- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Doğmadan sünnetli diyen doktoru ilk daha duydum peygamber sünnetini biliyorum var doğrudur ama ultrasonda göründüğünü hiç duymadım doktorun bunu demesi görmesi için bile çok erken bir hafta bence. Detaylı ultrason için iç organların tamamen oluşmasını bekle daha net belli olması 21.hafta o yüzden erken gitme kendini de strese sokma. Çünkü çok saçma birşey. Peygamber sünnetli çocuklar sadece daha sonra tekrar sünnet olması gerekiyor ameliyat değil erkek çocuklarının doğumdan sonra sünnet olması da en güzeli çünkü bebekler 3-4 gün acı hissetmiyorlar göbek bağı düşene kadar da iyileşiyor büyüdüğünde daha çok sıkıntı çocuğu düşünmeden edemiyorsunkızlar size bişey anlatıcam daha bugün farkına vardım
ben cinsiyet öğreneceğim zaman kendi doktorumdan başka bir doktora gitmiştim
cinsiyete ilk o bakmıştı yüzde seksen erkek demişti hatta burda söyleyince hemen yazmayalım belki kesin değildir falan demiştik çünkü çok erkendi. neyse o muayenede doktor dedi ki “pipisi var bunun pipi görüyorum doğuştan sünnetli gibi peygamber sünneti derler ya öyle gibi sanki” gibi şeyler demişti. ben de espri yapıyo sandım ve güldüm hatta sormadım bile ne diyosun sen diye. bugün karşıma internette bu çıktı
“doğuştan sünnet peygamber sünneti”
bu meğer bi hastalıkmış
idrar yeri farklı bir yerde oluyormuş
bebeğin ameliyat olması gerekiyormuş
ve aklıma doktorun söyledikleri geldi
çok üzüldüm ve çok sinirlendim
şu an o kadını elime verseler pataklarım
o kadar sinirliyim ki, tamam belki bu doğrudur ama daha kesin bir şey olmadan pipisi bile yeni oluşuyorken bunu nasıl benim aklıma düşürür, Allahtan anlamadım da hiç bakmadım o zaman, yani o zaman bakmış olsam aylardır kafayı yemiş olacaktım. şimdi bile detaylı ultrasonu nasıl beklicem diyorum takıldı kafama bi kere. detaylıda belli olur heralde dmi?
bu kadından 2 hafta sonra kendi doktoruma gitmiştim o da erkek demişti o zaman kesinleşmişti cinsiyeti baya inceledi ama asla böyle bir şey söylemedi bize. her şey normal dedi gönderdi
kesinlikle ya daha erkek olduğundan bile emin olmadan nasıl böyle bir şey söyler ki insan. tamam doktorlar dikkatli olsun görsün farketsin istiyoruz ama aklına geldiğini de pat küt söyleyen doktorlar da insanın psikolojisini bozuyor bugün kendime gelemedim valla ruh halim alt üst oldu. ama dediğin gibi daha 13-14. haftada böyle bir şey söylediğini düşünüp ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bu kadar erken belli olmaz diye.. detaylıyı erkene çekmicem zamanında olsun ama kendi konrolüme gittiğimde sorucam bu hafta kendi doktorumaDoğmadan sünnetli diyen doktoru ilk daha duydum peygamber sünnetini biliyorum var doğrudur ama ultrasonda göründüğünü hiç duymadım doktorun bunu demesi görmesi için bile çok erken bir hafta bence. Detaylı ultrason için iç organların tamamen oluşmasını bekle daha net belli olması 21.hafta o yüzden erken gitme kendini de strese sokma. Çünkü çok saçma birşey. Peygamber sünnetli çocuklar sadece daha sonra tekrar sünnet olması gerekiyor ameliyat değil erkek çocuklarının doğumdan sonra sünnet olması da en güzeli çünkü bebekler 3-4 gün acı hissetmiyorlar göbek bağı düşene kadar da iyileşiyor büyüdüğünde daha çok sıkıntı çocuğu düşünmeden edemiyorsun
