- 21 Eylül 2022
- 1.661
- 2.255
- 53
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #21.021
masaj falan banada fayda etmiyo bende uyuşma yok ama helede ağrı biranda vurunca ayağımın üstüne basamıyorum düşecek gibi oluyorum ne oturmaya geliyo ne yürümeye ne yatmaya artık baya zorlamaya başladıBen de bel ağrısından ölüyorum bacaklarımda uyuşma da olmaya başladı beni korkutuyo kimseye de söylemiyorum herkes endişe edecek diye ama artık bir an önce vakit gelsin istiyorum belim çok zorlanmaya başladı ne uyku uyuyabiliyorum ne yürüyebiliyorum doğru düzgün taş gibi sert gerçekten belim masaj yapıyorum eşimden istiyorum ama hiç hafifleme olmuyo ilaç da içemiyorum
hayırlısıyla gelsin artık kucağıma alimde şu stres bitsin zaman biran önce geçsin istiyorum bidahada ne eşim ne ben çocuk istemeyiz heralde bir kız bir oğlan yeter diyoruz en çok yoranda bu stresCanım benimkide dönmüş ama sezaryen olmak zorundayım bazen elimizde olmuyor her şey sağlıkla gelsin mühim olan o kendini hiç sıkma ameliyatın yüzü soğuk o konuda haklısın insan tedirgin olabilir ama ne kadar uzun kalanlar ameliyatta bizimki öyle değil hemde ödülle çıkıcaz oradan her şey güzel olacak inşallah hayırlısı ne ise o olsun senin ve bebeğin için
Canm ben ilkini normal oldum alttan dikisim çok çok kötüydü ve. Göğüslerim yara oldu hem. Alttan çok ağrım oluyordu dikislerden hem göğsüm.heo açıyordu inan sezeyanli gibiydim görenler bile diyordu. Ne oturabiliyordm emzirirken canım aciyordu sonra arkasına mastıt oldm aman düşman başına okdr kötü ateslendm bebek emmedi ...şimdi dört yasinda oğlum ben bunu mecburen sezeryan olcam inan hangisi iyi kötü bilemem hayırlısı inşallah ama ben normal doğumda da birilerine muhtaç gibiydimen çokta zaten o düşünceler korkutuyo ameliyatlı daha geç iyileşicem oğlumda henüz herşeyini benim yapmamı istiyo bide bebek olucak kimseye muhtaç olmadan biran önce toparlanmak çocuklarıma bakmak istiyorum ama tabi hayırlısı sezeryansa mecbur olucam diretemem normal olsun diye hiçbir şekilde risk alamam ilk gebeliğimde kaybetmenin acısını yaşamış biri olarak en sağlıklısı nasıl olucaksa o olsun tabikide allah hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin
enfeksiyon falanmı olmuştun çünkü benimde oğlumda dikişliydim ama o kadar zorlamamıştı her ihtiyacımı görebiliyodumCanm ben ilkini normal oldum alttan dikisim çok çok kötüydü ve. Göğüslerim yara oldu hem. Alttan çok ağrım oluyordu dikislerden hem göğsüm.heo açıyordu inan sezeyanli gibiydim görenler bile diyordu. Ne oturabiliyordm emzirirken canım aciyordu sonra arkasına mastıt oldm aman düşman başına okdr kötü ateslendm bebek emmedi ...şimdi dört yasinda oğlum ben bunu mecburen sezeryan olcam inan hangisi iyi kötü bilemem hayırlısı inşallah ama ben normal doğumda da birilerine muhtaç gibiydim
Çok yirtilmisti canımenfeksiyon falanmı olmuştun çünkü benimde oğlumda dikişliydim ama o kadar zorlamamıştı her ihtiyacımı görebiliyodum
inşallah işe yarar artık biran önce kucağıma almak istiyorum bel ağrılarım aşırı derecede olmaya başladı kramp giriyo ayağımın üstüne bile basamaz oldum bebek kaburgalarımı zorluyo artık nefesimi bile etkiliyo ve kemiğimi acıtıyo baya herkeste varmı acaba bu kaburgalardaki batma gibi ağrı
Seninde işin cok zor canimCanim bende de kaburgalarim bana batiyor acayip rahatsiz oluyorum gece uykulari haram zaten
Bir de secde pozisyonu bebeği doğum şekline sokar.
Sizler böyle panik olunca şaşırıyorum. Benim bebek bir aşağıda bir yukarıda ki haftam artık doğum yapabilir bir dönem. Doktor da o yolunu bulur diyor.
