• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
Canım ben bebek 2-3 yaşına gelene kadar işe dönmeyi pek düşünmüyorum. Çalışmaya evden devam edeceğim. Patronumla konuştum bu konuyu. Dönüşümlü olarak annem kayınvalidem yanıma gelecek. Ben evde çalışırken onlar çocuğa bakacaklar. Emzirme konusunu da böylelikle çözmüş olacağım. Diğer türlü olsaydı bana da çok zor olacaktı. Çünkü ben bebeğim kendi evimizde olsun istiyorum açıkçası. Düşüncemiz bu yönde ama şartlar ne getirir bilemiyoruz. Çalışmaya da dayanabildiğim kadar devam edeceğim. Bizde doğum izni 16 hafta. 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. Ama ne kadar geç çıkarsak evde kalacağımız süre o kadar uzuyor. Bünyem el verdiği sürece ben çalışmaya devam edip sonrasında kullanacağım.
Ne güzel. Imkan olsa öyle yapardim ama zaten tek basimiza kaliyoruz , aileler gelebilir ama kalacaklar bizimle bir kac gun/hafta en fazlasi, seneler boyunca evde kalamam :( is yerimde 100% evden calisamam dogumdan sonra ve aylar boyunca , ama ise donuste haftada bir gun sorabilirim belki bakariz.

Çok üzüldüm canım sana... Allah yardımcın olsun. Bizde doğumdan sonra 8 hafta kesin izin hakkın oluyor. Doğumdan öncede 32 den 37ye kadar çalışabilirsen 5 hafta doğumdan sonraya atabiliyorsun böylece 13 hafta izin kullanmış oluyorsun. Ben hemşire olduğum icin evden çalışma şansın yok. Şimdi 32 de ayrılacağım içinde doğumdan sonraya ancak 2 hafta atabailcegim o da 38 de doğum yapacağım ixin kullanmadığım iki haftami atıyorum. Bebeğim 2.5 ayllikken bırakıp ise geleceğim... Ama altı ay 5 saat çalışacağım sonraki altı ay da 6.5 saat cisacagim sonra normal çalışacağım ins anlatabilmisimdir
Sanada yardimci olsun 🤲.
Seninki yorucu is, insAllah etrafindakiler buyuk yardimci olurlar bebek konusunda (is donusu yorgunluk bakimindan), hersey guzel geçsin InsAllah 🥰 .

Allah hepimizin yardimcisi olsun, bebisler sag saglim dogsun 🤲

Ağrıların için ne dedi canım?
Doğum sancıları bu kadar uzun sürmez dedi idrar yolu enfeksiyonu ya da bel ağrısı olabilir dedi... Ama ben regl ağrısı çekiyorum ve yuruyemiyorum bile bilmiyorum... Dayansbildigimiz kadar dsyanacsgiz dedi su an açıklık yok dedi

Sanada yardimci olsun 🤲.
Seninki yorucu is, insAllah etrafindakiler buyuk yardimci olurlar bebek konusunda (is donusu yorgunluk bakimindan), hersey guzel geçsin InsAllah 🥰 .

Allah hepimizin yardimcisi olsun, bebisler sag saglim dogsun 🤲
Amin canım benim kayınvalidem bakıyordu oğluma kızıma da kayınvalidem bakacak... Annem 1000 km uzakta 😔 o da yanımda olsa her şey çok rahat olacak ama işte uzaj olunca...

Valla pek guzel hazırlanıyorsunuz masallah. Benim kızimda esim bebegineve geldigi gun gidip civilden alıp gelmişti 🤭 hijyen icin gerekli bircok seyide int sip etmistim. Tek tük disardan almıştım doguma yakin sadece.Gogus pedi lansinoh gogus ucu kremi kalkan herseyi almıştım ama bir kere bile kullanmadım gerek olmadi şükür. Bu kez bi rahatlık var tecrübe mi desem evde olmasının rahatlığı mi bilemedim.Ama sizler havalar dahada sogumadan ve agirlasmadan alın koyun nacizane tavsiyem cok detaya girmeyin lazim olursa alın.😊
Bende onlardan kullaniyorum : Gogus pedi lansinoh 😅
Simdiden is yerine gittigimde kullaniyorum, ustumde leke cikmassin diye 🤭.
Goguslerimden akinti oluyordu.. is sonrasi evde tshort giyiyorum bazi gunler az bazi gunler buyuk bir akinti seklinde geliyor...

Onlardan almisken magzada bir de "dogum sonrasi ped" aldim (buyuklerinden cok pamuklu ve kalin) ve birde "tek kullanımlık külot" kutusu aldim. Hastane cantama onlarida hazirlayacagim.

