- 19 Ağustos 2017
- 4.899
- 5.634
- 158
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #19.961
Bikac ay daha yaparsın alerjik bir bebek değilse sonra bebek deterjani ile yıka geç çok ütü manyağı değilim bndeYa ben hiç de sevmem çamaşır işini bu bit gibi çamaşırlar bana hiç ay Allahım ne tatlı anlar modu ile gelmedi bittim bittim diye yaptımpeki bu ütü işini ne zamana kadar yapacağız nerde gerek kalmayacak ki
Bende biraz önce ütümu bitirdim dolaba yerleştirdim. Bı çanta kaldı. Pazartesi de çantaya başlarım çünkü acil bişey olsa eşim asla bişey becerip hastaneye getiremez 33 . Haftaya girdik şükür oda hazır olsun bı kenardaYa ben hiç de sevmem çamaşır işini bu bit gibi çamaşırlar bana hiç ay Allahım ne tatlı anlar modu ile gelmedi bittim bittim diye yaptımpeki bu ütü işini ne zamana kadar yapacağız nerde gerek kalmayacak ki
Valla ben evlenene kadar ütü yapmazdım ama annem yapardı biz ütüsüz ic çamaşırı giymedik hic, evlendik bende ayni sekilde devam ettim. Herşeyi ütülerim ev giysisi, ic camasir, nevresm havlu .corap haric herşey kısacası. Bebislerin giysileri bence 2 yasa kadar utulenebili hep ütülemek istemezsen. Ben oğlumun giysileri 4 yaşına kadar ayri yıkadımYa ben hiç de sevmem çamaşır işini bu bit gibi çamaşırlar bana hiç ay Allahım ne tatlı anlar modu ile gelmedi bittim bittim diye yaptımpeki bu ütü işini ne zamana kadar yapacağız nerde gerek kalmayacak ki
kıyafetler küçük ve pamuklu kumaştan olduğu sürece ütüsüzken buruşturup atılmış gibi hiçbir şeye benzemiyor (en azından kurutucudan çıkanlar böyle)Ya ben hiç de sevmem çamaşır işini bu bit gibi çamaşırlar bana hiç ay Allahım ne tatlı anlar modu ile gelmedi bittim bittim diye yaptımpeki bu ütü işini ne zamana kadar yapacağız nerde gerek kalmayacak ki
Hay maşallah sana. Ütü gerektiren şeyleri ütüler geçerim ben. Valla ütü yapmaya gelmedim dünyaya. Ha alerjik durum vardır o ayrı ütülenir. Ben yaşına kadar ayrı yıkadım kızımın çamaşırlarını sonra renk renk ayırdığım için zaten ve sık çamaşır yıkadığım için hiç ayrı yikamadim.Valla ben evlenene kadar ütü yapmazdım ama annem yapardı biz ütüsüz ic çamaşırı giymedik hic, evlendik bende ayni sekilde devam ettim. Herşeyi ütülerim ev giysisi, ic camasir, nevresm havlu .corap haric herşey kısacası. Bebislerin giysileri bence 2 yasa kadar utulenebili hep ütülemek istemezsen. Ben oğlumun giysileri 4 yaşına kadar ayri yıkadım
Ellerine sağlık sağlıkla giysin inşallah.Bende biraz önce ütümu bitirdim dolaba yerleştirdim. Bı çanta kaldı. Pazartesi de çantaya başlarım çünkü acil bişey olsa eşim asla bişey becerip hastaneye getiremez 33 . Haftaya girdik şükür oda hazır olsun bı kenarda
Oğlun krese gidiyordu orda günde 3 defa üstü değişiyordu . O yüzüden o genelde ayri oldu cok terleyen bi çocuktu gunde 4 5 te ic çamaşırı değişiyordu . Şimdi tabi 8 yaşında daha iyi giysi konusu garibim okul formasıyla onlarda hafta sonuna yikaniyor. Ütü olayini aşamıyorumHay maşallah sana. Ütü gerektiren şeyleri ütüler geçerim ben. Valla ütü yapmaya gelmedim dünyaya. Ha alerjik durum vardır o ayrı ütülenir. Ben yaşına kadar ayrı yıkadım kızımın çamaşırlarını sonra renk renk ayırdığım için zaten ve sık çamaşır yıkadığım için hiç ayrı yikamadim.