Panik anksiyete ve diğer tüm olumsuz duygulardan arınmak için uğraşın kızlar ( bu söz kendime de)
Mesela bakın ben hiç panik olmuyorum tam doğum haftamda eşim yurtdışına gidiyorve ben tek başımayım. En fazla ya ambulans ya taksi çağırır kızımla birlikte hastaneye giderim diyorum
Benim ev temizliği olacak, hastane çantası hazırlık olacak ,ütüler yapılacak bir sürü isim var, haftaya salı yıllık izne sonra dogum izni başlayacak artık hafataya gücüm yettiğince yapıcam ufak ufak , inş hayırlısıyla vaktiyle gelir yoksa anası fena saldı hiç hazırlık yokNasilsiniz kizlar nasil gidiyo??? An itibariyle alisverisi bitirdim sukur ivir zivir incik cincik ne varsacanta hazirla ev derle topla kismi kaldi sonrada kisisel temizlikle beraber dogum
ayshem789
Ben dr ların çok garip tepkilerine mağruz kaldığım için daha önce onlar sormadan birşey bile anlatmıyorum zaten anlatsam da dinleyen yok benle beraber 3 kişi daha içeride oluyor. Bi muayenesi biten bir ben bir de sonuç hastası almış oluyor. O yüzden bana güzel anını bırakır mısın vs demem zor.
Bi de artık 4. Hamilelik 3. Çocuk insan yaşadıklarından gördüklerinden sonra o ilk çocuktaki hali kalmıyor ya da bende öyle oldu.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Kolay doğumlu, kolay bakımlı olsunlar '23 bebeleri.
Bende Beylikdüzü ve sırf bunlar yüzünden devlete gidiyorum. Özel sigortam yok ve özel hastaneler bile devlet gibi tıklım tıkış o parayı vermeye değmez diye yeni bir dr gelmiş devlete ona gidiyorum kadın iyi Allah'tan ama işte dediğim gibi 3 kişi bekliyor başında ne olur ne olmaz diye sadece ilacımı yazdırıyorum bebeğe bakıyor varsa tahlil verip çıkıyorum sonuç bile göstermiyorum absürt birşey yoksa sağlık ocağına gidiyorum.Biliyorum ama skıntı su hastane cok yakın uzaga gideniyorum yksa bakırkoyde bilindk ck iyi dontorlar var surdan suraya gidince bile cıkarıyorumbırmalde bile bulantilarim ck istanbuldaysanız ki bilirsiniz bitere gitmek zülum ben beylıkduzundeyım bi durak hemen gittifğm yer doktorum iyi ck sukur ama ole fotolar falan yk bide bu para olmasına ragmen deli kalabalık saglık sıgortam karsilıyor saglk sıgoetasi olmayan 1.500 verıor
Aynı durumdayım eşim dışarıda değil ama mesai saatinde suyum gelse onun İkitelliden Beylikdüzü ne gelmesini beklemek sıkıntı üstelik çalışırken ona bunu söylesem şeker hastası bir de onu düşünmekle uğraşıcam o yüzden dua ediyorum diğerleri gibi sabah ezanına müteakip gelir inşallahBir de secde pozisyonu bebeği doğum şekline sokar.
Sizler böyle panik olunca şaşırıyorum. Benim bebek bir aşağıda bir yukarıda ki haftam artık doğum yapabilir bir dönem. Doktor da o yolunu bulur diyor.
Panik anksiyete ve diğer tüm olumsuz duygulardan arınmak için uğraşın kızlar ( bu söz kendime de)
Mesela bakın ben hiç panik olmuyorum tam doğum haftamda eşim yurtdışına gidiyorve ben tek başımayım. En fazla ya ambulans ya taksi çağırır kızımla birlikte hastaneye giderim diyorum
O kadar yırtık olma sebebi neydi acaba? Bizi de bilgilendirirseniz dikkatli oluruz.Çok yirtilmisti canım
Allah kolaylik versin valla hepimize yorucu havalarda isinmaya basladi zaten 10 dk ayakta dursa insanin her yeri sisiyoBenim ev temizliği olacak, hastane çantası hazırlık olacak ,ütüler yapılacak bir sürü isim var, haftaya salı yıllık izne sonra dogum izni başlayacak artık hafataya gücüm yettiğince yapıcam ufak ufak , inş hayırlısıyla vaktiyle gelir yoksa anası fena saldı hiç hazırlık yok
benim oğlan kolu bükük gelmişti o yüzden yırtılmıştı yoksa dikiş olmicaktı seninki neden yırtıldıÇok yirtilmisti canım
Ben epidural aldım prenses doğum o an ağrı hissetmiyorsun o yüzden ıkınma hissi brz zor oluyor doğumum kolaydı masada çok çabuk. Bitti Allah'a şükür. Ama sonrasında çok yırtığım oldu. Perine masajı vs hikaye hepsini yaptm ben. Birde bebeğim 3800 su kafası da büyük:) onlarda etkili olabilirO kadar yırtık olma sebebi neydi acaba? Bizi de bilgilendirirseniz dikkatli oluruz.
