2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Progestan 2. Kutuya başladım kahverengi akıntı ve içinde deri gibi parçalar hala devam ediyor bu şekilde kanama sorunu yaşayan varmı deniz yada 4 saatlik yolculuk için izin verdi mi doktorunuz
Benim doktorum yolculuğa izin verdi ama mutlaka 2 saatte bir mola vererek 10-15dk yürüyün dedi. Kan akışını sağlamak için. Ben bu şekilde 8 saatlik yolculuk yaptım bayramda. Ama sizin durumunuz farklı olup doktor yasak koyar mı bilemem

Progestan 2. Kutuya başladım kahverengi akıntı ve içinde deri gibi parçalar hala devam ediyor bu şekilde kanama sorunu yaşayan varmı deniz yada 4 saatlik yolculuk için izin verdi mi doktorunuz
Benim aktif kanamam kesilmişti, kese etrafında kanama alanı görmüştük. 2.5 saatlik yola gitmek istemiştim. Risk alma yolculuğa çıkma demişti. Şimdi 15 haftalık olduk kanama alanı vs kalmadı şükür, planımı 18. Haftalık olunca diye yaparak 7 saat yolculuk için izin aldım. Yolda sık sık mola verip küçük yürüyüşler yapmalısın dedi.

Bende aynı duruymdayim bugün 16+1 olduk çok şükür 3 kilo almışım ama göbeğim çıkmıyor hiç bir belirtim de yok korktum bir kaç güne giderim bende doktora merak ediyorum çünkü
Sabahları hiç yok nerdeyse arkadaşlarımın kocaman benzer haftalar . Tabi sağlıklı olsun da bugün gideceğim dayanamıyorum

Benim hiç karnım büyümüyor ilk ay bi beş kilo almıştım asla üstüne çıkmadım . Midem bulanmıyor belirtim yok , yine triplendim 15 gün var kontrole gitsem mi acaba benim gibi olan var mı
Bende 14. Haftamdayım karnım henüz hiç çıkmadı..bu sabah tartıldım 1 kilo almışım.. midem ilaç içmesem felaket..ama bebişler iyi bence rahat ol herkesin bünyesi vücudu farklı

8.gün ben arayıp sordum çıkmıştı.bana da 10 günde çıkar demişlerdi.bi sor bence

Yorumlari simdi okuyorum. Gecmis olsun canim.

1- yarim cay bardagi pekmezi yine yarim cay bardagi suyla bir cezvede incelt ve isitmaya basla, kaynamaya yakin icine bir tatli kasigi tereyagi at ve bir tasim kaynat. İliyinca cok da sogutmadan ic. Bunu uyumadan once yap mumkunse ki sonrasinda bisiy yiyip icme bogazini iyice sarsin pekmez kalsin orada bir sure. (Bu benim favorimdir)

2- birer cay kasigi zerdecal, zencefil ve tarcini bir tatli kasigi bal ile karistir. Hafif birkac damla su damlat ki macun kivamina gelsin. Bu macunu gunde uc kere tuket. (Bunu da cok severim)

3- bir cezveye bir tam limonu sik, bir cay bardagi kdar su ekle, icine bir cay kasigi zerdecal, uc bes top karanfil, birkac tane kusburnu, birkac tane hatmi cicegi, azicik karanfil ekle. Orta ateste bir tasim kaynat, iliyinca suz ve icine bir tatli kasigi bal ilave edip tuket.

4- hic kafam karismasin, efendi gibi takilayim dersen de ihlamur :)

Bu malzemeler icinde, alerjin olan varsa cikarabilirsiniz ve elbette bitki kurleri oldugundan guvenirliginden emin degilseniz doktorunuza mutlaka danisin.

Sifalar dilerim

Ay ay ay masallah
Zor oldugunu dusunsem de hayalim hep ikiz bebekti ama ucuzu hic dusunemedim simdi :)
Yorgunluk normaldir elbet
Ya allahim nazardan korusun ve saglikla bu sureci tamamlamayi nasip etsin
Hep kolaylastirsin, hic zorlastirmasin

Bana da 15 dedi ama tam hatırlamasam 7-8 gün sonra aramıştı arar bence bugün yarın :)

Kızlar merhaba, doktordan geliyorum.
Bebeğin eşi sağ duvara doğru hala aşağıda, ama rahim ağzını kapatmadıkça sıkıntı yok dedi. Çalışmaya başladım bugün ben de. Sağ duvara doğru olduğu için sağ kasığım ağrıyor sürekli. Doktor senin rahmin yapı olarak kasılan bir rahim dedi. Magnezyumu günde ikiye çıkardı, vitaminlerim devam ediyor. Balık yağlı başka bir vitamin ve D vitamini verdi. Haftada bir proluton iğne olacağım, her akşam da fitile devam edeceğim. İnşallah bebeğime iyi gelir. Bebeğim sağlıklı çok şükür 144 grammış :)

Çatlaklar için de yağ sordum. Bio oil önerdi. Kendi yaptığınız kantaron yağı varsa olur dedi. Hindistan cevizi yağı için ne kadar doğal olduğunu bilemeyiz kullanma dedi. Sizlere de söylemek istedim

Benim hiç karnım büyümüyor ilk ay bi beş kilo almıştım asla üstüne çıkmadım . Midem bulanmıyor belirtim yok , yine triplendim 15 gün var kontrole gitsem mi acaba benim gibi olan var mı
Canim icin rahat etsin kontrole gitmek istersen git ama bizim bir işçi vardi kadin hamile oldugunu saklamis bütün cevresindeki insanlar bebegi görünce sok olmustu 3. Cocuk olmasa evlatlik sanacagiz demekki bazi insanlarin vucut yapisina gore degisebiliyor. Midenin bulanmamasi da normal hamilelerde büyük cogunluk 9. Haftada mide bulantisi bitiyor. Bende hic olmadi mesela.

Canım benim doktorum hindistan cevizi yaginin bebekte kalpte delik yaptigiyla ilgili arastirma var demisti. Kantaron yağını da onermedi.aslinda annemin yaptigi vardi evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…