• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
A Aklimtrakyada canım merhaba en son bükerek gittiğinde aktif kanama alanların artmıştı ozman bi belirti falan yaşadınız mı benim bel agrim çok kötüydü bugün ve sanki adet olacakmışım gibi karnıma ağrı giriyor bazen korkuyorum açıkçası bide çok iş yapmıyorum yaoinxa ağrı giriyor acaba iş yapmadığım icinmi ağrıyor saun uyuyamıyorum ağrısından
Yok canim benim agrim olmuyor .yatmaktan
kaynaklı küçük bel agrim oluyor bazen hani tutulma gibi ama sikayet edecek kadar değil.
Gecmis olsun adet donemlerinde hamileyken agri girebiliyor belki oyledir canim endise etme ama karninda cok agrin varsa doktorunu ara mutlaka

İyi geceler kizlar çok kötü bir gün geçirdim çok moralim bozuk... Ağrılarım tavan yaptı... Yani yazmak istiyorum ama hatırladıkça ellerim titriyor... Çalışmaktan pertim çıktı artık. Yaşadığım olumsuzluklarda tamamen isyerimle alakalı. Gerçekten ağlamamak için kendimle savaş veriyorum... Aktif bir kanama yok şu an ama çok kasık ağrım var dra gitsemmi bilemedim 😔
Canım senin sağlığın herşeyden önemli arkadaşların anlayış göstermiyolarsa sen doktorundan rapor al dinlen döndüğünde nasıl davranırlarsa davransınlar işine odaklan zaten bikaç aya doğum iznine ayrılırsın. Benim de migrenim var diye dün 3 gün rapor aldım çok baş ağrım var. Yapabilecek bişey yok bazen gerçekten sağlıkçının sağlıkçıya yaptığını kiöse yapmıyo

Bugün ikili test sonucum için doktora gittim. Orta riskli dedi. Kombine trisomy 1/1612 çıktı. Sıvı aldirmami söyledi istemiyorum dedim. İnternette araştırdıkça kafamda karıştı acaba aldirsamiydim ki
Biz de arkadaşa soralım belki yaptırma bişey der dedik ama o da amniyon aldırın dedi direkt ama ben fetal DNA yaptıracağım bugün inşallah iyi gelir sonuç da

Merhaba arkadaşlar 7+5 haftalığız çok şükür herşey yolunda. Birde minik resmimiz var, önceliğim tabiki en başta sağlıklı olması. Ramiz teorisi diye bişey varmış cinsiyet tahmini için anlayan varmı acaba
20220720_151356.webp

Merhaba kızlar🥰
Doğumum şubat başı görünüyor ama ben nedense ocakta doğuracakmışım gibi hissediyorum🙈🙈
O yüzden buraya da uğramak istedim🤗
12. Haftam bugün bitiyor çok şükür. Geçtiğimiz pazartesi randevum vardı, ikili test yaptırmadım, ense kalınlığı iyi dedi doktorum. 16. Haftada tekrar gidicem, cinsiyet o zaman belli olur dedi. Daha erken öğrenen var mı aranızda? Başka doktora görünsem mi diyorum🙈

İyi geceler kizlar çok kötü bir gün geçirdim çok moralim bozuk... Ağrılarım tavan yaptı... Yani yazmak istiyorum ama hatırladıkça ellerim titriyor... Çalışmaktan pertim çıktı artık. Yaşadığım olumsuzluklarda tamamen isyerimle alakalı. Gerçekten ağlamamak için kendimle savaş veriyorum... Aktif bir kanama yok şu an ama çok kasık ağrım var dra gitsemmi bilemedim 😔
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Ben de içmimarım bir ofiste çalışıyorum, raporluyum ona rağmen dün akşam bile evden çalışsın demişler, sinirden ağlayacaktım çalışmıyorum ağrım var falan dedim. İnsanı hamile olduğuna pişman ediyorlar, iyi niyeti suistimal ediyorlar. Ben böyle devam ederse mecburen ayrılacağım. İnsanı resmen buna mecbur ediyorlar. Akşamdan beri karnıma kramplar giriyor sinirden 😔

Merhaba kızlar🥰
Doğumum şubat başı görünüyor ama ben nedense ocakta doğuracakmışım gibi hissediyorum🙈🙈
12. Haftam bugün bitiyor çok şükür. Geçtiğimiz pazartesi randevum vardı, ikili test yaptırmadım, ense kalınlığı iyi dedi doktorum. 16. Haftada tekrar gidicem, cinsiyet o zaman belli olur dedi. Daha erken öğrenen var mı aranızda? Başka doktora görünsem mi diyorum🙈
11+6 da kıza benzetti doktorum 🥰bu arada hoşgeldiniz

