Amiiin hepimizin inşallah. sağlıkla doğuralım. Ben de çok endişeli tiplerdenim. Kimseyi de burda kendimde olanlarla endişelendiemeyeyim diyorum ama insan ister istemez düşünüyor.Canm boyu evet iyi şükğr senin , ama takip önemli burda bazılarının 33-35 te kalıyormuş kısalmıyormuş doğum zamanına kafar,,,bazılarının düzenli kısalma oluyormuş işte düzenli kısalırsa ozaman serklaj gerekli, benim 42 mm iki hafta sonra 31-32 iki hafta sonra karından 24 vajinal 26 mm çıktı açılma yoktu ama rahim yumuşaktı dr riske atamayız dedi, ki operasyondan sonra çok yumuşaktı hızla kısalırdın dedi, şükür şimdi doğuma kadar durun37-38 keri görelim istiyoruz. Tedbirimizi aldık gerisine diyecek birşeyim yok hepimizin gönlğnce olsun.
Ben de de oluyor. Ben zaten o koşanları spor yoga falan yapanları anlamıyorum. Gerçi gözümle hiç görmedim hep fotoğraf hep video.Ya kızlar sizde oluyormu dışarı çıksam 10 dk lılk mesafeye gitsem bile yürümek kasığımın tek tarafında Sancıya sebebiyet veriyor. İnsanlara bakıyorum hamile hamile yürüyorlar koşu yapıyorlar Bi tek bende mi oluyor
Endişe edilmez mi canım çok zor çok yıpratıcı süreçler, endişe etmek kötü birşey değil aşırıya kaçma sadece kendini dinle korktuğunda yat bir saat bir kenara hala sıkıntın varmı diye , onun dışında pimpirik artık bizim gibi annelerin göbek adıAmiiin hepimizin inşallah. sağlıkla doğuralım. Ben de çok endişeli tiplerdenim. Kimseyi de burda kendimde olanlarla endişelendiemeyeyim diyorum ama insan ister istemez düşünüyor.
Sahile yakın oturuyorum. Arada eşimle gidip yürüyoruz 5 dk sonra karnımın tek tarafı sertleşip ağrıyor banka kendimi zor atıyorum otururken bakıyorum anam millet hızlı hızlı yürüyor hiç durmadan diyorum bende sıkıntı var sanırım doktoruma sorcam bu gidişte.Ben de de oluyor. Ben zaten o koşanları spor yoga falan yapanları anlamıyorum. Gerçi gözümle hiç görmedim hep fotoğraf hep video.
Sor ben de merak ettim, bana da söyle endişelenicek bir şey var mı. Benim de aynen senin ki gibi oluyor taş gibi oluyor.Sahile yakın oturuyorum. Arada eşimle gidip yürüyoruz 5 dk sonra karnımın tek tarafı sertleşip ağrıyor banka kendimi zor atıyorum otururken bakıyorum anam millet hızlı hızlı yürüyor hiç durmadan diyorum bende sıkıntı var sanırım doktoruma sorcam bu gidişte.
Sana da çok geçmiş olsun canım. Rabbim tüm riskleri bebeklerimizden uzak eylesin. Çok iyi çıkmış ölçümün inşallah bu şekilde tamamlarsın.☺Geçmiş olsun canım. antibiyotik fitil iğne bunları ben de kullandım benim de riskli yalnız değilsin. Serklaj kötü bir şey değil bu arada benim de 33 mm çıktı bu son detaylıda… bana gerek yok dedi serklaja.
Burada olmanız beni çok rahatlatıyor teşekkür ederim☺ peki sende de sanci ve kasılma oluyor muydu? Bende sanci da eşlik edince korkuyorum. Kasılmam da çok sık tekrarlıyor. Bir yerde toplasip sertleşme ve karnım hep sert doktor bile çok sert dediCanım korkma hiç bu tarz şeylerin erken çözülmesi çok önemli ben 20. Haftamda serklaj oldum kısalmam vardı. Dr operasyondan sonra iyiki yapmışız rahmin çok yumuşaktı dedi. İçini ferah tut tedbir alındız daha sıkı kontrole gidersin Allahın izniyle bebeğini kucağına hayırlısıyla alırsın hepimiz alalım Amin.
Sen kralicesinCanımcım zaten onca kasılma sancı sonrası kısalması da açılması da normal. Rastgele muayenemde 40 larda düzenli sancım çıktı Li hiç hissetmiyordum ; sezeryan istediğim için acil sezeryana alındım mesela. Sen 120 leri gördün kolay mı ; Önemli olan senin bi doktor görüşü alayım diye gittiğin doktordan, farkındalığını artıracak şeyler duyman olmuş. Verilmiş sadakan varmış. Bak mesela benim ikinci gebeliğimde acıklık farkedildi serklaj atıldı; bu gebeliğimde onlemsel atıyorduk acıklık yoktu , rahim 27 mm di. Ama hoca dedi ki, operasyon esnasında aslında rahımde acıklık olduğunu gördüm dedi. O an bi kez daha şükrettim.
