- 3 Eylül 2021
- 1.334
- 2.743
- 83
O yicem içiçem dönemi 14-18 arası oldu yedim içtim eğlendim şiödi yatma zamanı zordu biraz hala ağrılarım var ama geçeçek hayırlısıyla bebeişler gelsinde bi kucaklarımıaAllah razi olsun canim. Iyi dileklerin için teşekkür ederim
Sen nasilsin cok gecmis olsun arada okuyamadigim cok oldu. Serkajin nasil geçiti. Iyi misin. İnanın herkeste çıkan probleme ayri ayrı dertleniyorum. Dualarım hepinizle.
Hamilelik donemini hep böyle yiyecem icecem eğlenecem gobeyimle mutlu olacam diye hayal ederdim. Resmen stres sıkıntı kaygi dolu zor bir sürecmis
Bende daha yok bugün 19.haftaya girdimMerhaba kızlar. İlk gebeliğim olmasına rağmen 17. Haftadan beri bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Sizde durumlar nedir
Canim unutkanlik hamilelikte cok sık gorulen bi durummus kullandigim hamilelik uygulamalarinda hep bunla ilgili uyarilar vardi normal bi durum olabilir.Canim açıklamaların icin cok teşekkür ederim
biraz rahatlattı beni.
Metobolizmam hala eski seyrinde. Bir yavaşlama yada hızlanma yok cok sukur. Ilk aylar 2 kilo vermistim bulanti sebebiyle son zamanlarda o iki kiloyu geri aldım. Istahim aman aman artmadı normal yiyorum herseyi. Su an ilk hamile kaldığım kilolardayim.
Halsizlik yorgunluk cok var. Ve unutkanlık. Baya bariz unutuyorum herseyi. Eskiden saat gibiydim.
Insallah kansızlık ve vitaminsizlikten dir diyorum.
Aynen canım bqw ve d vitaminlerine de bakılsın tahlilde . Mevsim geçişlerinde bende de olur özellikle sonbaharda bı ağırlık çöker saçlarım dokulur . Geçmiş olsun şimdidenCanim açıklamaların icin cok teşekkür ederim
biraz rahatlattı beni.
Metobolizmam hala eski seyrinde. Bir yavaşlama yada hızlanma yok cok sukur. Ilk aylar 2 kilo vermistim bulanti sebebiyle son zamanlarda o iki kiloyu geri aldım. Istahim aman aman artmadı normal yiyorum herseyi. Su an ilk hamile kaldığım kilolardayim.
Halsizlik yorgunluk cok var. Ve unutkanlık. Baya bariz unutuyorum herseyi. Eskiden saat gibiydim.
Insallah kansızlık ve vitaminsizlikten dir diyorum.
Kendi doktoruna güveniyorsan bence de bir sorun yoktur. O 13. 14 haftalarda görünmüyor ki. Sadece bacak arasi duzse kiz. Kabarcıklar varsa erkek diyoruz demisti benim doktor. Ne ara seklini aldi da sünneti belli oldu. Belkide minik göründüğü için sünnetli gibi mj dedi. Doktorun sorun olsa söylerdi bencekızlar size bişey anlatıcam daha bugün farkına vardım
ben cinsiyet öğreneceğim zaman kendi doktorumdan başka bir doktora gitmiştim
cinsiyete ilk o bakmıştı yüzde seksen erkek demişti hatta burda söyleyince hemen yazmayalım belki kesin değildir falan demiştik çünkü çok erkendi. neyse o muayenede doktor dedi ki “pipisi var bunun pipi görüyorum doğuştan sünnetli gibi peygamber sünneti derler ya öyle gibi sanki” gibi şeyler demişti. ben de espri yapıyo sandım ve güldüm hatta sormadım bile ne diyosun sen diye. bugün karşıma internette bu çıktı
“doğuştan sünnet peygamber sünneti”
bu meğer bi hastalıkmış
idrar yeri farklı bir yerde oluyormuş
bebeğin ameliyat olması gerekiyormuş
ve aklıma doktorun söyledikleri geldi
çok üzüldüm ve çok sinirlendim
şu an o kadını elime verseler pataklarım
o kadar sinirliyim ki, tamam belki bu doğrudur ama daha kesin bir şey olmadan pipisi bile yeni oluşuyorken bunu nasıl benim aklıma düşürür, Allahtan anlamadım da hiç bakmadım o zaman, yani o zaman bakmış olsam aylardır kafayı yemiş olacaktım. şimdi bile detaylı ultrasonu nasıl beklicem diyorum takıldı kafama bi kere. detaylıda belli olur heralde dmi?
