2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Erken gebelik boyle oluyor mu ilk defa gördüm.
Hemen çıktıysa olabilir ama kuruma çizgisi gibi kalin bor gölge var. Incecik pembe cikmasi gerekti bence su an.
İstiyorsan insallah vardir
Bende ilk defa erken gebelik testi yaptım açıkçası hiç bilmiyorum. Tecrübesiz olduğum için fikir almak istedim ama 15dk içinde çıktı sanırım bi ara başka işle meşguldüm. Kutu da 5dk ile 20dk arasını dikkate alın gibi bişey yazıyordu.

Bi çizgi var gibi ama dimi yanılmıyorum?

Geçmiş olsun canım nane limon hatta adaçayı sordum doktora içebilirsin dedi

Yaban Mersin’i ye canım. Elmayı suyla kaynat, suyuna bal ekle iç. Cold mix al, yastığına damlar burnun tıkanınca açar şifa olsun

Serklaj olan arkadaşlarıma çok geçmiş olsun Y Yazin Sevinci Q Queen_bee17
Kendinize dikkat edin. Mümkün olduğunca uzanın dinlenin. Arada kısa hareketler, kısa yürüyüşler ok. Ama fazlası zarar. Serklajı yaşamamış, nedir, acısı nedir, baskısı, kısalması, kasılması nasıl can acıtır, dikiş nasıl can yakar , onun dışında yüreğimizde nasıl bir korku oluşturur bilmeyen HERKESE kulak tıkayın lütfen. Damdan düşeni kimse anlamaz anlayamaz. Tahammülüm yok bu tiplere. Herkes bildiği konuya yorum yapsın zaten ama nerde! Yattıkça, uzandıkça rahim boyu uzarrrrrr. Arada hareket de şart. Tansiyon, şeker, kilo problemi yaşamamak adına. Su en önemli ilaç bizim için ayrıca

Dün akşam bi yere davetliydik, aralıksız 5 saat oturdum. Yalan değil kendime güvendim. Bugğn de iyi gibiyim. 3 saat ayakta kaldım, mutfakta işlerim vardı . Ama üç saattir korkumu size anlatamam. Bi de doktorum bu sefer dikişi daha asagıdan attığını solemişti. Ondan mıdır nedir, vajinam acıdı resmen, sağ bacağımı wcye giderken , adım attırmakta zorlandım. Yürüyüşüm değişti resmen. Hemen magnezyum alıp, ekstra doz progestan aldım. Bu arada 200 mg olan Progestanlardan günlük en fazla 4 tane yani 800 mg alınabiliyor aklınızda bulunsun. Bugün tövbe dedim. Kendime güvenmicem bu kadar.
Bir de rahim boyunu her doktor ölçmez arkadaşlar. Sustuysa, bebek iyi demişse doktorunuz ; rahim boyunuzu ölçüp ona göre iyi dememiş olma ihtimalini unutmayın. Ben ilk gebeliğimde 3 doktor gezdim. Hiçbiri bakmamıştı. Bebek iyi dediler oysaki durumbambaskaydı. Siz sorun. Doktor da olsa onlar da insan sonuçta, insanlık hali unutur gözünden kaçar vs. Ama elimizden geleni yapmak adına , sormuş olmak için bile olsa sorun lütfen. Bebek sizin can sizin sonuçta. Kimseye suç atılmıyor

Anneler bugun baş ağrım tavan öğlen parol içtim şimdi ikinciyimi içsem yoksa serum mu taktırsam çok baskı yapan bi ağrı gözlerime vuruyor.
Canım benim de baş ağrım baslayacagi zaman magnezyum içiyorum tüm kasları yunusattigi için başındaki kasların gerginligini de gideriyor aklinda olsun. Baktın basin agriycak bı mg iç ağrı buyumeden gecer

Bir de ek olarak, çocuğunuzla eşinizle bile aynı WC’yi kullanmayın. Tüm hamileler için enfeksıyon riski var umumi tuvaletlerde zaten ama serklaj ekstra ehemmiyet gerektirdiği için, başka yerde WC kullanmamanın harıcınde, kendinize has bi wcniz olsun lütfen.

Nekadar haklısın canım Allah biliyor bukadar zor bir operasyon olacağını tahmin etmemiştim, okadar canım yanmışki eşim yazık neolur birdaha çocuk yapmayalım mahvoldun şu bir yılda başına gelmeyen kalmadı sana bişey olacak diyor.
Masa başı çalışıyorum pazartesi heyet verecel bir sürelik sonra neolur bilmiyorum aöa kendimi yormucam söz verdim bu ağrılar kolay geçmiyor, sende dikkat et canım çoğu gitti azı kaldı kavuşmalarımıza

Kızlar peki açılma olup olmadığını sizler anlayabildiniz mi bir şikayet ile kendini gösteriyor mu

