- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #16.581
Ya ne saçma bir şey o. Alttan muayene istemediğini dair imza alıp.ustten bakabilir. Saçmalıyorlar artık ya. Ben alttan muayene yaptiramiyorum ne yapayım bebeğim.olsjn mu? Mantıksızlık silsilesi. İyi bari canım bebek hareket etmiş.sevindimHerkese geçmiş olsun. Bugün ben de zor anlar yaşadım. Göbek deliği hizasındaki sağ kemiğim kırılacak gibi ağrıyordu. Kasıkta ağrı yok. Bebekte uyuyor diye düşündüm bekledim. Ağrı kısa sürdü ama oynamayınca acile gittim. Sağ kemiğim de ağrı oldu 1 saat oynamadı merak ettim geldim dedim. Dr çatalfan bakmak istedi. Durumu iyi mi üstten bakalım yeterli dedim. Çataldan bakmalıyım dedi. Çataldan istemiyorum üstten bakıp yaşıyor mu görelim dedim. Çataldan sonra üstten de bakabiliriz dedi. Başka türlü bakmam. İstersen bu şekilde, istemezsen bakmıyorum dedi. O arada başka hasta geldi ona bakıyordu. Hemşire 19. haftada bile gelip doğum yapan var alttan bakılmalı açıklığa dedi. Hiç bir şey demeden ayrıldım hastaneden. Çok şükür hastaneden çıktıktan 10 dk sonra vurdu miniğim, rahatladım.
İnsana bazen istila ediyor o düşünceler.. Ama bence şuan en yakın zamanı düşünmek lazım o eksiklikleri tamamlayıp kendimizi sıkıntıya dusurmemeliyiz. Zaten beden olarak çok farklılıklar yaşıyoruz ilk zamanlar yavaş yavaş büyüdüklerinde için anlamıyorumdum ama artık büyüme hızı artınca uyum sağlamak zorlanıyor. O yüzden sadece bebeği ve kendine iyi gelen düşüncelere odaklan.. Hepimiz zamanı geldikce hepsini halledeceğiz inşallahKizlar sancisi olanlar ve hastaneye gidenlerden mi etkilendim yoksa hava kapali ondan mi bilemiyorum ama benim de bugun ruhum daraldi gibi. Gittikce agirlasiyorum. Gece o tarafa don bu tarafa don aman sirt ustu uyuma diye diye uyku uyuyamiyorum. Gece agriyan ve gun boyu gecmeyen popo bacak agrilarim da cabasi. Hic keyfim yoktu bugun. Garip duygular ve dusunceler istila etti resmen. Gazini cikarabilecek miyim, banyosunu yaptirabilecek miyim, yeterli kiyafet aldim mi, hastaneye ne goturucem, sutum olur mu mama mi veririm, hangi mama, hangi sut sagma pompasi, karnim hep boyle mi kalicak, bebegim iri olur mu, vakinal dogum yapabilicek miyim, sancilara dayanabilir miyim, zamaninda mi gelicek, erken mi gelicek, hastane sonrasi herkes eve mi dolusucak, herkese sinir mi olucam, buharli sebze pisirici al diyor herkes almali miyim, bilmem gereken ne cok sey var ama ben ne kdarini biliyorum, annelige hazirlik cipi var midir onu alip taksam iyi olmaz miydi daha neler neler.. sizlerde de boyle abuk sorular oluyor mu?
Canim benim 2. Çocuk inan aynı korkuları tekrar yaşıyorum üstelik bu sefer ek olarak geri de bir çocuk bırakıp o ameliyathaneye nasil girecegim korkusu var. Bazen saatlerce sebepsiz ağlıyorum inşallah geçecekKizlar sancisi olanlar ve hastaneye gidenlerden mi etkilendim yoksa hava kapali ondan mi bilemiyorum ama benim de bugun ruhum daraldi gibi. Gittikce agirlasiyorum. Gece o tarafa don bu tarafa don aman sirt ustu uyuma diye diye uyku uyuyamiyorum. Gece agriyan ve gun boyu gecmeyen popo bacak agrilarim da cabasi. Hic keyfim yoktu bugun. Garip duygular ve dusunceler istila etti resmen. Gazini cikarabilecek miyim, banyosunu yaptirabilecek miyim, yeterli kiyafet aldim mi, hastaneye ne goturucem, sutum olur mu mama mi veririm, hangi mama, hangi sut sagma pompasi, karnim hep boyle mi kalicak, bebegim iri olur mu, vajinal dogum yapabilicek miyim, sancilara dayanabilir miyim, vajinal doguranlarin vajinasi harap oluyor diyolar, dogru mu ki, sezeryan sonrasi cok aci oluyor mu, zamaninda mi gelicek, erken mi gelicek, hastane sonrasi herkes eve mi dolusucak, herkese sinir mi olucam, buharli sebze pisirici al diyor herkes almali miyim, bilmem gereken ne cok sey var ama ben ne kdarini biliyorum, annelige hazirlik cipi var midir onu alip taksam iyi olmaz miydi daha neler neler.. sizlerde de boyle abuk sorular oluyor mu?