Ben prenses doğum istemistm epidural aldm ikinmam çok iyi olmadı saniriimm. Birde bebeğim 3800 du kafası büyüktü onlarda etkili olabilirbenim oğlan kolu bükük gelmişti o yüzden yırtılmıştı yoksa dikiş olmicaktı seninki neden yırtıldı
Benim oğlum ilk günden egemen olsun dedi dört yaşında bende egemen tuna olsun istyrm ama çok uzun ikna etsem ege tuna olsa :))Gerçi daha ben isim de bulmam lazim oğluma isimde bulamadim ,siz neler koyacaksınız oglusu olanlar
prenses doğum ne demekBen prenses doğum istemistm epidural aldm ikinmam çok iyi olmadı saniriimm. Birde bebeğim 3800 du kafası büyüktü onlarda etkili olabilir
Benim kızım mert olsun istiyor ama ben hiç bir ismi oturtamadim kafamda ,tuna ismi güzel bence , artık bende doğunca oğlana soracağım adın ne olsun diyeBenim oğlum ilk günden egemen olsun dedi dört yaşında bende egemen tuna olsun istyrm ama çok uzun ikna etsem ege tuna olsa :))
Ben tek çocuk gibiyim kimim kimsem yok gibi:) bu da ayrı üzüyor diyeceğim ama artık üzülmüyorum. Annem var fakat yaşına göre çok daha yaşlı birisi. Kızımı belki bırakırım ona belki yanımda annemi de götürürüm. Fakat çok güvenemiyorum çünkü normal oturduğu yerden kalkarken bile sebebini bilmiyoruz pat düşüyor. İkidir ayak parmaklarını kırdı. Yeni iyileşti.Seninde işin cok zor canim
Kizinla tek başinasin
Esin işini erteleyemez mi
Her ihtimalle biri kizinla ilgilenmesi lazim
Annen yada kiz kardesin yanina gelemezmi?
@ayshem789
Ay biliyor musun ben de öyle dua ediyorum. Böyle akşam üzeri başlasın, gece sancımı çekeyim sabaha doğru hastaneye gidip doğurayım. Ama eşimin olmadığı haftaya denk gelirse de öğlen olsun diyorumAynı durumdayım eşim dışarıda değil ama mesai saatinde suyum gelse onun İkitelliden Beylikdüzü ne gelmesini beklemek sıkıntı üstelik çalışırken ona bunu söylesem şeker hastası bir de onu düşünmekle uğraşıcam o yüzden dua ediyorum diğerleri gibi sabah ezanına müteakip gelir inşallah
Evet maalesef doğumhane de kim varsa o giriyor ama zaten dr hiçbir şey yapmıyor normal doğumda ebe ve hemşireler ne lazımsa yapıyor doğum bitiyor dr gelip kontrol ediyor rahmi şöyle dikin diyor eğer çok dikişlik işin varsa parçalandıysan o zaman o dikiyor. E zaten dikiş de bitince kalkıyorsun çataldan geceliğini giyip yürüyorsan yürüyerek yoksa tekerlekli sandalyeyle odana çıkıyorsun bebeğinde ya senle geliyor hemşireyle ya da kontrolleri yapılınca geliyor. Oldu bitti maşallah 1 gece yatıp çıkıyorsun genelde. Yani doğum yapacağın yerdeki ebelerin tecrübesi önemli ilk doğumda ki ebem berbattı ben zaten zor ıkınıyorum diye dr u çağırmıştı dr yukarıdan bebeği itti de öyle çıktı aşağıdan bana ıkınmayı kes demiş ben duymamışım bebek çevrilmeden çıkmıştı beni yanlara doğru paramparça etmişti. Neredeyse 40dk dikti dr beni bir de darlttım seni falan dedi 1,5 sene alışana kadar her ilişkide kanadım. Oturup kalkarken bile zorlanıyordum. İkincide Beylikdüzü ndeydim hemşire öyle tecrübeliydiki Allah razı olsun ondan aynı sorunları yaşamadım. İnşallah aynı ebe duruyordur diye dua ediyorumBen bakıyorum doktorla iletişimimiz tutmadı bir sonraki randevuyu ya farklı hastaneye ya aynı hastanede farklı doktora alıyorum.
Birde baştan gebelik hikayesini anlatırken 9 sene bekleme süreli tüp bebek deyince bunu çok iyi anlayan doktor da oluyor. Boyu kilosu haftasıyla uyumlu deyip hiç bilgi vermeyende.
5 farklı devlet hastanesinde muayne oldum artık tecrübeliyim
Devlette doğum da istediğin doktoru. Gireceğini bilsem favori hastane ve doktorumu bile belirledim ama onlar da diyor doğum da nöbette kim varsa o olacak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?