Ben hala annemin biyerlerde oldugunu düşünüyorum. Mesela çarşıda memleket ziyaretinde gezemeye gitmiş ama gelicek. Evdeyken belki başka odada mutfakta. Yoksa bitmiyor gecmiyor. Ben boyle seyler düsünürken araya başka şeyler giriyor başka iş güç meşgale. Unutuyor insan.Başınız saolsun canım… allah oğluna sabır güç kuvvet versin. Bizim bile boğazımız düğümlendi, demişsinya bildiği tüm duaları okudu diye.. canım çocuk… elinden başka ne gelebilir ki. O çaresizlik annemi kaybettiğimde benim de yaptığım şeylere benziyor çocukken… ben de annemin iyileşmek için yurtdışına gittiğini düşünmüştüm ilk zamanlar. Gemiyle. Annem vapurları gemileri severdi.
Bende herşeye ağlıyorum alınıyorum sanki kimse anlamıyor düşünmüyor aslında böyle değildimSelam kızlar herkese mutlu pazarlar
ben mutsuzum
ben çok kıskanç oldum, zaten çok kıskançtım. eşime karşı yani. adam nefes almadan çalıştığı halde, sürekli beraber olduğumuz halde, ne yapıyor diye kurcalıyorum sürekli. gözünün değdiği yere kadar kontrol etmek istiyorum her şeyi. onun da huzurunu kaçırdım. kendimi güzel bulmuyorum artık. ne zamandır bakımsız kaldım yapasım da gelmiyor. kaşlarıma bakarken ağlamak istiyorum. kendime olan özgüvenim düştü sanki. dün patladığım nokta oldu, çünkü o kadar asabileştim ki artık bi müşterimizle tartıştım. çok terssin dedi bana ve çekip gitti. evet öyleyim dedim. tahammülüm de kalmadı hiçbir şeye. neden bu süreci herkes gibi rahat ve huzurlu geçiremiyorum bilmiyorum. çok şükür bir sorunum da yok, nankörlük yapıyormuşum gibi düşünüyorum. hangi
bir düşüncemin altında ezileceğimi şaşırdım. bu gidişle lohusa depresyonuna da girerim diyorum. sanki hiç bitmeyecekmiş gibi...
ne ara bu hale geldim bilmiyorum ya normalde canım istediğinde çok paspal gezerdim ve umrumda olmazdı. aldatılmak değil de, güvenim sonsuz bu konuda, ya başka bi kadın gözüne güzel gelirse diye deliriyorum tövbe yarabbim. en son çok kızdı artık bu kuruntuların zarar veriyor bize dedi. zaten derdim kendimle bunun da farkındayım.Bebeğim içindeki enerjiyi pozitife dönüştürmeyi dene elinden geldiği kadar. Hormonlara zar zor alıştı vücudumuz. Son üç ay kaldı. Sonrasında da bu hormon yüklemesi bitince , bi başka dalgalanma başlayacak cunku. Az cok biliyorsundur ; bu sefer lohusalık depresyonu sarmasın hiçbirimizi , Rabbim korusun.
