2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bizim de 2 embriyomuz daha var isterdim 3 kardeş olsunlar. Oğlum yalnız büyüdü inş kızımı sağlıkla kucağıma alıp 3 sene sonra bi tane daha olsun çocuğumuz arkadaş olsunlar birbirlerine ama ben hayatım boyunca bu kadar hırpalanmadım. Hsg çok acıydı, aşılama lar öyle habire iğneler embriyo transferi sonra zaten bu düşüktü erken doğumdu.. Bi daha cesaret edemeyiz biz de, bu sağlıkla gelsin yeter ki
İşyerindeki alaturka bence de çömelemem ve çok su içiyorum dk başı evdeyim. 15 20 kadın aynı wc kullanımı çok sıkıntı. Dün önce filtre kahve içtim bi kupa akşam da Türk kahvesi. 8 saatte bi parol bana mısın demedi ama gece uyuyamamış hastanede bu gece evimde uyudum belim hafiflemiş şükür başımda yatay pozisyonda ok, ayağa kalkarsam öksürürsem falan beynim çıkıyor. Ve bu kesinlikle anestezi Dr uyla alakalı bunu biliyorum. İşlemi yaparken de aşırı yandı canım. Söyledim Dr a da 8 sene önce de yaptırdım bu işlemi siz çok canımı acıttınız ozaman avımamıştı hiç diye. Neyse canım artık sonu güzel olsun dicez bunlar da şuan çok kötü anılar olarak gözükse de zaman üstünü örttükçe geriye dönüp bakınca daha az çirkin gelecek gözümüze

Ay valla güldürdün beni kılı kırk yatıyorsun diyince . Kendimi burda bile belli etmişim evet ne geldiyse başıma cahillikten bilgisizlikten geldi . Ağır bedeller odetti bu durum bana ve kimseye güvenmemeye öğretti. Keşke dememek için en azından ben elimden geleni yapıyorum. Hiçbir ayrıntıyı sallamiyorum

Rabbim en yakın zamanda şifa versin sana hiçbir korktuğuna ugratmasin zorlukların varsa da kolaylaştırsin inşallah . Bu gibi durumlari anlamak icin illaki yaşamak gerekmiyor kimsenin acısını görmezden gelemeyiz başımıza gelmedi diye bu durum beni çok kızdırıyor yada acısını kucukseyemeyiz derdi olan insan en ufak bir şey bile olsa dert ediyor işte yanindakilere düşen ise anlayış.

Arkadaslar ozellikle tiroid yüksekliği yasayanlar belirtileriniz nedir.
Benim hic tiroidlerime bakilmamış. Son gittigim doktorda cok halsizim vs deyince belki tiroid vardir dedi cuma gününden beri depresyondayım. Internetten baktigim tum belirtiler sanki benim için. Ve yazılı hersey cok korkutucu en kötüsü de bebekte zeka geriliği diyor. Pazartesi tahlil verecem. Ama resmen uykularım kaciyor

Bende aynı sorundan doktora gittim 2 fincana kadar ıhlamur zencefil limon kaynat iç dedi. C vitamini takviye verdi 2 kere de onu iç dedi içtim 2 gündür çok daha iyiyim geçmiş olsun sana da

Kuzum ben troid hastasiyim hasimato vardi bende hormonlarim hep normal degerdeydi ama gebeligi ogrenir ogrenmez endokrine gittim ben tsh degeri firliyor cunku gebelikte risk olusturabiliyor ki dedigim gibi de olmustu her sabah ac karnima troid ilaci kullaniyorum gebelik basindan beri. E nabiz tahlillerine baktin mi t4 tsh bakilmis olmasi lazim genelde tum gebelere bakilir