Yaşı kaç???Ben 1 hafta sonra 36 olacam .doktor sadece sordu yaptırmak istiyorum mu?hayır dedim ve biz normalde ikili test yaptık. Riskim düşük çıktı. NT 1.4mm çıktı
37 yim ben.35 üstü riskli çıkar dedi doktor ikili taramaya gerek bile görmeden fetal DNA yaptırdı.ikili taramada çarpanlardan biri yaş olduğu için otomatikman sonucu direk etkiliyor

Fetal DNA
Kesin sonuç vermiyormuş sanırım sonrasında amniyosentez de alınabiliyormuş Allahım araştırdıkça kendimi berbat hissetmeye başladım
Fetal Dna %99 dogruluk payi var. Detayli ultrasonunuzda da sorun yoksa bence gayet guvenilir bir sonuc.
Ama siz yok ben yuzde yuz netlik istiyorum derseniz evet, ammiyo sivisindan o sonuca ulasabiliyorsunuz.

Down sendromlu bir bebek dogurmak istemiyorsaniz en net sonuc amniyo ama bebeginizi ne olursa olsun aldirmayacaksaniz bence kafanizi cok da karistirmayin.

Kotuyu cagirmayin.
Rabbim zihnen bedenen ruhen saglikli guzel yavrular dunyaya getirmemizi nasip etsin hepimize.
Guzel dusunun ☺️

Kızlar bu detaylı ultrason icin 20 haftalık olmak gerekmiyor değil mi ??
Hayir canim gerekmiyor. Hatta aslinda bence organ gelisiminin tamamlandigi 12-13.haftalardan hemen sonra olmasi cok cok daha dogru. Bir sorun varsa, allah korusun, erken ogrenmek daha iyi olur diye dusunuyorum.
Benim doktorum perinatolog oldugundan sansliyim, sag olsun her muayne 1 saate yakin suruyor ve cidden detayli ultrason gibi bakiyor.
İmkaniniz varsa geciktirmeyin derim.

Selam kızlar :KK54: bugün kontrole gittim 15+4'üm ama doktorum bebek 16 ile uyumlu bir sorun da yok her şey yolunda dedi çok şükür. Cinsiyeti görmek için çok uğraştık ama bizim zıpır göstermedi ne yaptıysak sakladı kendini ama bir ara bacaklarını açmış sanırım 3 çizgi gördüm dedi doktor yine de net göstermediği için kesin demeyeyim ama şimdilik kız gibi dedi 1 ay sonra tekrar gel dedi :-):KK6:

Merhaba kızlar🥰
Burda maşallah herkes öğrenmeye başladı üç beş kişi kaldık 😂

Canım senin sağlığın herşeyden önemli arkadaşların anlayış göstermiyolarsa sen doktorundan rapor al dinlen döndüğünde nasıl davranırlarsa davransınlar işine odaklan zaten bikaç aya doğum iznine ayrılırsın. Benim de migrenim var diye dün 3 gün rapor aldım çok baş ağrım var. Yapabilecek bişey yok bazen gerçekten sağlıkçının sağlıkçıya yaptığını kiöse yapmıyo
Kesinlikle her şeyi bildikleri halde... Bu süreçte asla affedemeyecegim insanlar var 😔

Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Ben de içmimarım bir ofiste çalışıyorum, raporluyum ona rağmen dün akşam bile evden çalışsın demişler, sinirden ağlayacaktım çalışmıyorum ağrım var falan dedim. İnsanı hamile olduğuna pişman ediyorlar, iyi niyeti suistimal ediyorlar. Ben böyle devam ederse mecburen ayrılacağım. İnsanı resmen buna mecbur ediyorlar. Akşamdan beri karnıma kramplar giriyor sinirden 😔
Kesinlikle evet biraz daha duygusaliz bazı şeyler daha ağır geliyor ama insanın elinde degil. Normal bir insan gibi çalışmamızı beklemeleri saçma. Hamilelik başlı başına bir hastalık bence... Çünkü kendinle ilgili her şey değişiyor her şey zorlaşıyor. Ve bunu kimse anlamıyor. Ben devlet memuru olduğum i in istifa etmek bana çok yakın değil 😔

Back
X