- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #18.981
Bende rennie kullanıyorum. Oğlumun doğduğundan baya saçı vardı kızımda öyle.olacaj sanirimBende oyle cigenem tableti verdi doktor rennie idi adi galiba ama yinede oluyor eskiler bebegin saci cikarsa artar derdi ben ona bağlıyorum son zamanlarda cok artti benimde
Canim bunun icin korkma bence ,benim dogumda hemsir basimda bekledi korkarsan bana söyle tamamen uyuturum diye.yani yari uyusmayi tercih ettin diye hep oyle devam etmene gerek yok. Sen yine doktorunla konus böyle şansım var mi diye. Ben korkmadığım için uyutturmadim.Benimde korkum sezaryan olursak yarı uyuşuk olduğumda korkarmıyım tedirgin olur muyum diye
Bende keşke okumasaydımKızlar size spinal ve uyuşmamayla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum ama yanlış anlamayın, korkmayın, sadece bir tecrübe olarak okuyun, belki işinize yarar. şahsen bu tecrübeden önce sadece çok güzel geçenler anlatmasaydı, bilseydim belki öyle bir şey yaşamazdım. Kötü tecrübeleri anlatmak genelde ayıplandığı için konuşmuyor insanlar pek ama keşke ben bilseydim belki o kadar şok yaşamazdım.
Bana spinal yaptılar, ameliyata başlayacaklardı ben bacaklarımı hissediyorum yalnız dedim. İnanmadılar kaldır bakalım dediler. Kaldırdım. İşte o noktada ben bilseydim genele dönün diye tuttururdum. Çünkü bu tarz olanlar hep öyle olmuş, konuştuğum ve okuduğum insanlardan hep bunu duydum sonrasında. Ama benim denk geldiğim maalesef adı uzman olan kendisini Allah’a havale ettiğim dengesiz insan sadece ek doz yapıp spinale devam etti.
Yaptığı doz da daha bebek çıkmadan etkisini kaybetti ve ben her şeyi hissettim.
Bebeğin doğduğu anı gör spinal harika vs diye soktukları ameliyatta bebeğin çıktığı anlarda ben acı içindeydim asla o güzel anı yaşayamadım. Bir yerimizi hafif kesmek gibi basit bir acı değil o Allah kimseye yaşatmasın. Aylarca atlatamadım.. Daha da kötüsü bu beceriksiz uzman ameliyathaneden çıkıp gitmiş, doktorum onu çağırtıp getirtene kadar acı çektim. Yani bakın spinalin oturmaması diye bir şey evet olabiliyor. Onlar uzmanlar illaki anlarlar diye düşünüyordum, işte anlamadılar. Asla olmaz diye bir şey yok. Ben o an böyle bir şeyin nasıl olabildiğine bile inanamadan yaşadım o zorluğu.
Ama bakın altını tekrar tekrar çiziyorum ben çok ama çok kötü bir uzmana denk geldim. Şanssızlık. O dönemki anne grubumuzda birkaç normal doğum ve genel anestezi dışında nerdeyse herkes spinal sezaryen oldu sadece ben yaşadım böyle kötü bir şeyi. Galiba bu tarz olayları çok oldu o uzmanın ki şu an o hastanede çalışmıyor. Nereye gitti bilmiyorum Allah karşısına çıkacak hastalara güç kuvvet versin kendisine de tez emeklilik diliyorum..
Doğum yaklaştıkça aklımda hep aynı korku var. Ya yine aynı şey olursa.. ama bu kez bacağımı hissedersem genele dönün diye yıkarım ortalığı. Kıssadan hisse burası… umarım hiçbirinize lazım olmayacak bir bilgi olur.
1670 kilo 40 cm dogdu canim.Canım 32 de kaç kilo doğdu senin bebiş?
Bi kaç gündür aynı şeyi söylüyorum. Artık erken ya da geç sağlıklı gelsin kuzum
Benim de az önce ölçtüler 10 mm olmuş. Ben artık kabullendim erken doğumu Bi tek 34 ü görmek istiyorum kilosu biraz daha iyi olsun diye.
Fazla yemekten oluyor galiba canım, benim de öyle bugün ve çok yedim. Sanki karnımdan fırlayacak gibi hissediyorum çok yediğim zamanlar1670 kilo 40 cm dogdu canim.
Kizlar benim göbek deliğim yirtilacak gibi aciyor yamisafirlerim vardi fazla kacirdim yemeyi ondan mi olmustur acaba.
1 numara almıştım ama kalmıştı bnce alcaksak az almalıyız çabuk büyüyorlar.. 2 numaraya çabuk geçmiştikKızlar bebek bezini kaç numara almalıyızsleepy iki numara mı alsam bebek biraz iri benim kullanan yada alan var mı
Benim de sezeryan dikişlerim acıyor1670 kilo 40 cm dogdu canim.
Kizlar benim göbek deliğim yirtilacak gibi aciyor yamisafirlerim vardi fazla kacirdim yemeyi ondan mi olmustur acaba.
Molfixin kalıpları büyük oluyor ama bilemedim mesela sleepy kalıbı dar.. Ama bnce az almalıyız ne olur ne olmaz kalıyor yoksa..Hangi marka aldin. Ben nette molfix gördümde 1 numara 222 tane bu cok mu olur.