Canım 3 saat ayakta durmayı bilemedim ama 5 saat oturmak çok olmuş dikkat et lütfen bunca zorluk çektik. Aldığın magnezyum lar progestan lar hemen şifa olsun ben hamilelik başından beri ebeveyn wc yi gasp ettim onlar baba oğul büyük banyoyu kullanıyorlar kesinlikle imkanı olan ayırmalı. İşe başlarsam bide alaturka orda ne yaparım orası muamma bide bişi sorcam İpek ip kullanıldı ben de ama o sırada hocaya soramadım serklaj ipi daha farklı ip diye biliyordum sende ne kullandılar biliyor musun? McDonald's usulü yapıldı 2.5cmden başlayıp 4 yerden dikip sıkıştırıldı
Serklaj işleminden ziyade şu 1.5 günlük süreçte beni spinal anestezi mahfetti hala da bitik durumdayım. Düzelirim umarım yarına. Ağrıdan ağlıycam ama sanki rahimde gözyaşı dedektörü var azcık gözlerim ıslansak hoopp kasılıveriyor zor tutuyorum. 3x200mg progestan alıyordum ona devam edicem. Dün işlem sonrası 1 tane endol verdiler baya kasılmam vardı 2 3 saat sonraya nasıl kesti kasılmaları. Çok etkili bi şeymiş ama mecbur kalınmadıkça kullanılmamalı bebeğin suyunu azaltan bi zıkkım. 30 gün heyet verdiler bana. Bitince umarım yine verirler işte çünkü ya hep ayakta ya hep oturma durumunda oluyorum ikisi de yaramıyor. Bu arada çok yazdım ama son bişi, hemşire geldiği de bugün ayaklarımı uzatmış dik oturuyordum serklaj hastalarında bu pozisyonu istemeyiz mümkün olduğunca hep yat hatta ayaklarını da hafif kaldır dedi.

Benim eşim de ilk başlarda 4 çocuğumuz olsun istiyordu bari 3 olsun diyordu sonradan ciddi ciddi. Hoş 3 gebelik yaşadım. Ama ınan ki gebelik lüks bize. Sureklı yardımcı olacak , muhtaçsın vs. Duygusal zorluğu da cabası. Rabbim bu evladımı da sağ Salim doğurmayı nasip etsin de, sonra tüplerimi de sezeryan esnasında başlatmayı düşünüyorum ciddi olarak zaten

Heyet veriyorlar bizim durumuzda olanlara zaten. Cok iyi olmuş. İyi gelsin evde olmak sana da inş

Serklaj ipi iki çeşitmiş aslında canım. Ama hangisini kullandı hiç sormadım. Çünkü en sağlam ipmiş tüm ameliyatlarda kullanılan iplerin içinde. Eğer heyet almazsan da bence söyle yap, çalıştığın iş yerine bikaç tane domestos götür koy. Wcye girmeden her yerıne dok; sifonu Çek, bi de antibakteriyel mendil al; sil oturma kısmını; öyle kullan. Başka çözüm gelmiyor aklıma su an.alaturka zaten sakın kullanma; çömelmek asla yok bize; cok zorluyor dıkışı, ben yagızdayken bi kere mecbur kalmıştım. Cok yanım yandı eğilince. Sen deneme sakın

Spinal konusunda da, kahve önerebilirim. Ama bu acıyı asıl hissetmenin sebebi, direkt anestezist maalesef. Bu şekilde olan cok yorum okudum çünkü burda. Hatta spinal sezeryan esnasında bebek alınırken cok mide bulantısı yaşayan da olmuş; bunun sebebi de anestezist. Bu sende bi müddet bel agrısına da sebep olabilir maalesef. Vücudunu kontrol et.
Kesinlikle üzüntü ; stres ve ağlama anında sancı ve kasılma sebebi başlı basına. Endolü duydum evet cok faydalı ama zararı cok dediğin gibi; mesela adalat var o da kesiyo anında ama nabzın fırlıyormuş onu kullanınca da. Allah muhtaç etmesin o kadarına inş. Progestan ve magnezyumla geçsin agrımız ıns. Bi de su azalmasına karşı; İbrahim Saraçoğlu havuç suyunu sıkıp, bir damla zeytinyağıyla günde bir su bardağı içmeyi öneriyor. Eğer ılacı uzun süre kullanman gerekırse; bu şekilde bı önlem alabilirsin.şifa olsun

Kızlar peki açılma olup olmadığını sizler anlayabildiniz mi bir şikayet ile kendini gösteriyor mu
Canım burda nişan vs diye bilen arkadaşlar vardı ama ben salak hala bilmem mesela nişan nedir. Karnım arada toplanıyordu bir tarafta; sanki bebek poposunu bi yere dayamış gibi. O an acı da hissediyordum yani bi rahatsızlık hissi gibi tarif edebilirim. En sonda da zaten, o hisse ek olarak, ayaktayken bildiğin adım atamadım. Sanırım o an fln açıldı yanı. Emin de değilim tabi. Ama illa ki belirti verir. Canın bi şekilde yanıyorsa; bi huzursuzluğun varsa başlıyor tehlike canları çalmaya diyebilirim ancak. Başka arkadaşlar da yazarsa, daha aydınlatıcı olur tabi.
Ama senın yazdıklarını okuduğum kadarıyla, zaten ehemmiyetli birisin. Kılı kırk yarıyorsun. Sende yok böle bi sıkıntı gıbı; ıns hıc olmaz da. O yüzden ferah olabilirsin. Ama vücudunu dinlemeyi öğren tabi bu süreçte. Herseye normal ya da herseye anormal gözüyle de bakmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…