Bende tam bunu yazacaktım. Detaylı ultrason için randevu alırken , hepimizin aynı zamanda dahiliye randevusu da alması gerekiyor. Normal hayatımızda hiçbir sağlık sıkıntımız yokken; sadece gebelik döneminde bazı sıkıntılar olabiliyor. Karaciğer enzimlerimize alt-ast değerleri; tiroidlerimize; açlık kan şekerimize, b12 ; demirlerimize fln toplamda bakılması lazım. Hem gebeliğin en basında; hem de ortasında yani bu haftalarda bakılıyor.
Bende sınır değerin bikaç sayı üstünde çıktı tiroid YagıZa hamileyken. En ufak doz tiroıd ılacına başladım. Hatta bebek doğunca ; doktoruma bu durumu hatırlattım. Yagızın da tiroid değerlerine bakıldı şükür kı normal. Ama dediğin gibi müdahale edilmezse zeka geriliği oluşturuyor.
Bu aynı durum yani zeka geriliği olayı; bebekler doğunca 4. Aydan sonra Demir takviyesi almalı; alamazsa ya da yeterli gelmezse de aynı durum geçerli maalesef. Arada kontrol ettirmek gerek canım. Bu hamileliğimde 3 hafta önce baktırdım normal mesela. Her hamileliğinde de de yukselmiyor.
Bi de dıyorsun ya benim tıroidlerime bakılmamış diye; demezsek hiçbirimizinkine bakmıyorlar İnan. Rastgele geçiyor günler öylece. Oysakı 5 liralık basit bi hap tüm tedavisi. Ama eksikliği büyük sıkıntı. Geç kaldım diye düşünme ; daha gebeliğin yarısındayız. İlaça başlayınca bikac hafta sonra tekrar kontrol ettirirsin ve görürsün ki degerın normal değerlerde. Merak etme, önemli olan fark edebilmek canım

Canım hipotroid Yavaş çalışması demek kilo alımı ile kendini gösterir en barizi . Sen her zamanki gibi yersin ama metabolizman yavaşladığı için hızlı kilo alırsın. Hipertiroid olursa halsiz dermansız olursun çok zayiflarsin çok hormon salgıladığı için metabolizman hızlı çalışır kalp çarpıntısı yapar çok kötü bir şeydir o. Düşük olmasi tercih sebebi bir yerde . Bazı multivitamin içinde iyot oluyor iyotlu tuzda kullanıyorsan ciddi bir yukselis yoktur TSH 3.5 sinir kabul edilir inşallah bu değeri asmamistir. hipertiroidde iyot kullanma

Son düzenleme:

Hamilelikte basılmamış canim. Ihmallik olmus demek. Ama bugüne kadar yapılan bütün testlerde normal cikmjs.
Doktorların ihmaligi evet ama benim de ihmalligim var. Ama tecrubesizlik insan bazan akil edemiyor.

Benim.kan degerlerim dusuk cikiyor. Ve vitaminsizlik var genel olarak. Bende yorgunluğumu hep buna bahane ettim zaten
Bu doktorda kesin tiroid vardir demedi.
Tekrar kan tahlillerine bakalim seker tiroid yada başka birseyden olabilir dedi. Tanı bana en kotu senaryolar çizildi o anda. Bu sefer bakılması gereken herseye bakalim deyince. Baya cok tahlil istedi.
Ac olmam lazım.diye pazartesiye kaldi.
4. Ay bitmek üzere Bende ama hersey icin cok gec değildir umarım
Hamilelik cok zor bir donemmis

Canim açıklamaların icin cok teşekkür ederim
biraz rahatlattı beni.
Metobolizmam hala eski seyrinde. Bir yavaşlama yada hızlanma yok cok sukur. Ilk aylar 2 kilo vermistim bulanti sebebiyle son zamanlarda o iki kiloyu geri aldım. Istahim aman aman artmadı normal yiyorum herseyi. Su an ilk hamile kaldığım kilolardayim.
Halsizlik yorgunluk cok var. Ve unutkanlık. Baya bariz unutuyorum herseyi. Eskiden saat gibiydim.
Insallah kansızlık ve vitaminsizlikten dir diyorum.

Canım korkma sakın herşeyin çaresi var ki bende tiroidlerinde normal çıkacak ama tabi tedbiri elden bırakmamalıyız sen yapılacak olan herşeyi yap sonu güzel olsun testlerin güzel çıksın

Canım korkma sakın herşeyin çaresi var ki bende tiroidlerinde normal çıkacak ama tabi tedbiri elden bırakmamalıyız sen yapılacak olan herşeyi yap sonu güzel olsun testlerin güzel çıksın
Allah razi olsun canim. Iyi dileklerin için teşekkür ederim
Sen nasilsin cok gecmis olsun arada okuyamadigim cok oldu. Serkajin nasil geçiti. Iyi misin. İnanın herkeste çıkan probleme ayri ayrı dertleniyorum. Dualarım hepinizle.
Hamilelik donemini hep böyle yiyecem icecem eğlenecem gobeyimle mutlu olacam diye hayal ederdim. Resmen stres sıkıntı kaygi dolu zor bir sürecmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…