Ben de okurken doktor şaka yaptı heralde sandımkızlar size bişey anlatıcam daha bugün farkına vardım
ben cinsiyet öğreneceğim zaman kendi doktorumdan başka bir doktora gitmiştim
cinsiyete ilk o bakmıştı yüzde seksen erkek demişti hatta burda söyleyince hemen yazmayalım belki kesin değildir falan demiştik çünkü çok erkendi. neyse o muayenede doktor dedi ki “pipisi var bunun pipi görüyorum doğuştan sünnetli gibi peygamber sünneti derler ya öyle gibi sanki” gibi şeyler demişti. ben de espri yapıyo sandım ve güldüm hatta sormadım bile ne diyosun sen diye. bugün karşıma internette bu çıktı
“doğuştan sünnet peygamber sünneti”
bu meğer bi hastalıkmış
idrar yeri farklı bir yerde oluyormuş
bebeğin ameliyat olması gerekiyormuş
ve aklıma doktorun söyledikleri geldi
çok üzüldüm ve çok sinirlendim
şu an o kadını elime verseler pataklarım
o kadar sinirliyim ki, tamam belki bu doğrudur ama daha kesin bir şey olmadan pipisi bile yeni oluşuyorken bunu nasıl benim aklıma düşürür, Allahtan anlamadım da hiç bakmadım o zaman, yani o zaman bakmış olsam aylardır kafayı yemiş olacaktım. şimdi bile detaylı ultrasonu nasıl beklicem diyorum takıldı kafama bi kere. detaylıda belli olur heralde dmi?
bu kadından 2 hafta sonra kendi doktoruma gitmiştim o da erkek demişti o zaman kesinleşmişti cinsiyeti baya inceledi ama asla böyle bir şey söylemedi bize. her şey normal dedi gönderdi
Spinalde ;ameliyathanede masaya oturuyorsun. Sonra belden bi iğne vuruyorlar canım. Acı hissi tamamen kayboluyor. Uzanıyorsun. Önüne bi çarşaf geriyorlar hiç görmüyorsun sana ne yaptıklarını. Basında anestezist bekliyor. Su an kolundan bi iğne yapıyorum ki miden bulanmasın diyor. Sonra, doktor bebeği alıyoruz şimdi diyor sana haber veriyor. Sonra minik bi şaplak ve ağlama sesi geliyorHanımlar spinal anestezi nedir epidural nedir bilen var mi
zaten bu kadının cok paldır küldür olduğunu duymuştum 5dkda sezaryen yapıyor hastayı tam kapatmıyor vs burada söylemiştim. düşüncelerinde de böyle demek ki. eğer böyle bir şey varsa bu kadar erken duymak istemezdim, yani ihtimal duymak istemiyorum kesinlik duymak istiyorum. kesinse her şeyi söylesin zaten, ama olabilirin kimseye bir faydası yok. doktor olmuş bi insan da nasıl bu olgunluğa ulaşamıyor çok şaşırıyorum. geneli böyle zaten. insan gibi doktor çok az malesef. detaylıya erken girmekten vazgeçtim canım zamanında giricem, bu hafta kendi doktorumda kontrolüm var ona söylicem olanları. yani ihanetimi anlatıcamBen de okurken doktor şaka yaptı heralde sandımyok ya ciddiye alma. 19+ erken canım. 20+ bari olsun ama beklerim dersen 21+ daha iyi büyüyormuş bebekler. bakılmışken her yerı iyice belirginleşsin de bakılsın bence.
Mesela kalpte parlaklık ya da böbrekte şişlik miydi tam adını unuttum. Bazen böle şeyler denilebiliyomuş detaylıda da. Bunları bile ciddiye almamak gerekırmış. Çünkü bebek o an çişini yapmayınca, böbrekteki bi damar geniş görünüyormuş fln oysaki. Sen kalbini ferah tut. Zaten farkındasın da, daha pipi mi değil mi o belli değilken, direkt öle bi şeyi söylemesi saçma.