Ama yalnız değilsin. Hepimizin az cok göbeği çıktı, kıyafetlerimiz eskisi kadar güzel durmuyor vs. Özgüven haliyle düşüyor zaten. Ama sadece dış güzelliğinin sayesinde yürümez ilişkiler ki. Bi de böyle düşün. Aynı şekilde eşin 3-5 ay evladı için kilo alsa, azcık huysuzluk etse; hemen etrafta kaç kadın var diye mi düşünecek miydin sen sanki ? O da yapmaz. Kaldı ki yapacaksa da, her zmn yapabilir o ihtimal sen kendini en güzel hissettiğin anda da var. Kaldi en güzel kadınlar bile aldatılıyor cirkşn kadınlarla. Konu güzellik çirkinlikte de değil. Kıskansan da az bi süre daha caktırmamaya bak yavrum. Birbirinizin huzurunu kaçırıp, ağzınızın tadını kacırmayın boş yere. Çocuğunuza odaklanın. Cocuk olmadan, özgürce kahvaltıya çıkın hafta sonu ; arkadaşlarınızla buluşun, arabayla gezin fln işte
evet ben de kimsenin beni anlamayışına sinir oluyorum. içim kan ağlarken güler yüz full neşe bekliyorlar. sürekli güleceğim, anlayışlı olup alttan alacağım. insan ağzının tadıyla bi depresif olup ağlayamıyor bile.Bende herşeye ağlıyorum alınıyorum sanki kimse anlamıyor düşünmüyor aslında böyle değildimkendimi kötü hissediyorum
Ya sana kiyamammmevet ben de kimsenin beni anlamayışına sinir oluyorum. içim kan ağlarken güler yüz full neşe bekliyorlar. sürekli güleceğim, anlayışlı olup alttan alacağım. insan ağzının tadıyla bi depresif olup ağlayamıyor bile.
Aynı sorun bende de var. Ben kendimi hiç kilolu görmemiştim özgüvenim yerlerde. Aslına bakarsan bu iş güzellik meselesi de değil. Kendi değerini bilme meselesi diyorum çocukluğumda mı bi problem var neden böyle düştü özgüvenim. Benim eşimin instasını bir sürü kız ekliyor. Kimseyi de suçlamıyorum birlikte fotomuz durmuyor çünkü. Ben kıskanç biriyim eşim benden kıskanç o küçücük fotoğraf yerinden büyütüp bana bakarlarmış. İş arkadaşları varmış filan. Ben emoji koy en azından demiştim koymamış. Geçen hafta bir tane kız eşimi eklemiş. Kız afet gibi bende yarmagül gibiyim kıskançlıktan gözüm döndü. Emoji koysan eklemezdi. Bilerek koymuyorsun filan derken. Öyle nir kavga ettik ki anlatamam. Boşanıcam senden bile dedimSelam kızlar herkese mutlu pazarlar
ben mutsuzum
ben çok kıskanç oldum, zaten çok kıskançtım. eşime karşı yani. adam nefes almadan çalıştığı halde, sürekli beraber olduğumuz halde, ne yapıyor diye kurcalıyorum sürekli. gözünün değdiği yere kadar kontrol etmek istiyorum her şeyi. onun da huzurunu kaçırdım. kendimi güzel bulmuyorum artık. ne zamandır bakımsız kaldım yapasım da gelmiyor. kaşlarıma bakarken ağlamak istiyorum. kendime olan özgüvenim düştü sanki. dün patladığım nokta oldu, çünkü o kadar asabileştim ki artık bi müşterimizle tartıştım. çok terssin dedi bana ve çekip gitti. evet öyleyim dedim. tahammülüm de kalmadı hiçbir şeye. neden bu süreci herkes gibi rahat ve huzurlu geçiremiyorum bilmiyorum. çok şükür bir sorunum da yok, nankörlük yapıyormuşum gibi düşünüyorum. hangi
bir düşüncemin altında ezileceğimi şaşırdım. bu gidişle lohusa depresyonuna da girerim diyorum. sanki hiç bitmeyecekmiş gibi...
