- 29 Nisan 2023
- 61
- 162
- 8
- 34
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #20.341
Bende muayene kaydı açılıyor, nst sonrasında muayene de oluyorumHer iki haftada bir gittiğinizde muayneye kaydı açıyormusunuz ücret ödeyip yoksa sadece nst çekilip doktora mı gösteriyosunuZ
2 kg oldugunu düşününce 4/1 fazla cıktı iki hafta önde çıktı ,devlette hep öyle görünse mesela hep yanlıs ölçülse belkide erkenden alalım tmm ideal diyecek bir alacaklar kucucuk , en iyisi özele de devam edeyim ben arada gene imkan oldukcaİnşallah canım.Aradaki farka bak mesela 400 gram ne kadar fazla aslında.
Bana bi başkası şeker mi var acaba sende dedi.Başka doktora gittim şekerin olsa bebek kilolu olur saçmalamış dedi
34. Haftaya girdim daha çatlak yok bende ama olmaz diyemem son günler bile çıkabiliyormuş canım belki de çıkacak yani... Ama Seda Altın'ın markası var ya The Touch biliyorsundur belki, onun çatlak önleyici kremini kullanıyorum.Çatlak durumlarnz nasıl arkadaşlar ben 32+2 oldum gün gün catlaklarm artyo sanki biranda çatlamaya başladımsabah akşam çatlak yağı sürmeye çalışıyorum bazı günler tek seferde sürdüğüm oluyo cidden bu genetikten şanslı arkadaşlara çok imrenyrm şuan böyle çatlyosam son ay haritaya doncem galiba
Hem araba hem puset minderi olarak kullanılıyor hani onları mı diyorsun canım?Yeni bebek arabasi yatagi alan arkadaslar bunlarin temizligi nasil yapiliyo ya ? Kutusunda posetinde geldi hepsi yikamasam da silerek dezenfekte etsem uygun olur mu?
İnşallah dönmüştür canım güzel haberler al inşallah, bizi de haberdar et. Benim randevum da perşembe günü çok heyecanlıyım kilosunu da merak ediyorumperşembe günü randevum canım inşallah dönmüştür diye dua ediyorum
Ay maşallah2750 geldi hanım efendi , biraz önden gidiyor, senin kontrolde ne çıktı kilosu, aynıyız neredeyse :)
Size katılıyorum elitimde ikinci oglunu Dr izne ayrılacak diye erken dogurdu sezeryanla halbuki bekleyebilirdi ,neyse cocugun basında 10 gün nöbet tuttular cocuk kendi tükürcüğünü yutamayıp bogulma tehlikesi yasıyordu sürekli, sonradan cok pisman oldular keske az daha dursaydı diye,her cocuk böyle olacak diye bir sey yok tabi ama Dr a göre anne babaya göre karar verermemeli dogumaBenim bildiğim kadarıyla bebek organ gelişimi dahil gelişimlerini 38. Haftada dolduruyor bunun da em önemlisi ciğer gelişimi. Yanlış biliyorsam aydınlatılmak isterim. Normal doğumla erken doğmak isteyen bebeğe veya sağlık riski olana diyecek birseyim yok zaten belirttim. Mesele herhangi bir risk olmadan tatile çıkacağım bayramda yokum çok yoğunum diye erkenden Sezeryan alımları. Gereksiz görüyorum. Arkadaş kendisi bile bayramda olmayacağı için bence demiş yorumum onaydı. 37. Haftada yeğenimi doktor kılosu yeterli diyerek ufak bahanelerle doğum yaptırdı çocuk kendi başıma solunum yapamyordu düşük kiloda doğdu 2700 doğum oldu 25 gün hastanede yattı savunmasız vücut enfeksiyon solunum sıkıntısı hepsi peşpeşe geliyor. Çocuğu hastaneden aldgmzda kılosu 2400 olmuştu. Küçük olduğu için ememedi çok sıkıntı çektik çevremde çok var bu sekilde izne cıkcm yoğunum diye erken alımlar. o yüzden gerek olmadıkça erken doğuma karşıyım.