Canımcım direkt aldır diyen bi sürü doktor varmış duyuyoruz az cok. Bazıları böle maalesef. Şanslısın ki erken farkettin. Düşünsene bu doktorun seni doğurttugunuzaten bu kadının cok paldır küldür olduğunu duymuştum 5dkda sezaryen yapıyor hastayı tam kapatmıyor vs burada söylemiştim. düşüncelerinde de böyle demek ki. eğer böyle bir şey varsa bu kadar erken duymak istemezdim, yani ihtimal duymak istemiyorum kesinlik duymak istiyorum. kesinse her şeyi söylesin zaten, ama olabilirin kimseye bir faydası yok. doktor olmuş bi insan da nasıl bu olgunluğa ulaşamıyor çok şaşırıyorum. geneli böyle zaten. insan gibi doktor çok az malesef. detaylıya erken girmekten vazgeçtim canım zamanında giricem, bu hafta kendi doktorumda kontrolüm var ona söylicem olanları. yani ihanetimi anlatıcam
Çok güzel anlatmissin canım . Benim doktorum sezeryan dedi bana tüp bebekleri 38. Haftada aliyiruz dedi neden niye diyemedim bilgisini sorgulamak gibi olmasın diye . Zaten benim özel bir sebebim var o yüzden de normal doğum yasak . Ama ayrıntıların çok güzeldi hayali bile çok güzeldi. Allah'ım yaşamayı da nasıl etsin inşallahSpinalde ;ameliyathanede masaya oturuyorsun. Sonra belden bi iğne vuruyorlar canım. Acı hissi tamamen kayboluyor. Uzanıyorsun. Önüne bi çarşaf geriyorlar hiç görmüyorsun sana ne yaptıklarını. Basında anestezist bekliyor. Su an kolundan bi iğne yapıyorum ki miden bulanmasın diyor. Sonra, doktor bebeği alıyoruz şimdi diyor sana haber veriyor. Sonra minik bi şaplak ve ağlama sesi geliyorsanırım sonra bi iğne daha veriliyor o da aynı şekilde mide bulantısı yasama diye. Bu arada sonda da takılmış oluyor. Sonra bebeği sana yaklaştırıyorlar, ilk bakış, ilk tanışma Faslı başlıyor. Doktorlar, Kapatıyoruz seni diyorlar. Hiçbir his hissetmiyorsun. Bebeğin ağlama sesi devam ederken, onu bezleyip giydiriyorlar. Sonra bebeği yukarıya çıkarıyorlar. Seni de ameliyathaneden sonra başka bi yere alıyorlar. Bi üşüme hissi geliyor. Sonra vücut sıcaklığın normale dönüyor zaten. Odaya çıkıyorsun. Gazın çıktı mı dıyorlar. Bagırsak hareketleri önemli çünkü. Aynı gün cişini de yapıyorsun ama sondayı cıkarırlarken biraz acı duydum ben. Hatta ilk üç gün hissettim o hassasiyeti. Sonra geçti. İkinci ya da üçüncü gün büyük abdestini yapman gerekiyor. Soruyorlar. Odaya çıktığın gün; kahve ve teyzeme çayı gönderiyorlar. Kahve bas ya da bel agrısı yasama diye; rezeneli süt yapsın diye sürekli gönderiliyor zaten. Ameliyattan 6 saat kadar sonra , hadi yürüyelim diyorlar. İlk yürüyüşler biraz sıkıntı tabi ama sonra geçiyor zaten. Bebek odaya geliyor. Emzirmesi, o bakışları vs derken unutuluyor hersey.