Kesinlikle ilk hastaneye gidelim dediğimde yadırgandim sonra iyi ki gitmissiniz oldu. Buranın bana çok faydası oldu iyi ki varsınız.. aynı şeyleri yaşayıp deneyimlenen anneleri görünce hastanede yapılan o kadar tetkik ilaç tedavisi de korkutmuyor çünkü bunu ben burada okumuştum başka annelerin de başına gelmişti diyip kendimi rahatlatıyorum. Yoksa o kadar ilaç ve iğne beni tedirgin ederdi.İnşallah hepimiz birbirimize yazım ettiğimiz dualar yazdığımız mesajlar moral oluyor... Çevreye anlatınca nazlaniyor gibi davranıyorlar ya da tek gebe sen misin gibi ama burada hepimiz birbirimizi anlayıp destek olup, üzülüyor ve ya seviniyoruz
Garip düşünceler bende yok şükür, çalışırken kafam dağılıyor sanırım. Akşamları da yemek telaşı vs derken geçip gidiyor. Herşey sırasıyla yolunu bulur, o zaman yaşayacağımız stresi bugünden yaşarsak bi faydası yok. Allah büyükKizlar sancisi olanlar ve hastaneye gidenlerden mi etkilendim yoksa hava kapali ondan mi bilemiyorum ama benim de bugun ruhum daraldi gibi. Gittikce agirlasiyorum. Gece o tarafa don bu tarafa don aman sirt ustu uyuma diye diye uyku uyuyamiyorum. Gece agriyan ve gun boyu gecmeyen popo bacak agrilarim da cabasi. Hic keyfim yoktu bugun. Garip duygular ve dusunceler istila etti resmen. Gazini cikarabilecek miyim, banyosunu yaptirabilecek miyim, yeterli kiyafet aldim mi, hastaneye ne goturucem, sutum olur mu mama mi veririm, hangi mama, hangi sut sagma pompasi, karnim hep boyle mi kalicak, bebegim iri olur mu, vajinal dogum yapabilicek miyim, sancilara dayanabilir miyim, vajinal doguranlarin vajinasi harap oluyor diyolar, dogru mu ki, sezeryan sonrasi cok aci oluyor mu, zamaninda mi gelicek, erken mi gelicek, hastane sonrasi herkes eve mi dolusucak, herkese sinir mi olucam, buharli sebze pisirici al diyor herkes almali miyim, bilmem gereken ne cok sey var ama ben ne kdarini biliyorum, annelige hazirlik cipi var midir onu alip taksam iyi olmaz miydi daha neler neler.. sizlerde de boyle abuk sorular oluyor mu?
