2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ne güzel anlatmışsın canım benim ilk doğumum normal bunda belli değil ama serklajda dolayı sezeryana daha sıcağım ve bu konuda hiçbirbilgim yok
Keşke ben de biraz araştırıp girseydim demiştim o zaman. Ya ikinciyi neden normal yapmıyorsun canım? Madem ilki normal bence normal daha iyidir her halükarda.
Ya sen bana hep çok aklı başında geliyorsun aksine, pimpirik gibi değilsin sanki. Ama gerçekten de başa gelen çekiliyor. Çok da zayıflık göstermemek lazım.
Ameliyat olursa için bence ya zaten özelde içiriyorlar, devlette kesinlikle karşılar ama. Hatta bazı özellerde hafif bir çorba bile veriyorlarmış ameliyat sonrası.

Spinal sonrası ayağa kalkmak genel kadar zor değil ama sanırım. Çok acele etmeden kalkmak lazım ama yavaş yavaş. Ama inşallah normal olur senin de doğumun ya Tabi ki sezaryen çok korkunç değil, sen de yaşamışsın ama normal doğum kadar da rahat değil.
Göbek için de anneler kayınvalider illa yıka da yıka bebeği pisi gitsin, rahatlasın diye kafanı yiyecekler Ama bebek pis değil, vücudundaki tabaka onu bir süre koruyacak. Göbek düşene kadar beklenebilir. Ben bekledim. Yıkamakçin acele etmeyin derim.
Canım kilo ile ne alakası var. Sen karar verme bence doktor yönlendirsin. Bırak bi sancın gelsin bakalım belki de çok kolay bir doğum olacak. Bak ben de sancı olayını çok korkunç sanıyordum ama cidden yürüyerek geçirdim, o kadar etkilenmedim. 12 saat sürdü 7-8 cmye gelmesi açıklığı bende. Bol bol yürüdüm. Başka durumlar vardı sez. girdim. Bebeği çıkarma kısmı nasıldır bilmem ama bence doğumdan sonra bebekle rahat ilgilenebilmek için bile değer normal doğum.
Ahaha yok yok sen yine normal doğur beybisi. Gaz değildir o ya rahim çekiliyor emzirdikçe, onun sancısı normal doğumda da var yani Rahim küçülürken sancı yapacak, emzirdikçe hissedeceksiniz onu. Ama evet yani sez. hiç acısız diyemem yani. Acı da var ama güçlü olacağız. 5.günün şafağında acılar bitiyor gibi.

Sancı düzenli mi canım peki? Doktor gördü mü nstyi?

Pimpiriğim normalde ama ameliyat zamanı bi sakinlik çökmüştü bana ankarada yalnızım ameliyat olcam aileme bile haber verdirmedim olaya bak normalde salya sümük annemi babamı aramam lazımdı, babam derdi araba süremez bu panikten. Sonra herkes şaşırdı araba sürmeme yüzyıllık şoför bilmiyorum ki ani durumlarda böyle bi soğukkanlılık geliyor herhalde ama kesinlikle başa gelen çekiliyor ya. Ben bu hayattan bunu öğrendim. G gunesli gunler

Dikiş bile ilkel de boşver artık canım. 10 yıl önce yaptığım doğumda bile yapıştırma yaptılar hiç dikiş alma olmadı. Kesi yeri maximum 10 cm dir

Analık o zaman yüklenmiş sana işte haberin yok senin. Bazen insan kendi ile ilgili durumlar olunca aşırı soğukkanlı olabiliyor, bir de çocuk olayı olunca işin içinde iyice deliyürek kesiliyorsun. Doğum bir an hep diyorum, üstüne bu kadar düşündüğümüze değmez. Neticede son kararı doktor veriyor. İnşallah hepimizin doğumu güzel geçer, bebeklerimizi hemen kucağımıza alırız

Dikiş bile ilkel de boşver artık canım. 10 yıl önce yaptığım doğumda bile yapıştırma yaptılar hiç dikiş alma olmadı. Kesi yeri maximum 10 cm dir
Ben queeni gördüm. Bandajını da gördüm. Tövbe est baya bezlemişler gibi sanki bandajla. Bende geçen sene orda ameliyat olmuştum hiç öyle bandajım olmadı. Doktordan doktora mı farkediyor dedik için işinden çıkamadık. İpek kızın da fotosunu gördüm pembe yanaklı ve saçlı bir kız. Burnu o kadar ufacık ki. Aman allahım sanki hiç olmayacakmış burnu o kadar hokka

Doktor mu bandaj atıyor ki ya hemşire yapıyordur o kısmı. O kadar bandaj atılır mı ya 10 cm bi kesik mimozanın da dediği gibi.

Bende özellikle dışarı çıkacaksam 50 kere felan giriyorum
Eşim diyor ki dünyanın suyunu siz bitiriyorsunuz, hamileler. Her defasında bi kaşık çiş yap sifon çek
Dün gece her tuvalette aynını düşündüm bir gram çiş için en az 4 litre su boşa gidiyor

Doktor mu bandaj atıyor ki ya hemşire yapıyordur o kısmı. O kadar bandaj atılır mı ya 10 cm bi kesik mimozanın da dediği gibi.
Valla ne bileyim ya. Benim de tüpümü aldılar sonuçta sezeryan kesiği 10 cm değilse de 8 cm vardır ki yengeme gösterdim sezeryan kesiği dedi. Bandaj hiç yoktu bende yani ne bileyim.

Ya ben de bu doğumu şehir hastanesinde yapacağım, queenden sonra gözüm korktu
İlk doğum benim yine devlette ama kadın doğum hastanesindeydi. Orası kapandı ama. İkinciyi özelde yaptım. Tamam ilk doğumda muamele yine bok gibi ama kötü şeyler yaşamadım böyle. Özelde ama prenses gibi davranıyorlar. Doktorun asistanı geliyor, elini tutuyor destek oluyor filan Doğumdan sonra hemşireler gelip işte bezini değişiyorlar, atletini giydiriyorlar Çok rahat oluyor. Devlette bunlar yok, refakatçin yapacak, serum bitince bağır gelsinler filan. İşte devlet hastanesi yani kısaca hizmet yok
Özeldeki doğumumda bebeğe enf kaptırdıklarını düşünüyorum o yüzden bir daha özele gitmek istemiyorum ama şehir hastanesi demiştim zaten beni bi düşündürüyor Kafam karıştı açıkcası kararsızlıktan

Valla ne bileyim ya. Benim de tüpümü aldılar sonuçta sezeryan kesiği 10 cm değilse de 8 cm vardır ki yengeme gösterdim sezeryan kesiği dedi. Bandaj hiç yoktu bende yani ne bileyim.
Sonuçta rahmi kesmediler ama dış kesikler aynıdır ya sende de. Bilemedim valla şaşırdım. Diyorum ya bende de hiç masaj filan yoktu. Şaşırdım. Senin lazer miydi dikiş?

Ayyy maşallah nazar değmesin boncuk kuzuya çok iyi etmişsin görmeye gitmekle. Bizden de çok selamlar söyle sevgi ile kucaklıyorum ikisinide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…