2 abisini bilememQueen ya ben çocukların 1 yaşından önce tuvalet alışkanlığı kazandırılmasının ilerleyen dönemde psikolojik travmaya sebep olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilemem. Tabiki herkesin görüşü ama ben zaten yapamam gibi geliyor da ben bunu çocuğu bezden kesme süreçlerini araştırırken okumuştum. Bezsiz tuvalet alışkanlığı kazandırmak diye öyle bir makaleye denk gelmiştim sanırım. Emin değilim araştırmak isteyen incelesin bezler çok pahalı gerçekten ama kendimden kısarım napiiim el kadar bebeyle tuvalete giremem ki korkarım.
Cok sevindim canım. Zaten haftalarımız ilerledi artık. Doktorunla da konuş tabi; ama belki ek tedaviye ihtiyaç bile duymaz , sonuçta cok rahatsızlık vermiyor sana anladığım kadarıyla. Hadi güzel haberlerle döniyiyim bebegiimm teşekkür ederim hiç kaşınmıyorum diyebilirim ama şöyle bir durum var, cuma günü tetanoz aşımı yaptırmaya gitmiştim ebeye bahsettim 1 ay önceki sonuçlarıma baktı ve değerlerimin sınırın üstünde olduğunu söyledi. oradaki doktor da söylemişti ama anlamlı bir yükseklik yok önemli değil demişti üstünde durmamıştım ben de. yarın kontrolüm var doktorumla konuşacağım bu konuyu
Benim 75 gr şeker ile test yapıldığında ilk saat sonu 184, ikinci saat sonu 178 çıktıSınırı çok aşmadığı için diyet bile vermedi. Açlık 94 şeker yükleme sonrası 142 çıktı bebeğin suyunda ve ya benim kilomda da sorun yok şimdilik sadece şekeri biraz azalt bir dahaki kontrole kadar o zaman açlık tokluk bakarız dedi sizin kaç çıkmıştı ki cihaz verdiler .
Aynen yapabilene helal olsun. Tabi yöre kültür herşey etkiliyor çocuğun gelişimini ben eskiden haberlerde görüyordum Ruslar çocukları doğduklarında soğuk suya sokuyorlarmış, işte Japon’lar mıydı bebekleri esneklik kazansın diye elinden kolundan tutup sallıyorlardı ters çeviriyorlardı. İngiltere’de yeni doğanı bile oturtuyorlar bizimkiler hayatta oturtmaz. Tabi bez için yapılmaz da2 abisini bilememama arkadaşım 37 yaşında hiçbir emare yok konuyla ilgili bir sıkıntı bir travma. Tabi herkes aynı eykilenmeyebilir cnm.. Zaten her çocuk her anne kendi doğrusunu bulacak, önceden yapılan planlar hep lafta kalacak. Yaşayıp göreceğiz bir de olay bez parası değil aslında burada kesinlikle, kimsenin öyle düşüneceğini zannetmiyorum yani. Hem çocuğun sağlığı bez içindeki kimyasallar pişik muhabbeti vs, hem de erken alışkanlık. Ama çok zor tabi yapabilen helal
Ölçümlerin nasıl gidiyor? Benim bu hafta aynı diyete devam etmeme rağmen hep yüksek çıktı hastalığa bağladım inşallah haftaya düzelirBenim 75 gr şeker ile test yapıldığında ilk saat sonu 184, ikinci saat sonu 178 çıktı
Şimdi sürekli ölçüp, haftalık ölçümümü hastaneye atıyorum. Yemekten bir saat sonra ölçüm yapmam ve 140 ın altında olması gerekiyor
Merhaba şekeriniz yüksek değil ama sınır kabul ediliyor birde 50 lik yapmış ya 75 lik yapsa daha çok çıkardı o yüzden yemeğe dikkat edin demiştir. İmkanınız varsa şeker ölçüm cihazı alın evde açlık 1 saat sonra tokluk takip edin karbonhidrat ve şekere bir süre ara verinMerhaba arkadaşlar geçen hafta 50 lik şeker yüklemesi yaptırdım. Açlık şekerim 82 tokluk şekerim 1 saat sonra 146 çıktı. Ama doktor şekerimin olduğuna dair hiç bir şey söylemedi. Kendi istedi hemde kadın dopumcu oda. Dün kendi kadın doğumcuma gittim. Geçen haftaki tahlilime baktı Şekerin var tatlı pilav makarna yok dedi. Şimdi biri bişey demedi biri şeker var dedi. Şekeri bnim gibi çıkan varmı size doktor nasıl bir yorum yaptı.
