2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ben de senden okuduklarıma göre ordan biliyorum, doktor normal diyince bişi demedim ama zaten izleyelim dedi 23. Hafta ve 24. Hafta yine randevu verdi. Bence buna bakıcak.

Tetanoz aşısını pişmanlık yaşamamak için yaptırdım ama mantıklı bulmuyorum. Hamileyken yapılan hiçbir şeyi mantıklı bulmuyorum ama öyle bir devirde yaşıyoruz ki Allah bebeklerimizi ve bizleri korusun.

Ben covid aşısı olmamıştım, ama inadımdan değil, önemsemedim diyelim. Annem ve babam 3 doz aşı oldular. Hemen sonrasında annem ve ben covid olduk, muhtemelen benden ona bulaştı. Ama annem o kadar ağır geçirdi ki yoğun bakıma girdi. Ve ne oldu biliyor musunuz? Herkes beni suçladı. Aşı olmadım diye. Kimse annemin 3 doz aşısını sorgulamadı. Ben virüsü bulaştırırken 3 doz aşı ne yapıyordu acaba? Bunun farkındaydım ama yine de suçlanmak beni mahvetti. Annem iyileşene kadar ömrümden ömür gitti mahvoldum. Sırf bu suçluluk duygusunu çok iyi bildiğim için bu aşıyı yaptırdım.

Maalesef ülkemizde çok garip bir aşı algısı ve baskısı var. Aşıyı birazcık sorgulayana direk yobaz cahil gözüyle bakılıyor. Halbuki aklımız fikrimiz sorgulamak için var kör kütük inanmak için değil.

ikisi de negatif diye anladım ama doğru mu?
eğer öyleyse daha önce geçirmemişsin demektir
ama igg pozitifse daha önce geçirmişsin demektir
E elfdgn8891
Canım ben bunları hiç incelemedim bilmiyorum ki. doktor tüm değerlerin normal dedi bende sevindim geçtim. O kadar bilgim yok. Ama nonnegatif diyor. Yani negatif gibi. Doktoruma güveneceğim yapacak bişey yok. Heryerden olmalısınız diyor. Hem Allah’a emanet olsun tüm kuzucuklar ne diyim. Rabbim ömürlerini uzun etsin. Bahtlarını açık etsin. Bilgiler bir yere kadar. Şeker yüklemesi de yap diyorsa yapacağım bugün durduk yere stres oldum. Bebeğime daha kötü etki ettim şu saatten sonra düşünmeyeceğim. Allah’ıma emanet

İyi de aşılılar bulaştırmıyor diye bir şey zaten yok ki.. Bambaşka şeyler herkesin aşısı antikoru kendine, yok yere üzmüşler seni canım. Neyse gelmiş geçmiş artık annen de iyidir artık zaten. Ama ülkedi aşı baskısına çok katılıyorum ilginç olan daha çok araştıran insanlar imtina ediyor yaptırmaktan okuyup karıştıranlar ama dediğin gibi yobaz yaftası yiyenler de onlar

Bende oluyor oturacak yer arıyorum yolun ortasında, doktora sordum fiziktedaviye git madem dedi o günden beri doktoru değiştirmeyi düşünüyorum

Canım Ben de covid aşısı olmadım. Ailem aşıdan sonra covid oldu hep ve çok zor geçirdiler. Onları biontech olmama konusunda ikna ettim en azından. %3 öldürücülüğü var ve bu genelde 65 yaş üzeri. Bu oranda bilinmeyen bir ilaç bana saçma geldi. Ama tetanoz %10-30 arasıymış canım ben de o riski alamayacağım. Birde solunuma ulaşırsa zaten bebeklerin solunumu büyüyünceye kadar çok önemli risk alamayacağım. Yani maalesef bizim ülkemizde birşeyi sorgulayınca biraz yaftalanıyorsun. Benim çok yakın arkadaşlarımdan aşı olmuyorum diye sende de iyi G.t var demişlerdi yani cahil cesareti demek istiyorlardı ama maalesef sorgulayıcı bir bilimsel Kültür bizde yok söyleyince de senden kötüsü yok. Bilim putu oluştu neredeyse. Şu da Şöyle mi acaba diyemiyorsun.

Annem iyi çok şükür geldi geçti ama evet beni çok üzdüler, bir şey bildiklerinden de değil sırf üzmek istedikleri için. Çünkü aşı olmayanlara karşı çok büyük bir öfke vardı. Hiçbirinin ne antikor bildiği var ne de başka bir şey
Her şeyi en doğalıyla yaşamak istiyorum ama ne kadar zor değil mi hatta imkansız

Bizde eşimle olmamayı tercih ettik çok eleştiri aldık çevremizden yobaz ımasınada bile bulunanlar oldu hahahah noldu sonra o imada bulunanlar aşıya rağmen ağır covid geçirirken biz eşimle çok şükür grip gibi hafif bi şekilde atlattık hastalığı

Kızlar bu akşam ikinci defa bebekte ritmik pıt pıt pıt ses hissediyorum bu hıçkırık mı oluyor şimdi bu kadar sık olur mu daha akşam üst oldu bir kez bu uşak biye ha bire hıçkırıyo
Azönce ben de nefesini tut azcık kızım geçecek diye telkinde bulunuyordum bu akşam 2 3 kez oldu benim de. Göbeğim jöle gibi sallanıyor karnımı açıp bakınca yatarken izlerken çok güldük

en saçması da modernlik ve fikir özgürlüğünü savunan kişilerin yobaz cahil demesi fikirlere saygı duyulmalı ama sadece onların fikirlerine

31 yaşındayım ilk defa kalkıp yemek yedim. 4te uyandım bu saate kadar anca dayandım 1 dilim kek göndüm yavrum daha ananın karnındayken tükürdüğünü yalatıyorsun annene soruyorum neden?
Annemle ablam bana gülüyor ben şimdi elimden geldiğince çocuk gelişimi, psikolojisi üzerine kitap okuyorum. (Doğan cüceloğlu) bizimkiler kitapla çocuk büyütecek bakalım diye dalga geçiyorlar. Tüm ezberler bozulacak yapmam dediğin çoğu şeyi yapacaksın diyorlar ezberlerin tutmayacağı kesin bizde onlarla birlikte değişeceğiz, gelişeceğiz güzel bebeklerimiz bizi zorlayacaklar ama kendileri gibi güzelleştireceklerde

Günaydın annişler e bebek uygulamasında indirim alarmı kurulabiliyor belki benim gibi farketmeyenler vardır favorilediğiniz ürüne indirim alarmı kurup haberdar olabilirisniz bu arada bazı şampuanlarda şu an indirim var ben minorisi bekliyorum fiyatı düşmüş ama istediğim kadar değil

Günaydın, ben Bursa’da oturuyorum. Size zahmet olmazsa bu satıcının yerini merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…