- 27 Eylül 2020
- 7.635
- 11.175
- 198
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #9.121
Memleketteyim evde de net ona göre oluyor girebilince bi toplu okuyorum ama neler olmuş diye
Ismini verebilir misiniz? Dis hekimi mi kullabilirsn dedi yoksa kadin dogum doktoru mu verdi gargarayi gerçketen cok kötü üzülüyorumEczaneden gargara aldım bana o iyi geldi 3 gün içinde geçti tuzlu sirkeli su kesmedi, Dr kullanabilirsin dedi
Ben devit 5 gün kullandım. Kusmadım ama çok bulantı yaptı. Dr bırak kullanma ama iyi beslen dedi. 19.haftadayım daha vitamin kullanmıyorum. Mide bulantım da olmuyor. Kan ilacı balık yağı vs de vermedi. Kan değerleri düzgün diye gerek duymadı. Yiyorum sürekli sadece 2 kilo aldım. Devit arkadaşlarım da bazen aldılar bazen almadılar. Dinlemediler dr uMide bulantisi demeyin banakusmam yok ama kusmaktan beter surekli birsey yesemde yemesemse igrenc bir tat mide agrisi tarzinda anlatamiyorum ama igrenc bir hissiyat durum soz konusu ozellikle devit3 un tadi agzima gelip gelip duruyor nefret ediyorum ondan
Bende kullanmadım.bundan dolayi..valla eşim yapmıştıEv yapımı sirke nasıl yapılıyor bilmiyorum ama sirkelerde eğer pastörize edilmediyse önerilmiyor
Çok güzel yazmışsınız gerçekten :) ama ilk doğumumdan tecrübemi paylaşmak istiyorum, ben doğum raporu ödeneğini 4 ayın sonunda toplu olarak değil 4 ay boyunca her ay sonunda çalışıyor gibi aylık olarak almıştım zaten işyeri muhasebecinize maaşınızın nasıl yatmasını istediğinizi belirtiyorsunuz oda rapor bildirimini ona göre yapıyor ve rapor paranız o şekilde yatıyor, bir de PTT'ye giderek almak zorunda değiliz benim e-devlet hesabıma tanımladığım banka iban numarama yatıyordu.
Son olarak yazınızdaki Bazı kurumlar çalışanı mağdur etmemek adına, insiyatif alarak maaşınızı 16 hafta boyunca düzenli bir şekilde yatırabilir fakat izin bitiminde ptt ye yatan parayı kuruma teslim etmenizi ister. Cümlesini anlayamadım? Ben rapor ödeneğini her ay maaş gibi aldım ama sonrasında herhangi bir yere geri ödeme yapmadım bunu da kendi tecrübem olarak belirtmem istedim ki okuyanlar bilgi edinmiş olsun diye :)
Icini ferah tut belki merdiven ciktigin icin olmuştur 6 kat insallan anlik biseydir.Doktorum yorgunluktan dolayı anlık olabilir dedi. Elektrik olmadığı için 6. Kata yürüyerek çıktım asansörden korktum. Doktor dikkatli olalım belirli aralıklarla gelen ağrın olursa kanama lekelenme olursa mutlaka beni ara dedi. İnsan ister istemez korkuyor tabi
Naptin Dilekİnşallah canım çok teşekkür ederim içimi ferah tutmaya çalışıyorum... Güzel olacak her şey inşallah
Bi pipi gördüm sankiCinsiyeti doğumda göreceğiz sanırım söylemedi
Canim guzel haberlerin icin gözün aydin masallah kuzuyakızlar bugün kontrolden çıktım, magnezyumum bitmişti kasılmalarım olmaya başlamıştı yine doktor hep devam edeceksin dedi. 19. haftadayım bebeğin eşi de yukarı da çıkmaya başlamış çok şükür, 300 gr 20 cm olmuş doktor çok hareketli bebek dedi2 hafta sonra detaylıya gireceğim inşallah.
Bir de tetanoz aşısı ben olmayacakmışım, tetanoz kasılmayı artırıyormuş benim zaten sürekli kasılmam olduğu için sen olma dedi.
Ayy bende öyleyim biraz fazla kaçırayım yemeği asiri rahatsız oluyorum sen ksc kilo almistin kacla başlamıştın?Memleketteyim evde de net ona göre oluyor girebilince bi toplu okuyorum ama neler olmuş diyeçok şükür şuan benim için bir sıkıntı yok gibi yani umudum o en son 14.hafta gördüm bugün 17.haftaya girdik şimdilik kendimde değişik gelen eğer normal ise bişey yediğim zaman vs hep karnım şiş ve gergin gibi oluyor bu bazen burada bahsedilen sertlik değildir herhalde diyorum çünkü ağrım sızım yada dokununca aşırı sert bişey yok, hissettiğim şey sanki yediğimi hazmedememiş şişkin bir göbek gibi tıs tıs ediyorum işte
Benim şirketim rapor süresini ay ay bildirmiyor. Doğum iznini bir bütün olarak 16 hafta bildiriyor.
