğum yapanlara sordum hep bu akşam. Yeni doğmuşken hemen vermiş olanlar sarılık olmadığını söylüyor. İşe yarıyormuşAnnem de cocuklarına vermiş. Torunlarına da verdi. Cok değil cay kaşığı kadar. Hemşireler yasak diyor dr lar kesinlikle vermeyin diyor. Ama işe yarıyor.
Takip ettim düzenli değildi canım bir süre sonra geçtiSancılarının dksını bak canım düzenliyse hemen git ihmal etme
İyiyim şükür geçti :) duş aldım onunda etkisi oldu sanırımNasilsin
Var canim annem ablamin iki kızına da yapti sarılık olmadılar. Benimki yogunbakima girdigi icin yapilmadi ama ben yanima aldim seker ve su yapacagim .
Bu konu çok kafamı karıştırdı yaHemşireler kiziyor canim zaten annemde gizli verdi ve cok az bi sey vermisti ablamin sutu hmen gelmedigi halde sarilik olmadi ikisi de
Bende doktora sormuştum aynı tepkiyi verdi. Gerek yok demeye getirdi. Kendi zamanında çocuğuna yaptırmış mesela ama kimseninde yaptırmadığını söyledi. Firma ismi sorduk onu bile söylemedi çünkü talep olmadığı için yönlendirme ve tavsiyede de bulunamıyor, araştırın dedi. Biraz bütçe meselesi galiba fiyatları yüksek
Ben Instagramda denk gelmişti samirin bir doktor bu konuda konusuyordu, şimdiye kadar yapılan bişey görmedim ama gelecekte olabilir yaptırın imkânınız varsa diyordu. Gecen doktorda soyledi düşünür müsünüz diye, ben eve gelince araştırdim. Olan, yapılan bişey mi bulamadım. Ama anneye,babaya,kardese ve dede annenanne vs icin kullanılabiliyor.yalniz tr de iki tür saklama mevcutmus ya sadece kordan kani olsn kişi adına ya da halka acik hastanelere, anladığım dolar üzerine bir ödemesi var, bunu devam ettirmediğinde sanırım halka acik oluyor. Ben ülkemizde cok gelişmis düzgün olacağını sanmiyorm. Aslında güzel bişey kök hücre tedavilerinde ama yaptırmayı düşünüyorum
Ben henuz cok detayli bir arastirma yapmadim, ama hem doktorumun o yorumundan hem de yaptiran bir arkadasimin soylediklerimden anladigim kadariyla toplanan miktar paralelinde belli bir yasa kadar fayda sagliyormus. Arkadasim mesela dedi ki bizim toplattigimiz miktar ancak 10 kilo olana kadar fayda sagliyor. Yani cocuk diyelim 15-20 kilo oldu sanirim fayda saglanmiyor. Arastiricam bu konuyu ve bildigim kadariyla kurumlara ucretsiz bagislanabiliyor eger hastanenin anlasmasi varsa mesela losevle kizilayla filan. Oyle olursa kisa vadade fayda gorecek olanlara gitsin isterim ve sanirim bu ucretsiz. Ama dedigim gibi konuyu arastiricam yarin.Benim direktörüm yaptırmıs yıllar önce. Amerikada saklanıyordu senede para istiyorlardı. Ben de niyetlendim aslında. Okuduğum bir makalede kordon kanındaki kök hücrenin yasamın ilk 20 yılındaki kazalarda yararlı oldugu, diğer yaslarda faydası ile ilgili yapılan araştırmalarda vaka sayısının az olması nedeniyle sonuç elde edilemediğini okumuştum.
Bir toplanması bir de her sene mufafazası için de ödeme yapmak gerekiyor.
Bunları da düşününce biz saklatmadık.