Valla pek guzel hazırlanıyorsunuz masallah. Benim kızimda esim bebegineve geldigi gun gidip civilden alıp gelmişti 🤭 hijyen icin gerekli bircok seyide int sip etmistim. Tek tük disardan almıştım doguma yakin sadece.Gogus pedi lansinoh gogus ucu kremi kalkan herseyi almıştım ama bir kere bile kullanmadım gerek olmadi şükür. Bu kez bi rahatlık var tecrübe mi desem evde olmasının rahatlığı mi bilemedim.Ama sizler havalar dahada sogumadan ve agirlasmadan alın koyun nacizane tavsiyem cok detaya girmeyin lazim olursa alın.😊
Bizim ilk olunca ev tamtakır boştu bu konuda 😂ama ilk diye yine her bulduğuma sarılmıyorum ben de etraftan duyup evet bunlar kullanışlı dediğim şeyleri sırası ile alıyorum indirimde şu zamana kadar içlerinde bir tek biberondan şüphem var lazım olur olmaz bilmeden aldığım 😂 kıyafetleri bir yaşa kadar üç beş üç beş gittim gerisi lazım olunca alınsın diye 😅ama kardeşim kafasına göre alıyor bizimkine onu durduramıyorum 😂

Virgo women Virgo women Gogus ucu kremini unuttum, onu almam lazim. Hazir olsun hastane cantasinda

Eğer boyle birsey planladığın gibi giderse super olur. Nerede yaşıyordun birde ne işle mesguldun? Benim de planlarim vardı suya düştü 😔 hala işe dönemedim. Donememde gibi görünüyor. Rabbim once onlara v3 bize saglik versinde gerisi hallolurr
Ben Ankara'da yaşıyorum canım. Elektrik mühendisiyim. Bir firmada proje yöneticisi olarak çalışıyorum. İşim genelde telefonda ve pcde oluyor. Onları da evden hallediyorum. Gerek olursa 15 günde bir ofise gidiyorum yarım gün geliyorum. İnşallah sende ayarlarsında bırakmak zorunda kalmazsın. Çünkü gerçekten çok emek veriyoruz işimizde belli bir noktaya gelebilmek için. tab ki en önemlisi bebeişlerimizin sağlığı. Onun için be gerekiyorsa onu yapacağız.

Kuzu bunun linkini atsana nerden yaptirdin çok güzelmiş bende yaptirimm
Atayim canim farkli modelleri de var saticiyi seçip hastane çıkışı olarak filtrele ,kumasini begendim ben kalitesi güzel bence yıkadım astım renginde bozulma olmadı.

Bende onlardan kullaniyorum : Gogus pedi lansinoh 😅
Simdiden is yerine gittigimde kullaniyorum, ustumde leke cikmassin diye 🤭.
Goguslerimden akinti oluyordu.. is sonrasi evde tshort giyiyorum bazi gunler az bazi gunler buyuk bir akinti seklinde geliyor...

Onlardan almisken magzada bir de "dogum sonrasi ped" aldim (buyuklerinden cok pamuklu ve kalin) ve birde "tek kullanımlık külot" kutusu aldim. Hastane cantama onlarida hazirlayacagim.
O kadae akiyor mu ya ben dogum sonrasi icin almistim ama hosuma gtmedi kullanamadim. 😊 yarada olmadi şükür. Ped icinde iyi yspmissin.

Hanımlar bu arada hep bebeğe almayin size de lohusa pedi kulotu lazim olacak.
Ben depend lohusa pedi almıştım memnun kaldim kanamam epey oldu çünkü. Cocuk bezi gibi giyiliyor ama belli olmuyor tavsiye ederim. Birde sezeryan olanlar icin lohusa kulotu cok iyi oluyor dikise degmiyor acitmiyor aklınızda olsun.

Ben Ankara'da yaşıyorum canım. Elektrik mühendisiyim. Bir firmada proje yöneticisi olarak çalışıyorum. İşim genelde telefonda ve pcde oluyor. Onları da evden hallediyorum. Gerek olursa 15 günde bir ofise gidiyorum yarım gün geliyorum. İnşallah sende ayarlarsında bırakmak zorunda kalmazsın. Çünkü gerçekten çok emek veriyoruz işimizde belli bir noktaya gelebilmek için. tab ki en önemlisi bebeişlerimizin sağlığı. Onun için be gerekiyorsa onu yapacağız.
Sahi profil isminden anlamaliydim🤭
Benim uzaktan calismak mumkun değil görünüyor mesleğimde.Hayırlısı olsun diyip akışına bırakacağım 😊

Back
X