2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
S serabeyaz kuzu nasilsin girersen bizi de haberdar et kuzum.
Gündüzleri iyi ama akşamları hüzünlü ve biraz zor geçiyor kızım iyi olsun da buna da alışırım ins. Annem Carsamba gecesi gelecek OZaman gunler daha çabuk geçer diye umit ediyorum. Bi taburcu olduğumda gitmistim kuzumun yanına sukur bugun de gidebildim. Agrim sızım olmazsa eşimle hergun giderim. Hala tüpe bağlı tahmini 7-10 gune kadar o alette kalır dedi dr arkadas. Beklentimiz artık o aletten cikip daha hafifine geçmesi. Günlük ciger filmi falan cekiliyor Elh sorun yok 3 saatte birde minik minik süt veriyorlarmış. Gune göre arttırıyorlar. Benden simdilik iste böyle sen nasılsın canım, buralarda ne var ne yok?
Birde göğüs pedini sorayım, süt akmaya başladıkça ped kullanmak mi iyi yoksa başka alternatif var mi?

50 lik yüklemeye göre sınır 140 mış doktor da öyle söyledi ama şimdilik birşey yapmaya gerek yok sadece şekeri azalt dedi
Bana da yaklaşık 2 hafta önce yapıldı test ve gebelik şekeri çıktı
Haliyle endokrin ve diyetisyene yönlendirdiler beni. Şeker ölçüm cihazı verdiler, hem sabah açken hem yemeklerden birer saat sonra ölçmem ve 140 ın altında olması gerek
Size cihaz vermediler mi

Çok sukur kuzum iyiyiz dua ediyorum sana kilo almaya basladi mi minigin kuzum basladiysa cabuk toparlanir diye dusunuyorum ped iyi olabilir kuzu akan sutu toplayan pompalar da kullanilabilir.

Canım önce solunumu düzelsin sürecini daha hızlı ilerleyecek. 21 gün benim oğlum da kaldı yoğunbakım da ilk günler çok zordu ama sonra kilo alımı başlayınca falan gün sayıyorsun. Kanguru bakımı da başlar solunum düzelince daha bi güzel olur. 2 saatte bi gece gündüz sağ sen sütünü evde de stokla ilerisi için çok faydalı oluyor. Ped yerine kalkana falan birikse de o sütleri de değerlendirmiş olsan.. Hem yara olmaması için de güzel oluyor kalkanlar. Çocuk emmediği için çok şiddetli bir yara pompa yapmıyor bende olmamıştı en azından ama yine de korumak lazım. Bize de başta gününü tamamlayan kadar kalabilir demişlerdi ama 30 haftalık doğdu 3 hafta sonra çıktı, hem çocuğun durumu hem hastane politikasıyla ilgili sanırım. Bazı hastaneler 2 kilo olmadan çıkartmıyorsa. 1800g la eve gelebilmiştik biz. Kızlar daha da güçlü oluyor, inş her şey güzel gitsin siz de beklediğinizden daha hızlı kavuşun

7-10 güne daha hafif alete geçecekse toparlanıyor inşallah? Sütün şifa olsun

Sınırı çok aşmadığı için diyet bile vermedi. Açlık 94 şeker yükleme sonrası 142 çıktı bebeğin suyunda ve ya benim kilomda da sorun yok şimdilik sadece şekeri biraz azalt bir dahaki kontrole kadar o zaman açlık tokluk bakarız dedi sizin kaç çıkmıştı ki cihaz verdiler .

Z zerefsann canım nasıl oldun ? Azaldı mı kaşıntıların?
iyiyim bebegiimm teşekkür ederim hiç kaşınmıyorum diyebilirim ama şöyle bir durum var, cuma günü tetanoz aşımı yaptırmaya gitmiştim ebeye bahsettim 1 ay önceki sonuçlarıma baktı ve değerlerimin sınırın üstünde olduğunu söyledi. oradaki doktor da söylemişti ama anlamlı bir yükseklik yok önemli değil demişti üstünde durmamıştım ben de. yarın kontrolüm var doktorumla konuşacağım bu konuyu

Annişler temassız ateş ölçer markası önerebilir misiniz black friday yaklaşıyor bi tane kestreyim gözüme
Canım bende medisana vardı temassız sonra o neden olduğunu anlamadım bozuldu, bir dr tanıdık resmini attığım markayı aldırdı bize fiyatıda gayet uygun şükür 6-7 yıldır tık demedi yoğurt mayalarken bile sıcaklığını ölçerrim

Ben ne alsam ya indirimlerden pekte alınacak bişey kalmadı hah gümüş kapak alayım girerse.

Eklentiler

• D9E935FB-2DBD-49E5-8BB6-89280E2BFA70.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 65
Annişler temassız ateş ölçer markası önerebilir misiniz black friday yaklaşıyor bi tane kestreyim gözüme
Ben kulaktan ölçer aldım Braun'un ayına göre ölçüyor çok iyi. Alından ölçerler tam olcmuyor onu daha önce almıştım yanlış ölçüyor oda weewell markaydı

Eklentiler

• Screenshot_2022-11-20-13-15-03-75_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 64
Aaa fiyatıda çok iyiymiş canım

Benim ablam İngiltere’de doğum yaptı yeğenimle hep Türkçe konuştular hiç ikinci dilimılsun gibi kaygıları olmadı ama şöyle yeğenim anne baba vs basit kelimeleri söylüyordu ama yaşının biraz gerisinden geldi. Ablam çok üzülüyordu endişe ediyordu ama öyle yıllarca değil bir 6 ay geriden geldi konuşması diyebilirim. Ama biz bazı videolarında bu konunun ikinci dile maruziyetinden kaynaklandığını gördük. Videoya almışız bazı kelimeler söylüyor İngilizce ama biz ilk söylediğinde hiç anlamamışız. Hep sonradan videolardan öğrendik. Daha bilinçli olsaydık belki iki anadil birden elde edebilirdi. Ama şöyle o eğitimi vermekte çok zor çocukla sadece bu konu için ilgilenebileceğin nir yaklaşımın olması gerek yardımcın olsa kolayda. Yeğenim hala öğrenme konusunda kendiyle aynı dönem çocuklardan bir 2-3 ay geriden gidiyor çünkü dil öğrenmeyi çok etkiliyor. Ama mesela İngilizcesi de daha hızlı ilerliyor yaşıtlarına göre Allah korusun sağlık problemi olmadığı müddetçe bence çocukla çok konuşmak gerek bıcır bıcır konuşmak gerek ben o konuda sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum o zaman çocuk çabuk konuşuyor

Queen ya ben çocukların 1 yaşından önce tuvalet alışkanlığı kazandırılmasının ilerleyen dönemde psikolojik travmaya sebep olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilemem. Tabiki herkesin görüşü ama ben zaten yapamam gibi geliyor da ben bunu çocuğu bezden kesme süreçlerini araştırırken okumuştum. Bezsiz tuvalet alışkanlığı kazandırmak diye öyle bir makaleye denk gelmiştim sanırım. Emin değilim araştırmak isteyen incelesin bezler çok pahalı gerçekten ama kendimden kısarım napiiim el kadar bebeyle tuvalete giremem ki korkarım.

Calla evden soğumak değil de eğer evde çok vakit geçirdiysen bıkmışsındır. Keşke benimde öyle bir imkanım olsaydı. Bebek doğunca geçer inşaallah merak etme. Zor bir hamilelikse daha da normal. Anne evi gibisi var mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…