Aa evet sendinBen almıştım okuldan canım benimle karıştırmış olma. Almadım da uzun zamandır gondermiyrm şükür hastalikta gecti sürekli bı öksürük burun akıntısı vardı o yok evde kalalı şükür. Yenidoganlari koruma konusunda da şey dusunuyorm. 15 tatil sonrasıni beklicem durums göre de biraz daha göndermem belki. Ortalık biraz sakinleşirse virüslerden o zmn devam ettiricem hem kardeşe alışır bu süreçte kabullenir vs. Gerçi hevesli ama doğunca ne olur bilinmez. Okul konusu kafamı çok ksrstiriyordu böyle iyiyim. Sınıf ta hasta olmasa serviste oluyordu vs. Tamamrn bitmez ama azalır belki tatil sonrası. Bu hfta bı partileri var sanırım bi ona katılacak. A Aklimtrakyada sana demiştim hstrlarsan ateşli çok diye çok geçmiş olsun başka nesi var
Amin canım inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz kuzularaSağlıkla kavuşun canım ya. Ben ilk doğumda kendimi okadar hazırlamıştım ki normale. Sezeryana giderken sabah aglamistim korkudan. Ama ikincide daha rahattım tabi bildiğim şey olunca. Nasil olacak sorusu var işte olmasa rahat olsak iyide..
Bende 13 ocağa şansımı denicem bakalım doktorum ne dicek. Ozaman 39+1 oluyorum. simdi nst deyim. Sonucu göstereceğim haftaya da tarihi belirleriz herhalde gidişata göre
İnşallah canımBenimde pazartesi günü inşallah ama kızımı 2 hafta kadar göndermeyi düşünmüyorum bende yanımda kalsın ilk günler hastalık zor olur nazlı oluyor kızım hasta olunca ilgilenmem zor olur diye öyle bir karar aldım inşallah iyi olur hersey
YaaB
bu arada benim dogum tam ara tatile denk geliyor canim birlikte vakit gecirme firsatlari olucak canim. Su an hevesli insllah dogunca da ayni olur ya.her plana kardesini de katıyor masallah.mesela bi sey yerken ben istedigimde vermiyor kardesinin cani cekti dedigimde o zmn kardesime deyip veriyor. Bende karnimi oksayip cok tatli bi abin var cok sanslisin diyorum yaninda.
Ins bu uyumu dogunca da sürer
38’i bile benim diretmemle görüyoruz resmenErken alıyor canım sanki
Evet bir yandan hemen gelsin istiyorsun bir yandan az daha dursun diyor insan. Abileri 38+5 ve 38+3 te doğdu ama belki daha dururlardi planlı sezeryan olunca. Kızımda duracak gibi hissediyorum ya bakalım. Bugün 38.haftaya girdikbu haftada sakince dursun bariAmin canım inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz kuzularason günlerin heyecanı bir başka 39+1 gayet iyi bekler mi dersin? 1 ve 2 numaralar hangi haftalarda gelmişlerdi
Benim de 3 hafta önde 38+3 te alacak. Sırf yılbası geçsin 2023 cocugu olsun diye bekliyoruz38’i bile benim diretmemle görüyoruz resmen
Zaten 3 hafta önden gidiyor bebek neyi bekliyorsun deyip duruyor ona kalsa 37den itibaren alınmalıydı işte ite kaka 38e yazdırdım günümübakalım dediği gibi mi doğacak yoksa ultrason yanılıyor mu.
İlk oğlumu da 37+6’da hadi hadi diye diye almıştıaceleci ama sağsalim kucağıma verdi diye de bi yandan güvenim var. Yüzdük kuyruğuna geldik bekleyelim derken bebeğe bi şey olur diye korkuyor galiba belki kötü tecrübeleri vardır bilemiyorum ama böyle ısrar edince insanı beklemeye korkutuyor tamam hadi al madem diyesin geliyor
Aynen öyle canım evde enerjilerini atamıyorlar uykularinin düzeni bile değişti okula gondermeyeli ama şu süreçte yapacağım başka birşey yokAa evet sendinkarıştırmışım. Burun akıntısı ve özellikle gece öksürüğü geçmiyor sahiden, epeyce azalıp tekrar artıyor. Ben de kararsızım hala hastalık yönünden almak istiyorum ama o kadar seviyor ki kreşi ve gelen fotoğraflarda öyle eğleniyor ki kıyamıyorum da haftasonu dışarı çıkamadıysak resmen sıkıldığını hissediyoruz evde enerjisini atamıyor, huysuzlanıyor bir de tam enerji patlaması yaşadığı dönem 31 aylık pire gibi hop orda hop burda Doğumdan bi hafta sonra annem dönecek Antalyaya, tek kalacağım. Bi yandan yenidoğanın bakımına diğer yandan eve ve bu süper aktif abiye nasıl yetişeceğim, eskiden 5-6 çocuğu olanlar bir de başlarında huysuz koca ve kaynana ile ne yapıyorlarmış bilemiyorum
Anladım canimm. Benim ki de tam tersi beklediği kadar bekletiyor bu doktorum. Bakalım hayırlısı çokta minnoş zaten biraz daha büyüsün bakslim icerde38’i bile benim diretmemle görüyoruz resmen
Zaten 3 hafta önden gidiyor bebek neyi bekliyorsun deyip duruyor ona kalsa 37den itibaren alınmalıydı işte ite kaka 38e yazdırdım günümübakalım dediği gibi mi doğacak yoksa ultrason yanılıyor mu.
