- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Sen ayakları üstünde duran, gayet aklı başında bi kadınsın. Su an hiç tanışmadıgın, minik bir bebeğin sorumluluğunu alacak olmak tbaiki en başta korkutucu gelecek. Gelmeli de cunku doğalı bu zatenInsallah içgüdüsel annelik benim.gibi.korkan acemi annelere yüklenir. Hicbirsey yapamayacakmisim anlamayacakmisim gibi bir hisle yaşıyorum şu an. Resmen bebeğime yetememe kaygısı yaşıyorum.
Bu arada bir tane multivitamini içerken bin kere düşünüyoruz. Her duyduğumuzu da yapmayız herhalde.
Merhaba medicana Kerime hanim a gidiyorum ben canimMerhaba M MaviMabellee forumu okurken sizinde Sivas'ta olduğunuzu gördüm bende sivastayim ama doktor seçimi yapamadim hala siz hangi doktora gidiyorsunuz
Sağol canım şuan daha iyiyim. Dün zor bir gündü hem benim hemde oğlum için. Babasının cenaze namazını kıldı oğlum rabbim kimseye yaşatmasın. Gasilhane önünde yıkanıp çıkmasını bekledi toprağa konurken de oradaydı. Bildiği tüm duaları okudu. Uzun bir gün oldu. Her anında yanındaydım. Akşam iyiydi bugün daha iyi oyunlar oynadı falan şuan keyfi yerinde içine attığını yada hala onun öldüğünü değil de işe gittiğini düşündüğünü sanıyorum. Okulda belli olacak öğretmenine dedim takip edersiniz birşey diyecek mi farklı davranış gösterecek mi diye. Böyle işte canım. Kabullenme konusu benim için de zor boğazım düğüm düğüm geziyorum
Başınız saolsun canım… allah oğluna sabır güç kuvvet versin. Bizim bile boğazımız düğümlendi, demişsinya bildiği tüm duaları okudu diye.. canım çocuk… elinden başka ne gelebilir ki. O çaresizlik annemi kaybettiğimde benim de yaptığım şeylere benziyor çocukken… ben de annemin iyileşmek için yurtdışına gittiğini düşünmüştüm ilk zamanlar. Gemiyle. Annem vapurları gemileri severdi.Sağol canım şuan daha iyiyim. Dün zor bir gündü hem benim hemde oğlum için. Babasının cenaze namazını kıldı oğlum rabbim kimseye yaşatmasın. Gasilhane önünde yıkanıp çıkmasını bekledi toprağa konurken de oradaydı. Bildiği tüm duaları okudu. Uzun bir gün oldu. Her anında yanındaydım. Akşam iyiydi bugün daha iyi oyunlar oynadı falan şuan keyfi yerinde içine attığını yada hala onun öldüğünü değil de işe gittiğini düşündüğünü sanıyorum. Okulda belli olacak öğretmenine dedim takip edersiniz birşey diyecek mi farklı davranış gösterecek mi diye. Böyle işte canım. Kabullenme konusu benim için de zor boğazım düğüm düğüm geziyorum
Göreceksin yavrum inanıyorum ben. Bak kaç hafta geçti çok Azcık kaldıDökülüyoruz resmen grupcanakbiri bize bi kurşun döksün, zoomda neyin canlı bağlanıp bi yasin tebareke amme neyin okuyak tüm analar bağlasın mevlüt yazmalarını okunmuş su pirinç şeker hazırlayak tüü tüü tüü ler eşliğinde bi kırklanak valla 32yi görürsek diye adak adadık, Allah görmeyi, kesmeyi nasip etsin
Dimi. Ben de de aynısı oluyor. Sanki üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyorum. Diğer hamileler nasıl dinç biz enkaz gibi oldukAl benden de o kadar bugün temizlik yaptım tüm gün ama dinlene dinlene. Şu an belim bacaklarım genital bölgem her yerim ağrıyor
Sağol canım allah razı olsun. Seninde başın sağ olsun mekanı cennet olsun nur içinde yatsın inşallah.Başınız saolsun canım… allah oğluna sabır güç kuvvet versin. Bizim bile boğazımız düğümlendi, demişsinya bildiği tüm duaları okudu diye.. canım çocuk… elinden başka ne gelebilir ki. O çaresizlik annemi kaybettiğimde benim de yaptığım şeylere benziyor çocukken… ben de annemin iyileşmek için yurtdışına gittiğini düşünmüştüm ilk zamanlar. Gemiyle. Annem vapurları gemileri severdi.
