- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Rabbim kendi annelerimizden daha çok evlatlarımızı koruyup kollamayı,anne gibi anne olmayı nasip etsin inşallah.senin için çok üzüldüm.kimseden beklemesen de anneden bekler herkes o da olmayınca her yanın eksik.Allah razı olsun canım annemden.gelir ortalıkta ne varsa ben demeden yapar bana şuan iş kalsın istemez asla.bu hafta camlarımı silecekmiş mutfak dolaplarını silerim falan dedi sağolsun.terliksiz yeleksiz gezme der bana hep.aynı binadayız gece ses duysa benden korkarmış hep birşey mi oldu iyi mi diye.Anneden destek görmeyenlere hep dua ederim rabbim öyle güzel bir kayınvalide versin ki kimseyi aratmasın inşallahBurdan bi arkadaş vardı, önceki hamile grubumuzda. Arkadaş gece bebeğinin üstünü gaz olmasın diye örterken; kendi annesi de arkadaşın üstüne sürekli yelek ceket getiriyormuş, kuzum sen üşütme aman yavrum diye. Anlatırdı arkadaş çok duygulanırdım. Bir kez bile yaşamadığım için bu duyguyu.
Uyku süreleri arttı ya güneşim sen tecrübelisin biliyorsun. Kalp atışı da nromal nasılsa, aklımıza kötü şeyler getirmeye gerek yok.Tamam canım haber veririm yok iki ayrı cihazda çekildi zatenn. Bebek de hareketsiz.
Sana kocaman bi sarılayım yaBeğenmediysen kirli dilek olayım fesleğen
Yalnız tüm pavyon ablalarının ismini bilmem ahdkshdjfj
Yaa eco çok benzer büyümüşüzYa belki çok bencilce bir bakış açısı olacak ama annenin sana kattığına bi baksana fesleğen. Şu son cümlen o kadar anlamlı ve önemli ki.
Benim de annemle ilgili çok travmam var. Ve beni hiç koşulsuz sevmedi biliyor musun? Ailedeki tek açık kız bendim. Sürekli bir kafanı kapa baskısı vardı bana annemden. Kafanı kapa daha çok sevicem seni, namaz kıl daha çok sevicem seni. Evlendim, evinizde namaz kılmazsanız gelmicem evinize. Şimdi anne olucam hala muhabbet arasında kapanmayı düşünmez misin diyo bana. Ve beni öyle bir hale getirdi ki ben çok uzağım kapanmaya. Belki bu kadar üstüme gelmese sıcak bakabilirdim. Neyse. Bazen beynimde bi şey atıyor bu düşünceler içinde resmen boğuluyorum. Bazen diyorum o’da ne görmüş ki ne yapsın. Öğrendiği şey o kadar. Kimse okşamamış ki kafasını o da benimkini okşasın. Hak veriyorum, affediyorum. Ama yüzde yüz atlatamadım , atlatamıyorum. Ayıplarla günahlarla büyüttü beni. Regl oldum aklım çıktı ölüyorum diye. Düşün onu konuşmak bile ayıptı. Ama iyi tarafından bakıyorum şuan gerçekten benim ben olmamı sağladı ya. Beni gören kimse annemin çocuğu olduğumu söylemez. İçten içe de gurur duyuyorum kendimle. Çok şükür ki babam her fırsatta sevdiğini gösteren, söyleyen biri idi. Çok zıt iki karakter evlenmiş bi şekilde. Allahtan babam öyleydi yoksa ben küçük yaşta evden kaçıp sevgi arayışına girebilirdim. Ankara pavyonundaki Sarı tutku ben olabilirdim adgjshahs
Kirli dilek ne kız hahahha çok orijinalmişBeğenmediysen kirli dilek olayım fesleğen
Yalnız tüm pavyon ablalarının ismini bilmem ahdkshdjfj
Bu yazdığını yeni gördüm canım nasıl oldunuz ne çıktı benim de hiç hareketsiz geçen 2 günüm falan oluyo bazen ama sonra açılıyo inşallah öyledirKızlar kontrole geldim bebek 0 hareket, iki kez nst çekildim. Serum bağladılar şimdi bakalım tekrar çekilecek. İnşallah hareketlenir yoksa yatış verecek. 2900 gr almış, suyu filan iyi ama böyle bir şey oldu. Bakalım ne olacak sonucu.
Herkesun bi derdiii varrr durur içerisineeeeeeğğğğSana kocaman bi sarılayım ya
Sen böyle duygusal iç dökmelerin ardından bile komik şeyler söyleyip güldürüyorsun ya bizi, bazen içim sızlıyor. Acaba çaktırmamaya , kendini üzmemeye çalışıyormuşssun gibi hissediyorum, içim daha çok buruluyor
Cevabın için teşekkür ederim. Evet sonunda kültür bakmak aklına geldi doktorun. 3 farklı bakteri görüldü ve her hafta lökosit artarak devam etti idrarda. Erken doğuma sebep olabilir sancılarını keselim diye yatışa karar verdi. Nstde sancı çıkıyor ama ben hala hissetmiyorum hiçbir şey. Bugün enfeksiyon için yeniden antibiyotiğe de başlatacak muhtemelen.Aramıza hoşgeldin , ilk kez görüyorum nickini galiba.bebeğin tas gibi toplanması, rahim kasılması aslında. Evet normal, yalancı kasılmalar arada yokluyor hepimizi. Düzenli ve şiddetli olmadığı sürece sorun yok. İdrar enfeksiyonu sonuçlarını paylaşır mısın ? Kültür de verdin mi ? Var mı bakteri fln ? Yani geçmeyen bi enfeksıyon varsa, dirençli bi bakteri var dmeek ki gibi geldi bana. Ama bu durum evet tehlikeli yani bebek için. Kontrollerin ne sıklıkla mesela ? Eğer sıkı takipte olursan haftada 1 gibi, endişe etmene de gerek kalmaz. Düzenli sancı görülürse , hissetmesen de, doğum Yakın demek ki diyip alıyorlar sezeryane merak etme.
kuzum korkma benim eşek sıpası her nst de uyuyor haraket etmiyor doktor ben gördüm ultrasonda gayet iyiydi seni yormayalım dedi ikidir.hem zaten söyle doktora ben hazır değilim daha ağda yapıcam deHareketli değil sabahtan beri ya anlamadım karnım da toktu.