Canim masallah haftasi kilosu iyiymis insallah en az 34 e kadar dayanir bebisin de evinize kucaginda gidersiniz.İnşallah canımduan yeter zaten doktorlar bile bişey söyleyemiyor. Ben her sorduğumda sen ne zaman sancının geleceğini biliyor musun diyorlar. Bizim kız showmen çıktı yaa yarışma programlarındaki sunucular gibi geri sayım yapıyor bize gerilim yaratıyor
Ben de çok yedinin zaman yere göğe sığamıyorum,göbek deliği çevresinde aşırı acı oluyor benim de1670 kilo 40 cm dogdu canim.
İkisi de belden canim ..ablam epidural ben spinal oldum .benim guzel gecti diye ablam ikinciyi spinal oldu ama epiduralde bel agrisi cekmemistim spinalde belim cok agridi dogumdan sonra dedi.Spinal yada epidural bize seçenek sunuluyor mu yada farkı ne acaba belden ikisi de biliyorum ama
Gecen hafta yarim saat yürümüştüm o zman benimde agridi sezeryan dikisim canim. Cok mu hareketlisin.Benim de sezeryan dikişlerim acıyor
Hayırlısı olsun canım ama kendini strese hiç sokma en azından hastanedeyim bir şey olsa evden iyidir mantığı güzel benceİnşallah canım hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza.Bizim kız babası gibi sabırsız olucak galiba.
İnşallah biz de oralara kadar geliriz canım. Benim galiba sezeryan düşünüyorlar sağ over de çikolata kistim vardı onun iyi huylu tümör olduğunu düşünüyorlar doğum sırasında ondan da parça alıp patolojiye gönderecekler galiba.
Aman Allahim ilk defa oldu benimde böyle.demekki bu haftalardan sonra dikkat edip cok doldurmamak gerekiyor mideyiBen de çok yedinin zaman yere göğe sığamıyorum,göbek deliği çevresinde aşırı acı oluyor benim de
Canim ben onun mantigini anlamadim ya elinle pompa yapmiyor musun onda . Eller serbest z,elektriksiz felan diyor kendi kendine nasil emis yapıyormuş anlamadim. Benim ilk dogumda yoktu bu ürün lansinoh elektrikli var bende su an . Dogum yapan arkadas el pompali almisti ise yaramadi demisti benimkini odunc almisti. Tabi sutu hemen gelmeyen için elde sagim zor olur.Canım makinen hangi marka mochi alayım dedim ilk sütü getirmede etkili olur mu ki
Benim yeni başladı ama bu aylarda artabiliyormuş düzenli idrar tahlili veriyorum o da temiz aslında
Canım süt gelmez hemen zaten sezeryan benim de sıcak uygulama yaparız biraz masaj mochiyi de takınca ister istemez bir çekim olacaktır diye düşünüyorum,umarım umduğum gibi de olur esasen ben tazyikli sütü önlemek amaçlı aldım ilerleyen aylarda ilk çocuğumda meme reddine kadar gitti hızlı geliyordu emmede sorun yaşadı oğlum ön sütü alırsa mochi bebek rahat emer umudumCanim ben onun mantigini anlamadim ya elinle pompa yapmiyor musun onda . Eller serbest z,elektriksiz felan diyor kendi kendine nasil emis yapıyormuş anlamadim. Benim ilk dogumda yoktu bu ürün lansinoh elektrikli var bende su an . Dogum yapan arkadas el pompali almisti ise yaramadi demisti benimkini odunc almisti. Tabi sutu hemen gelmeyen için elde sagim zor olur.
Evet elle sağma yok sıkıyorsun basıncı ile çekiyor e bebekte indirimde almak isteyen olursa ben bu akşam sipariş verdim umarım işe yararCanim ben onun mantigini anlamadim ya elinle pompa yapmiyor musun onda . Eller serbest z,elektriksiz felan diyor kendi kendine nasil emis yapıyormuş anlamadim. Benim ilk dogumda yoktu bu ürün lansinoh elektrikli var bende su an . Dogum yapan arkadas el pompali almisti ise yaramadi demisti benimkini odunc almisti. Tabi sutu hemen gelmeyen için elde sagim zor olur.
Sistemini anlamadim canim ben onun anlatir misin biliyorsan nasil sagim yapiyor ? Elinle pompa mi yapiyorsun.Canım süt gelmez hemen zaten sezeryan benim de sıcak uygulama yaparız biraz masaj mochiyi de takınca ister istemez bir çekim olacaktır diye düşünüyorum,umarım umduğum gibi de olur esasen ben tazyikli sütü önlemek amaçlı aldım ilerleyen aylarda ilk çocuğumda meme reddine kadar gitti hızlı geliyordu emmede sorun yaşadı oğlum ön sütü alırsa mochi bebek rahat emer umudum
Hem tasimasi hemde az aparat oldugu icin cok pratik bir urune benziyor insallah ise yarar gerçekten.Evet elle sağma yok sıkıyorsun basıncı ile çekiyor e bebekte indirimde almak isteyen olursa ben bu akşam sipariş verdim umarım işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?