2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Yok kılosu gayet iyi benxe banada senınki gibi dedi hatta karbonhidrati kes dedi 2.100 32ye gore bı tık fazla saglıklı olsunda annesi alır o doguma kadar 3 3.500olur
Kız ne beyaz kanım nede kırmızı kanım varmış benim tahlillerde bakmış doktor

Ay ben neredeyse 3 yıldır ütü yapmıyorum çok nadir eşimin gömlekleri kurutmada çok kırıştıysa ütülüyorum. O yüzden çok üşendim ay daha kıyafetleri yerleştireceğim dolabım, çekmecem bile yok. Bebeğin bi tek kıyafetleri, benim de bir tek pijamam var hazırda. Başka hiçbir şey almadım, yapmadım. Gözümde büyüyor resmen her şey :/
Annem ben de kıyafet getircem, hepsini bir arada yıkayalım çıksın istiyor. Aslında elimdekileri yıkayıp kurutsam iyi olur da onları da koyacak bir şey lazım dolap, şifonyer vs bi şey almadım hala bebek için biraz da o yüzden erteliyorum. Bu haftalarda eksikleri tamamlayayım bari artık. Daha çok varmış gibi geliyor bana hala

Yenidoğan ken kıyafetlere karşı çok hassas oluyorlar ve ne kadar doğal olsada kimyasal şeyler deterjanlar. O yüzden ilk yıkananları ütülesen iyi olur. Sonrasına yaşayarak görürsün atopik bir bebek değilse yapmazsın. Atopi ile uğraşmak zor çünkü.
Benim bebeler bembeyaz doğuyorlar ilk doğumumda dr görür görmez elime bir kağıt tutuşturmuştu. Bu bebek atopik olur diye olduğu oda da toz olmayacak toz çeken eşya olmayacak halıdır perdedir vs. Hatta o zamana kadar bir sefer kv çamaşırları başka deterjanla yıkamış evde bebek deterjanı olmasına rağmen görümcem öyle yapıyormuş diye çocuk kıpkırmızı olmuştu sonra anladık

Ciğer iğnesi bende vuruldum on iki saat arayla 2 ampül şeklinde benmde haftalarda kilolarda farklı farklı çıkıyor adete göre 34 haftalık kendi doktorumun ölçümüne göre bebek 31-32 haftalık kilosu 1834 dopplerre göre kilosu 1500 ölçümleri 30-31 hafta hangsi doğru bende bilmiyorum yarın tekrardan dopplerre gidicem salıda doğum olucak vallai sağlıklı olsunda bıraktım artık ölçümleri

Beyin yoruyolar anca başka birşey değil valla sanada hap vermislermiydi icmen için bana hap da getirmişler altı tane dört saat arayla iciceksin dediler hepimizin ki sağlıklı dogsunda gerisi önemli değil hiç valla

Ay korktum şu an, haftaya yıkayıp ütüleyeyim bari.

Kaçıncı haftadasın canım doğum olacak yazmışın sağlıkla gelsin inşallah.

Benim doktor da boy kilo sorunca söylemiyor zaten, bekliyorum bekliyorum birşey demeyince ben soruyorum boyu kilosu ne kadar olmuş diye o zaman da boy kiloya takılma gelişimi önemli diyor

Kızlar 35+2 den sesleniyorum ev temizliğindeyiz eşimle 3 gündür Allah ondan razı olsun ama cok zor cidden erken yapmakta fayda var sakın cok geçe bırakmayın normalde ben annemle yapıcaktım rahatsızlandı eşim ben yaparım dedi onun yamaklığını yapıyorum ama yinede eğil kalk cok zor benden size tavsiye insan korkuyor bişey olur mu diye

Kızlar bende hala temizlik yapmadım maalesef annem de yok biliyorsunuz . Ailemden de kimse el atmadı hiç bir şeye . Bir çorap bile almadılar kızımıza . Gözümüz eşyada değil ama en azından düşünmek yeterdi bende aileden yana şansim yok maalesef mesajları okuyunca üzüldüm . Sizin en azından destek olacak bir anneniz var keşke tüm anneler annelik yapsa

Bana hap vermediler sadece ciğer iğnelerini salındım o kadsr ve normal ı mom ferrasanol b 12 içmeye devam ediyorum

Benim doktor da boy kilo sorunca söylemiyor zaten, bekliyorum bekliyorum birşey demeyince ben soruyorum boyu kilosu ne kadar olmuş diye o zaman da boy kiloya takılma gelişimi önemli diyor
Gelişimi devam etdiği sürece sıkıntı yokda sonuçta boy kilo falan ölçümler gösteriyor gelişimini tabiii bilemeyizde çünkü farklıda çıkıyor boy kilo zaten şurda kalmış 2 gün bu saatden sonra sağlıklı olması için dua ediyorum

Yavrum benim annem var bak ama rahatsız diye hiç bisey yapamıyor yani önemli olan anneler babalar degil bence yanında destekçi bi eşin varsa hal edemeyeceğnz hiç bisey yok emin ol tabiki kalbin cok kırılıyordur ama her anne bazen evladının ne kadar ona ihtiyacı olduğunu bilemeyebiliyor biz bunları bilerek anne olucaz olucaksın böyle düşün

Canım benim bizimkilerde temizliğime yardım edemeyecek.Annem zaten tansiyon hastası aynı zamanda kız kardeşimde evleniyor hazırlıkları var.Gelinlikti,ev tutmaydı,çeyizdi bunlarla uğraşıyorlar.Yoruluyorlar yeterince.Maddi olarak ev kurmak çok zor bende kimseden bişey beklemiyorum.
Ben temizlik için birini tutucam açıkçası.Bugün eşimle beşiğin yerini falan ayarladık.
Kayınvalidem desen depremde çok kayıp yaşadılar maddi,manevi.Evleri yok şu an.Görümcem yarın doğum yapacak onun yanına geçti haliyle.

Hayat şartları böyle getirdi bize hamileliği Allahım sağlık versin hepsi hallolur.Öyle temizlikmiş kıyafetmiş olması gerektiği kadar her şey elimizden böyle geliyor.Hiç canını sıkma.

Zaten bir kere utuleyip bir daha utulemiyorsun devam eden varsa bilemem ama :) bende çok ütüleme taraftarı degilim

Beninde yok canım :) Allah yeter sağ salim doğsun bizde sağ salim olalım evinize gelelim boşver gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…