2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Kızlar daha önce böyle kaba taslak bir liste çıkarmıştım ama detaylandırmadım. Neyden kaç tane filan diye. Ya da hangi marka. Size o taslağı şöyle bir atacağım. M MaviFeslegen beni etiketleyin demişsiniz. Doğru etiketledim mi bilmiyorum. Ben kk yazmayı hala çözemedim. Yazdığım nereye gidiyor. Cevapları bulmakta zorlanıyorum. Allahtan bildirimler var. Neyse Admin beni görüyorsan biraz daha kullanıcı dostu yap platformu. Misal Excel yükleyebilelim.

Listemi size atıyorum detaylandırınca tekrar atacağım. Biraz acemice

Ana başlıklar altında toplarsak
Giyim
Yenidoğan seti
Müflin bez
Zıbın/atlet
Çorap/eldiven
Önlük
Şapka
Tulum
Müflin battaniye
Battaniye
banyo/bakım
Küvet seti
Pişik kremi
Bakım losyonu
Şampuan
Sünger
Tırnak makası
Tarak
Bebek havlusu
Burun aspiratörü
Serum fizyolojik
Altaçma minderi
beslenme
Dua ediyorum tüm bebekler cup cup
güzelce emer
Biberon
Emzik
Yenidoğan için yazdım gerisini bilmiyorum
sizler yeşillendirin lütfen. Ben ikisini de
avent naturel düşünüyorum
Biberon dezenfektan
Süt sağma makinesi(çalışanlara maalesef
kesin lazım olacak)
seyahat
Bebek arabası
Puset
Otokoltuğu

Ben inşaallah bebek odası da yapacağım bir tane anne yanı da alacağım. Zaten odam boş. Çocuğun eşyaları derli toplu olsun. Montessori alacağım yatağını da 90/190 veya 200 oluyor yani genç odası şeklinde de kullanabilir. Tam memur işi uzunömürlü yani . Odaya alacaklarımı eklemedim. Ve anneyanına nevresim yatak cibinlik filan.

Bu listeyi bir tablo yapıp marka model önerileri ya da eklemeler yaparak ilerletsek ileride bir çok annenin de işine yarar hatta hem şöyle bazı aşırı ihtiyaç olmayan yada bebek sağlığına katkısı olmayan şeylerde 3 öneri oluşturalım. Basic/ultra/premier filan ekonomik açıdan

Birde anne ihtiyaçları ve doğum çantası önerileri yapalım ben yine taslak yapıyorum. Listeyi ilerletmek usta annelere ve kullanıcıların marifeti olsun.

Anne ihtiyaçları
Lohusa takımı
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi/ gümüş bişey
Meme losyonu
Ped

Doğum çantası
Lohusa takımı
Göğüs pedi
Ped
Bebek yenidoğan seti
Yenidoğan bezi
Süt sağma makinesi

süt gelmeyenlere sandıkça geliyor diye duydum emdikçe gelmesi gibi. inşaallah emerler ve herşey çok kolay olur aminnn. Aklıma gelenler bunlar kızlar yeşillendirin lütfen

Evet sadece sirt ustu uzandigimda hatta bacaklari mi da tamamen uzattigimda alt karnim kasikların ortası sanki burulma gibi yumrulma gibi dogru tarif etmeye calismak bu bende hep oluyordu ben rahim büyüyor dedim once sonrada bebek hareketi dedim. Doktorda her seferinde rahim boyu iyi felan diyor gittiğimde normal birsey herhalde. Zaten o his 10 saniye falan sürüyor. Ama bu hafta gittiğimde soracam

Kizlarrr kilolar ne alemde almaya basladiniz mi istahlar falan nasil benim hala ayni, istahsizim bebem olmasa yemek bile yemem yani degisik bi durum.

