- 1 Ağustos 2018
- 2.854
- 4.861
- 133
Rota aşısı nasıl dışarda mı yaptırılıyorKızımda devlet aşılarıni yaptırdım, rota virüsü özel aşı ve çevremde yaptıran olmadığı için ben de yaptirmamistim. Ve kızım 1 yaşında rota virüsü oldu. Kollarından damar yolu bulamadılar ayağından serum taktılar. Her yeri delik deşik oldu yavrumun. 1 gece sonunda ayağındaki damar da tıkandı bu kez dediler ki saçlarını kaziyip kafasından takacağız. Zeynebi öyle görmeye dayanamayacağım için imza atıp çıktık. Evde sıvı besledim ama öldüm öldüm dirildim. Ben aşı pişmanlığını çok derinden yaşadım. Güvenilir mi degil mi tartışılır ama keşke demek daha kötüydü benim tecrübe ettiğim
ay o gevsek tutan benim heraldeya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
Evet ücretli aşılar canımRota aşısı nasıl dışarda mı yaptırılıyor
Sağlıkla çıksınlar inşallah hastanedenya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
Canım iki şeçenekli bir aşı iki marka var ya iki doz yada 3 doz olanı tercih edebiliyorsun , 3. Ve 5. Ayda iki dozolanı yaptırmıştım kızıma rota aşısıRota aşısı nasıl dışarda mı yaptırılıyor
Ana dependler boşamı gidecekya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
Bilmiyordum bunu takip etmek gerek çokta erkenmiş. İnşallah unutmam ya burdan konuşalım yine aşı yaptıranlar hatırlatsınCanım iki şeçenekli bir aşı iki marka var ya iki doz yada 3 doz olanı tercih edebiliyorsun , 3. Ve 5. Ayda iki dozolanı yaptırmıştım kızıma rota aşısı
Birde ilerleyen aylarda menenjit aşısı var 1 yaşa doğru sanırım onunda tek dozluk yada iki dozluk şeçenekleri vardı onuda yaptırmıştım bunlar özel aşılar devler karşılamıyor sağlık ocağında yapılmıyor o nedenle bazen annelerin gözünden kaçabiliyor. Hiçbir bebeğimize zarar gelmesin Amin
Yaaya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
Merak etme o iş bende ben hatırlatırım isteyen yaptırırBilmiyordum bunu takip etmek gerek çokta erkenmiş. İnşallah unutmam ya burdan konuşalım yine aşı yaptıranlar hatırlatsın
Ya canım benim çok tatlı inşallah kuzusu gelir bir an önce yanına, ağrıları dinerya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
E mecburen oluyo ya o ben mesela sallamıyodum alınacakları olur gider diyodum yaklaştıkça baktım yeni insanlar geliyo ihtiyaçları nasıl karşılanacak diye telaş sardıBir de mesela ilk bebek olduktan sonra gelen bir his var bilmiyorum diğer annelere de geldi mi
Hamilelikte yapılan, kafaya takılan her şey, o alışveriş listeleri, kaç don alayım, kaç bez alayım hesabına verilen önem, ay yatağı bilmem nasıl olsun falan filan... Bunlara sarf ettiğin efora dönüp bakınca insanın gülesi geliyor. Ne kadar manasız uğraşlarmış diyorsunBana böyle bir aydınlanma gelmişti.
Ay ne bilem bu infulunsur ablalar bas bas ağırdı alın depend diyeAna dependler boşamı gidecek
Göbeğini kessek olmaz mı göbek oyuntusu yapsak bebek bezlerindeki gibiAy ne bilem bu infulunsur ablalar bas bas ağırdı alın depend diye
Reis ameliyat göbeğin baya altından oluyorGöbeğini kessek olmaz mı göbek oyuntusu yapsak bebek bezlerindeki gibi
Ay ne bilem ben yaa göbeği kesmiyolar mıydıReis ameliyat göbeğin baya altından oluyorkesersek tutmaz zaten tersine tanga gibi bişi olur
Benim bebek daha dönmemiş, doktor gün içinde bile baş geliş, makat geliş yer değiştirebilir dedi. Arka tarafta bile hissediyorum baskıyı bazen ama anlık oluyor, hareket ederken alttan çıkacak gibi oluyor çişimi getiriyor anlık sadece normal heralde. Geçen haftalarda adet sancım vardı da şu anki sancılar kasıkta ve karnıma yayılıyor bazen. Gaz sancısını da ayırt edemiyorum artık. Neyse bakalım çok kötü hissedersem gideyim ben de.Canim ben agrilari cekiyordum onemsemedim pek onlar icin gitmedim hastaneye kontrol gunumde gittim. Ama keske onemseseydim daha iyi olurdu bence. Benim acilmam yoktu 40 larda duzenli sancim ve adet olacak gibi bel kasik agrilarim vardi bebegin başi da çok baski yapiyomus asagiya o yuzden yatirildim. Bence ihmal etme benim doktorum sancidan degil de bu agrilardan dehşete kapiliyo
Kuzu benim de makata vuruyor sanci tuttugu zaman kasik bel makat 3 u ayni anda vuruyorBenim bebek daha dönmemiş, doktor gün içinde bile baş geliş, makat geliş yer değiştirebilir dedi. Arka tarafta bile hissediyorum baskıyı bazen ama anlık oluyor, hareket ederken alttan çıkacak gibi oluyor çişimi getiriyor anlık sadece normal heralde. Geçen haftalarda adet sancım vardı da şu anki sancılar kasıkta ve karnıma yayılıyor bazen. Gaz sancısını da ayırt edemiyorum artık. Neyse bakalım çok kötü hissedersem gideyim ben de.
Allahım sağlıkla prensesiyle hastaneden çıkmayı nasip etsin inşallahya bu kızı yicem ya dedim dua zinciri başladı sana grupta bakın ne yazmışaraya depend bilgisini de sıkıştırmış
Drun dönebilir dedi mi? Gerçi aramızda 2 hafta varBenim bebek daha dönmemiş, doktor gün içinde bile baş geliş, makat geliş yer değiştirebilir dedi. Arka tarafta bile hissediyorum baskıyı bazen ama anlık oluyor, hareket ederken alttan çıkacak gibi oluyor çişimi getiriyor anlık sadece normal heralde. Geçen haftalarda adet sancım vardı da şu anki sancılar kasıkta ve karnıma yayılıyor bazen. Gaz sancısını da ayırt edemiyorum artık. Neyse bakalım çok kötü hissedersem gideyim ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?