ben sevgilim değil ama ailemden birinin ihanetine şahit olmuştum benim manyaklığım buradan geliyor yani genel kıskançlığımAynı sorun bende de var. Ben kendimi hiç kilolu görmemiştim özgüvenim yerlerde. Aslına bakarsan bu iş güzellik meselesi de değil. Kendi değerini bilme meselesi diyorum çocukluğumda mı bi problem var neden böyle düştü özgüvenim. Benim eşimin instasını bir sürü kız ekliyor. Kimseyi de suçlamıyorum birlikte fotomuz durmuyor çünkü. Ben kıskanç biriyim eşim benden kıskanç o küçücük fotoğraf yerinden büyütüp bana bakarlarmış. İş arkadaşları varmış filan. Ben emoji koy en azından demiştim koymamış. Geçen hafta bir tane kız eşimi eklemiş. Kız afet gibi bende yarmagül gibiyim kıskançlıktan gözüm döndü. Emoji koysan eklemezdi. Bilerek koymuyorsun filan derken. Öyle nir kavga ettik ki anlatamam. Boşanıcam senden bile dedim3 gün küs kaldık. Sen bana güvenmiyor musun mevzuları filan derken instasını silmiş. Ben instasını silmesini istememiştim. Sadece birlikte bir fotomuz olsun demiştim. Herneyse özgüvenim düşük işte. Ya aslında aklım biliyor yapacak adam ilik gibi de olsam yapar, dört duvar arasında yapar. Yapmayacak adam da hiç dikkat etmesen de yapmaz. Ama işte kendimi durduramıyorum. Hamilelikten mi acaba eşim hamilelikten çok hassaslaştın diyor ama ben hala kendimi haklı görüyorum.
Fesat insan konuşur ancak o şekilde. Cok ayıp ama ya. Hamile olmaSa bile insanın gücüne gider bu tarz laflar.ne ara bu hale geldim bilmiyorum ya normalde canım istediğinde çok paspal gezerdim ve umrumda olmazdı. aldatılmak değil de, güvenim sonsuz bu konuda, ya başka bi kadın gözüne güzel gelirse diye deliriyorum tövbe yarabbim. en son çok kızdı artık bu kuruntuların zarar veriyor bize dedi. zaten derdim kendimle bunun da farkındayım.
ya bi de bu konuda en gıcık olduğum şey bizim toplumumuzda insanların hamile kadınların sürekli kilosunu görünüşünü konuşması. şu kişi hamile şu kiloyu almış bu kişi hamile ne biçim şişmiş. yok efendim sen böyle olma dikkat et kendine. mesela
bu hafta bi kadın ortamına gireceğim şimdiden derdine düştüm ne giysem de zayıf görünsem diye. çünkü biliyorum herkes beni inceleyecek hamileyim diye. en son biri demişti ki “erkek bebek güzelleştirir derler ama sen çok soluksun”
ay bunu insan nasıl der ama diyorlar.
biraz bakım yapmaya zorlayacagim kendimi belki iyi gelir. saçımı da boyatmak istiyorum yarısı başka renk yarısı başka renk oldukuaföre giderken boyayı kendim mi götürsem? var mı bitkisel boya önerisi?
Tmm sen şahit olmuşsun da o yüzden etkilenmişsindir. Ama ben yapı olarak mesela, birinden bir olayı duysam bile kendime ders çıkartıyorum sanki basıma gelmiş gibi. Emin ol kadın olarak , belki erkek olarak da aynıdır bilemiyorum, hepimizin işinde benzer duygular vardır. Sadece hamilelik döneminde aklına gelmiyor insanın. Rabbim korusun saklasın hepimizin evini, evliliğini . Mutluluğumuzu daim etsin, çocuklarımıza güzel birer örnek anne baba ve karı koca olmayı nasip etsin. Bize de feraset versin Rabbim ki; anlayalım kim neyi ne niyetle söyleyıp yapıyor diye ve uzak tutabilelim böyle insanları.ben sevgilim değil ama ailemden birinin ihanetine şahit olmuştum benim manyaklığım buradan geliyor yani genel kıskançlığımsenin de belki geçmişinde vardır böyle bir hikaye. ama hamilelikten sonra kendimle ilgili dertlerim başladı. hem hormonlar hem yaşam tarzı vs.
