2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Dünyanın en pimpirik insanıyım. İnsanoğlunun başına her iş geliyor, başa gelen de çekiliyor. Benim hamilelik ve doğum sürecim de mottom bu 😀
Ameliyattan hemen sonra su içirmiyorlar galiba, içelim mi hemen?
Ben genel anestezi ile ameliyat olmuştum, ilk kaldırdıkları zaman elim ayağım boşalmıştı başım dönmüş kulaklarım çınlamıştı hatta bayılmıştım da tutmuşlar beni, ama sonra kusmuştum da rahatlamıştım. Herhalde narkozu attım diye düşünüyorum. Spinal de o kadar etkilenir miyim acaba? Birde doğum sonrası ile ilgili soru ; bebeği göbeği düşmeden yıkıyoz mu?
Ben de genel anestezi oldum ,uyandigimda yogun bakimdaydim ,iyi olunca odaya cikardilar, zaten kendime gelmeden odaya cikarmayin dedim, ne söyleyeceğim belli olmaz anestezi etkisindeyken🤣 neler neler izliyoruz 🙈Ben kizimi yikamistim ,gobek bolgesini iyice kurutursan pamuk mendille hicbir şey olmaz.

Bende su an epidural normal doğuma sicak bakiyorum doktorum normal doğurabilirsin, bir engel yok derken direk sezeryan istemek icime sinmiyor ama 45 kiloyla nasil ikinirim nasil sabrederim hic bilmiyorum. Bir de kendimi vajinal muayenede bile kasıyorum. Onceden epidural nornal olan birileri ciksa gruptan da anlatsana keske😪 gittiğimde hastanemde ebelere sordum direk doktorunuzla konusun dediler zaten konusmusum ama ebenin fikrini merak etmisim. Cok duygusuzlar yav
Canim bence onu kiloyla minyon olmakla alakasi yok ama epidural icin 6 cm aciklik olmasi gerekiyor demisti doktor bana ,zaten en zoru o 6 cm gelebilmek bence sonrasi kolay

Yaaa ne kadar güzel yazmissin ,teşekkürler ama ben genel anestezi olmadan asla yapamam,ilk dogumum da spinaldi hoc acima igne yapılırken fakat ellerim baglanirken kötü oldum doye genel yaptılar. Bunda da öyle istiyorum çünkü korkuyorum yapamam biliyorum
Evet canım hatırlıyorum sen anlatmıştın bunu. İkincide yaşamazsın gibi hissediyorum ama sen bilirsin tabi.

Evden gidip geliyorum süt götürüyorum. Çok şükür iyiyiz her geçen gün. Minik savaşçım orda büyüyor. Cildi kuru yormuş hemşiresi zeytinyağı istedi bizden 🤲 göbek bağı düşmüş bugün verdiler bana çok duygusal inanın 🥺

Öyle tatlı bi doktoru var ki. Ona dokunmama izin veriyor küvezin kapaklarını açıyor hep güler yüzle destek oluyor. Dernekler varmış prametüre bebekler için baby jest yataklar yolluyor küçücük yatağında yatıyor. Doğumu hep özelde düşünmüştüm ama numune eğitim ve araştırma hastanesinde yaptım iyi ki de orda olmuşum sezaryen. En iyi hastanelere taş çıkartır valla çok ön yargılıydım hep yanılmışım. Spinal oldum ne acı ne sızı sadece tek gün biraz zorlandım sonra bandaj söktüler banyo yap dediler. İlk gün hastane pompa getirdi sağ göğüs 15 dk sol göğüs 15 dk dediler ben gelmez sandım gelince ağlayasım geldi eşime hemen oğluma götür dedim. Siz de mutlaka her basamak yoğun bakım olan hastanede doğum yapmayı düşünün anneler. Eğer ben gittiğim özelde yapsaydım doğumu yatacak yoğun bakımı yoktu oranın.
Canım gözüm aydın🧿🧿🧿
Bendede var ve oturamıyorum oturunca daha çok ağrıyor
Bende hapşıramıyorum, öksüremiyorum resmen kırık acısı bu
Bana pompa önerisinde bulabilirmisiniz tecrübeli anneler marka ve ve tek mi cift sağım olan mı önerirsiniz?
Lansinoh çift kullandım cnm elektrikli

Ben bu tansiyon olayından artik ne yapacağımı bilmiyorum. Bazan basim.kalkmiyor 9 6 oluyor. Ilac içince. Bazan uyaniyorum 15.10
Yukselesi varsa yükseliyor. Sifir tuz 3 kez ilacla 16 10 olduğu da oluyor. 9 5 olduğu da
Çok geçmiş olsun tatlım dikkat et sıfır tuz ile nasıl okadar yükseliyor :(
Evet yeni bir dertle geldim. Nur topu gibi hemoroidciklerim oldu, kendimi hiç zorlamadım ağrı sızı da yok. Normal doğuma engel olur mu hemoroid 🤦🏼‍♀️ Doğal yolla nasıl geçecek bu
Canım bende doğumdan sonra olmuştum ilk zamanlar çok zorlandım ama şimdi hepten geçti diyemem ama eskisi gb değil birçok ilacı da bulunuyor bitkisel çözümlerde var ama ben ilaç kullanmıştım .