Canım takma kafana, anne olunca da kendi ailene odaklanan yani Sen eşin ve çocuğun. Allah kolaylık versin, iyiki benim kocam yardımcı oldu ilk 3 ay birde covid geçirdim aynı dönemde miğdem çok kötü bulanıyordu çok zor geçti ama iyiki onu seçmişim çünkü çok yardım etti yemekleri pişirdi yedirdi, şimdide ütü bile yaptı hiç ütü yapmadığı halde belim kopmuştu o yüzden oda yardımcı oldu ütü işinde. Benim kocam da çok yoğun çalışıyor ama sağ olsun evde olunca çok yardımcı oldu bu süreçte, bende yapabildiğim kadar yapıyorum parça parça bugün baya iş yaptım üstüne hafta içi işe gidip geliyorum. Allah kolaylık versin, bir yerden geliyor güç.. Ailen geliyormuş zaten yakında o döneme kadar sabret. Bizim ailelerimiz yurt dışında bizde yurt dışındayız yakın akraba yok yanımızda ama olsun ben diyorum iyiki onu seçmişimKızlar size bi sey danışmak istiyorum biraz uzun ama akıl verin lütfen. Benim kendi ailem 18 saat uzaklikta 1 2 hafta sonra annem gelecek destek için. Eşimin ailesi de 1 saat uzaklığımda ve 2 de gorumcem var hepsinin eli kolu tutuyor. Ben esimin ailesinden hic destek göremedim ilk 3 ay yemek yapamiyodum 1 kap yemek yapmadıkları gibi psikolojimi bozdular yemedigin icin buyumeyecek diye. Simdi karnım burnumda yine destek olmuyolar bebegin kiyafetleri utulenecek, temizlik yapilacak ve benim esim polis cok cok cok yoğun çalıştığı için hic destek olamıyor. Ben kırılıyorum bana destek olmadıkları için mesela bebege de hicbi set almiyolardi en son alacaklarmis ben de dedim o zamana eksigi kalmaz ki dedim simdi alın dedim takmadilar gecen gün almışlar ama bi eksigimiz kalmamıştı zaten almış olmak icin 2 3 takim almışlar. Ve durumlari gerçekten cok iyi kayınpeder dolarla maas alıyor. Kendileri güzel güzel giyiniyo marka marka bebegime gerçekten cok kalitesiz ucuz seyler almışlar. Ben abartıyor muyum sizce?? Ha bi de gecenlerde geldiler bende sandim biraz yardimci olurlar canimin çektiği bi seyi yaparlar ama onlar alisverise çıktı torbalar dolusu alışveriş yaptılar kendilerine.
Herkesin durumu farklı tabi. Bende katlamada iyiyimdir bak mağaza katı gibi katlar kaldıririm. Ama ütü ile uğraşamam ya gerektiği kadar yani nevresimfln hiç uğraşmam. Zaten hemen burusacak altimiza seriyoruz her türlü eziyet . Bı arkadaşım var oda herşeyi utuluyor mesela. Bı oda çamaşırla uğraşıyordu geçen utulucem diyeOğlun krese gidiyordu orda günde 3 defa üstü değişiyordu . O yüzüden o genelde ayri oldu cok terleyen bi çocuktu gunde 4 5 te ic çamaşırı değişiyordu . Şimdi tabi 8 yaşında daha iyi giysi konusu garibim okul formasıyla onlarda hafta sonuna yikaniyor. Ütü olayini aşamıyorummesela ablam.yapmaz herseyi didik didik. Bende o sekilde katlayamiyorum . Yazin bazen utulemiyorum.