Epiduralde belinden bi katater yerleştiriliyor. Sen odaya çıkmış olduğunda bile az miktarda ilaç verilmeye devam ediyor ki , sen acı agrı hissetme diye ama spinalde de zaten hissedilmiyor. Hastane karar veriyor buna burda . Benim hastanemde sadece spinal yapılıyor mesela.
Aslında sorduğun sorumdan biraz daha fazla ve duygusallığını da anlattım ki; hayalinde canlandır zor zamanlarında diyebi de sen de benim gibi pimpiriklisin. Normal istesen de ok ama normalde komplikasyon riski var. İlk doğum, ne yapacağını bilmiyorsun va derken, sezeryan daha garantı ilerleyen bi süreç. Ameliyata girip yarım saat sonra kucağında çocuk var. Ama normalde bir gün dahi sürebilir hersey ve sonunda yıne sezeryan bile olabilirsin. Ben tercih etmedim.
Okurken ağlamam pekiSpinalde ;ameliyathanede masaya oturuyorsun. Sonra belden bi iğne vuruyorlar canım. Acı hissi tamamen kayboluyor. Uzanıyorsun. Önüne bi çarşaf geriyorlar hiç görmüyorsun sana ne yaptıklarını. Basında anestezist bekliyor. Su an kolundan bi iğne yapıyorum ki miden bulanmasın diyor. Sonra, doktor bebeği alıyoruz şimdi diyor sana haber veriyor. Sonra minik bi şaplak ve ağlama sesi geliyorsanırım sonra bi iğne daha veriliyor o da aynı şekilde mide bulantısı yasama diye. Bu arada sonda da takılmış oluyor. Sonra bebeği sana yaklaştırıyorlar, ilk bakış, ilk tanışma Faslı başlıyor. Doktorlar, Kapatıyoruz seni diyorlar. Hiçbir his hissetmiyorsun. Bebeğin ağlama sesi devam ederken, onu bezleyip giydiriyorlar. Sonra bebeği yukarıya çıkarıyorlar. Seni de ameliyathaneden sonra başka bi yere alıyorlar. Bi üşüme hissi geliyor. Sonra vücut sıcaklığın normale dönüyor zaten. Odaya çıkıyorsun. Gazın çıktı mı dıyorlar. Bagırsak hareketleri önemli çünkü. Aynı gün cişini de yapıyorsun ama sondayı cıkarırlarken biraz acı duydum ben. Hatta ilk üç gün hissettim o hassasiyeti. Sonra geçti. İkinci ya da üçüncü gün büyük abdestini yapman gerekiyor. Soruyorlar. Odaya çıktığın gün; kahve ve teyzeme çayı gönderiyorlar. Kahve bas ya da bel agrısı yasama diye; rezeneli süt yapsın diye sürekli gönderiliyor zaten. Ameliyattan 6 saat kadar sonra , hadi yürüyelim diyorlar. İlk yürüyüşler biraz sıkıntı tabi ama sonra geçiyor zaten. Bebek odaya geliyor. Emzirmesi, o bakışları vs derken unutuluyor hersey.
Epiduralde belinden bi katater yerleştiriliyor. Sen odaya çıkmış olduğunda bile az miktarda ilaç verilmeye devam ediyor ki , sen acı agrı hissetme diye ama spinalde de zaten hissedilmiyor. Hastane karar veriyor buna burda . Benim hastanemde sadece spinal yapılıyor mesela.
Aslında sorduğun sorumdan biraz daha fazla ve duygusallığını da anlattım ki; hayalinde canlandır zor zamanlarında diyebi de sen de benim gibi pimpiriklisin. Normal istesen de ok ama normalde komplikasyon riski var. İlk doğum, ne yapacağını bilmiyorsun va derken, sezeryan daha garantı ilerleyen bi süreç. Ameliyata girip yarım saat sonra kucağında çocuk var. Ama normalde bir gün dahi sürebilir hersey ve sonunda yıne sezeryan bile olabilirsin. Ben tercih etmedim.