Benim annem de gelse ben de doğururum kesinYalnız anam dün geldi bugün canıma okudu ben bu gidişle kısa sürede doğururum
Aslonda çok haklısın biliyor musun. Hiç bu açıdan bakmamıştım. Annemi babama verirken, zengin diye vermişler zaten , başka bi açıklaması yok. 32 yaşındayım ve en az 32 bin kez annemden dinlemişsimdir bu açıklamayı.üstelik hep anlatırken babam da yanında olur. Ses çıkarmıyor adam.Belki ananenden kaynaklanıyodur benim annemi mesela hep ananem bastırmış ne arkadaşlık bilir ne insanın eşini sevebileceğini anlar hep mükemmeliyetçidir kuralcıdır senin annen de belki ailesinden parası olanın değerli bulunduğunu gördüyse sana yansıtıyodur
Ahsjshs evlencem bana diyor ki kapanırsın artık, doğurcam şimdi diyor anne olacan kapanırsın artık. Dedim anne beni böyle kabul et ben kapanmıcamYaa eco çok benzer büyümüşüzbenim anamda hala etrafta tesettüre giren olsa bana gösterir nasıl güzel olmuş diye 30 yaşıma geldim salmadı beni karı ya ama bende onun sayesinde çok yönlü bakabiliyorum her şeye hatta belki de bende kendi gibi her şeye ön yargılı yaklaşan fikirleri değişmeyen bi insan olabilirdim ergenliğim zordu ama bu süreç bi şekilde bende farkındalık yarattı bakalım biz uşaklarımıza nasıl ana olucaz allahm hakkıyla büyütmek nasip etsin inşallah
Bence yaşlılık da değil ya aynen ; bu huy artık. Aynı annem işte. Derdimi anlatmak için arayamam, bilirim ki bi bahaneyle benden daha dertli konuma getirecek kendini illa ki. Napıym ya olan buAnnemle aramda 40 yaş var ve suan 66 yaşında. Yapı olarak çocuklarına düşkün biri değil. Doğum yapıcam mesela ilk çocuğum anne gibi gelip yemeğimi yapsa Bi komposto yapsa ama yok ben yaşlandım belim ağrıyor sürekli yaşlılık modunda şuan olan bişey değil hep o moddaydı. Dua ediyorum 15 tatilde doğum olsunda kayınvalidem öğretmen o gelip baksın diye. Halbuki insan annesinde rahat eder. Yıllardır annemize annelik ettik. İnsanlar arayıp annelerine dert anlatır demi yok arayıp anlatsan aman bu dert mi der. Ama gelini ona hoşgeldin demesin saatlerce dert yanar. Biraz bencil bir yapısı var. Aslında çok seviyorum onu ama yapısı böyle demekki genede ona bişey olsa çok üzülürüm. Annelik görmesek de Allah başımızdan eksik etmesin ne diyeyim
Evvett 24 Ocak 38+0a gün verdi doktor çok mutluyum bir hafta daha kalacak diyeeSen naptin kuzu gittin mi kontrole
haftamız aynı canım.rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah hakkınızda hayırlısı.sağ salim kucağına almak,alıp evine gitmek nasip olsunMerhabalar kızlar , doktordan şimdi çıktım. 34+6 yım. Düzenli sancılarım çıktı 50-60-70 civarı sancılar. Doktor ciğer geliştirici yazdı. Bebek 1-2 haftaya doğar dedi. Anestezi için kan verdim . Yarın da çocuk doktoruna görüneceğim bakalım hayırlısı olsun hakkımızda
Evet ameliyatının üzerinden 1 yıl geçtiği için ağrılı oluyor olabilir bunu duymuştum. Benim ameliyatımın üzerinden 5 yıl geçti ama yinede endişe ediyorum. Karnım büyüdükçe iç dikişlerimde sıkıntı çıkar mı diye korkuyor insan. Ve tabi ne kadar süre geçerse geçsin mecburi sezeryan.Ben geçen yıl ekim ayında açık myom ameliyatı oldum Ameliyat sonrası çok zorlandım Ki ilk doğumum 15 yıl önce sezeryandı Şu an gözüm korkmuyor değil Ama o zaman bebek hasreti ile ameliyat olduğum için yan odalardaki bebek süslerini görüp iç geçirmiştim İnşallah bebeğimin mis kokusu ile ağrı acı hafifleyecek Bu arada benim de ilk hamileliğime göre çok daha zorlanıyorum karnım kaburgalarım ağrıyıp duruyor gece bile yatakta hiç rahat değilim Geçen yılki ameliyat mı beni zorluyor bilmiyorum
allah ellenip sellenmeden hayırlısıyla doğurmayı nasip etsinKız aranızda hanginizdi hatırlamıyorum doktoru bacaklarını filan yokluyordu ödem var mı eti sıkı mı kilo alımı iyi mi diye. Bugün beni de sağlık ocağındaki ebem yokladıçok kötü hissettim kendimi. Karnin kocaman ama hiç çatlamamış diyo bacakların da sıkı görünüyor diyo. Göğüslerin çatladı mı sarkmıştır biraz diyo. Koşarak uzaklaştım sapık bu karılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?