Ben bir posta dip köşe cam perde yaptım eşimle birlikte ama yine 1 ay oluyor yine yapılsa içim rahat eder. Ama ben yapamam bu kez bişey. Bakalım nasip . Dip köşe olmayinca rahat edemiyorum hergun süpürge yapan biriydim çünkü. Şimdi tamamen eşime kaldı tek beklentim ondan aileden kyinvalideden asla beklemem yaptrmam da. bebeğin olduğu odayı dip köşe ypsin yeter dicem.ben yatak odasına koyacsgim beşiği. Ablasının odası var oraya da büyüyünce geçer diye düşündüm. Senin verir artık sezeryan gününü ilk değildi dimiKızlar hala eksikler var doğurmaktan çok korkuyorum cumaya sıra aldim 36+0 olacağım doktor sezeryan günümü verir inşallah gün aldıktan sonra dipli Bucaklı bir temizlik sonrası baştan sona kuaför agdasiondan sonra doğurabilirim temizlik yapmadan doğurmaktan korkuyorum valla şimdi yapsam zaten erken doğum riski var tetiklememek adına yapmıyorum bide bebiş 38 inci haftayı beklerse o zamana evi kirletirim ben kirlenmese de bana öyle gelir biraz temizlik takıntım var ne yapsam bilemedim
Günlük süpür sil hâlâ yapıyorum benim istediğim cam perde duvar yatak odası dolabı mutfak dolabı eşim yapmaz çok yoğun çalışıyor temizlikçi asla içime sönmez kız kardeşimi getireceğim zor işlerde yardımcı olması adına ikinci sezeryanim olacak inşallah bı sıkıntı olmazsa 38+2 ye falan gün verir diye düşünüyorumBen bir posta dip köşe cam perde yaptım eşimle birlikte ama yine 1 ay oluyor yine yapılsa içim rahat eder. Ama ben yapamam bu kez bişey. Bakalım nasip . Dip köşe olmayinca rahat edemiyorum hergun süpürge yapan biriydim çünkü. Şimdi tamamen eşime kaldı tek beklentim ondan aileden kyinvalideden asla beklemem yaptrmam da. bebeğin olduğu odayı dip köşe ypsin yeter dicem.ben yatak odasına koyacsgim beşiği. Ablasının odası var oraya da büyüyünce geçer diye düşündüm. Senin verir artık sezeryan gününü ilk değildi dimi
Keşke bir kız kardeş yada ablam olsaydı malesef bende yok o. Ama abime desem gelir yapar öyle de şanslıyım. Oda erkek yakismaz.Günlük süpür sil hâlâ yapıyorum benim istediğim cam perde duvar yatak odası dolabı mutfak dolabı eşim yapmaz çok yoğun çalışıyor temizlikçi asla içime sönmez kız kardeşimi getireceğim zor işlerde yardımcı olması adına ikinci sezeryanim olacak inşallah bı sıkıntı olmazsa 38+2 ye falan gün verir diye düşünüyorum
Ablamlarda var ama her birinde 3 çocuk olunca hiç çağırmayı düşünmedimKeşke bir kız kardeş yada ablam olsaydı malesef bende yok o. Ama abime desem gelir yapar öyle de şanslıyım. Oda erkek yakismaz.
Temizlikci işini bende hiç düşünmedim ya içime sinmiyor evim öyle bir kirli de değil yani.
Benim eşimin de vakti yok ama evde olduğu bir günü temizliğe ayirsa halleder.
Benimde 2. Sezeryan olacsk ilkini 38+2 de almıştı doktorum aslında 5 te alacakti ama nst de düzenli sancılar çıkınca göndermedi o gün aldı.
Hahahaa benimki de öyle. Tek yptigi dönem hamilelik onuda sonuna kadar kullanmak derdimAblamlarda var ama her birinde 3 çocuk olunca hiç çağırmayı düşünmedimeşim bos vakti olsada yapmaz adamin bugüne kadar bir bardak yıkadığıni görmedim canı sağ olsun ne diyeyim
Doktora telefonla ulaşma sansın varsa onu bi dene canım erken dogum riskin vardı zaten ihmal etmeDilyy canim 9 dan beri sertlesme yaşıyorum sizin devlet hastanesine gittim. Nst de sanci yok,agrin yok ,rahim yumusamaya baslamis doktorunla görüş dediler. Burdan cikip eve gidince acilma olmayacagini bilemeyiz dediler. Merkezdeki Doktora mesaj attim ne yapsam bilemedim. Ertugrula mi gitsem
Aa benimki de içine doğruydu şimdi düz oldu, göbek deliğim karardı bu hafta fark ettim bende. Birde göbeğim de çizgi var oda biraz daha karardı Altan üste kadar çizgi tam ortada karnımın (linea nigra) Türkçesi nedir kızlar sizlerde varmı bu çizgi?Kızlar göbek deliğinizle ilgili farklılık var mı? Benim artık bayağı dümdüz ve içi kararmış gibi böyle. Kirlendi mi diye düşündüm ama yok kararmış içi. Bir şey olur mu acaba iltihap vs olmasın? İnternette de bir şey bulamadım
İkisi de cevap vermedi ozel hastaneye gidicem simdiDoktora telefonla ulaşma sansın varsa onu bi dene canım erken dogum riskin vardı zaten ihmal etme
Git git durumlardan bizi de haberdar et. Ama bence sorun olmayacak yumuşama. Ama demiştin sen ilk dogumunda da nst de sancı falan çıkmadı diye. İçimiz rahatlasın bi görün bakalımİkisi de cevap vermedi ozel hastaneye gidicem simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?