Bu gece bende uyuyamadım çok döndüm uyur uyanık sabah bi saat içim geçmiş bende neden diyodum yalnız değilmişim2.18’den beri uyumadım ya. Döndüm durdum bide tuvalete kalktım sürekli, arada acıktım muz yedim. Sabah eşim işe gittikten sonra biraz dalmışım. Hayır bebekde çok sakindi o uyuyordu ben niye uyumadım anlamadım
Ne güzel anlatmışsın canım benim ilk doğumum normal bunda belli değil ama serklajda dolayı sezeryana daha sıcağım ve bu konuda hiçbirbilgim yokDoğumlar yaklaştı ya yavaş yavaş. Bizim eski gruplarda doğumda yaşananlardan bahsetmek yasaktı olumsuz etki olmasın diye ama bu grupta kimsenin umrunda değil heralde öyle nene hatun gibi kadınlarız.
Ben de sezaryenle ilgili bir kaç tavsiyede bulunmak isterim.
Bana kalırsa genel anestezi gibi bir düşünceniz varsa hiç yanaşmayın derim. Spinal en temizi çünkü. Hem de bebeği görürsünüz çıkarken, gösteriyorlar. Sesini duyuyorsunuz o an çok güzelKaçırmanızı istemem.
Spinal olurken kendinizi çok rahat bırakın, hiç kasmayın. Zaten direktif veriyorlar. Oturur pozisyonda öne doğru eğilip kollarınızı aşağı sarkıtıyorsunuz. O anda rahatlayın, başka şeyler düşünün. Çok az acı oluyor, o kadar olur yani.
Uyuşmazsa diye bir korkunuz olmasın. Bir buz aküsü ile uyuşukluk kontrolü yapıyor anestezi uzmanı. Önce göğsünüze koyuyor soğuk hissediyorsunuz. Sonra uyuşan yere koyuyor. Baskı var ama soğukluk yok. O zaman anlıyorsunuz ki uyuşmuş
Kesim işlemi ve bebeğin çıkması çok hızlı oluyor. Dokunuşları filan hissedersiniz. Korkmayın, uyuşmadım sanmayın. Onları hissedeceksiniz ama uyuşuksunuz. Acı yok. Bebeği çıkarken azıcık sarsıyorlar. Biri üstten bastırabilir bebek çıksın diye. Korkmayın. Sallaya sallaya çıkıyor bebek.
Sonra ağlıyor, ciğerlerindeki suyu çekiyorlar hemen. Normal doğmadığı için öyle korkmayın, hırlıyarak ağlıyorlar o yüzden. Size gösterecekler bebeği orada. Ağlarsınız zaten hemenAllahın emri. Göbişlerini keserken bebeğe göbek ismi koymuştu benim doktorlar.
Sonra işte dikiyorlar filan sizi, o sırada doktor tatlı biriyse sohbet muhabbet oluyor. Yani baskı hissi oluyor o anda karında filan, açıp sezaryen ameliyat videosu izlerseniz ne yaptıklarını görürsünüz. Normal o hisler korkmayın sakın. Siz nenehatunsunuz unutmayınAcı yok baskı var yalnızca.
Odaya geçiriyorlar dikiş bitince. Şaftınız kaymış oluyor biraz tabi. Bebeği alın öpün koklayın memenize koymalarını söyleyin. Zaten uyuşukluk geçmemiş oluyor o yüzden ağrı pek olmuyor. Yavaş yavaş başlayacak ağrılar. O zaman ağrı kesici isteyin, zaten vuruyorlar ama.
Bol bol su için bu andan sonra. İçmeyin diyen doktor ve hemşireden gizlice içiyoruz. Çünkü anestezi aldık ve bunu atmalıyız. Sallamayın, içmeyin deselerde için. Bir de "sade nescafe" için acilen. Fondip yapın gitsin. Bunu spinalin etkisini çabuk atmak için içiyoruz. Hastaneye yanımıza aldığımız hoşaftan da az az içelim lütfen bu aşamada. (kayısılı ve dutlu hoşaf) Bir de süt çoşturan tarifi vardı da onu kaybettim. Bulursam atacağım. Bu su ve nescafe tüyosunu bana ilk ameliyatta anestezi uzmanı vermişti. Allah ondan razı olsun.
