2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Benim ki de sağ da canım ama baş altta değil galiba göbek deliğime yakın kafası.

23.haftadan beri baş geliş benimki her usgde. Oğlumda 25te baş gelişti bi daha hiç dönmemişti. Bu da hep böyle kalacak bence. Baş aşağı daha rahat ettim ben öbür türlü aşağıyı tekmeliyor du ohh dedim. Arada geriniyor onu hissediyorum elleri başının yanına aşağı geliyor oynatıyor iyi ki gitmişsin tekrar muayeneye rahatlamana sevindim cnm.

Ya nasıl hissediyorsunuz nerede neresi var bana hep aynı geliyor sadece her hıçkırışını farklı yerlerde hissediyorum o zmn yer değiştirdiğini anlıyorum

Ya nasıl hissediyorsunuz nerede neresi var bana hep aynı geliyor sadece her hıçkırışını farklı yerlerde hissediyorum o zmn yer değiştirdiğini anlıyorum
Ben de hıçkırığı anlamıyorum
Sen queen’e bakma ya o herşeyi anlar insanüstü o

Kızlar elektrikli sağma makinası önerir misiniz, ne alacağımı bilemedim
Bende lansinoh var. Çiftli çok memnunum. Takıyorsun fişe, 20 dk -30 dkda işin bitiyor . O sırada bebekle ilgilenen varsa, tak kulaklığını iki müzik dinle gevşe. Göğsümden sütü çekmek için farklı modları var kendin ayarlıyorsun.
Elle olanlar bence zordur. Çünkü bir elin sürekli çalışacak , yorulursan bırakacaksın fln bi zahmeti var. Bir de elektrikliler kadar efektif olmaz zaten. İki meme olduğu için, tekli olanlardan alırsan; diğerinden de süt geliyor ve boşa akıyor ister istemez.
Bi de meme eğitilebilir bi organ. 2 -3 saatte bir sağarsan, dolar sık sık o da. Bol su içmek çok önemli. Tabi ekstra anne içecekleri, rezeneli, yulafın işinde incir-dut-hurma haşlayıp tüketmek , uykuyu tam almış olmak da sütü artıran şeylerden.
Hastane tipi dedikleri medelayı da cok öneriyorlar. Kiralıyorlarmış fln da sanırım. Ama hangi modeli bilmiyorum da, iyice memeye masaj yapıyormuş sağmadan önce o makine, haliyle vakit alıyormuş yani sütü cok iyi sağsa bile vakit konusunun sendeki önemi de var. Kolay gelsin

Hıçkırığı çok ritmik oluyor yaffu nasıl anlamıyorsunuz gerinirken de ayaklarıyla midemi tekmeliyor elleri aşağıda kıpraşıyor. Ayakları aşağıdayken daha güçlü vuruyordu elleri daha güçsüz daha konforlu vuruşlar bugün aklını aldım yavrucağın ama nasıl anaysam. Erken doğumda falan yusuf suresi okumak dinlemek öneriliyor. Hadi dedim açayım kahvaltı sonrası spotifydan. Açtım bide göbeğim yakın koydum teli battaniye altında kalmış. Sesin okadar açık olduğunu farketmedim, elif lam raa derken çocuk göbek deliğimden fırlayacaktı vallahi 4 döndü içeride noluyo dedim baktım ses sonuna kadar açık. Eğer çocuk daha çok duyarsa daha mübarek olur diye mi düşündüm artık daha bir şifalı olur da 37lere kadar kalır mı dedim bu deli ana kafası zavallı bebeyi hop hop hoplattı. Queen bee etti siz etmeyin seslere baya tepki veriyorlar artık

Bu hafta kontrol var bakalım neresi nerde benimkinin baş aşagı dönmesi olayı geriyor beni. O an o his sonrasında sıkıntı yok da tam işte o hissedilen an

Gerçekten öyle. Geçen gece uykumdan uyandım baktım neden hareketli böyle diye meğer babası internetten video izliyormuş onunla beraber uyanıklardı şaşırmıştım O zaman

Hahaha ya benimde geçen bi arkadaşım geldi yanıma uzun zamandır görmediğim biri kızın sesi çok tiz ve yüksek sesle konuşuyor çocum kız gidene kadar karnımda depindi

Bana da arkadaşım kullanmam için bundam verecek, doğum yapar yapmaz başlayayım mı sağmaya ne yapayım?

Bana da arkadaşım kullanmam için bundam verecek, doğum yapar yapmaz başlayayım mı sağmaya ne yapayım?
Valla akıllılık edersin. Ben almamıştım aslında; gerek görmedim, nasılsa emer sık sık diye. Neyse doğum oldu eve geldik. Aradan iki gün geçince eve emzirme eğitmeni bi hemşireyi çağırmıştım. Masaj yaptı ; eşime de öğretti hatta. Dedi ki çok sütün var damarlarda. Neyse yine sıkıntı yok. Aradan iki gün daha geçti. Bende bir titreme, üşüme fln. Meğer buna mastit deniliyormuş. İlerlemesi ayrı illet fln. Sütün sağılıp boşaltılması gerek dedi hemşire. Hemen bu aleti kullandım asırı rahatlattı beni ve ilaç kullanmadan kıyısından dönmüş oldum mastitin. Bu sefer doğumdan sonra eve gelir gelmez sağmaya baslıcam düzenli aralıklarla. Sen de yap tavsiye ederim. Duşta bol sıcak su tut göğsüne, bağrına, sırtına. Balm ya da krem ne almışsan arada onu da sür. Gör bak sıfır sıkıntı olcak

İşte ben de ziyarete gittiğim bi arkadaşımı o gün ateşli gördüm mastit olmuş kız eşi de acil olarak ispanyaya gitmiş ben bebekle kadını sırtladım resmen hastaneye götürdüm o kadar kötüydü ki korktum mastit olmaktan. Sonra diğer arkadaş grubunda söyledim bunu dedim sağma makinesi alıcam arladaşım da alma ben veririm dedi. Sağolsun. O yüzden sordum sağayım mı hemen diye. Meme ucu kremim de lansinoh. Artık memiktolar allaha emanet.

Artik sabah kalkıp işe gitmek cok zor geliyor. Dönüşte eve gelmek.ayri yorucu. Işınla gelip direk uzanmak istiyorum.
Her zaman derim ev hanımları bana göre değil diye ama sanirim artik ev hanimligi tam bana göre gece yatamıyorum her yerin ayrı agriyor. sabah kalkamıyorum. Bide doğumdan sonraya izin cok kalsin diye 36 kadar calisim diyorum ama nasil yapacam bilmiyorum
Ay cok dertliyim

Bende aynı 37ye kadar kalıcam diyodum şimdi 32yi dört gözle bekliyorum hemen izne ayrılıcam bi de eve gidip yemek yapmak evi derle topla of çok zor ana olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…