Eklentiler

• FF25244F-90F2-4058-9FF6-9672E3202824.webp
    FF25244F-90F2-4058-9FF6-9672E3202824.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 81
Slm arkadaşlar bende yeni sıkıntıyla geldim🙂 kızlar benim sadece karın bölgemde kaşıntı ve döküntüler oluştu enzimlerim çok şükür iyi bi sıkıntı yok doktor safra asidi testi yaptırmamı istedi daha yaptırmadım, 27 haftalıkkende olmuştu sonra hakiki zeytin yağı sabunu ve vazelinle 2 haftaya geçti şimdide aynısını yapıyorum kasıntım duruyor tekrar başlıyor tekrar sabunla yıkayıp vazelin sürüyorum duruyor, size sormak istedigim gebelik kolestazı tek karında olabilir mi yoksa tüm vücuda mı yayılır inşallah kimsenin başına gelmemiştir ama bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim,,

Slm arkadaşlar bende yeni sıkıntıyla geldim🙂 kızlar benim sadece karın bölgemde kaşıntı ve döküntüler oluştu enzimlerim çok şükür iyi bi sıkıntı yok doktor safra asidi testi yaptırmamı istedi daha yaptırmadım, 27 haftalıkkende olmuştu sonra hakiki zeytin yağı sabunu ve vazelinle 2 haftaya geçti şimdide aynısını yapıyorum kasıntım duruyor tekrar başlıyor tekrar sabunla yıkayıp vazelin sürüyorum duruyor, size sormak istedigim gebelik kolestazı tek karında olabilir mi yoksa tüm vücuda mı yayılır inşallah kimsenin başına gelmemiştir ama bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim,,
bu benim tecrübeme göre göbeğin büyüyüp cildin gerilmesinden dolayı oluyor aynı durum bende de var cildim zaten çok kuru. hele ki duştan çıkınca aman yarabbim çıldırıyorum

Merhaba, benim başıma geldi. Benim vücudumun her yerine dağıldı. Doktor gebelik kolestazı olabileceği şüphesiyle testler yaptı.. şükür değerlerim iyi çıktı. Cildiye doktoru baktı, önce uyuz dedi, ilaçları hiç işe yaramadı. Başka bir cildiye doktoruna gittim. O da egzama dedi. İlaçlarını kullandım, kaşıntı ve yaralar geçti. Ama hala izleri duruyor. Ara ara kaşıntı oluyor, bu hafta tekrar gideceğim egzama ilaçlarımı yazdırmaya

Evden gidip geliyorum süt götürüyorum. Çok şükür iyiyiz her geçen gün. Minik savaşçım orda büyüyor. Cildi kuru yormuş hemşiresi zeytinyağı istedi bizden 🤲 göbek bağı düşmüş bugün verdiler bana çok duygusal inanın 🥺
Hey maşaallah doğdu da büyüyor bile annesi rabbim nazarlardan saklasın 🥰😍❤️ Eskiler göbek bağını okula, hastaneye filan göndermiş aslı astarı var mı acaba 😅 saklanır mı ki acaba ya da saklanırsa nasıl saklanır 🧐

Çok şükür yaşamadım canım hiçbir anneye de yaşatmasın rabbim ama gebelik kolestazında avuç içlerinde ve benzeri belli bölgelerde kaşıntılar oluyor diye biliyorum göbekte kaşıntı normal sanki ya çatlayacak sanki oralar o yüzden inşaallah çatlamasın kolestaz hiç olmasın da doktorun safra asidi testi de istemiş ama bence temiz çıkar Allah’ın izniyle. Belirtilerini de internetten baktım foto ekliyorum. Bir tek karın kaşınmasıyla olmaz gibi geliyor inşaallah ☺️😌

Eklentiler

• CAC2EB3D-F075-47CC-B0BF-540E5B01F834.webp
    CAC2EB3D-F075-47CC-B0BF-540E5B01F834.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 62
  • 4B8F64FC-C62B-4E0B-AA5D-AFAF23C21682.webp
    4B8F64FC-C62B-4E0B-AA5D-AFAF23C21682.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 59
Canım sen beni dinle ve doktor ile görüş tekrar. Çünkü 16 10 çok yüksek. Ben günde 4 kere alfamed kullanıyordum ve 8 e çıkardılar yine de düşmedi. Arada 10 7 filan oluyordu ama genelde yüksek seyretti. Sık sık kan aldılar benden değerlerim değişmeye başladı mı diye. Son alınan kanda değerlerim bozulmaya başladığı için acil aldılar bebeği. Yani takip altındaydım hep ihmal etme bence.