Oy kuzum kiyamamSağol canım şuan daha iyiyim. Dün zor bir gündü hem benim hemde oğlum için. Babasının cenaze namazını kıldı oğlum rabbim kimseye yaşatmasın. Gasilhane önünde yıkanıp çıkmasını bekledi toprağa konurken de oradaydı. Bildiği tüm duaları okudu. Uzun bir gün oldu. Her anında yanındaydım. Akşam iyiydi bugün daha iyi oyunlar oynadı falan şuan keyfi yerinde içine attığını yada hala onun öldüğünü değil de işe gittiğini düşündüğünü sanıyorum. Okulda belli olacak öğretmenine dedim takip edersiniz birşey diyecek mi farklı davranış gösterecek mi diye. Böyle işte canım. Kabullenme konusu benim için de zor boğazım düğüm düğüm geziyorum
Ablamın da bebeği ilk doğduğunda 2-3 gün emmedi ama onunkisi bir değişik oldu. Sütünde ilk an sarı bir renk değilde koyu siyaha yakın birşey geldi İngiltere’de hemşireler ilk üstünü emzirtmedi. 2-3 gün sonra vermeye başladı o ara mecbur mama verdi sonra da sarılık oldu yeğenim. 2 gün hastanede kaldı. İlk günlerde beslenme çok önemli ama allahtan yeğenim iştahlıydı belki ondan biberondan sonra bile 2-3 gün sonra emdi. Ablamında sütü böldü. Ben de ilk bir iki gün emziremesem bile emzirmek işin baya uğraşıcam bakalım. Ben aslında tecrübeli annelere sormuş olayım bu vesileyle. Sezeryan doğumda süt hemen geliyor mu? Veya süt hemen gelmedi sağmak mantıklı mı çünkü sütü en çok çoğaltan şey yeme içmeden ziyade benim okuyup anladığım emzirmek. Misal bebe tutmadı sütte oluk oluk gelmedi sağarak çoğaltabilir miyiz? Sağlığımız sütü illa biberonla filan vermeli miyiz? İlk süt çok kıymetliymiş ya. Bebekler belki süt akışı az olduğu içinde tutmuyor olabilir mi? Bi de zaten yenidoğan bebeğin midesi bir tatlı kaşığı kadarmışEvet çok önemli ama ilk başlarda sutun gelmesi zor oluyor ee cocukda ac oluyor yani illa anne sutu diyerek cocugu ac birakmayalim diyoruz zaten ikinci üçüncü gün gelmeye başlıyor süt birde benim sol gosus ucum çıkmamıştı bebekde tutamıyordu makineyle biraz çekip ucunu çıkarıyordum makine çekimi kuveetliya sonra bebeğe veriyorudum böyle böyle ucu çıkmaya başladı aklınızda olsun benim kızım 1 yaşına kadar emdi kendi bıraktı keşke emseydi ama emmeyi sevmeyen bir çocuk şimdide yemek yemeyi sevmiyor bilmiyorki hayatının en büyük hatasını yapıyor büyüyünce anlayacak amaevet 3 aylıkken 6 aylıkken sonradan emen arkadaşların bebekleride oldu
Maşallah queen eve çık ana sevindim en azından evdeki kuzu seni görüp mutlu oluuprdur. Hiç iş yapma yat dinlen hepsi gelir geçer. Hem haftanda baya ilerlediDün evimize geldik cnm dün iyiydim. Bugün de wc harici hiç kalkmadım ama baya kasılmam var. Canımı acıtmıyor hastanedeki gibi ama ben olduğunu hissediyorumkutlu mutlu olsun kotardığın 1 haftan daha şekerim
Ben de memede çok ısrarcıyım ama yenidoğduğunda süt hemen gelmezse de mama hazırlayıp o memedeyken enjektör le ağzının kenarından veririm ben (Allahım noolur emebilecek vakitte doğsun, çok aminnn) oğlumda ilk 7 ay sadece anne sütü verdim ama anam ağladı yani damla damla biriktirdim, bol bol değildi öyle ama sebat edince oluyor. 3.ayından sonra memeye döndü bide öncesinde hep sağarak verdim. Emsin diye de çok inat ettim uğraştım muzaffer oldum
Eşin de yaa ilahiikusmuk bu gelince tutamayız ki nasıl çıktı peki o alınan 1 ve 2 nin sonuçları??