Hahah bende kahvalti hayaliyle yatiyorum su anİzin verdiği meyve ney Allah aşkına küçük boy mandalina, nar olursa çeyreğin de yarısı, bir dilim armut bunlar böyle tek tek ayrı günlerde ben hepsini bir oturuşta yerkendoğum yapınca da tatlı zarar mı ki yaa o zaman da başımıza gelmez demi bu yasak cidden tatlı bişey yemeyince yada keyfimce yemek yemeyince keyif alamıyorum yarı aç olunca da sabah olsun kahvaltı hakkım gelsin diye erken yatıyorum artık
Sen diyetisyene gitmedin demi canim? Kendin yapıyorsun degil mi?İzin verdiği meyve ney Allah aşkına küçük boy mandalina, nar olursa çeyreğin de yarısı, bir dilim armut bunlar böyle tek tek ayrı günlerde ben hepsini bir oturuşta yerkendoğum yapınca da tatlı zarar mı ki yaa o zaman da başımıza gelmez demi bu yasak cidden tatlı bişey yemeyince yada keyfimce yemek yemeyince keyif alamıyorum yarı aç olunca da sabah olsun kahvaltı hakkım gelsin diye erken yatıyorum artık
Buna da şükür canim masallah durdurabilmisler,acilman da yokmuş en az iki uc hafta dişini sık kendini hic yorma.insallah zamanlica gelir bebisinBu hafta sancılar haftası olmuş sanırım. Bizim içinde zor bir hafta oldu. Geçtiğimiz salı kontrolumuz vardı ve hiç bir şey yoktu. Çarşamba gecesi kasiklarimda ağrı hissetmeye başladım, çok önemsemedim. Perşembe günü ağrı devam etti regl sancısı gibiydi korktuğum için evde hiç bir şey yapmadım yattım ama geçmedi. Akşam üstü doktora yazdım hastaneye gel hemen nst ile baksınlar dedi. Nst de düzensiz ama sık sancılar çıktı. Rahimde açılma yoktu fakat sancilar rahim acilmasina sebep olabilir dediler verilen serumlara rağmen nst de ağrı çıkmaya devam ettiği için perşembe gece 11 de yatis yaptık. Serumlar ilaçlar ciğer geliştiricilerle cuma sabahına doğru sancılar azaldı ve cuma gecesi taburcu olduk. Perşembe gecesi benim için korkunç bir geceydi. Bebeğin daha çok küçük olması inanılmaz derecede üzüntü yarattı. Bu hafta aynı şeyleri yaşayan varmış sanırım hızlıca okurken gördüm A Aklimtrakyada veDilyy insallah sizler de iyisinizdir.
Tüm annelere ve bebislerine sağlıklı günler diliyorum.
Giriş yapmıştım. İsmim görünüyordu hasta olarak. Bak üstten yahu! 3 gün önce kendi dr um, üstten rahim uzunluğuna baktı erken doğum riskin yok demişti zaten. Ben kordon dolanması olur mu diye merak ederek gittim. Oynamadı diye endişe ettim. Şükür sıkıntı kalmadı. Ama beni muayene etmeden gönderdiği için ve kötü bir durum olsa kendi isteğimle ayrıldığıma dair yazı almadığı için kendi sıkıntıya düşerdi. Hasta da çok yoktu 3 kişiydik.Ya ne saçma bir şey o. Alttan muayene istemediğini dair imza alıp.ustten bakabilir. Saçmalıyorlar artık ya. Ben alttan muayene yaptiramiyorum ne yapayım bebeğim.olsjn mu? Mantıksızlık silsilesi. İyi bari canım bebek hareket etmiş.sevindim
Hicbir zaman kahveyle aram olmadiki ,o yuzden hicbirsey icmemeyi tercih ettim,yan masada neler vardi neler yaspastalar keklerSade türk kahvesi devam
Şükür artık evde hiç iş yapmadan güzelce dinlen inşallah hepimiz ileri haftaları görelim nasipseKızlar şimdi hastaneden çıktım serum ve igne ile once 18 mm olan kisalma 25 e cikti sonra yine serum ve igne yaptilar 31 e cikti bizim icin yeterli dediler rahim kisalmasi simdi perinatoloji icin rapor verdilee yarın oraya gidicem
Eşim ilk başta böyle şok olmuştu ona yatış ve sezaryen kâğıtları imzalatinca baya korkuya girmis annemlerde baska sehirde hemeb gelin falan demis baya paniklemis anlamis oldu simdi evden calisacak artık bana bakmak icin
Doktor en küçük agrida direk geliyoesun dedi
