- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Keşke ben de biraz araştırıp girseydim demiştim o zaman. Ya ikinciyi neden normal yapmıyorsun canım? Madem ilki normal bence normal daha iyidir her halükarda.Ne güzel anlatmışsın canım benim ilk doğumum normal bunda belli değil ama serklajda dolayı sezeryana daha sıcağım ve bu konuda hiçbirbilgim yok![]()
Ya sen bana hep çok aklı başında geliyorsun aksine, pimpirik gibi değilsin sanki. Ama gerçekten de başa gelen çekiliyor. Çok da zayıflık göstermemek lazım.Dünyanın en pimpirik insanıyım. İnsanoğlunun başına her iş geliyor, başa gelen de çekiliyor. Benim hamilelik ve doğum sürecim de mottom bu
Ameliyattan hemen sonra su içirmiyorlar galiba, içelim mi hemen?
Ben genel anestezi ile ameliyat olmuştum, ilk kaldırdıkları zaman elim ayağım boşalmıştı başım dönmüş kulaklarım çınlamıştı hatta bayılmıştım da tutmuşlar beni, ama sonra kusmuştum da rahatlamıştım. Herhalde narkozu attım diye düşünüyorum. Spinal de o kadar etkilenir miyim acaba? Birde doğum sonrası ile ilgili soru ; bebeği göbeği düşmeden yıkıyoz mu?
Ameliyat olursa için bence ya zaten özelde içiriyorlar, devlette kesinlikle karşılar ama. Hatta bazı özellerde hafif bir çorba bile veriyorlarmış ameliyat sonrası.
Spinal sonrası ayağa kalkmak genel kadar zor değil ama sanırım. Çok acele etmeden kalkmak lazım ama yavaş yavaş. Ama inşallah normal olur senin de doğumun ya

Göbek için de anneler kayınvalider illa yıka da yıka bebeği pisi gitsin, rahatlasın diye kafanı yiyecekler

Canım kilo ile ne alakası var. Sen karar verme bence doktor yönlendirsin. Bırak bi sancın gelsin bakalım belki de çok kolay bir doğum olacak. Bak ben de sancı olayını çok korkunç sanıyordum ama cidden yürüyerek geçirdim, o kadar etkilenmedim. 12 saat sürdü 7-8 cmye gelmesi açıklığı bende. Bol bol yürüdüm. Başka durumlar vardı sez. girdim. Bebeği çıkarma kısmı nasıldır bilmem ama bence doğumdan sonra bebekle rahat ilgilenebilmek için bile değer normal doğum.Bende su an epidural normal doğuma sicak bakiyorum doktorum normal doğurabilirsin, bir engel yok derken direk sezeryan istemek icime sinmiyor ama 45 kiloyla nasil ikinirim nasil sabrederim hic bilmiyorum. Bir de kendimi vajinal muayenede bile kasıyorum. Onceden epidural nornal olan birileri ciksa gruptan da anlatsana keskegittiğimde hastanemde ebelere sordum direk doktorunuzla konusun dediler zaten konusmusum ama ebenin fikrini merak etmisim. Cok duygusuzlar yav
Ahaha yok yok sen yine normal doğur beybisi. Gaz değildir o ya rahim çekiliyor emzirdikçe, onun sancısı normal doğumda da var yaniNe güzel yazdın kız sezeryan olasım geldi şimdiAralık grubunda mı ne bir şey okumuştum sezeryan oldum gaz bağırsaklarımda dolaşırken çığlık atıyorum acıdan falan diyordu, herkeste mi oluyor böyle? Ağrılar ne zaman azalıyor