Kuzum.benim.haftada bir kontrolüm.var. Her defasında bebek gelişimine kan akisina bakılıyor. Protein bakılıyor. Protein çıktığı gini yatisini yaparim dedi zaten doktor. Bu süreçte cenazem oldu.malesef annem vefat etti. Insanin dengesi değişiyor. Yemek vs de hem.canim istemedi açlıktan yükseltiyor. 2 kilo verdim hatta 😞 o yuzden bu hafta kontrolden biraz korkuyorum. Insallah protein cikmaz da yolumuza boyle boyle devam.edip tamamlariz

Kuzum.benim.haftada bir kontrolüm.var. Her defasında bebek gelişimine kan akisina bakılıyor. Protein bakılıyor. Protein çıktığı gini yatisini yaparim dedi zaten doktor. Bu süreçte cenazem oldu.malesef annem vefat etti. Insanin dengesi değişiyor. Yemek vs de hem.canim istemedi açlıktan yükseltiyor. 2 kilo verdim hatta 😞 o yuzden bu hafta kontrolden biraz korkuyorum. Insallah protein cikmaz da yolumuza boyle boyle devam.edip tamamlariz
Başın sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah. Çok haklısın insan neler yaşıyor vücutta dengesini bozuyor. Dilerim sıkıntısız bitirin sürecinizi evladınla 🤲😘

Val
Kızlar göğsümün altındaki ağrı beni benden alıyor nefesimi kesiyor şok şiddetli mide ağrısı gb değil kaburga ağrısı gb bir acı ne yapsam bilemedim ki sizde var mı böyle bir durum ?
Valla canım kaburga ağrısı bende var sol en alt kaburgam çürüdü artık sol tarafıma yatıyorum son haftalar sık dişini diyorum kendime sabah kalkarken ağlayasım geliyor bebek iyi gelişsin diye sol tarafıma yatıyorum. Bebekte kendini sola dayıyor. Gündüz yine artık bir nebze. Ama gece uykularım bölünüyor. Öyle bir ağrı. Benim 20li haftaların ortasında başladı artarak gidiyor. Ben önce fibroya bağlıyordum ama bebek dayanıyor başka açıklaması olamaz böyle bir ağrının. Zaten kaburgamın altında yumru gibi oluyor dönmediyse kafasını döndüyse poposunu dayıyor yapacak hiçbirşeyim yok. 😔

Elektrikli alacağım çalışacağım için iyi çeken bir marka lazım medela dediğin bayağı pahalı 🫢
Bana ablamdan kaldı avent ama yedek parçalarını sipariş vereceğim. Plastik olan parçaları. Ablam baya memnundu internette yorumları da güzel umarım iyidir. Fiyatta yüksek olanda var düşük olanda bence orta karar bişey alınabilir.

Amin canım rabbim kimseye yaşatmasın gerçekten 🙏🏻 Bende okudum canım çok şükür karında kaşıntı döküntü harici hiç bir belirti yok ama cidden sadece göbek kaşıntısı bile zormuş rabbim sabır şifa versin bu hastalıgı geçirenlere, çok teşekkür ederim cevap verdigin için canım🙏🏻
Çok şükür yaşamadım canım hiçbir anneye de yaşatmasın rabbim ama gebelik kolestazında avuç içlerinde ve benzeri belli bölgelerde kaşıntılar oluyor diye biliyorum göbekte kaşıntı normal sanki ya çatlayacak sanki oralar o yüzden inşaallah çatlamasın kolestaz hiç olmasın da doktorun safra asidi testi de istemiş ama bence temiz çıkar Allah’ın izniyle. Belirtilerini de internetten baktım foto ekliyorum. Bir tek karın kaşınmasıyla olmaz gibi geliyor inşaallah ☺️😌

Merhaba, benim başıma geldi. Benim vücudumun her yerine dağıldı. Doktor gebelik kolestazı olabileceği şüphesiyle testler yaptı.. şükür değerlerim iyi çıktı. Cildiye doktoru baktı, önce uyuz dedi, ilaçları hiç işe yaramadı. Başka bir cildiye doktoruna gittim. O da egzama dedi. İlaçlarını kullandım, kaşıntı ve yaralar geçti. Ama hala izleri duruyor. Ara ara kaşıntı oluyor, bu hafta tekrar gideceğim egzama ilaçlarımı yazdırmaya
Çok geçmiş olsun sizede rabbim şifa versin sağlıkla bu günleri atlatıp bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 Bende güneş alerjisi var 2 gün önce az güneşte oturdum ne olduysa sonrasında oldu😞 testi yaptırmak istemiyorum bir yanımda sorguluyor yaptırmalımıyım diye o yüzden sizlere sormak istedim bende işe yarıyor tabi birden kesmiyor ama işe yarıyor hakiki seytin yapı sabunu ve vazelin aklımızda kalsın egzamayı bilmiyorum ama kaşıntı gerçekten çok zor inşallah sizdede geçer gider🙏🏻 Teşekkür ederim cevapladıgınız için🙏🏻

Back
X