Görenler kilo alıp alamadığım karar veremiyor. Bir kısmı almışın diyor bir kısmı almamisjn. Artik daha bol giyiniyorum ondan sanırım
Ilk hamilelik kilodan 3 kilo fazlayım. Ama önden 2 kilo vermiştim ama o açlıktan surunme kilomdu. Zaten 85 le hamile kaldim minimum da kalmasını cok istiyorum.
Ama diyet tarzj caninin istediğini yemeden durmanın çocuğa duygusal açlık olarak pskolojik bir etkisi oluyormus. Yine birsuru sey okudum kendi halime bırakamadım
Ilk 3 ay ağlayarak yiyordum. Simdi normal rutunimdeyim. Yemege acikmaktan cok elim.ayagim bosaliyor basim agriyor ac kalınca.
Aclik sekerim 71 cikti zaten ondan herhalde
Not; hala tiksindiğim gormek istemediğim seyler var. Dişlerimi fırçalamak birini görmek veya bunu hayal etmek bile beni cok kotu yapiyor

Evet canim dogru etiketlemissin. Bugun yorgunluktan bakılmak üzereyim. Taşınıyoruz evimi topladım bugun. Bugünü hafızamdan ve vücudumdan silmek istiyorum
En kısa zamanda listeni de baz alarak hazirlayscam. Ellerine saglik

Yaa aslında çok aşırıda yemiyorum gibi ama alınıyor demk ki şeker yüklemesi yaptırıcak mısınız kızlar var mı yaptırmayı düşünmeyen?
Ben düşünmüyorum canım. Açlık şekerim 80lerde tokluk da 110 civarı oluyor 1 saatlik de. Tatlıyla da çok aram yok hamilelikte zaten.

Şu an bi tabak makarna köfte yedim ikinci tabağı yememek için zor duruyorum allah sonumj hayır etsin
Sen ben misin acaba aklım makarnada öyle yumuş yumuş yesem yesem yesemmm ama sen zayıf başlamıştın dimi yarın da kendimi hala az kilo alanların gruptan atılması için zincirliycem anasınız siz ne demek kilo alamıyorum ne pasta yiyorum ne börek ayda 1 makarnam var ev pandası gibi oldum. 70 kilo altı ana kalmasın kampanyası başlatılıyor change. Org da

Kizlarrr kilolar ne alemde almaya basladiniz mi istahlar falan nasil benim hala ayni, istahsizim bebem olmasa yemek bile yemem yani degisik bi durum.
Ben 62.5 ile başladım şuan 63.5-64 arası gidip geliyorum ama 4 kilo aldım sayılabilir çünkü kusma döneminde 60a düşmüştüm. Kendim de hayret ettim ne ara 4 kilo aldım diye çünkü ancak 1aydır doğru düzgün yiyorum ondan öncesi yok. Bana doktorum 9kilodan fazla almayacaksın dedi. (Serklajlıyım) o yüzden kendimi kontrol ediyorum. Sürekli elma yiyorum. En masumu diye.

Ben 58le başladım geçen hafta 69dum son bir haftada 2 kg almıştım bu hızla gidersem sizi sollarım makarna zayıf noktam off hiç doymam asla hayır demem

Hiiii kolay gelsin valla bu hamilelik süreci bence insanlar yeniden doğmuş gibi günahsız oluyordur allahualem. Bende ağustosta taşındım biliyor musun? ay hamileliğimin o ilk 3 ayı rabbim sen biliyorsun Allah yardımcın olsun. Var mı yardım edenin filan? Bizim ev sahibi bizi kapıya koydu işte malum kira artırma filan derdiyle. Çıkın Allah çıkın. Biz zaten bebek geliyor diye çıkacaktık ama bizi çok baskıladı o bulantım arasında elimde poşetle ev aradım. çok şükür taşındık yerleştik. 2 ay oldu. Ama hala ne nerde bilmiyorum hep annem ablam eşim babam yerleştirdi. Sağolsunlar. Yoksa çok zor. Ben riskliyim diye elimi sürdürmediler. Ama ona rağmen çok yoruldum. Allah yardımcın olsun