Çok şükür. Günden güne dahada iyi olur inşallah. İlk doğum yapan olarak kızın kucağında biz ağrı çekerken bizi teselli edeceğin günler yakındırGündüzleri iyi ama akşamları hüzünlü ve biraz zor geçiyor kızım iyi olsun da buna da alışırım ins. Annem Carsamba gecesi gelecek OZaman gunler daha çabuk geçer diye umit ediyorum. Bi taburcu olduğumda gitmistim kuzumun yanına sukur bugun de gidebildim. Agrim sızım olmazsa eşimle hergun giderim. Hala tüpe bağlı tahmini 7-10 gune kadar o alette kalır dedi dr arkadas. Beklentimiz artık o aletten cikip daha hafifine geçmesi. Günlük ciger filmi falan cekiliyor Elh sorun yok 3 saatte birde minik minik süt veriyorlarmış. Gune göre arttırıyorlar. Benden simdilik iste böyle sen nasılsın canım, buralarda ne var ne yok?
Birde göğüs pedini sorayım, süt akmaya başladıkça ped kullanmak mi iyi yoksa başka alternatif var mi?
Evet canım çok şükür 1 saat önce falan bi kıpırdadılar
Dalan zeytinyağlı granül kullandım ben bebekler için olan temiz içerikli olduğu içinSlm arkadaslarlar bebek deterjanı olarak ne önerirsiniz
Evet onların ateşi hiç çıkmasın hiç hastalanmasınlar vallaBen çok memnunum yıllardır ateşlenip hastaneye gittiğimizde hastanedeykiyle aynı ölçerdi bakardım, tabi artık büyüdü kızım şimdi oğluma inşaAllah hiç ateşlenmezler gerek kalmaz
Benim iyi gidiyor, bir kere 140 üzerinde gördüm o akşam tam buğday makarnası yemiştim demek ki tam buğday olsa da makarnaya dikkat edeceğiz.Ölçümlerin nasıl gidiyor? Benim bu hafta aynı diyete devam etmeme rağmen hep yüksek çıktı hastalığa bağladım inşallah haftaya düzelir
Psikolojik boyutunu inceleyen Freud un tam olarak böyle bir varsayımı yok aslında, bunu epey araştırdım. sadece ABDLi bir çocuk doktoru 3 yaşından önce kas kullanımı açısından önermiyor, ama bu doktorun araştırmasını finanse eden firmalardan biri de P&G:Queen ya ben çocukların 1 yaşından önce tuvalet alışkanlığı kazandırılmasının ilerleyen dönemde psikolojik travmaya sebep olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilemem. Tabiki herkesin görüşü ama ben zaten yapamam gibi geliyor da ben bunu çocuğu bezden kesme süreçlerini araştırırken okumuştum. Bezsiz tuvalet alışkanlığı kazandırmak diye öyle bir makaleye denk gelmiştim sanırım. Emin değilim araştırmak isteyen incelesin bezler çok pahalı gerçekten ama kendimden kısarım napiiim el kadar bebeyle tuvalete giremem ki korkarım.
