Evet maalesef doğumhane de kim varsa o giriyor ama zaten dr hiçbir şey yapmıyor normal doğumda ebe ve hemşireler ne lazımsa yapıyor doğum bitiyor dr gelip kontrol ediyor rahmi şöyle dikin diyor eğer çok dikişlik işin varsa parçalandıysan o zaman o dikiyor. E zaten dikiş de bitince kalkıyorsun çataldan geceliğini giyip yürüyorsan yürüyerek yoksa tekerlekli sandalyeyle odana çıkıyorsun bebeğinde ya senle geliyor hemşireyle ya da kontrolleri yapılınca geliyor. Oldu bitti maşallah 1 gece yatıp çıkıyorsun genelde. Yani doğum yapacağın yerdeki ebelerin tecrübesi önemli ilk doğumda ki ebem berbattı ben zaten zor ıkınıyorum diye dr u çağırmıştı dr yukarıdan bebeği itti de öyle çıktı aşağıdan bana ıkınmayı kes demiş ben duymamışım bebek çevrilmeden çıkmıştı beni yanlara doğru paramparça etmişti. Neredeyse 40dk dikti dr beni bir de darlttım seni falan dedi 1,5 sene alışana kadar her ilişkide kanadım. Oturup kalkarken bile zorlanıyordum. İkincide Beylikdüzü ndeydim hemşire öyle tecrübeliydiki Allah razı olsun ondan aynı sorunları yaşamadım. İnşallah aynı ebe duruyordur diye dua ediyorum
ismini de bilmiyorum gerçi sadece doğumda gördüm gerçi. Ama çok dua ettim kendisine.
Bende Beylikdüzü ve sırf bunlar yüzünden devlete gidiyorum. Özel sigortam yok ve özel hastaneler bile devlet gibi tıklım tıkış o parayı vermeye değmez diye yeni bir dr gelmiş devlete ona gidiyorum kadın iyi Allah'tan ama işte dediğim gibi 3 kişi bekliyor başında ne olur ne olmaz diye sadece ilacımı yazdırıyorum bebeğe bakıyor varsa tahlil verip çıkıyorum sonuç bile göstermiyorum absürt birşey yoksa sağlık ocağına gidiyorum.
Aynı durumdayım eşim dışarıda değil ama mesai saatinde suyum gelse onun İkitelliden Beylikdüzü ne gelmesini beklemek sıkıntı üstelik çalışırken ona bunu söylesem şeker hastası bir de onu düşünmekle uğraşıcam o yüzden dua ediyorum diğerleri gibi sabah ezanına müteakip gelir inşallah