Geçecek inşallah hepsi
Ya ben çevremden çok duyuyorum birde benim kınamın bir gün öncesinde çok yakın bir arkadaşımı kınama çağırmıştım. Bak kesin bekliyorum filan diye. Yeni bebekleri olmuştu birde. Sonra eşinden konu açılınca biz boşandık dedi ben şok ne diyorsun filan derken beni aldattı dedi. Ben tabi gruptan çıkıp diğer kızlara ne diyor bu ne aldatması çok mutlulardı filan dedim ama gerçekmiş. Adamda kabul etmiş inkar etmemiş. Kına sabahında eşime sarmıştımben sevgilim değil ama ailemden birinin ihanetine şahit olmuştum benim manyaklığım buradan geliyor yani genel kıskançlığımsenin de belki geçmişinde vardır böyle bir hikaye. ama hamilelikten sonra kendimle ilgili dertlerim başladı. hem hormonlar hem yaşam tarzı vs.
Geçecek inşallah hepsi
Bende onunla başlamıştım ama ücret ödememiz gerekmeyen kontrol randevusuna gitmistim bir kere o kadar kötü davrandi ki cinsiyete bile bakmadi. Sonra Nadir beye gittim ona da soru sordum WhatsApptan bir kere cevap vermedi.Merhaba medicana Kerime hanim a gidiyorum ben canim
Loreal inoa ile kendim boyadım canım sıfır koku çok memnun kaldım doğum sonrası da aynı markaya devam ederimne ara bu hale geldim bilmiyorum ya normalde canım istediğinde çok paspal gezerdim ve umrumda olmazdı. aldatılmak değil de, güvenim sonsuz bu konuda, ya başka bi kadın gözüne güzel gelirse diye deliriyorum tövbe yarabbim. en son çok kızdı artık bu kuruntuların zarar veriyor bize dedi. zaten derdim kendimle bunun da farkındayım.
ya bi de bu konuda en gıcık olduğum şey bizim toplumumuzda insanların hamile kadınların sürekli kilosunu görünüşünü konuşması. şu kişi hamile şu kiloyu almış bu kişi hamile ne biçim şişmiş. yok efendim sen böyle olma dikkat et kendine. mesela
bu hafta bi kadın ortamına gireceğim şimdiden derdine düştüm ne giysem de zayıf görünsem diye. çünkü biliyorum herkes beni inceleyecek hamileyim diye. en son biri demişti ki “erkek bebek güzelleştirir derler ama sen çok soluksun”
biraz bakım yapmaya zorlayacagim kendimi belki iyi gelir. saçımı da boyatmak istiyorum yarısı başka renk yarısı başka renk oldukuaföre giderken boyayı kendim mi götürsem? var mı bitkisel boya önerisi?
Ben amonyaksız bir boya kullanıyorum kuaförümde var kendide. Adı galiba bio bişi … biraz daha pahalı ama daha uzun sürüyor beyazların çıkması gerçi senin beyazın yoktur ama akması uzun sürüyor. Hamilelik sonrası da kullanıcam ben bu boyayı.ne ara bu hale geldim bilmiyorum ya normalde canım istediğinde çok paspal gezerdim ve umrumda olmazdı. aldatılmak değil de, güvenim sonsuz bu konuda, ya başka bi kadın gözüne güzel gelirse diye deliriyorum tövbe yarabbim. en son çok kızdı artık bu kuruntuların zarar veriyor bize dedi. zaten derdim kendimle bunun da farkındayım.
Valla ben de ayniyim ,otursam kalkamiyorum resmen, hele ki yürümek iskence. Dogumdan sonra izin lazim olacagi icin 37. Haftama kadar ojula gideceğim, gerçi dersim üç gün ama yine de iste ev cocuk okul yoruyor. Insallah sag salim geliriz son günlere kadar.Kızlar hamilelik benim için sanki daha da zorlaşıyor. Mesela uzun süre yürüyünce kasıklarım sızlıyor. Uzanınca kalkamıyorum kalksam hemen adım atamıyorum ayağımı yer basınca ağrım oluyo. Diğer kalan aylar beni vinç ile kaldıracaklar gibi geliyor bana
ne ara bu hale geldim bilmiyorum ya normalde canım istediğinde çok paspal gezerdim ve umrumda olmazdı. aldatılmak değil de, güvenim sonsuz bu konuda, ya başka bi kadın gözüne güzel gelirse diye deliriyorum tövbe yarabbim. en son çok kızdı artık bu kuruntuların zarar veriyor bize dedi. zaten derdim kendimle bunun da farkındayım.