Aslında makineden makineye değiştiği gibi doktorun ölçüm aldığı yerle de alakalı oluyor sanırım yani bir olayı var bunun ama çözemedim. Çünkü doktor en son bizimkinin kilosuna bakarken ilk bastığı yerde "yok buradan pek doğru sonuç alınmaz" gibi bir laf edip başka yere bastı öyle baktı. Bilmiyorum bu işi2 kg oldugunu düşününce 4/1 fazla cıktı iki hafta önde çıktı ,devlette hep öyle görünse mesela hep yanlıs ölçülse belkide erkenden alalım tmm ideal diyecek bir alacaklar kucucuk , en iyisi özele de devam edeyim ben arada gene imkan oldukca
Tansiyon sorunu devam ederse beklememek lazım fazlaEvet 37 hafta o kadar erken degil ama ne biliyim 38 olsa hadi neyse
Doktor tansiyon icin 10 gun takip eger sikinti olursa daha erken olabilir dedi
Bakacaz 10 gun sonra tekrar konuşcam doktorla ameliyat icin
İlle bir şey yıkıcam içim rahat edecek ya gözüme onu kestirdim başka bir kaç bebek şeyim daha vardı attım gittiCok mantiklibende yatak kilifini atsam mi diyorum ama gerek yok dediler eminde olamadim is cikarmayayim basima dedim
Yaa iyi yapmissin benim yeni aklima geldi her seyi yikadim coktan atardim ne guzel beraberinde.İlle bir şey yıkıcam içim rahat edecek ya gözüme onu kestirdim başka bir kaç bebek şeyim daha vardı attım gitti
Ne kullanıyorsun bilmiyorum ama ben en başından beri düzenli olarak lierac kullandım 34+5im hiç çatlağım yok
hemde nasıl canım inşallah güzel haberlerle gelirizİnşallah canım benimde perşembe randevum var artık randevular daha heyecanlııı
tam 34+0 oluyo canım 32+0 da 1900 gr dı bakalım ne kadar gelicek bu kontrolde34. Haftaya girdim daha çatlak yok bende ama olmaz diyemem son günler bile çıkabiliyormuş canım belki de çıkacak yani... Ama Seda Altın'ın markası var ya The Touch biliyorsundur belki, onun çatlak önleyici kremini kullanıyorum.
Hem araba hem puset minderi olarak kullanılıyor hani onları mı diyorsun canım?
İnşallah dönmüştür canım güzel haberler al inşallah, bizi de haberdar et. Benim randevum da perşembe günü çok heyecanlıyım kilosunu da merak ediyorumsenin tam kaç haftalık olmuş oluyor o gün?
Ay maşallahkaçıncı haftada bu kilo?
Maşallah canım ben de tam 31+3'te gitmiştim şimdi gittiğimde 34+3 olucak çok merak ediyorum ne kadar aldığınıhemde nasıl canım inşallah güzel haberlerle geliriz
tam 34+0 oluyo canım 32+0 da 1900 gr dı bakalım ne kadar gelicek bu kontrolde
Canim benimki 8 cikmişAslında makineden makineye değiştiği gibi doktorun ölçüm aldığı yerle de alakalı oluyor sanırım yani bir olayı var bunun ama çözemedim. Çünkü doktor en son bizimkinin kilosuna bakarken ilk bastığı yerde "yok buradan pek doğru sonuç alınmaz" gibi bir laf edip başka yere bastı öyle baktı. Bilmiyorum bu işi
Bu aradaLadyMorganas canım sen idrardaki eritrosit değerine baktın mı sordum ama yanıt verdin mi göremedim merak ettim
Ben dün aldım, klasik muayene sonrası verdi hemen doktor. Başka hiçbir şey yapmadı.32+0 da calisabilir raporu alan var mı acaba , nstye baglayarak mı veriyorlar ? Yoksa kan falan veriyorlar
Lierac jel gibi içinde tanecikler yok çok hızlı emiliyor o yüzden herhangi ekstra bir şey yapmıyorumCanım kremi sürerken yedirmek için yuvarlak çize çize sürmemiz lazım ya öyle olunca da içindeki tanecikler toplanıyor gibi oluyor, sen nasıl yapıyorsun?
Lierac jel gibi içinde tanecikler yok çok hızlı emiliyor o yüzden herhangi ekstra bir şey yapmıyorum
Farklı ürünler demekki bilemedim canım, sen yedirebildiğin kadar güzel yedir de kalanı önemli değildir benceBende lierac pembe tüpden kullanıyorum, onun içinde küçük küçük siyah partiküller var, bende ten iyice emsin diye ovuştururken bir yandan elime toplanıyor gibi oluyor
Hayır direk veriyorlar nst filan sokmadanBen dün aldım, klasik muayene sonrası verdi hemen doktor. Başka hiçbir şey yapmadı.
Merhaba bende 29+2 haftalikken erken doğum riski olduğu söylendi tam sınırdaymışım 25mm ölçüldü prosgestan fitil ve magnezyum verdi ağrılarım için sızım nasıl geçiyor bi sorun yaşadınız mı bol bol dinlenmem gerektiğini söyledi doktorum ama benim hala kasiklqrim da ve belimde bazen acayip ağrı oluyor adet olucak gibi özellikle gece bel ağrısı baya oluyor daMerhaba kızlar temmuz annelerinden Rahim ağzı kısalığı yaşayıp doktordan erken doğum riski teşhisi alan var mı? Varsa nasıl bir yol izlediniz? Tedavileriniz neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?