Canım benim oğlum sezeryanla doğdu Küçük olmasına rağmen emdi Ama kan şekeri mi düştü mama vermek gerekti Tabi biz biberon falan almamışız yanımıza Hemşireler kahve fincanında mama getirdiler çay kaşığı ile afiyetle şapur şupur içti Hatta öyle fotoğrafları var bakıp gülüyoruz Anne sütü hemşiresi geldi göğüslerimi kontrol etti sert buldu hastanede süt sağma makinesi ile sağıp boşalttık Sütüm öyle bir bollaştı ki sonra süt ateşi oldum Eve hastanedeki makineden kiraladım Sonra mesela bir göğsümü emerken öbüründen aventin bir biberonu dolardı Onu da verirdim Sonra mis gibi bayılıp uyurdu Bakalım şimdi nasıl olacakAblamın da bebeği ilk doğduğunda 2-3 gün emmedi ama onunkisi bir değişik oldu. Sütünde ilk an sarı bir renk değilde koyu siyaha yakın birşey geldi İngiltere’de hemşireler ilk üstünü emzirtmedi. 2-3 gün sonra vermeye başladı o ara mecbur mama verdi sonra da sarılık oldu yeğenim. 2 gün hastanede kaldı. İlk günlerde beslenme çok önemli ama allahtan yeğenim iştahlıydı belki ondan biberondan sonra bile 2-3 gün sonra emdi. Ablamında sütü böldü. Ben de ilk bir iki gün emziremesem bile emzirmek işin baya uğraşıcam bakalım. Ben aslında tecrübeli annelere sormuş olayım bu vesileyle. Sezeryan doğumda süt hemen geliyor mu? Veya süt hemen gelmedi sağmak mantıklı mı çünkü sütü en çok çoğaltan şey yeme içmeden ziyade benim okuyup anladığım emzirmek. Misal bebe tutmadı sütte oluk oluk gelmedi sağarak çoğaltabilir miyiz? Sağlığımız sütü illa biberonla filan vermeli miyiz? İlk süt çok kıymetliymiş ya. Bebekler belki süt akışı az olduğu içinde tutmuyor olabilir mi? Bi de zaten yenidoğan bebeğin midesi bir tatlı kaşığı kadarmışniyeyse benim sütüm gelmez gibi geliyor bebeklerin midesinin 1 tatlı kaşığı olması özgüvenimi artırdı bi de 1 yıl çok iyi nir süre değil mi kocaman olacak hala meme meme
Evet bende bunu da inceledim canım. Bu işte hem biberona alıştırmıyormuş bebeği hem de bebek anne memesini tutana kadar aç kalmıyor. Ben de düşünüyorum. Allah gerek bırakmasın ama bu konuya çalışacağım. İnstada bu tekniği anlatan emzirme danışmanları var. Aklında bulunsun bunda da bebek sütü hızlı çekmemesi gerekiyormuş. Annenin meme ucu kanallı olduğu için süt az az gelirmiş bunda da eğer hızlı gelirse bu aparatı bırakıp anne memesine geçtiğinde bebek meme reddi yapıyormuş süt az geldiği için. Aparattan da az az gelmesi gerekiyormuş. Bu teknik aklımın bir köşesindeBelki okudukların icinde karşılaşmışsındir, resimdekinde cocugun ayina göre ucundaki deliğin büyüklüğü değişiyor. Sen sağdığın sütü, eger sütün yoksa mamayı bu şekilde göğsüne bantla tutturduğun aparatla bebege içiriyorsun. Hem göğüsten sütün cabuk gelmesini sağlıyor hemde bebek annesinin memesini emerek extra destekle karnı doyuyor. Eğer ihtiyaç olursa benim niyetim bu tekniği kullanmak.