Sezaryen hemen iyileşsin istiyorsanız. Sondanızı çıkarıp sizi ayağa kaldırdıkları andan itibaren yürüyün. (sanırım 6 saatti emin değilim, hemşire gelip kaldırıyor sizi.) Yürüyün anacım, hiç yürümediğiniz kadar yürüyün. Acısa da yürüyün. İyileşmenin tek yolu bu. Su için, yürüyün
Eğer hastane uygunsa, hemen su geçirmez bant alıp yapıştırın yıkanın. Sütler gelecek o zaman bakın görün. Hastane uygun değilse hemen eve gidince yıkanın. Bebeği sürekli memede tutun, süt gelmiyor demeyin. Gelen 1 damla süt bile yeterli bebek için zaten. Sürekli emzireceğiniz için damlaya damlaya göl olur.
Sezaryen oldum süt gelmez diye bir şey yok. Süt üretimi plesantanın anneden ayrılması ile uyarılır. Yani normal doğumla alakası yok. Plesanta gitti mi süt başlar. Ha alttan çıkmış bebek ha kesikten. Fark etmez.
İlk zamanlar zaten kolostrum denen yoğun sarı bir sıvı gelecek, süt o. Onu emzirirnn. Ağız sütü derler. Çok besleyici ve bağışıklığı artıran bir süttür. O yüzden bebeği memede tutmaya çalışın, uyursa uyandırın. Hemşire bebeği uyandırırken topuk altını çimdikler. Siz de acımayın çimdik atın beslenmesi önemli. Çok hassas olmayın yani. Kan var, acı var, göz yaşı varnSarılık var
Sarılık olurlarsa korkmayın. Benim kızlarımda değerler 14 filandı sanırım. Emzirdim sadece bol bol. Uzun sürüyor geçmesi 40 günü bulmuştu o sarı hallerin. Zamanla geçecek. Sarılıktan çok korkutuyorlar ya artık, bebeği küvoze alma bahanesi olmuş. Bebek bu sarılık olacak yani. Öcü değil. Değerler çok yüksek değilse dert etmeyin.
Ben götürüp kurcalatmadım. Size bir şey diyemem ama zamanla geçen bir şey. Tek olayı bol bol emzirmek. Gündüz saat başı, gece 2 saatte bir uyanıp emziriyoruz. Olay bu. Bebek uyuyor diye uyandırmamazlık etmeyin. Kaldırın emzirin. İlk 40 gün kural budur. Kimseyi dinlemeyin. Güzel de kilo alırlar bu yöntemle.
Bir de eve geçince parol için abicim kendinize eziyet etmeyin ilaç içmeyeceğim diyeBoşuna acı çekmeyin. Parol biraz hafifletir acınızı. İçin gitsin.
Aklıma gelenler bunlar. Sonra aklıma gelirse yine yazarım. Bunları bilip hazır olmak iyi olur. Ben ilkinde sudan çıkmış balık gibiydim.
Ha bir de korse mevzusu aklıma geldi. Karnınız boşalınca sanki iç organlarınız havada süzülüyormuş gibi oluyor. Sezaryen de olsa korse takabilirsiniz ya da karnınızı bir bezle güzelce sarın. O sarkma hissi ile dolaşmayın, iğrenç bir his çünkü. Ben ilkinde bilemedim, ikincide korse taktım. Anam dedim dünya varmış kızzzzzz
Dikişlerden korkmayın, öyle kolay patlamaz. Benim bebek kolikti ilkinde çok ağlıyordu, susturmak için plates topunda zıplayarak emziriryordum. O zaman patlattımİlaç verdi doktor geçti ama.
Canım hem geçmiş olsun hem gözün Aydın. Bebişin doğmuş. İnşaallah tez zamanda bebişine kavuşursun. Rabbim ömrünü uzun bahtını açık etsin annesine babasına hayırlı evlat etsin. Yapabileceğimiz birşey var mı? Hala tek misin?Kızlar nasılsınız iyisinizdir umarım. Ben tansiyon sebebiyle yatırılmıştım hastaneye. 10 Aralık günü oğlum geldi dünyamıza. Şuan küvezde 15 gün oldu. Hergün süt götürüyorum şükür şuan iyi. Neler yaşadım neler. 3 kere yoğun bakımda yattım telefon ziyaretçi kimse yoktu yanımda. Bebeği bekletmeye çalıştılar tansiyon ilaçlarıyla ama eşi beni zehirlemeye başlar başlamaz sezaryen oldum. Ve yanımda sadece o an eşim vardı ömrümüzde o kadar ağlamadık eşimle ameliyata girerken ben. Rabbim kimseye yaşatmasın çektiklerimi.
Dünyanın en pimpirik insanıyım. İnsanoğlunun başına her iş geliyor, başa gelen de çekiliyor. Benim hamilelik ve doğum sürecim de mottom buDoğumlar yaklaştı ya yavaş yavaş. Bizim eski gruplarda doğumda yaşananlardan bahsetmek yasaktı olumsuz etki olmasın diye ama bu grupta kimsenin umrunda değil heralde öyle nene hatun gibi kadınlarız.
