• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Benim ilk gebeligim, 190 gr almisim ama karnim hatta midem sis, rahat bi 5 kilo almisim gibi. Yani dar giysem 6 aylik denir bence bana.
Anlamiyorum nasil kilo almamis oluyorum.
Biz uc kardesiz annemin ucumuzde de 7-8.aylara kadar pek belli olmamis. O zaten dogru duzgun kilo da almamis, sadece bebekler olarak biz almisiz dogumda da gitmis.
Herkesin sureci cidden bambaska.
Ay ne güzel genetik aktarım:) doğumdan sonra kilo derdi olmaz. Sonra insan kendini kötü hissediyor. Benim gibi bazi insanlar sürekli kilo kontrolü yapmali. Ben 84kilodan 64 e düştüm 4 sene kaldim.1 senedir 5 kilo aldim, veremedim hamile kaldım. Ay hemende nasil oldu anlamadim 5-6 kilo aldım. Bazen yiyip yiyip almamak istiyorum yaaaaa

Ay ne güzel genetik aktarım:) doğumdan sonra kilo derdi olmaz. Sonra insan kendini kötü hissediyor. Benim gibi bazi insanlar sürekli kilo kontrolü yapmali. Ben 84kilodan 64 e düştüm 4 sene kaldim.1 senedir 5 kilo aldim, veremedim hamile kaldım. Ay hemende nasil oldu anlamadim 5-6 kilo aldım. Bazen yiyip yiyip almamak istiyorum yaaaaa
Valla bravo! Bence o 20 kiloyu bi kere veren, yine her turlu verir. Azim ve irade var demek 🧿
Dogum kilosunu bence daha kolay verirsin sanki, kosturuken filan.

Ben de her ne kadar su an almasam da daha 6 ay var, hic belli olmaz :))
Ama benim de cidden almamam gerek, cunku zaten ben de ideal kilomdan epeyi uzaktim hamile oldugumu ogrendigimde :(
Aslinda deli gibi de takmiyorum kafama, bir sekilde yavas yavas veririz diyorum, allah sagligimizi bozmasin o yeter ama ote yandan tabi olabildigi kadar az alalim da istiyorum :))
O degil de cevremdeki herkes ozelikle 6.-7.aydan sonra cosup kilo aldi. O donemlere dilkat etmemiz gerk sanirim :))

Ya ben ilk hamileligimde Mehmet beye giderken de ilgileniyordu baya ki ben kanama yüzünden her hafta gidiyordum neredeyse sürekli ve hiç problem olmadı ama Ertuğrul bey benim korkularımı yersiz buluyor sanırım bilemedim ki ya 🤔
Ne tuhaf adam ya 🤦‍♀️

Benim ilk gebeligim, 190 gr almisim ama karnim hatta midem sis, rahat bi 5 kilo almisim gibi. Yani dar giysem 6 aylik denir bence bana.
Anlamiyorum nasil kilo almamis oluyorum.
Biz uc kardesiz annemin ucumuzde de 7-8.aylara kadar pek belli olmamis. O zaten dogru duzgun kilo da almamis, sadece bebekler olarak biz almisiz dogumda da gitmis.
Herkesin sureci cidden bambaska.
Benim de aldığım net bir kilo bile değil bakıyorum hep tartıda ama görünen dediğin gibi 6. ayıma gelmiş gibi bir göbek 🤦‍♀️bazen ayrı bir şişkinliği oluyor bazen iniyor kafasına göre takılıyor resmen bende sanıyorum ki ben tatilde baya kilo aldım bir geldim baktım aldığım kilo yok 😂

Valla bravo! Bence o 20 kiloyu bi kere veren, yine her turlu verir. Azim ve irade var demek 🧿
Dogum kilosunu bence daha kolay verirsin sanki, kosturuken filan.

