2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Ben tecrübesizim ilk gebelik, Şeker çıkınca, takip sırasında ekstra bir ilaç ya da uygulama oluyor mu. Ben yaptırmak istemiyorum. Çıktı diyelim, ne öneriyorlar
Diyet uygulaniyor, eğer hala yüksekse insulin başlanıyor. Şeker bebek icin iyi değil, neden yaptırmak istemiyorsunuz? Bebeğin kilosu fazla Oluyor, suyunuz olmasi gerekenden fazla olabiliyor. Yani istememe nedeninizi merak ettim.0

Ben ilk gebeliğimde bel ağırısından oturamıyordum bi yerde 15 dakikadan fazla.bel için korseye benzer bişey var tam adını bilmiyorum ondan takıyordum o baya rahatlatıyordu.yoga da öneriyorlar bel ağrısı olan hamileler için.benim bu hamileliğime henüz başlaması ama kalça ağrım oluyor çok doktora sordum belki magnezyum verir siye normal bu tarz ağırlar dedi ekstra bişey önermedi hareketi artır dedi
Benimde kalcam cok agriyor sanki kuyruk kemigimin üstüne düşmüşümde zedelenmis gibi.Doktora soyledim ortasi bosluk yuvarlak yastiklardan alabilirsin sert zemine oturma dedi. Harbiden sandalyeye haliya oturunca daha cok agriyor

Ilk gebeliğimde şeker yüklemesi yaptırmıştım gerçekten berbat bişi öhh yani. Sonrada şehir icinde bayılmıştim. Aç karnına yaptiriyorsun ya saatlerce bekletmislerdi 3 defa kan almislardi 3 saat boyunca yani birde o içecekten icmek berbat bişi. Gazoz gibi desen değil acaip tadi var. Ama sonuç olarak şekerim çıkmıştı takip edilmişti. Bunda yaptırmak istemiyorum düşündükçe geliriyorum o derece. Tabi herkesin bünyesi aynı değil ben acliktan bayılmıştim 😂
Ahahha ilk hamileligimde herkes senin gibi yorum yapmıştı igrenc midem bulandi diye sonra girdim ictim hastane çıkışı esim dalga gecti bi tane daha yok mu der gibi ictin diye 🤣🤣bana kötü gelmemisti sonuc olarak benimde sekerim cikti diyetisyene gondermislerdi.

Ben tecrübesizim ilk gebelik, Şeker çıkınca, takip sırasında ekstra bir ilaç ya da uygulama oluyor mu. Ben yaptırmak istemiyorum. Çıktı diyelim, ne öneriyorlar
Diyestisyene gönderdiler canim beni. İlac vermiyorlar sekerim düşünceye kadar diyet yaptim sadece .Canim onun bir zarari yok ki sekerli su gibi .Yani günlük hayatinda da o kadar seker tüketmişligin muhakkak oluyordur. İnternetten de arastir gebelik sekerin var ve önlem almassan bebege zararlari var.

Diyet uygulaniyor, eğer hala yüksekse insulin başlanıyor. Şeker bebek icin iyi değil, neden yaptırmak istemiyorsunuz? Bebeğin kilosu fazla Oluyor, suyunuz olmasi gerekenden fazla olabiliyor. Yani istememe nedeninizi merak ettim.0
Canan Karatay bebeğe, plesantaya zararı var diye ortaya bir düşünce attı. Yükleme yapıldıktan sonra takip edilirken hep yükleme yapılıyormuş. Şeker çıkarsa da bebeğe zararı var evet. Onun için vücutta şeker varmış gibi her hamile doğal beslenmeli ve egzersiz yapılmalı diyor.
Beni daha çok etkileyen etrafımda yüklemeyi 1. çocukta yaptırmış olup sonraki çocuklarda gerek yok diye yaptırmayarak sağlıklı doğumla kanıtlayanlar😅 çok fazla. Doktor arkadaşlarımdan da yaptırmayan var. Ben de tatlıyı abartmam hep dikkat ettim, doğal beslenmeye çalışıyorum. Diyetisyen de ekstra bir şey yapmayacaksa gerek yok diye istemiyorum
Ayrıca dr um kan değerlerimi takip ediyor şeker e de bakıyor, güveniyorum . Yine de dr o hafta geldiğinde yapalım derse mecburen yaptırırım.

Merhaba arkadaşlar ben de Allah izin verirse Ocak ayında bebeğimi kucağıma almayı planlıyorum ama oda takımı mı yoksa park beşik mi ve ya anne yanı salllanır elektrikli beşik mi alsam karar veremiyorum baby nest alacağım amama bayby nest mi yoksa reflü yatağı mı almalıyım çok kararsizim bu konularda deneyimli annelerin bilgi verirse sevinirim hangileri kullanışlı oluyor?

Back
X