bu kadından 2 hafta sonra kendi doktoruma gitmiştim o da erkek demişti o zaman kesinleşmişti cinsiyeti baya inceledi ama asla böyle bir şey söylemedi bize. her şey normal dedi gönderdi
aynen öyle daha kesin erkek bile diyemezken nasıl bunun teşhisini koyabiliyor ki. kendi doktoruma güveniyorum ama o bir şeyden emin olmadan asla söylemez, belki şüphelenmiştir ama erken diye söylememiştir. bilmiyorum ki canim bu ne zaman kaçıncı ay belli oluyor hiç bilmiyorum tek çarem sanırım detaylı ultrason. durup dururken moralim bozuldu şimdi ister istemez bunu düşünücemKendi doktoruna güveniyorsan bence de bir sorun yoktur. O 13. 14 haftalarda görünmüyor ki. Sadece bacak arasi duzse kiz. Kabarcıklar varsa erkek diyoruz demisti benim doktor. Ne ara seklini aldi da sünneti belli oldu. Belkide minik göründüğü için sünnetli gibi mj dedi. Doktorun sorun olsa söylerdi bence
Cuma günü doktorum detayliya 21. Hafta alıyorum dedi. Daha erken olur mu bilmiyorum. Kontrole gidersen önceki doktorun söylediğini doktoruna iyice bir sor istersen.kızlar ben detaylı ultrasonu bu haftaya almayı düşünüyorum olur mu sizce? bu hafta 19+ olucam. erken mi olur? ama bekleyemeyecek gibiyim
aynen ben de öyle düşündüm en mantıklısı bu olacak sanki. zaten kontrolüm bu hafta içinde olacak. gidince sorayım. yoksa içim rahat etmicekCuma günü doktorum detayliya 21. Hafta alıyorum dedi. Daha erken olur mu bilmiyorum. Kontrole gidersen önceki doktorun söylediğini doktoruna iyice bir sor istersen.
Canım bana henüz magnezyum vermedi belki cuma günü verir evde var acaba bir tane içsemmi su da eritilen magnormCanım benim de baş ağrım baslayacagi zaman magnezyum içiyorum tüm kasları yunusattigi için başındaki kasların gerginligini de gideriyor aklinda olsun. Baktın basin agriycak bı mg iç ağrı buyumeden gecer
Ben 16 haftamda kasilma nedeniyle doktorum magnorm vermişti. Baş ağrın için mi içeceksin ?eğer çok ağrıyorsa geçirmez canım bir parol al hiç hir şey olmaz paroldanCanım bana henüz magnezyum vermedi belki cuma günü verir evde var acaba bir tane içsemmi su da eritilen magnorm
Canım ben ilk gebeliğimde sürekli ilaç kullandım gebelikten öncede zaten vardı belirti halsizlik büyük ölçüde benim t3 t 4 normaldi tsh değerim hep yüksekti bebekte zeka geriliği yapıyormuş doğru ama endişe etme öyle bir durumda ilaç başlanıyor ve yememen gereken şeyler var benim yüksek olması hipotiroid belirtisiydi düşük olunca da hipertiroid oluyor şuan iyiym çok şükür ilaç kullanmıyorumArkadaslar ozellikle tiroid yüksekliği yasayanlar belirtileriniz nedir.