Ben de her ne kadar su an almasam da daha 6 ay var, hic belli olmaz :))
Ama benim de cidden almamam gerek, cunku zaten ben de ideal kilomdan epeyi uzaktim hamile oldugumu ogrendigimde :(
Aslinda deli gibi de takmiyorum kafama, bir sekilde yavas yavas veririz diyorum, allah sagligimizi bozmasin o yeter ama ote yandan tabi olabildigi kadar az alalim da istiyorum :))
O degil de cevremdeki herkes ozelikle 6.-7.aydan sonra cosup kilo aldi. O donemlere dilkat etmemiz gerk sanirim :))
Insallah hepimiz sağlıkla istediğmiz kiloda tatlis bebisleri alırız kucağımiza🥰🥰

Günaydın kızlar ben yine ağzımın içi berbat bir şekilde uyandım. Ağzımın içi midem hep böyle her sabah. Sizde durumlar nasıl bulantılarınız geçti mi? Bi de dişinizi fırçalayabiliyor musunuz benim midemi bulandırıyor diş macunu
Aynı ben. Benim birde asla tükürüğümü yutamama durumu var devamlı tukuruyordum. Yutarsam anında midem bulanıyor aşırı kusarim yani. 3hamileligimde de böyle oldu. 4.ayimin dolmasını bekliyorum sonra azalıyordu diğerlerinde inşallah bunda da geçer gider valla. Kimseyle 2laf bile edemiyorum tukurmekten

Canım ben 6. Haftadan beri igne ve progestan kullaniyorum iliski de yasak. Gecen haftalara kadar kirmizi kanamalarım oldu simdi kahveye döndü.daha yeni yeni iyiye gdiyorum kanama alanlarim azaldi .igneden sonra kanamamin başladığı zmanlar bile oldu endise etme. İğne kanaman olsa bile bir muddet sonra kahveye döndürerek yavas yavas kesiyor.
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 en son ignemde pıhtı gibi gelince biraz endişelendim açıkçası.

Bende de 4 gün olmuyor mesela 5. Gün koyu siyah pıhtı şeklinde düşüyor.galiba içerde kuruyor koruyanlar dökülüyor
Sanırım öyle, bir çok kişi bu şekilde yazmış. İçim rahatladi, insan yaşarken sadece kendi başına geliyormuş gibi zannediyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba, bi soru sormak istiyorum. 10 gün önce ciddi bir kanama geçirdim. Doktor sorun yok dedi, prulaton iğne vurdu ve progestana başladık. İkinci kontrolümde dr kanama alanı geçmiş dedi şükür. Progestana hala günde 1 kere olarak devam ediyorum. Sorum şu ki hala kahverengi akıntım oluyor normal mi? Bazen sıvı şeklinde bazen kuru şeklinde. Kontrolüm cuma günü. Başına kanama gelen arkadaşların kahverengi akıntısı kaç gün devam etti?

Arkadaşlar merhaba, bi soru sormak istiyorum. 10 gün önce ciddi bir kanama geçirdim. Doktor sorun yok dedi, prulaton iğne vurdu ve progestana başladık. İkinci kontrolümde dr kanama alanı geçmiş dedi şükür. Progestana hala günde 1 kere olarak devam ediyorum. Sorum şu ki hala kahverengi akıntım oluyor normal mi? Bazen sıvı şeklinde bazen kuru şeklinde. Kontrolüm cuma günü. Başına kanama gelen arkadaşların kahverengi akıntısı kaç gün devam etti?
Canım benim gebelik başından beri kanama var.kahverengi olarak bir hafta öncesine kadar falan devam etti.şuan yok ama yine başlarsa diye tedirginim

Canım doktorum Kayseri’de bir doktoru önerdi perinatolog olarak 850 TL muayene cüretiymiş ben de ayrıntılı ultrasona gideyim diyorum sonuçta gittiğim hastanede de 1000 lira ortalama fiyatlar böyle sanırım
Merhaba ben de Kayseri'de yım ve 14 haftalık hamileyim doktorunuz kimi önerdi acaba

Kızlar 15+0dan beri bebegimin hareketlerini hissediyorum ama sadece elimi koyunca. Icimde hissedemiyorum. Esim falan da hissediyor bebek oldiguna eminim ama icimde de hissetmem gerekiyo gibi geliyor

benimde oldu canım. doktor normal demişti içerisinde kalan kanlar vs düşüyor dedi bana iğneye vs devam ettirdi.

5.haftadayken aktif kanamam oldu hastanede yattım. 1 tane incecik bi alandı.6+5 te 4 tane olmuş. Oysa çok dinlendim. Yattım sürekli. 8+5 te 1 tane kaldı çok şükür. . Kese büyüdükçe kanama alanı azalır dedi.
Kanamanız her gün oluyormuydu. Benimde minik bir kanama alanı görüldü ama bazen kahverengi bazen kan şeklinde sildikce geliyor..

Back
X