zaten bu kadının cok paldır küldür olduğunu duymuştum 5dkda sezaryen yapıyor hastayı tam kapatmıyor vs burada söylemiştim. düşüncelerinde de böyle demek ki. eğer böyle bir şey varsa bu kadar erken duymak istemezdim, yani ihtimal duymak istemiyorum kesinlik duymak istiyorum. kesinse her şeyi söylesin zaten, ama olabilirin kimseye bir faydası yok. doktor olmuş bi insan da nasıl bu olgunluğa ulaşamıyor çok şaşırıyorum. geneli böyle zaten. insan gibi doktor çok az malesef. detaylıya erken girmekten vazgeçtim canım zamanında giricem, bu hafta kendi doktorumda kontrolüm var ona söylicem olanları. yani ihanetimi anlatıcam
Günaydınnnn bende 7 de aynıyımGunaydin kizlarkurulu saat gibi 7.45 te uyaniyorum ya gun gecmek bilmiyo sonra. Calisirken de zaman yetmezdi
Aksam 10 dan sonra da esnemeye basliyo musunGünaydınnnn bende 7 de aynıyım
Keşkeeee saat 2 de 3 de anca dalabiliyorum 4-5 saat uykuyla yetiniyorumAksam 10 dan sonra da esnemeye basliyo musun
inşallah canim ben de öyle ümit ediyorum, doktor konusunda çok dikkatli olmak lazım insanın hamileliğini zehir eder bunlarSonu nereye gidecek kafaya takar mi demeden pat diye söylenir mi söyledin bari açıkla dimi, sen bence hiç canını sıkma kendi doktoruna her şeyi anlat eminim korkacak bişey yoktur
Kiyamam kuzum ya. Yok cok sukur bende oyle bi durum olmuyor hatta su ataklar olmasa sabahta guzel uyurum ama sagolsun dikiyo beni ayagaKeşkeeee saat 2 de 3 de anca dalabiliyorum 4-5 saat uykuyla yetiniyorumşöyle deliksiz kötü rüyasız en son ne zaman uyudum kim bilir
Erken alınmasının sebebi bebeğin sağlığı açısından. Eğer sezeryan kesinse bebeğin doğum kanalına inmesine müsade etmiyorlar. Kesik attıklarında bebeğin başına gelmesin diye. Öyle demişti bir doktor. Tabiki normal doğuma gidip son anda sezeryana da girenler var o durumlarda doktor çok dikkatli davranmak zorundaÇok güzel anlatmissin canım . Benim doktorum sezeryan dedi bana tüp bebekleri 38. Haftada aliyiruz dedi neden niye diyemedim bilgisini sorgulamak gibi olmasın diye . Zaten benim özel bir sebebim var o yüzden de normal doğum yasak . Ama ayrıntıların çok güzeldi hayali bile çok güzeldi. Allah'ım yaşamayı da nasıl etsin inşallahçok güzel aciklamissin bu konuda hiçbir fikrim yoktu.
Aman olmaz da inşallahKiyamam kuzum ya. Yok cok sukur bende oyle bi durum olmuyor hatta su ataklar olmasa sabahta guzel uyurum ama sagolsun dikiyo beni ayaga
Çok teşekkürler canım bilmek güzel birseyErken alınmasının sebebi bebeğin sağlığı açısından. Eğer sezeryan kesinse bebeğin doğum kanalına inmesine müsade etmiyorlar. Kesik attıklarında bebeğin başına gelmesin diye. Öyle demişti bir doktor. Tabiki normal doğuma gidip son anda sezeryana da girenler var o durumlarda doktor çok dikkatli davranmak zorunda
Dün bunu yazmıştım ve bu sabah elim karnımın sol tarafindayken tam elimin altında pıt sesiyle irkildim ağlaya ağlaya eşimin yanına koştum çok guzeldiiiii sanki günaydın acıktım diyorBende daha yok bugün 19.haftaya girdimmerakla bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?