Ben oğlumla fırına girerken karnına oğlunun topunu mu sakladın dedi teyzenin biri şaka mı dedim aa hamile misin top sandım gerçekten kusura bakma dediZafersan bende cok çekiyorum insanlardan. Birqz cevrem geniş hergun ister istemez birsuru insanin yorumuna maruz kalıyorum. Iyi olsam iyisin ha biz hamileyken sürünüyoruk diyorlar. Kotu olsam daha şimdiden böyleysen sonu hic gelmez diyorlar. Neşeli olsam hormonların etkilemiyor. Üzgün olsam bebeğini düşün. Erkek çocuğu karinda olur senin kalcan büyümüş dedi dun 2 kisikarnim yokken nerede diyorlardı. Simdi baya belli etmiş.... Yani herkes toplanmış yorum yapmaya adamış kendini.
İster istemez takiyordum bende. 10 gundjr karar aldım 30 kilo da alsam aldırış etmeyecem. Dun kalcan cikmis diyenlere mecbur hamileyim biryerlerim çıkacak iste. Nasil olduğum önemli değil. Dogumdan sonra ben sekle girerim tekrar dedim
Ay herkes aynılarını yaşıyor muhtemelenZafersan bende cok çekiyorum insanlardan. Birqz cevrem geniş hergun ister istemez birsuru insanin yorumuna maruz kalıyorum. Iyi olsam iyisin ha biz hamileyken sürünüyoruk diyorlar. Kotu olsam daha şimdiden böyleysen sonu hic gelmez diyorlar. Neşeli olsam hormonların etkilemiyor. Üzgün olsam bebeğini düşün. Erkek çocuğu karinda olur senin kalcan büyümüş dedi dun 2 kisikarnim yokken nerede diyorlardı. Simdi baya belli etmiş.... Yani herkes toplanmış yorum yapmaya adamış kendini.
İster istemez takiyordum bende. 10 gundjr karar aldım 30 kilo da alsam aldırış etmeyecem. Dun kalcan cikmis diyenlere mecbur hamileyim biryerlerim çıkacak iste. Nasil olduğum önemli değil. Dogumdan sonra ben sekle girerim tekrar dedim
Güzelim hiç öyle hissetme, çok güzelsindir eminimSelam kızlar herkese mutlu pazarlar
ben mutsuzum
Valla ben dayanamam gibi geliyor bana. 32 de izne ayrılırım gibi geliyor. Biraz uzak yerde çalışıyorum yol filan kışın kar yağışı filan gözümü korkutuyor. Risk almak istemiyorum.Valla ben de ayniyim ,otursam kalkamiyorum resmen, hele ki yürümek iskence. Dogumdan sonra izin lazim olacagi icin 37. Haftama kadar ojula gideceğim, gerçi dersim üç gün ama yine de iste ev cocuk okul yoruyor. Insallah sag salim geliriz son günlere kadar.
Denecek söz çok canım aslında. Mesele söyleyebilmekte. Onlar kadar arsız olsan ağzını açıp söylersin de.Ay herkes aynılarını yaşıyor muhtemelenbuinsanların ağzı neden durmuyor, ama aldırış etmeyin ben asla 3. Şahısların söyledikleriyle ilgilenmem gerekiyorsada kırmadan cevap veririm.
Bu aradageçen bir yerde okudum hoşuma gitti çok kilo almışsın falan diyen insanlara sana anca hamileyken yetişebildim deyiverin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?