Bazı evlatlar ya da bazı anneler bu kutsal yolda, farklı sorunlar yaşıyorlar. Vardır bi hayır. Perinatologlar bu işin pir i. İçin rahat olsun. Hangi ilaçta herkes içebilir yazıyor ki ? Herkes kafasına göre kullanamaz, hiçbir doktor da hamile bi kadına bile isteye kötülük edecek şekilde ilaç vermez. Eger enfeksiyonun da olursa, hiçbir şekilde sana müdahalede bulunamazlar. İster açıklığın artsın istersen rahmın kısalsın. O yüzden ne derse tmm demek de lazım eger güvenmişsen. Hem yagızda hem yiğitte burdan da paylaştım , ne antibiyotikler ne ilaçlar içtim. Gayet sağlıklılar şükür. Kalbini bozma. Sen kendine odaklan. Sana iyi gelen şeyleri yap. Moral bu işin herseyı. Kendini dinleme vesvese anlamında söylüyorum. Kötüyü de çekme hiç.
Canım bende sancı kasılma olmadı, ileri hafta kaybım olduğu için benim dr perinatolog zaten çok sıkıtakipte, sancı kasılma toplanma sertleşme düzenli olunca risk içerir bunu daha öncede söyledim , ama senin durumunu en iyi doktorun bilir sancı ve kasılma için magnezyum ve endol veriyor doktorlar , endol çok etkili bir ilaçmış ama 4-5 günden fazla kullanılması sakıncalı diyenler var bebeğin suyunu azaltma durumu olur diye ama mecbur olunca içeçeğiz tabi, serklajdanda korkma R Renklirenkli bu işin uzmanı sağolsun benide rahatlatmıştı, ama inşaAllah gerek yoktur sen takip et yeter herşeyin çaresi oksun çaresiz dert olmasın.Burada olmanız beni çok rahatlatıyor teşekkür ederim☺ peki sende de sanci ve kasılma oluyor muydu? Bende sanci da eşlik edince korkuyorum. Kasılmam da çok sık tekrarlıyor. Bir yerde toplasip sertleşme ve karnım hep sert doktor bile çok sert dedikorktum sormaya kötü bisey duymamak adına.
beni ikna edebilirsin hayalim evde doğurmakAy ben herkesi evde doğal doğurtalum normal çayır çatır doğurtalım diye ikna seansları düzenlerdim kesin
Bedava ötesi bedava almışsın canım şahane. Güzel günlerde kullanın. Hatta ticaretini yap sen bunlardan al 8 10 tane dolaptan en azından 100 130dan okutursun yeni etiketli
yarın sabah gireceğim
Aynen canım benim. Herkesin ufak tefek sorunu var illa ki. Kendinde olmaSa yakınında birinde var. Serklaj kötü bi sey de değil. Asıl kötü olan bi kısalma , açılma olursa farkedilememiş ve müdahale edilememiş olması. Sen doktora gittikçe sor canım rahim boyunu. 30 üstü cok iyi ama 20 Li haftalarda olabildiğince fazla olması lazım o değerin, 40 a ne kadar yakınsa o kadar iyi diyim yani.Geçmiş olsun canım. antibiyotik fitil iğne bunları ben de kullandım benim de riskli yalnız değilsin. Serklaj kötü bir şey değil bu arada benim de 33 mm çıktı bu son detaylıda… bana gerek yok dedi serklaja.
Tabi ki. Rahim kısala kısala doğum başlıyor olay bu. Normal beklenen zaman 39/40 haftalarda olması. Bebeğin çıkışa yakın olması demek tehlike var dmeek. 38 de 43 de gayet iyi ölçümler. Senin endişe edecek bi şeyin yok bu konuda gibi görünüyor. Ama doktora gittikçe sor tabi ki için rahat etsin dersen. O sancılar enfeksıyon olabilir belki nedenini bilemiyorum. Bende cok yorulunca sertleşmeler oluyor anlık.Erken doğum riski rahim kısalığından mı kaynaklanıyor? Kendi doktorum 38 ölçtü, detaylıdaki doktor 43 dedi yanlış hatırlamıyorsam. Yani bu durumda risk olmuyor mu? Çünkü bebeğin tekmelerini vajinamda ve kasıklarımda hissedince korkuyorum sanki bebek aşağı inmiş gibi geliyor, ama doktor gayet yukarıda diyor. Birde 2 gündür saniyelik sancılar giriyor karnımın altına, sanırsam genelde 3. Trimester da oluyor böyle ani sancılar şimdi normal mi sizde de oluyor mu?
Anladım çok teşekkür ederimTabi ki. Rahim kısala kısala doğum başlıyor olay bu. Normal beklenen zaman 39/40 haftalarda olması. Bebeğin çıkışa yakın olması demek tehlike var dmeek. 38 de 43 de gayet iyi ölçümler. Senin endişe edecek bi şeyin yok bu konuda gibi görünüyor. Ama doktora gittikçe sor tabi ki için rahat etsin dersen. O sancılar enfeksıyon olabilir belki nedenini bilemiyorum. Bende cok yorulunca sertleşmeler oluyor anlık.
igm mi igg mi?Kızlar ben de baktım toksoplazma negatif diyor. Yani tetanoz ben de de risk barındırıyor öyle mi?
igm mi igg mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?