İlk oğlumu da 37+6’da hadi hadi diye diye almıştıaceleci ama sağsalim kucağıma verdi diye de bi yandan güvenim var. Yüzdük kuyruğuna geldik bekleyelim derken bebeğe bi şey olur diye korkuyor galiba belki kötü tecrübeleri vardır bilemiyorum ama böyle ısrar edince insanı beklemeye korkutuyor tamam hadi al madem diyesin geliyor
Ah kuzum o oluyor benim kızımda öyleydi memede uyurdu uyanınca da yine aynıni arardı. Baktın gözler kapandı hemen köy diyeceğim de daha da emiyorsa konulmaz ki bir süre idare et şu sarılık surecleri bı geçsin bakalim analık zor zanaat. 2 yıl emdi çok iyi bilirim. Ama geçecek hep böyle büyüttük.Kızlar 10 günlük bebeğimin şimdiden nurtopu gibi bir memede uyuma alışkanlığı oldu. Sarılığı var diye sık sık uyandırıyorun, 10 15 dakika anca emiyor sonra altı değişiyor sonra tekrar meme arıyor ağlıyor veriyorum onda da hemen uykuya dalıyor.
Emzirmek çok zor gelmeye başladı göğüs uçlarım çok sızlıyor ağrıyor gün sonunda bazen ağlıyorum gerçekten kaldıramıyorum
Memiş delisi bizimkiler benimki de oyle biz bir de mamayı teke düşürdük hatta hiç mama diyor doktorum bolca emzir bana dedi goguslerin aslinda rahat etmesi lazim benim gogus pompasindayken cok aciyordu kızım emince rahatladı ucları ten temasi diyorlar ya ağla bosver ben her gun bi posta agliyorum uykusuzum diyeKızlar 10 günlük bebeğimin şimdiden nurtopu gibi bir memede uyuma alışkanlığı oldu. Sarılığı var diye sık sık uyandırıyorun, 10 15 dakika anca emiyor sonra altı değişiyor sonra tekrar meme arıyor ağlıyor veriyorum onda da hemen uykuya dalıyor.
Emzirmek çok zor gelmeye başladı göğüs uçlarım çok sızlıyor ağrıyor gün sonunda bazen ağlıyorum gerçekten kaldıramıyorum
Kilosu ne kadarmış pekiKizlar gunaydinnn . Simdi kontrolden ciktim 35+2 yim kafa ve gobek 36,37 hftlik gosteriyor problem yok her sey yolunda dedi doktor.
Dogum tarihimi ozel tarih olsun diye simdiden randevu olusturdum.Aksilik olup da aceleci davranmazsa 23.01.23 doğumlu olacak
Gögüslerim yara oldu benim de, şeffaf başlık kullanmak zorundayım canım.Kızlar 10 günlük bebeğimin şimdiden nurtopu gibi bir memede uyuma alışkanlığı oldu. Sarılığı var diye sık sık uyandırıyorun, 10 15 dakika anca emiyor sonra altı değişiyor sonra tekrar meme arıyor ağlıyor veriyorum onda da hemen uykuya dalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?