Bana kalırsa genel anestezi gibi bir düşünceniz varsa hiç yanaşmayın derim. Spinal en temizi çünkü. Hem de bebeği görürsünüz çıkarken, gösteriyorlar. Sesini duyuyorsunuz o an çok güzelKaçırmanızı istemem.
Spinal olurken kendinizi çok rahat bırakın, hiç kasmayın. Zaten direktif veriyorlar. Oturur pozisyonda öne doğru eğilip kollarınızı aşağı sarkıtıyorsunuz. O anda rahatlayın, başka şeyler düşünün. Çok az acı oluyor, o kadar olur yani.
Uyuşmazsa diye bir korkunuz olmasın. Bir buz aküsü ile uyuşukluk kontrolü yapıyor anestezi uzmanı. Önce göğsünüze koyuyor soğuk hissediyorsunuz. Sonra uyuşan yere koyuyor. Baskı var ama soğukluk yok. O zaman anlıyorsunuz ki uyuşmuş
Kesim işlemi ve bebeğin çıkması çok hızlı oluyor. Dokunuşları filan hissedersiniz. Korkmayın, uyuşmadım sanmayın. Onları hissedeceksiniz ama uyuşuksunuz. Acı yok. Bebeği çıkarken azıcık sarsıyorlar. Biri üstten bastırabilir bebek çıksın diye. Korkmayın. Sallaya sallaya çıkıyor bebek.
Sonra ağlıyor, ciğerlerindeki suyu çekiyorlar hemen. Normal doğmadığı için öyle korkmayın, hırlıyarak ağlıyorlar o yüzden. Size gösterecekler bebeği orada. Ağlarsınız zaten hemenAllahın emri. Göbişlerini keserken bebeğe göbek ismi koymuştu benim doktorlar.
Sonra işte dikiyorlar filan sizi, o sırada doktor tatlı biriyse sohbet muhabbet oluyor. Yani baskı hissi oluyor o anda karında filan, açıp sezaryen ameliyat videosu izlerseniz ne yaptıklarını görürsünüz. Normal o hisler korkmayın sakın. Siz nenehatunsunuz unutmayınAcı yok baskı var yalnızca.
Odaya geçiriyorlar dikiş bitince. Şaftınız kaymış oluyor biraz tabi. Bebeği alın öpün koklayın memenize koymalarını söyleyin. Zaten uyuşukluk geçmemiş oluyor o yüzden ağrı pek olmuyor. Yavaş yavaş başlayacak ağrılar. O zaman ağrı kesici isteyin, zaten vuruyorlar ama.
Bol bol su için bu andan sonra. İçmeyin diyen doktor ve hemşireden gizlice içiyoruz. Çünkü anestezi aldık ve bunu atmalıyız. Sallamayın, içmeyin deselerde için. Bir de "sade nescafe" için acilen. Fondip yapın gitsin. Bunu spinalin etkisini çabuk atmak için içiyoruz. Hastaneye yanımıza aldığımız hoşaftan da az az içelim lütfen bu aşamada. (kayısılı ve dutlu hoşaf) Bir de süt çoşturan tarifi vardı da onu kaybettim. Bulursam atacağım. Bu su ve nescafe tüyosunu bana ilk ameliyatta anestezi uzmanı vermişti. Allah ondan razı olsun.
Sezaryen hemen iyileşsin istiyorsanız. Sondanızı çıkarıp sizi ayağa kaldırdıkları andan itibaren yürüyün. (sanırım 6 saatti emin değilim, hemşire gelip kaldırıyor sizi.) Yürüyün anacım, hiç yürümediğiniz kadar yürüyün. Acısa da yürüyün. İyileşmenin tek yolu bu. Su için, yürüyün
Eğer hastane uygunsa, hemen su geçirmez bant alıp yapıştırın yıkanın. Sütler gelecek o zaman bakın görün. Hastane uygun değilse hemen eve gidince yıkanın. Bebeği sürekli memede tutun, süt gelmiyor demeyin. Gelen 1 damla süt bile yeterli bebek için zaten. Sürekli emzireceğiniz için damlaya damlaya göl olur.
Sezaryen oldum süt gelmez diye bir şey yok. Süt üretimi plesantanın anneden ayrılması ile uyarılır. Yani normal doğumla alakası yok. Plesanta gitti mi süt başlar. Ha alttan çıkmış bebek ha kesikten. Fark etmez.
