2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
artıkta doğum konuşuruz heralde benim ağrılarla birlikte doğum korkusuda baya arttı bide sürekli kız çocuğunun doğumu zor olur diyenler falan çok bakalım doğum nasıl olucak en çokta sezeryan olmaktan korkuyorum ama hayırlısı neyse o olsun tabi

Anoooo kız di demi seni ki yakın ama araları okadar zorlamaz normal doğum ilk evladın benim gibi kız olsaydı yanarsın ben bir hafta çektim sancıları açılma olmadı suni sancı da vermemislerdi ölmüştüm.resmen evet kız erkeğe göre biraz daha zor

Burda cok fazla suyu gelen oldu canm bebeğin iyi olsun kucağına al inşallah şimdi nasilsin sezeryan doğum için neler onerirsin pijama mi elbise tarzı şeyler mi ilk gün kanama çok oluyor mu hata bezi mi veriyorlar
Ben hic bisey hazirlamamistim annem alt ust pijama bide gecelik sabahlik takim getirmisti ben elbise giymedim hep alt ust takim giydim daha rahat ettim o sekilde cunku yatarken etek yukari falan toplaniyo beni rahatsiz ediyodu normal zamanda da ilk sondayi cikarana kadar zaten alt ciplak kaliyor surekli tampon uyguluyolar daha sonra bana bez taktilar 2 gun kaldim dikislerin ustundeki bandaji cikartilinca orkide gectim ama bol bol emici kilot almistim o cok rahat oluyor. Hastanenin taktigi bez bebek bezi gibi yandan cirtli olanlardan tuvelete falan girerken sok cikar tak zor oluyor. Kanamam ilk ciktigimda cok oldu sonra akinti ile karisik az az kanamam oldu o kadar yogun kanamam olmadi

Canmm inşallah gelecek yanına nasıl toparlayabildin mi ilk gün zormu oluyor sezeryanda
Toparlandim cok şükür canim. İlki epiduraldi sonrasi cok kötüydü.. bunda genel anestezi verdiler uyanirken zordu sonrasida zordu biraz cok Şükür atlattim. Sen nasilsin sıkıntı yok degilmi

teşekkürler canım ağrılardan fırsat buldukça tafını çıkarmaya çalışıyorum bakalım bu gebelik baya zorladı
Çoğumuzun ikimci gebeligi. Nedense ikimci gebelikler zorlu gecti..benimde.oyledy.ben ilkimde okadar.kolaydiki cok rahatttim..bu hamileligim cok zordu sikintiliydi acaba neden insallah gececek bu günler mis.kokulular.gelcek

Nst de uyanik mi olmasi gerekiyor? Ben de gecenlerde gittigimde cok hareketliydi kalp sesini devamli kaybediyordu o yuzden rahat durmadigi icin hemsire cok ugrasti nerdeyse yarim saat dedi asiri hareketten dogru düzgün olmadi nst.

Toparlandim cok şükür canim. İlki epiduraldi sonrasi cok kötüydü.. bunda genel anestezi verdiler uyanirken zordu sonrasida zordu biraz cok Şükür atlattim. Sen nasilsin sıkıntı yok degilmi
Uyanırken zordu derken.Ben biraz tedirginimde genel anestezi mi olsam daha iyi olur diyorum hep

Hic bozma morelini kuzum ben ozelde sıgortam var diye gidiyorum kendımde develt hastanesınde calısıyorum arastirma bide bak ılk ozele gittifimde kanama alanım oldugunda doktor bide cok ovduklerine gititm dedıkı haftaya gelrisin kalp atısını duymazsak kürtaj pattadan nedicemizi dasırdık esimle bide ilk gebelık he neyse sonra Allaha dua ettım hep ama Rabbıme bıraktım karsıma baska bi doktor geldı kmse yazmazken raporu o yazdı velhasıl sonra kendı hastaneme gittm oda bastırıor falan agzından cımbızla laf alıosun bıde ustumde forma var demezmi bebekde bazı problemler var sonra ilte zaman ılerliyor tabı buseger beyin ventrıkuller acıklık var dedi ama gecer diyede kendı doktorum hep soyledi Allah binkere razi olsun ayrıntılıya girdim kalpte parlaklık dedi daha dun gittigimde kafasi büyük dedi yanı hep bisi dendi hic canını skma annesi Allah büyük Allaha bıraktıgımzda cok sukur zayi etmiyor kulunu oyuzfen icini ferah tut bırbırımıze dua edelim az zaman kaldı Allahın ıznıle alalım kucuklerimizi bi avazda

