- 20 Ocak 2015
- 9.627
- 14.081
- 448
- 41
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #11.601
Alayim o zaman peki 0-3 ay kac tane almayi düşünüyorsunuz, birde hastane cikisi kaç tane ya benim oğlum var 8 yıl geçti hic hatırlamıyorumDaha önce 1 yasindaki kizima takim almıştım, güzeldi canım.. Bu tulumlari ilk defa görüyorum bedenine dikkat etmemistim
Ben birkaç doktordan kundaklama yapmayın diye dinlemiştim o yüzden acaba dedim. Ama vardır büyüklerinde bir bildiğiKundak candır, özellikle ilk 3 ay için önemli. Bebeğin uykuda sıçramaları ile uykusunu bölmesini engelliyor, gaz sancılarına iyi geliyor ve bebeğin uyurken yüz üstü dönmesini engellediği için ani bebek ölümlerinin de önüne geçiyor veeee en önemlisi bizimkiler gibi kış bebişlerini sıcacık tutuyorAma tabii ki doğru yapmak önemli oda var. Kalça ve bacaklarını çok sıkmadan hafif gevşek bırakarak sarmak gerekiyor bebeği.
Valla bende senin gibi doguracagim güne kadar çalışmak istiyorum daha fazla evde kalabilmek için doğum sonrası. İnşallah şartlar elverirde çalışırızBen 37 ye kadar dayanmaya çalışacağımçünkü doğumdan sonra bir ay daha fazla evde kalmak istiyorum oğlumu iki buçuk aylık bıraktım çok zoruma gitti... En azından kızımı 3.5 ay olana kadar yanında duruyum
Ben birkaç doktordan kundaklama yapmayın diye dinlemiştim o yüzden acaba dedim. Ama vardır büyüklerinde bir bildiği
İnşallah canım aminYaaa inşaAllah gönlündeki gibi olurAllah biz çalışan annelere sabır versin.
Aynen canım inşallah... Allah yardımcımız olsunValla bende senin gibi doguracagim güne kadar çalışmak istiyorum daha fazla evde kalabilmek için doğum sonrası. İnşallah şartlar elverirde çalışırız
Bugun kaan kocatepenin videosunda denk geldim canım kilolu bebek de , fazla su da hep şüpheleniyorlarmış şekerden valla ben yaptırmayacaktım ama galiba 26 . Haftamda kontrole gittigimde şeker yüklemesi yaptıracak gibiyim canimKızlar meraba ben bugün kontrole gittim suyun fazla dedi şeker olabilir şeker yüklemesi yapalım dedi doktor daha önce böyle bir şey söylememişti üstelik bir belirtim de yok şekerle ilgili bilgisi olan var mı suyun fazla olması hakkında korkuyorum
Peki canım bir soru daha soracağımBiri bana mi seslendi
Park yatak iyidir diyorum ben uzun sure kullanayim derseniz tabi.
Benim kizima ahsap besik almıştık çekmeceli cok güzel tatli 3 yasina kadar yatti snra oda yptik zaten.
Anne yani tarzı olan park besik iyi olabilir hem ayaklaninca en alt kademeyi getir içinde oynasın hem de ayaga kalkınca düşmez cocuk asagi sarkmaz vs.
Ahsap ta o secenek olmuyor iste.
Benim fikrim bu yönde. Ablasının beşiğini kullanır benim ufagimda
Tabi canim istediğinde sor takılanlari aklına. Yan yatis yastiklari var reflu yataklari var onlardan alip beşiğine koyabilirsin. Ben yan yatis yastığı alip kullanmıştım memnunda kaldim hem portatif gittigin yere götürürsün. Oda ev vs. Ilk aylar yan yatirmak onemliPeki canım bir soru daha soracağımeşimin arkadaşı bebeği yan yatırmanız gerekiyor eğimli yatak alın demiş de, kusma durumu falan olursa diye. Bu tarz yataklarda onu nasıl sağlayacağız. Görmediğimiz zamanlarda uzun süre yan pozisyonda yatmasını nasıl sağlayacağız?
AA iyi bari çok teşekkürler canımTabi canim istediğinde sor takılanlari aklına. Yan yatis yastiklari var reflu yataklari var onlardan alip beşiğine koyabilirsin. Ben yan yatis yastığı alip kullanmıştım memnunda kaldim hem portatif gittigin yere götürürsün. Oda ev vs. Ilk aylar yan yatirmak onemli
Canım biz oğlumda normal park yatak kullandık.başlarda yastık kullanmadık düz yatırdık yan yatırırdık sırtına yastık koyduk dönmesin diye.bi süre sonra öteki tarafa çeviriyorduk yine sırtına yastık koyuyorduk yoksa kafası şekilsiz oluyor.sürekli böyle döndürüyorduk her yatırdığımızda öbür tarafaPeki canım bir soru daha soracağımeşimin arkadaşı bebeği yan yatırmanız gerekiyor eğimli yatak alın demiş de, kusma durumu falan olursa diye. Bu tarz yataklarda onu nasıl sağlayacağız. Görmediğimiz zamanlarda uzun süre yan pozisyonda yatmasını nasıl sağlayacağız?
Anladım canım yeğenim büyürken hep yanındaydım ablamın ama mama verme alt değiştirme falan onlarda yardım ediyordum uyku pozisyonuna hiç dikkat etmemiştim. TeşekkürlerCanım biz oğlumda normal park yatak kullandık.başlarda yastık kullanmadık düz yatırdık yan yatırırdık sırtına yastık koyduk dönmesin diye.bi süre sonra öteki tarafa çeviriyorduk yine sırtına yastık koyuyorduk yoksa kafası şekilsiz oluyor.sürekli böyle döndürüyorduk her yatırdığımızda öbür tarafa
Lavman kum torbası olayı doktoruna göre değişiyor. İlk doktorum 6yil once ikisinide yaptı ikinci doktorum 4yil once ikisinide yapmadı. 3.yü yine 2.sezeryan olduğum doktorum yapacak muhtemelen yapilmaz. O kum torbası olayı berbat gerçekten. bende tam uyuşukluk geçince cektirmistim hemen dayanamamıştim acısınaNe güzel keşke o ağrıyı bende hatırlamasaydım şimdi yine kum torbası koyarlar diye korkuyorum
Canım bence kötü bişey değil güçlenmiştir artık o ondan hareketleri sert geliyordur. Hareket etmesi iyi bişey bence kaslarını çalıştırıyor sonuçtaMerhava 26 haftama yarın giricem allah nasip ederse ama benek 2 gündür çok sert vuruyor ve sağ tarafta aşırı sert dik duruyor ayaklarıyla göğsümün altına sert tekme atıyor başı aşağıda gibi bazen yan atıyor tekme ama yine aşırı sert korkuyorum düşünün normal mi sizce bu birde nasıl geçer panik bir insanım
Daha yaptırmadım sanırım 24. Haftadan sonra yapılıyor. Haftaya gidince dr ne önerirse onu yaparım. Ama şeker yüklemesi yaptırmayan arkadaşım çok. Ben de istemiyorum. Zaten şeker çıksa ilac kullanılmıyor , diyet uygulanıyor diyorlar.Selam kızlar şeker yüklemesi yaptırdınız mı Nasıl oluyor yaptırmak mı yaptırmamak mı daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?