- 3 Eylül 2021
- 1.334
- 2.743
- 83
Ne terbiyesizlik bişey bu kişi ister açıklar kişi ister açıklamaz tutanak tuttabilir misin şahit vs kurumsal bi yer mi çalıştığın maalesef özel sektörde çok önemseyen yok işim görülsün üstü örtülsun özel sektörden o yüzden nefret ediyorum kaç yıl mobbing maruz kaldımHerkese ayrı ayrı hamilelik sürecinde ferahlık diliyorum canlar Bana bi moral bi akıl verin. Bugün şeker yükleme testim yüksek çıktı İlk gebeliğimde de yüksek çıkmıştı Yaşım 44 olduğu için ekstra sorun olmaz inşallah Üstüne saçma bir sebebten ağladım elim ayağım titredi resmen Hamilelik hormonları beni ele geçirdi sanırım Yaşımdan ve mozaik embriyo olmasından dolayı riskli gebelik daha akraba ve bazı arkadaşlarımızla bile yeni yeni söylüyoruz İşyerinde 2 gün önce aldığım nöbet tutamaz raporunu işyerinde bir w up grubunda paylaşıldığını öğrendim Yaşım ve kişisel bilgilerim var özel birşey benim için Aramızda hukukçu var mı ? Bu kişiyi işyerinde şikayet edeceğim zaten Başka neler yapabilirim ? Çok sinir oldum Yaşımdan dolayı nazar değer diye korkuyorum Ya benim özelim nasıl nerden bulup paylaşmış Ben hiçbir kişinin hiçbir hsstalık gebelik raporunun ulu orta paylaşıldığını görmedim
Cahillikten başka bişey değil söylenecek bişey bulamıyorum eğitim eğitim eğitimHerkese güzel hafta sonları. Ama bi video izledim. İçim acıdı yapılan muameleye üstelik tam uyumuşken yavrucagız. Nolur siz anne olarak izin vermeyin böyle şeylere yaaannemin bi komşusu da yaptı torunu olan minnacık bebeğe; neymiş efendim gözlerine sürme sürülürse bebekken, büyüyünce sürmeli gözleri olurmuş. Yahu Allah aşkına , bi dur mantıklı ol, her gün deli gibi makyaj yapıyoruz , kalıcı olsun diye başka başka ürünler kullanıyoruz , bu genetik bi şey diyen biri de çıkmamış. Burdaki kadın Hintli ya da Pakistanlı ama bizde de olduğunu bilmek insanı üzüyor. 3. Sınıf bi makyaj malzemesi, tertemiz bi bebeğe kullanılmamalı, bi de annesi üstüne pudra yapıyor ki çıkmasın hemen. Bebek bu ağlar , her yeri siyah olur, en kötü risk de enfeksiyon. Aklım almıyor kusura bakmayın. Herkesin anneliği de insanlığı da kendine tmm ama, genetikle, davranışla geliştirilemeyen şeylerin sürmeyle, şunla bunla değişeceğini zannetmeyelim lütfen. Bu bebek hurafelerine karşıyım cok fazla. İçim mahvoldu şunu izlerken.
Mesela seye de karşıyım. İlk 40 gün tırnağı kesilmez, ya da bebekle dışarı çıkılmaz fln. Yüzünü mü çizsin bebek o sürede, anne evde kalıp bunalıma mı girsin ? Ya ne alaka ? Televizyonda hocalar bas bas bağırıyor böle bi şey yok diye. Bunun dışında daha birçok sey var zaten de tövbe tövbe. Pusulası kur an olan aklı basında insanlara yakışmıyor bunlar bence. İlk bebeği olan arkadaşlarımın yanında bu tarz şeyler söyleyen insanlar olmaz inşDellendim yine
Ben de yaptırmadım zaten hareketsizliğim iyice arttığında karbonhidrat hastanede sıfırlamıştım. Evde de bir şey var aklımda bu akşama onu yiyip sıfırlayacağım. Hastaneden çok kilo almışımdır diye düşünürken 2 kilo vermişim meğer buaradaTuhh çok kötü olmuş canım çok Geçmiş olsun insallah doktor kabul eder ay ne olacak 7 dakikayla ya ben hiç yaptırmadım yaptirmayida düşünmüyorum
Ardında ne dini ne bilimsel bir gerekçe olmayan tüm cahilane şeylere çok karşıyım ya. Zavallı masumlar ailelerinin insiyatifinde denek. "Biz tuzladık da ne oldu bak öldü mü, aman iyi her şeyi çok biliyorsunuz" lobisi vardıHerkese güzel hafta sonları. Ama bi video izledim. İçim acıdı yapılan muameleye üstelik tam uyumuşken yavrucagız. Nolur siz anne olarak izin vermeyin böyle şeylere yaaannemin bi komşusu da yaptı torunu olan minnacık bebeğe; neymiş efendim gözlerine sürme sürülürse bebekken, büyüyünce sürmeli gözleri olurmuş. Yahu Allah aşkına , bi dur mantıklı ol, her gün deli gibi makyaj yapıyoruz , kalıcı olsun diye başka başka ürünler kullanıyoruz , bu genetik bi şey diyen biri de çıkmamış. Burdaki kadın Hintli ya da Pakistanlı ama bizde de olduğunu bilmek insanı üzüyor. 3. Sınıf bi makyaj malzemesi, tertemiz bi bebeğe kullanılmamalı, bi de annesi üstüne pudra yapıyor ki çıkmasın hemen. Bebek bu ağlar , her yeri siyah olur, en kötü risk de enfeksiyon. Aklım almıyor kusura bakmayın. Herkesin anneliği de insanlığı da kendine tmm ama, genetikle, davranışla geliştirilemeyen şeylerin sürmeyle, şunla bunla değişeceğini zannetmeyelim lütfen. Bu bebek hurafelerine karşıyım cok fazla. İçim mahvoldu şunu izlerken.