İlk zamanlar zaten kolostrum denen yoğun sarı bir sıvı gelecek, süt o. Onu emzirirnn. Ağız sütü derler. Çok besleyici ve bağışıklığı artıran bir süttür. O yüzden bebeği memede tutmaya çalışın, uyursa uyandırın. Hemşire bebeği uyandırırken topuk altını çimdikler. Siz de acımayın çimdik atın beslenmesi önemli. Çok hassas olmayın yani. Kan var, acı var, göz yaşı varnSarılık var
Sarılık olurlarsa korkmayın. Benim kızlarımda değerler 14 filandı sanırım. Emzirdim sadece bol bol. Uzun sürüyor geçmesi 40 günü bulmuştu o sarı hallerin. Zamanla geçecek. Sarılıktan çok korkutuyorlar ya artık, bebeği küvoze alma bahanesi olmuş. Bebek bu sarılık olacak yani. Öcü değil. Değerler çok yüksek değilse dert etmeyin.
Ben götürüp kurcalatmadım. Size bir şey diyemem ama zamanla geçen bir şey. Tek olayı bol bol emzirmek. Gündüz saat başı, gece 2 saatte bir uyanıp emziriyoruz. Olay bu. Bebek uyuyor diye uyandırmamazlık etmeyin. Kaldırın emzirin. İlk 40 gün kural budur. Kimseyi dinlemeyin. Güzel de kilo alırlar bu yöntemle.
Bir de eve geçince parol için abicim kendinize eziyet etmeyin ilaç içmeyeceğim diyeBoşuna acı çekmeyin. Parol biraz hafifletir acınızı. İçin gitsin.
Aklıma gelenler bunlar. Sonra aklıma gelirse yine yazarım. Bunları bilip hazır olmak iyi olur. Ben ilkinde sudan çıkmış balık gibiydim.
Ha bir de korse mevzusu aklıma geldi. Karnınız boşalınca sanki iç organlarınız havada süzülüyormuş gibi oluyor. Sezaryen de olsa korse takabilirsiniz ya da karnınızı bir bezle güzelce sarın. O sarkma hissi ile dolaşmayın, iğrenç bir his çünkü. Ben ilkinde bilemedim, ikincide korse taktım. Anam dedim dünya varmış kızzzzzz
Dikişlerden korkmayın, öyle kolay patlamaz. Benim bebek kolikti ilkinde çok ağlıyordu, susturmak için plates topunda zıplayarak emziriryordum. O zaman patlattımİlaç verdi doktor geçti ama.
Benim 13 8 falan cok oluyo riskli mi?Rabbim zamanında doğurmayı nasip etsin canım inşallahbenim sezeryan olacağı için şubatın ilk haftası alırlar diye düşünüyorum ama ağrılarım var bu aralar dengem şaştı tansiyonum hep düşük dün gece 13-9 oldu kusmaya başladım kendimden korktum yediğimde farklı yada tuzlu birşey yok son zamanlar zor geçecek
Bebe baskisindan oluyo kuzu belki de doustur bebenGünaydın kızlar ayağa kalktığımda acayip tuvaletim var gibi hissediyorum ama gidiyorum hiç bişi yok bir iki damla geliyor. Otururken yok bu his sizde de oluyor mu idrar enfeksiyonu mu oldum bebek mi baskı yapıyor anlamıyorum. Sanki sürekli çişim var
Ay hadi inşallah dün gece kemiklerini hissettim baya karnımı yırtacak gibiydi belkide döndüBenim 13 8 falan cok oluyo riskli mi?
Bebe baskisindan oluyo kuzu belki de doustur beben
Yapılıyor olması gerek ameliyat öncesi test istiyorlar zaten doğum öncesinde de isteyecekler test.Kızlar günaydın. Eşim bu sabah çok kötü uyandı. Boğaz ağrısı, öksürük, hapşırık. Sırtım da ağrıyor diyor. İşin kötü tarafı benim de ağrıyor sırtım ama dünden beri camış gibi yatıyoruz. Yatmaktan mı hastalıktan mı yoksa benimki hamilelikten mi çözemedim. Kovid testi yapılıyor mu hala bilginiz var mı? Gitsem yaptırsam diyorum? Doktoruma haber verirdim duruma göre?
Ne güzel yazdın kız sezeryan olasım geldi şimdiDoğumlar yaklaştı ya yavaş yavaş. Bizim eski gruplarda doğumda yaşananlardan bahsetmek yasaktı olumsuz etki olmasın diye ama bu grupta kimsenin umrunda değil heralde öyle nene hatun gibi kadınlarız.