Allah razi olsun 3 tane bayan geldi bana yardıma. Mutfaga elimi hiç sürmedim ama kıyafetleri ayırdım verilecektir kalacaklar benim ıvır zivirim cok almayı cok severim. Bilmem kaç koli tekstil malzeme vs hepsi elimden gecti. Ağır kaldirmadim ama hiçte bos durmadım
Bizde kiranin 3 katına cik.asi sonucu ev sahibiyle restlesjtik çıktık ve daha ev bulmadık sen düşün gururlu duruşumuzu. Ben bugun topladım ama esyalar 15 kadar evde kalacak. Biz su anda esimin bekar evinde 1+1 de takılacaz ev bulana kadar. O yuzden zor oldu zaten hersey ikiye bölündü. Esyalar icin depo ayarlayacaz bir süreliğine
Burasi benim is yerime cok yakin. Kiralik evim 2 otobusluktu. Bu süreçte boyle gecsjn dedik.

Valla benim de gururumdan burnum b.k tan çıkmaz çok afedersiniz biz zaten 1+1evdeydik 1200e oturuyorduk. taşınacaktık ama hem bulantılarım biraz geçsin hem de zaten kiralar fırladı gitti 2-3 ayı daha çıkarsak çocuğun odası vırt zırt çıkar diye düşünmüştüm. ev sahibi 3000 yapmak istedi kirayı ben de kabul etmedim. 1+1 eve 3000 mi vericez dedim. İşte o sırada icraya filan verdi bende 5000e kiraya çıktım pişman değilim en azından 3+1 evime kira veriyorum. O adam kazanmadı. İçim soğudu ama çocuk odası parası kadar para 2-3 ayda eridi taşınma masrafını hiç saymıyorum. Valla bereketsiz miyiz nedir. Para oluk oluk gidiyor elde birşey yok. Gerçi ülkecek bu durumdayız.

Bende 3+1 den 1+1 geçtim. Ara ara gelip burada kalıyorduk ama temelli gelmek biraz garibime gitti ama en azından burasi bizim kira degil ve bu süreçte ise yakin olmasi bana acayip iyi geldi. Esimde bir süreye kadar bari cocgun masrafları gönlümüze göre cikar diye seviniyor. 3+1 kira ısınma vs baya fark ediyor 1+1 gore. Canim.paranin hicbir kiymeti yok.100 binde kazansan gelecek ay zor gelir.

Sahtelerinin boyası çıkıyormuş
Yani bilgide bi sıkıntı olabilir şöyle ki zaten bu ürünün tercih edilme sebebi, boyalarının doğal olması; haliyle bebeğin ağzıyla temas ettiğinde boyanın zararlı madde içermemesi.
O kadar cok ağızda kalıyor ki diş çıkarma döneminde , illa ki çıkıyor o boya zaten. Yagızınkinde de çıktı özellikle bas kısmı, ben attım tabi. Yeni bebek kullanmasın bi şekilde DİE

Hmm olabilir bi kaç yorumda öyle okumuştum demek ki orijinallerinde de çıkıyor boya ama boyası çıkan bi şeyi de çocuğa vermek ne kadar doğru olur bilemedim ağzına sokuyor sonuçta

Şu an bi tabak makarna köfte yedim ikinci tabağı yememek için zor duruyorum allah sonumj hayır etsin
İstah var iste ne guzel masaAllah zayif kalmissin zaten bisey olmaz
Ben de 85 le kaldim 3 kilodayim karnim bazen belli bazen hic yok gibi şu an icin iyi gidiyoruz bakalim.
Demek ki normal az kiloyla ilerlemek ya kilolu olmakla ilgisi yok demek ki

Evet canım benim ablamın hiçbir sıkıntısı yoktu hamileliği boyunca 10 kilo almıştı bebişte 2900doğmuştu. Çok kilo almamak gerekiyor sanırım. Benim için zaten şartta. Normalde 12-14 kg kadar alabilirim ama doktor 9 kilo dedi. Düşük kilosu olanlara 20ye kadar tavsiye ediliyor. Normal olanlara 15e kadar kilosu fazla olanlar 6-7 kg bile yetiyormuş. Bebek anneden alacağını alıyormuş

Beni de elma yerken kac kisi gorduyse Elma yiyenin bebebgi guzel olur dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…