O bazısına gore deisiyor mesela benı bazı arkadasladım var normal daha rahat geldi dıyen bazısıda sezeryan daha iyi diyen hic korkma canım benm suan cevremdekı butun arkadaslarm kendi istekleriyle sezeryan oldular pısman olanda yok:)

Ay uyuyamıyorum asla karnımdaki gerginlikten.Bide hemoroid çıktı benim başıma
Bol bol kayısı ye kefir iç çok faydasını görürsün hemoroid için kabız olmaman çok önemli ben günde 4-5 tane kayısı yiyrm bi büyük bardak kefir içiyorum kan ilacı ferrum kullandgm halde hiç kabız olmadım bulduğun meyveleri ye erik kiraz hepsi fayda eder hem bebişe kılo

Ay uyuyamıyorum asla karnımdaki gerginlikten.Bide hemoroid çıktı benim başıma
Bende de aynı durum var. Karnım taş gibi patladı patlayacak. Doktorun verdiği tuvalete çıkma ilacı hemoroide sebep oldu. Perişan haldeyim artık. Sırtım çatlıyor ağrıdan. Bebeğin kıyafetlerini yıkadım. Yarısını ütüleyebildim daha sırtım belim koptu.

Nst de uyanik mi olmasi gerekiyor? Ben de gecenlerde gittigimde cok hareketliydi kalp sesini devamli kaybediyordu o yuzden rahat durmadigi icin hemsire cok ugrasti nerdeyse yarim saat dedi asiri hareketten dogru düzgün olmadi nst.
Hemşire bugün böyle dedi uyuyor kalkıp biraz yürü meyve suyu ve çikolata ye gel dedi daha sonrası hareketlendi. Benim de ilk nst hiç bir bilgim yoktu bugüne kadar

Günaydın cnm çok teşekkür ederim inşallah alicaz kucağımıza TEk dileğim tek isteğim bu ablasıyla abisi onu bekliyor karnımın hareketli olduğunu görünce koşarak yanıma.gelip izlemeye başlıyor lar okadar heyecanlanıyor ki anlatamam kızım bazen ağlıyor ona birşey olmasın die sağlıklı gelsin de bana yeter Allah'ım olmayan herkese nasip etsin

Aman aman Kabız olmadım aslında ama karnın yaptığı baskıdan da olabiliyormuş galiba son zamanlarda.Çok ayakta kalmak ve oturmak sebepli.
Cok sacma gelecek ben denemedim ama cok okudum, burun spreyi cok iyi geliyormuş.
hiç duymamıştım tüm gece dolaştım evin içinde.
Ayakta olmayı geçtim yatarken bile sanki belim boşlukta kalıp aşağı baskı yapıyor.

Bel ve sırt ağrısı bende de oluyor hem yatınca hem ayakta.Asla yatma pozisyonu bulamıyorum kendime.
Bu dertle nasıl yürüyüş yapıcaz fazla ayakta kalınmaması gerekiyor yazmışlar.

Uyanırken zordu derken.Ben biraz tedirginimde genel anestezi mi olsam daha iyi olur diyorum hep
Benim ilkinde epiduraldi onun güzelliği ve kötülüğünü yaşadım ilk doğum olunca oğlumun ilk ağlayışını yanıma getirilince susup bana sarılmasını hep gördüm çok güzel ve değişik bir duygu ama üstünden 5 yıl geçmesine rağmen bel ağrım daim kaldı halen 5 yıldır soluma yatamıyorum doğumdan sonra ama tabi bu beni etkiledi herkezin etkileri bilmiyorum genel ben o yüzden genel anestezi olcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…