Kuzu bende normal dogum istiyorum epidural de istiycem buyuk ihtimal, ben de cekiniyorum vajinismus gecmisiden dolayi cekincem var ama denemek istiyorum bnece yapabiliriz kimler kimler doguruyor bedenimiz buna hazir sadece beyin olarak hazirlanmamis gerekiyoBende su an epidural normal doğuma sicak bakiyorum doktorum normal doğurabilirsin, bir engel yok derken direk sezeryan istemek icime sinmiyor ama 45 kiloyla nasil ikinirim nasil sabrederim hic bilmiyorum. Bir de kendimi vajinal muayenede bile kasıyorum. Onceden epidural nornal olan birileri ciksa gruptan da anlatsana keskegittiğimde hastanemde ebelere sordum direk doktorunuzla konusun dediler zaten konusmusum ama ebenin fikrini merak etmisim. Cok duygusuzlar yav
Normal doğumun kiloyla ilgisi yok bence ya kuzenim çok minyon hem kısa hem zayıf 4 kg çocuk doğurdu geçen konuştum doğumu çok abartıyorlar diye anlattıBende su an epidural normal doğuma sicak bakiyorum doktorum normal doğurabilirsin, bir engel yok derken direk sezeryan istemek icime sinmiyor ama 45 kiloyla nasil ikinirim nasil sabrederim hic bilmiyorum. Bir de kendimi vajinal muayenede bile kasıyorum. Onceden epidural nornal olan birileri ciksa gruptan da anlatsana keskegittiğimde hastanemde ebelere sordum direk doktorunuzla konusun dediler zaten konusmusum ama ebenin fikrini merak etmisim. Cok duygusuzlar yav
Çok acıyor boğazım, yıllar var öksürük ne bilmem, koronada bile öksürmedim, çocuk şurubu verdi ve vitaminler, hala uyuyamadım, ve oksurdukce idrar kaçırıyorum artıkCanim pekmez ye yatmadan once keciboynuzu pekmezi ben oyle yapiyorum oksurukten yana sarsilmiyorum ama surat kemiklerim çene kemiklerim feci agriyo
Benim arkadasim da oyle ya minnacik bi kiz sancisi baslayinca evde cekmis biraz dus almis hazirlanmis fakan hastameye gittiginde 5 cm acikligi varmis 5 te girdi 8 de dogurdu bebegini epidural aldi simdi mesela bana der normale vucudun el veriyorsa sezeryani dusunme gercekten senin icin daha iyi olur diyeNormal doğumun kiloyla ilgisi yok bence ya kuzenim çok minyon hem kısa hem zayıf 4 kg çocuk doğurdu geçen konuştum doğumu çok abartıyorlar diye anlattıadet dönemi sancılı geçerdi hep sancı çok etkilemedi dedi sancıyı evde çekip gitmiş gittiğinde 6 cm açıklığı varmış zaten bi saate doğurdum dedi allahım bizede nasip et yarabbi
Kuzum sicak suya karabiber bal limon koyup icer misin ben oksurmekten uyuyamadigimda o iyi gelirdi banaÇok acıyor boğazım, yıllar var öksürük ne bilmem, koronada bile öksürmedim, çocuk şurubu verdi ve vitaminler, hala uyuyamadım, ve oksurdukce idrar kaçırıyorum artık
Kesinlikle korkulacak bir şey değil bi sıkıntı yoksa en azından denemek lazımBenim arkadasim da oyle ya minnacik bi kiz sancisi baslayinca evde cekmis biraz dus almis hazirlanmis fakan hastameye gittiginde 5 cm acikligi varmis 5 te girdi 8 de dogurdu bebegini epidural aldi simdi mesela bana der normale vucudun el veriyorsa sezeryani dusunme gercekten senin icin daha iyi olur diye
Benim eşimde tuvalete giderken önden koşuyo kendi gircekmiş gibi bana heyecan yaptırmaya calısıyıoBende özellikle dışarı çıkacaksam 50 kere felan giriyorum
Eşim diyor ki dünyanın suyunu siz bitiriyorsunuz, hamileler. Her defasında bi kaşık çiş yap sifon çek
Bence de ya en azindan denemek gerekiyor. Dun halamla konusuyorum hep bebekleri kiloluydu 4 5 kilo dogurdu normal amann mabel diyo ben dogurduysam onlari cikarabildiysem sen de cikarirsin dert etme o an tek dusundugun cocugunu saglikla dogurmak oluyo geri kalan her sey hafizandna siliniyo diyo. İnsaAllah vucudumuz el verir de o guzel yolculugu kolaylikla biz de yasarizKesinlikle korkulacak bir şey değil bi sıkıntı yoksa en azından denemek lazımsonrası yürüyerek kucağında bebekle doğumhaneden çıkmak çok güzeldir eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?