Mesela seye de karşıyım. İlk 40 gün tırnağı kesilmez, ya da bebekle dışarı çıkılmaz fln. Yüzünü mü çizsin bebek o sürede, anne evde kalıp bunalıma mı girsin ? Ya ne alaka ? Televizyonda hocalar bas bas bağırıyor böle bi şey yok diye. Bunun dışında daha birçok sey var zaten de tövbe tövbe. Pusulası kur an olan aklı basında insanlara yakışmıyor bunlar bence. İlk bebeği olan arkadaşlarımın yanında bu tarz şeyler söyleyen insanlar olmaz inşDellendim yine
Kesinlikle katılıyorum önemli olan bebeğin doymasi sarılık olmaması hic kendinizi kasmayin birde sartlamayin yok illa anne sutu alacak filan diye bilemeyiz neyle karsilacagiz saglilkli olsun iyi olsunlar yeterDün akşam bir arkadaşımın bebeğini görmeye gittim, doğumdan sonra hemen sütü gelmemiş onada herkes sakın mama verme alışır diye baskı yapmış özellikle büyükler sonra sarılık olmuş bebek 5 günlük, arkadaş şimdiki aklım olsa dinlemezdim çok üzüldüm diyor hastane yatmış bebiş.
Al benden de o kadar. O lobiye mensup benim kvArdında ne dini ne bilimsel bir gerekçe olmayan tüm cahilane şeylere çok karşıyım ya. Zavallı masumlar ailelerinin insiyatifinde denek. "Biz tuzladık da ne oldu bak öldü mü, aman iyi her şeyi çok biliyorsunuz" lobisi vardı1.derece çevremde olmasa da duydum yani.. Tırnak, saç, dışarı çıkma, al basma, yok ne bileyim belli saatten sonra şunu bunu yapma. Hepsine ıslak terlikle yapıştırasım geliyor, sıfır tolerans
kesinlikleHayatimda hic boyle bisey duymadim, boyle sacma seyler yapan soyleyen yakinlarimda olmadi cok sukur. Kaldi ki hepimiz akli basinda belli bi egitim almis kadinlariz, hic ciddiye alacağım şeyler değil.
Mama verince noluyormuş, zehir miymiş ya. Kadının sütü gelmezse ne ile beslenecek bebek ? Sarılık olup hastanede yatınca , ne vermişler bebeğe ? Mama tabiki. Noldu sonunda yine mama aldı. Gönül ister ilk 6 ay full anne sütü alsın. Ama yetmediği yerde iyi ki mama var. Yerı gelir babası besler o şekilde bi biberonla. Başka şansı yok yavrunun ki , ne yicek? Aç mı kalsın , zaten minnacık midesiDün akşam bir arkadaşımın bebeğini görmeye gittim, doğumdan sonra hemen sütü gelmemiş onada herkes sakın mama verme alışır diye baskı yapmış özellikle büyükler sonra sarılık olmuş bebek 5 günlük, arkadaş şimdiki aklım olsa dinlemezdim çok üzüldüm diyor hastane yatmış bebiş.