2 abisini bilememama arkadaşım 37 yaşında hiçbir emare yok konuyla ilgili bir sıkıntı bir travma. Tabi herkes aynı eykilenmeyebilir cnm.. Zaten her çocuk her anne kendi doğrusunu bulacak, önceden yapılan planlar hep lafta kalacak. Yaşayıp göreceğiz bir de olay bez parası değil aslında burada kesinlikle, kimsenin öyle düşüneceğini zannetmiyorum yani. Hem çocuğun sağlığı bez içindeki kimyasallar pişik muhabbeti vs, hem de erken alışkanlık. Ama çok zor tabi yapabilen helal
Benim 75lik yükleme idi o yüzden 50liğin sınırını bilmiyorum (Google da araştırınca 140 diyor) ama bence doktor böyle dediyse sıfırlamasan bile dikkatli tüketmekte fayda var, zaten basit karbonhidrat yemezsen de çok şey kaybetmezsin. Bana şeker ölçüm cihazı verdiler her sabah açlk ve yemeklerden bir saat sonra tokluk bakıyorum 140ın altında tutmamız gerekiyorMerhaba arkadaşlar geçen hafta 50 lik şeker yüklemesi yaptırdım. Açlık şekerim 82 tokluk şekerim 1 saat sonra 146 çıktı. Ama doktor şekerimin olduğuna dair hiç bir şey söylemedi. Kendi istedi hemde kadın dopumcu oda. Dün kendi kadın doğumcuma gittim. Geçen haftaki tahlilime baktı Şekerin var tatlı pilav makarna yok dedi. Şimdi biri bişey demedi biri şeker var dedi. Şekeri bnim gibi çıkan varmı size doktor nasıl bir yorum yaptı.
Benim de dün misafirim vardı sanırım beni en az zorlayanı kahvaltıya çağırmak çünkü zaten kendimiz için çıkaracağımı sofraya biraz daha büyük porsiyonlarla çıkarıyoruz hepsi bu. Bi de kaşarlı patates ve tava böreği ekliyorum ki ikisi de kendi kendine pişen şeyler beni çok oyalamıyor. Çay servisi bi benden bi eşimden. Hem kalabalık keyifli sofra olmuş oldu hem de yorulmadım herkes kalkarken 3-5 parçayı getirdi bulaşığı da makine halletti bitti gittiKızlar bende misafir çağırma gafletinde bulundum. Hem çok seviyorum kalabalık sofralar zaten arkadaşlarımız sohbet muhabbet ilerliyor. Ama şuan pertim yani. Anlamıyorum yorulduğumu sonradan acısı çıkıyor.
Yok zaten sadece o doktorun değil, gelişim kitaplarında bile dış büzgeç kaslarının, yani tutup tutamamanın geliştiği kasların ; 2.5 yaşında geliştiği yazar. Her kitapta nettir. Ha benim çocuğumda 2.5 yasını gectı ama hazır olduğunu sezemedim. Bir aydır cok hissediyorum hazır. 32 aylık olunca bilmeye başladı cok net, şakasını bile yapıyor o derece. Ama ben agrılarımdan , dolayı çocuğa öğrenemedim; evet bez bana hizmet ediyor su an.Psikolojik boyutunu inceleyen Freud un tam olarak böyle bir varsayımı yok aslında, bunu epey araştırdım. sadece ABDLi bir çocuk doktoru 3 yaşından önce kas kullanımı açısından önermiyor, ama bu doktorun araştırmasını finanse eden firmalardan biri de P&G:
Daha önce ABD de kalp krizi ve beslenme ilişkisi araştırmaları sırasında Coca colanın araştırmalara ne kadar ciddi ödenek ayırdığı ve ABD tıp dünyasında şekerin aklanıp yıllarca suçun yağa atılıp low fat çılgınlığı oluştuğunu da okuduktan sonra çocuk doktorunun araştırmasına güvenim de biraz sarsıldı açıkçası. Çünkü tüp dünyasında zaten genel geçer kural haline gelmemiş bir önerme. İşin sosyal boyutunda ise genelde Endonezya Vietnam gibi ülkelerde (ve 40 yıl önce Türkiye’de olduğu gibi) genelde çocukların bezden ne kadar erken kurtulduğu, buna rağmen ABD veya zengin kuzey ülkelerinde bezlemenin 3-4 hatta gece bezlemesinin 5 yaşına kadar çıktığını okudum. Aslında bez olayının bebeğin rahatından çok annenin rahatına hizmet eden bir yanı olduğu aşikar. O yüzden ben psikolojik veya fizyolojik boyutunda değil de , annenin rahatı boyutundayım, bakalım kendi rahatımdan ne kadar ödün verip uygulayabileceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?