Evet çok haklısın renkli ya bende 2 yaşına kadar filan emzirmek isterim ama çalışmaya da başlayınca nasıl olacak diye düşünüyorum açıkçasıDertlenmek için cok erken zaten. Kaldı ki, bebek doğduğu andan itibaren emme refleksiyle doğuyor. Su an bunun egzersizlerini yapıyor karnında bile. Doğduğu süreden sonraki bikaç gün sütün gelmemesi durumunda; bebek sırf sarılık olmasın aç kalmasın diye mama verince, meme reddi yaşanmaz.
Bi de konu sana göre ideal olan süre değil sadece aslında. Ben su kadar süre emzirmek istiyorum meselesi de değil. Biz”diyerek düşünme gereği oluşacak zaten bebeğin doğunca. Kuranda da var, sağlık bakanlığı kitapçıklarında da ; 2.5 yaşına kadar emzırebilirsin. Amaç karnını doyurmak olmayacak zaten ilk 6 ay sonrasında. Sana olan bağlılığı, aranızdaki duygusallık yüzünden o isteği devam edecek sen vermeyi kabul ettiğin müddetçe. Faydası tabiki hep var olacak. Onca damardan kan geçerken, göğsünden bembeyaz süt akması mucizenin diğer adı bi kere.
Bence sonuçların süper çıkmış hatta hipoglisemi olmuşsun evladım az şeker ye bile diyebilirlerKızlar olaylı şeker yüklemem çıkmış
İkincisi önceki gün aç karna verdiğim kandan çıkmış.
Sağol canım 25+0 olduk bugün şükür. Ben 16 ay emzirebildim kendi hastalığım kaynaklı ilaçlara başlamam gerekiyordu ama çok üzülerek bırakmışımdır. 8 yaşında koca danayı hala canı acıdığında, kalbi kırıldığında kucağımda emzirme pozisyonunda tutasım gelirMaşallah queen eve çık ana sevindim en azından evdeki kuzu seni görüp mutlu oluuprdur. Hiç iş yapma yat dinlen hepsi gelir geçer. Hem haftanda baya ilerledibak güzel şeyler bunlar 4 hafta sonra 30lardasın bi 4 hafta daha 34 derken bide 2-3 hafta daha geçer sayarken sayarken günler gelir geçer verişlerimiz kucağımızda aminnnn
Ya ben bide sanırım erken doğarsa anne sütüne çok ihtiyacı olacak diye düşünüyorum bilmiyorum ama ansiklopedi aldım arkadaştan annemler gülüyor ama ben ciddi ciddi teknik inceliyorum. İnstada da çok fazla emzirme danışmadı türedi uyku danışmanı filan gerçi hepsi farklı teknik anlatıyor ama ben anne tekniği deneyeceğim. Annem ne zaman acıkırsa o zaman emzir saate bakmaz o iş dedi bakanlığın kitapçığında da öyle diyor. Eskiler biliyor bence işianneannem tüm torunlarının doğumuna gitmiş anne memeyi tutturunca dönmüş eskiden böyleymiş bebek memeyi tuttuysa tamam diye bakarlarmış. Ya Allah çaresiz bırakmasın bazı benekler emmiyor. Bazen anne doğum dönemine stresli giriyor filan süt gelmiyor. Öyle durumlarda tabiki yokluğunu göstermesin mama ama emse herşey daha güzel olur. Ama bir sene emzirmeyi düşünüyorum sen be dersin queen 2 sene çok ya kocaman oluyorlar