Senin guzel kalbin guzel görmüş kalbine sağlık canim❣❣❣ insallah her sey senin icin daha iyiye gitsin.Kendinihiçdurdurma canım öğretmenimşu durumda bile öğrencilerinin dersi boş geçmesin diye düşünen yüreğinden öperim. Hep senin gibilerle dolsun eğitim yuvalarımız
ben doğduğumda anneannem beniHerkese güzel hafta sonları. Ama bi video izledim. İçim acıdı yapılan muameleye üstelik tam uyumuşken yavrucagız. Nolur siz anne olarak izin vermeyin böyle şeylere yaaannemin bi komşusu da yaptı torunu olan minnacık bebeğe; neymiş efendim gözlerine sürme sürülürse bebekken, büyüyünce sürmeli gözleri olurmuş. Yahu Allah aşkına , bi dur mantıklı ol, her gün deli gibi makyaj yapıyoruz , kalıcı olsun diye başka başka ürünler kullanıyoruz , bu genetik bi şey diyen biri de çıkmamış. Burdaki kadın Hintli ya da Pakistanlı ama bizde de olduğunu bilmek insanı üzüyor. 3. Sınıf bi makyaj malzemesi, tertemiz bi bebeğe kullanılmamalı, bi de annesi üstüne pudra yapıyor ki çıkmasın hemen. Bebek bu ağlar , her yeri siyah olur, en kötü risk de enfeksiyon. Aklım almıyor kusura bakmayın. Herkesin anneliği de insanlığı da kendine tmm ama, genetikle, davranışla geliştirilemeyen şeylerin sürmeyle, şunla bunla değişeceğini zannetmeyelim lütfen. Bu bebek hurafelerine karşıyım cok fazla. İçim mahvoldu şunu izlerken.
Kız tek sen değilsindir emin olben doğduğumda anneannem beni
tuzlamış
düşünürken bile dayanamıyorum el kadar bebeyi nasıl yakarsınız tuzla
Bu benim çok duyduğum bi senaryo. Bana da arkadaşlarım ilk başta inat etme mama konusunda diyor. Yazık değil mi bebeğe ya hastanede yatmış kıyamamDün akşam bir arkadaşımın bebeğini görmeye gittim, doğumdan sonra hemen sütü gelmemiş onada herkes sakın mama verme alışır diye baskı yapmış özellikle büyükler sonra sarılık olmuş bebek 5 günlük, arkadaş şimdiki aklım olsa dinlemezdim çok üzüldüm diyor hastane yatmış bebiş.
Yakar ya o.ben doğduğumda anneannem beni
tuzlamış
düşünürken bile dayanamıyorum el kadar bebeyi nasıl yakarsınız tuzla
İnanmıyorum temiz koksun diye mi tuzluyorlar omgKız tek sen değilsindir emin ol
Bi de doğunca o tenine nasıl kıydınız yaaakokmamak için su sabun yeter ömür boyu aslıdna
Bu tuzlama olayından hayatını kaybeden bebekler olmuş biliyor muydun
bilmiyordum ama şaşırmadım, daha cildi bile oluşmamış bebe nasıl dayansınKız tek sen değilsindir emin ol
Bi de doğunca o tenine nasıl kıydınız yaaakokmamak için su sabun yeter ömür boyu aslıdna
Bu tuzlama olayından hayatını kaybeden bebekler olmuş biliyor muydun
evet ter kokmasın diyeİnanmıyorum temiz koksun diye mi tuzluyorlar omg
Banada hemsire bu sabah 5 te getirdi içeceği içerken iyiyimis dedim kadın bogazi yakabilir dedi, artistlik yapayım derken sonlara doğru zor bittiKızlar şeker yüklemesine geldim erkenden. Kanımı aldılar sonra içeceği içtim aman allahım ne kadar şekerliydiçocuğum içerde büzüştü dedim ya. Şimdi kronometre verdiler 1 saat sonra tekrar alacaklar. Öğkkk.
Miktarı ne kadardı ben kesin çıkarırım gece primilam kesin iç dedi doktorum ama zor bakalımKızlar şeker yüklemesine geldim erkenden. Kanımı aldılar sonra içeceği içtim aman allahım ne kadar şekerliydiçocuğum içerde büzüştü dedim ya. Şimdi kronometre verdiler 1 saat sonra tekrar alacaklar. Öğkkk.
Miktarı bi su bardağı felan ama bana aşırı şekerli geldi yoğun bi tattı çok şekerli şeker şerbeti gibi , benim midemi şeker bulandırdı.Miktarı ne kadardı ben kesin çıkarırım gece primilam kesin iç dedi doktorum ama zor bakalım
Aromali degil miydiMiktarı bi su bardağı felan ama bana aşırı şekerli geldi yoğun bi tattı çok şekerli şeker şerbeti gibi , benim midemi şeker bulandırdı.
Aromasızdı :/ doktor dedi bi dahakine yarım limon sık içine.Aromali degil miydi
Miktarı bi su bardağı felan ama bana aşırı şekerli geldi yoğun bi tattı çok şekerli şeker şerbeti gibi , benim midemi şeker bulandırdı.
benimki elmalı sodanın aynısıydı ama evet aşırı tatlıydı şerbet gibiAromali degil miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?