Benim nstde sancım yok ama rahmimi bacak arami canli canlı yirtiyorlar gibi hissediyordum ondan doktora gittim ben
Ohh ben de burda rahatladım. Güzel haberler gelsin hep. Geçmiş olsun. Eşinin de belli ki eli ayağına dolaşmış. Sakinlikle, sağlıkla geçsin şu 7 8 hafta daha inşallahKızlar şimdi hastaneden çıktım serum ve igne ile once 18 mm olan kisalma 25 e cikti sonra yine serum ve igne yaptilar 31 e cikti bizim icin yeterli dediler rahim kisalmasi simdi perinatoloji icin rapor verdilee yarın oraya gidicem
Eşim ilk başta böyle şok olmuştu ona yatış ve sezaryen kâğıtları imzalatinca baya korkuya girmis annemlerde baska sehirde hemeb gelin falan demis baya paniklemis anlamis oldu simdi evden calisacak artık bana bakmak icin
Benim nstde sancım yok ama rahmimi bacak arami canli canlı yirtiyorlar gibi hissediyordum ondan doktora gittim ben
Hahah bende kahvalti hayaliyle yatiyorum su an
Yok diyetisyen yazdı ama değişik bişey yok Allah var hiç şeker ürünü bişey yok, sabah kahvaltıda sebzeli omlet yada peynirli domates salatalık salatası yemek için de bir gün balık işte sebze yemekleri 8 9 kaşık sebze yemekleri yanına 3 kaşık yoğurt et yemekleri yanına bir kase salata ara öğün azcık meyve yanında ya yoğurt ya kuruyemiş veya bir bardak sadece ayranSen diyetisyene gitmedin demi canim? Kendin yapıyorsun degil mi?
Ben izin veriyorum alttan bakilmasina çünkü ilk hamilelikte o sayede ogrenildi dogum basladigi ama istemeyen icin ne demek bakmiyorum ya ,sikayet et benceHerkese geçmiş olsun. Bugün ben de zor anlar yaşadım. Göbek deliği hizasındaki sağ kemiğim kırılacak gibi ağrıyordu. Kasıkta ağrı yok. Bebekte uyuyor diye düşündüm bekledim. Ağrı kısa sürdü ama oynamayınca acile gittim. Sağ kemiğim de ağrı oldu 1 saat oynamadı merak ettim geldim dedim. Dr çatalfan bakmak istedi. Durumu iyi mi üstten bakalım yeterli dedim. Çataldan bakmalıyım dedi. Çataldan istemiyorum üstten bakıp yaşıyor mu görelim dedim. Çataldan sonra üstten de bakabiliriz dedi. Başka türlü bakmam. İstersen bu şekilde, istemezsen bakmıyorum dedi. O arada başka hasta geldi ona bakıyordu. Hemşire 19. haftada bile gelip doğum yapan var alttan bakılmalı açıklığa dedi. Hiç bir şey demeden ayrıldım hastaneden. Çok şükür hastaneden çıktıktan 10 dk sonra vurdu miniğim, rahatladım.
İnsallah canimŞükür artık evde hiç iş yapmadan güzelce dinlen inşallah hepimiz ileri haftaları görelim nasipse
İnsallah bakalim bir de bugün cok alttan muayene oldum o yüzden agri yapti sadece dinlenmek istiyorum azicik eve gidince direk onu yapicamOhh ben de burda rahatladım. Güzel haberler gelsin hep. Geçmiş olsun. Eşinin de belli ki eli ayağına dolaşmış. Sakinlikle, sağlıkla geçsin şu 7 8 hafta daha inşallah
Cok sevindim canım,bak simdide sen umut oldun bize,demekki kisalsa bile müdahale ile arttirilabiliyorKızlar şimdi hastaneden çıktım serum ve igne ile once 18 mm olan kisalma 25 e cikti sonra yine serum ve igne yaptilar 31 e cikti bizim icin yeterli dediler rahim kisalmasi simdi perinatoloji icin rapor verdilee yarın oraya gidicem
Ben gitmicem ya az cok biliyorum yapılması gerekeni,seker bir haftaya normale girmezse oyle giderimYok diyetisyen yazdı ama değişik bişey yok Allah var hiç şeker ürünü bişey yok, sabah kahvaltıda sebzeli omlet yada peynirli domates salatalık salatası yemek için de bir gün balık işte sebze yemekleri 8 9 kaşık sebze yemekleri yanına 3 kaşık yoğurt et yemekleri yanına bir kase salata ara öğün azcık meyve yanında ya yoğurt ya kuruyemiş veya bir bardak sadece ayranpilav tarzı bişey yok ekmek olarak da çavdar aldım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?