Renkli yazdığını okurken duygulandım anneme söylemedim ama geçen kendi kendime anneme bile küsmüştüm 40 sonra sen bakarsın ilk 40 başındayım deyince ben 40 günlük bebekle napıcam hemen gidecek misin de diyemedim. Aslında ilk çocuk olmasının verdiği bişey mi bilmiyorum. Bi de uykum ağırdır. Uyur kalırsam diye düşününce ağlayasım geliyor. Düşünsene bir tarafta bebek ağlıyor ben uyku peşinde çocuk perişan olur. İnşaallah bana da annelik yüklenirSen ayakları üstünde duran, gayet aklı başında bi kadınsın. Su an hiç tanışmadıgın, minik bir bebeğin sorumluluğunu alacak olmak tbaiki en başta korkutucu gelecek. Gelmeli de cunku doğalı bu zatenilk başta yanında eşin, annen vs kim varsa yardımcı da olacaktır ama sen su andan cok daha farklı bırı olarak yeniden doğacaksın. Mavifesleğen anne adında yeni bi kadın doğacak. Bebeğin ilk kustugunda, gaz cıkaramadıgında, kaka yapamadığında ya da onu yıkarken, severken bile acemilik olacak, kalbin çarpacak. Ama zamanla ki cok kısa bi zmnda kotaracaksın bu işi. Çünkü su an kanında, ondan parçalar var ya; aranızda istemsiz bi bağ olacak ister istemez. Annen aç mı ne acaba bu cocuk diyecek; sen direkt soyleyemesen bile aslında gazı olduğunu bileceksin içinden taaa kalbinden merak etme.
Ayrıca tek endişeli olan da sen değilsin. Karnındakı yavrucak da endişeli. Kim bu her gün sesini duyduğum kadın ve adam diye düşünüyordur.
Bu arada minik bi sır; bende korkuyorum biliyor musun
Aaa kaşıkla mı bakanlıkta biberonla değil kaşıkla verin diyordu sen uygulaşımsınCanım benim oğlum sezeryanla doğdu Küçük olmasına rağmen emdi Ama kan şekeri mi düştü mama vermek gerekti Tabi biz biberon falan almamışız yanımıza Hemşireler kahve fincanında mama getirdiler çay kaşığı ile afiyetle şapur şupur içti Hatta öyle fotoğrafları var bakıp gülüyoruz Anne sütü hemşiresi geldi göğüslerimi kontrol etti sert buldu hastanede süt sağma makinesi ile sağıp boşalttık Sütüm öyle bir bollaştı ki sonra süt ateşi oldum Eve hastanedeki makineden kiraladım Sonra mesela bir göğsümü emerken öbüründen aventin bir biberonu dolardı Onu da verirdim Sonra mis gibi bayılıp uyurdu Bakalım şimdi nasıl olacak
Sanki ikinci kez anne olanların işi kolaymış gibi geliyor banaCanım benim oğlum sezeryanla doğdu Küçük olmasına rağmen emdi Ama kan şekeri mi düştü mama vermek gerekti Tabi biz biberon falan almamışız yanımıza Hemşireler kahve fincanında mama getirdiler çay kaşığı ile afiyetle şapur şupur içti Hatta öyle fotoğrafları var bakıp gülüyoruz Anne sütü hemşiresi geldi göğüslerimi kontrol etti sert buldu hastanede süt sağma makinesi ile sağıp boşalttık Sütüm öyle bir bollaştı ki sonra süt ateşi oldum Eve hastanedeki makineden kiraladım Sonra mesela bir göğsümü emerken öbüründen aventin bir biberonu dolardı Onu da verirdim Sonra mis gibi bayılıp uyurdu Bakalım şimdi nasıl olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?