Bu süreçte maaşınızı kurum ödemiyor. 2 günü aşan raporlarda ssk ödüyor. Dolayısıyla kurum maaş yatırmaz. Bazı kurumlar 16 hafta maaşsız beklememeniz için, aynı düzende maaşınızı yatırmaya devam edebiliyor. Sigorta da doğum izni sonunda size 16 haftalık maaşınızı yatırıyor. Bu durumda o parayı kuruma teslim ediyorsunuz. Kurum size zaten onu önden vermiş gibi oluyor. Dediğim gibi bu bir insiyatif, resmi bir durum değil. Benim çalıştığım yer kurumsal bir yer o yüzden bunu yapmıyor. İzin sonunda eksik maaşları direk sigortadan alıyoruz. Covid geçirdiğimde de böyle olmuştu. Raporlu olduğum 2 haftanın maaşını kurum kesti. Sigortadan aldım.
benim genelde sağ tarafımda oluyor canım, kasıkta ağrım oluyor sancı gibi bazen regl ağrısı gibi bazen bıçak keser gibi. anca vitaminlerle vs geçiyor. benim rahmimin yapısı böyleymiş, o yüzden sürekli magnezyum içeceğim. soda içiyorum, muz vs yiyorum.Canim guzel haberlerin icin gözün aydin masallah kuzuyakasilmalarini tarif eder misin bir bana? Erken donemde nasil oluyor son aylar cok olurda. Maden suyu da tüket düzenli oda iyi gelir kızılay erzincan.
Amin canım inşallah.Icini ferah tut belki merdiven ciktigin icin olmuştur 6 kat insallan anlik biseydir.
Canım aynı durum bende de mevcut. Dün doktora sordum. Sensodyn F florürlü diş macunu kullan dedi. Birde ultra soft diş fırçası. Ben elektrikli kullanıyordum onu bıraktım. Florür bebek açısından zararlı değil mi diye sordum doktora. Bu haftadan sonra hiçbir sıkıntısı yok dedi. Öncesinde tamamen bitkisel diş macununa geçmiştim.Kizlar benim.neredeyse 1 aydir dis etlerim sisti.suanda ise her fircalamada kaniyor. Ya dişim. Gideck mi Hamilelikte olup sonra düzeliyormuş, cok korkuyorum bisey olursa dis kaybi vs. Tuzlu suyla gargara yapin yazmışlar, acaba karbanotla yapsam zarari olur mu ? Sanki burda biri yazmisti elma sirkesi iyi diye kendi yaptığımız elma sirkesi, uzum sirkesi var kullansan mi?
Benim içime erkek doğuyor eşime kız bugun çok hevesli gittik yine olmadıBi pipi gördüm sanki
Kızlar ben de hissetmiyorum henüz yalnız değilsiniz 21. Haftaya kadar yolu var bebişler varlıklarını hissettirecekler annelerineMerak etme ilk gebelik demi?bende hala hiç birsey hissetmiyorumgöbek bile yok dün gene kızdım kimse yer vermiyor. Utanmadan genç kızlar oturuyorlar erkekler yooo nerde
Yaa ama sanki pipi görüyorum bacak arasinin fotosu degil mi o. Aynisi bende de var hic çıkıntı yok kiz benimkiCinsiyeti doğumda göreceğiz sanırım söylemedi
Canim bence rahat ol stres yapma. Zaten kotu bisi olsa ilerleyen kontrollerde de bi sekilde kendini gosterir. Ben ayni durumda olsam gitmezdim sanirim doktorlara güveniyorum.Virgo women canım şimdi çıktım dotkordan iyi mi kötü mü anlamadım. Her şeyini değerlendirdi ama kalbini tam değerlendiremedi kilodan mi dedim kilo da etkili ama dedi bebeğin duruşu da çok ters dedi. Hani kalbi tam anlamıyla değerlendiremedik bu yüzden size bir anamoli var ya da yok diyemem kalbe ait dedi zaten biz olanın yüzde 34 unu gorebiliyotlruz dedi normalde tam inceleyebildigim kalpte sorun yoksa yüzde 70 problemsiz deriz dedi sende göremediğimiz için bu durum yüzde atmisa iner dedi. Perinotologa gitsen de aynı şey olacak dedi. O da değerlendiremeyecek dedi. Ama içim rahat etsin diye gideceksen sen bilirisn ama aynı şeyleri söyleyecek dedi. Yüzünü asla göstermedi. Renkli bir tane bile resmimiz yok... Bilemedim iyi mi kötü mü kafam allak bullak oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?