Benim hic tiroidlerime bakilmamış. Son gittigim doktorda cok halsizim vs deyince belki tiroid vardir dedicuma gününden beri depresyondayım. Internetten baktigim tum belirtiler sanki benim için. Ve yazılı hersey cok korkutucu en kötüsü de bebekte zeka geriliği diyor. Pazartesi tahlil verecem. Ama resmen uykularım kaciyor
Dün de bugun de parol içtim canım baş ağrım geçmiyor ben zaten migren ve fibromiyalji hastasıyım birde karnımın sağında ani sertleşmeler var endişeliyim kasılma gbBen 16 haftamda kasilma nedeniyle doktorum magnorm vermişti. Baş ağrın için mi içeceksin ?eğer çok ağrıyorsa geçirmez canım bir parol al hiç hir şey olmaz paroldan
Spinal dura zarının altındaki beyin omurilik sıvısına verilirken , epidural de zarın etrafına veriliyor diye biliyorum ağırlıklı olarak spinal öneriliyor .Hanımlar spinal anestezi nedir epidural nedir bilen var mi
Canim çiğ sarimsak minik minik dograyip suyla yut bir kac gun ,toparlanirain. Hasta olacağımi ya da kizim hasta olunca oyle yaparim hemen atlatirizBen yine grip olacam sanirjm kizlar. Nasil onlerim bilemedim. Benim bağışıklığım vitamin değerlerim vs sıfırdır her zaman zaten kendi kendimi zor götürüyordum. Bebek biraz salladı beni. Kışı hic düşünemiyorum ne yapcam hastalıktan gripten.
Nane limon icmemde sakınca var mi
Canim nisan ilk gebeligimde gelmisti lavaboya tik diye seffaf sert bir sey düştü sonra kati bir akinti şeffaf kahve karisimi bir renkte ,o ilk dusen sert sey nişanmisCanım burda nişan vs diye bilen arkadaşlar vardı ama ben salak hala bilmem mesela nişan nedir. Karnım arada toplanıyordu bir tarafta; sanki bebek poposunu bi yere dayamış gibi. O an acı da hissediyordum yani bi rahatsızlık hissi gibi tarif edebilirim. En sonda da zaten, o hisse ek olarak, ayaktayken bildiğin adım atamadım. Sanırım o an fln açıldı yanı. Emin de değilim tabi. Ama illa ki belirti verir. Canın bi şekilde yanıyorsa; bi huzursuzluğun varsa başlıyor tehlike canları çalmaya diyebilirim ancak. Başka arkadaşlar da yazarsa, daha aydınlatıcı olur tabi.
Ama senın yazdıklarını okuduğum kadarıyla, zaten ehemmiyetli birisin. Kılı kırk yarıyorsun. Sende yok böle bi sıkıntı gıbı; ıns hıc olmaz da. O yüzden ferah olabilirsin. Ama vücudunu dinlemeyi öğren tabi bu süreçte. Herseye normal ya da herseye anormal gözüyle de bakmamalı.
Canım benim bı doktora sorman çok iyi olacak bence . Doktorun varsa mesaj at yoksa da bı acile git . Kasilmalara serum verip azalttiklarini duymuştum.Dün de bugun de parol içtim canım baş ağrım geçmiyor ben zaten migren ve fibromiyalji hastasıyım birde karnımın sağında ani sertleşmeler var endişeliyim kasılma gb
Korkma bence cunkudemir ve b12 eksikligi ciddi oranda halsizlik yorgunluk yapiyor. O degerlerine de bir baktir istersen eger tiroid rahatsizligin ya da genetik yatkinlik yoksa sikinti olmaz insallah.Hamilelikte basılmamış canim. Ihmallik olmus demek. Ama bugüne kadar yapılan bütün testlerde normal cikmjs.
Doktorların ihmaligi evet ama benim de ihmalligim var. Ama tecrubesizlik insan bazan akil edemiyor.
Benim.kan degerlerim dusuk cikiyor. Ve vitaminsizlik var genel olarak. Bende yorgunluğumu hep buna bahane ettim zaten
Bu doktorda kesin tiroid vardir demedi.
Tekrar kan tahlillerine bakalim seker tiroid yada başka birseyden olabilir dedi. Tanı bana en kotu senaryolar çizildi o anda. Bu sefer bakılması gereken herseye bakalim deyince. Baya cok tahlil istedi.
Ac olmam lazım.diye pazartesiye kaldi.
4. Ay bitmek üzere Bende ama hersey icin cok gec değildir umarım
Hamilelik cok zor bir donemmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?