2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Az kalmış banada salı günü gel günü ve saati belirleyelim dedi haftaya bugün vermedi sanırım 20 23 haziran gibi olucak
Bugün doktora gittim Nst bağladılar hafif hafif sancılarım başlamış, hazırlıklı ol dedi bana doktorum. Önümüzde ki çarşamba tekrar gideceğim. Hecanladım :)

Cok sevindim canim, artik bu haftalardan sonra pek donmez diyorlar, bebek de pozisyonunu aliyormus cunku.

Herhangi bi rahatsizligim yok bazen diş ve baş agrim oluyor yani hamilelikte normal yaşadigim seyler tansiyonumda iyi
Doktor beni riske almak istemiyorum ama ilki oldu diye bunda olacak diye bisey yok
Bakalim surec nasil ilerleyecek doktorla tekrar konuşcam bakalim ne dicek?

Canim her hafta git doktora git
İkiz olunca risk dahada artiyor
38 kadar belki dayabilirsin
Bi sorun olursa zaten doktor ona gore daha erken alir
Olumsuz duşunme benim yengem ikizdi 37+5 dogum yapti

Dogru diyorsun canim
37 hafta okadar erken degil ama dursa daha iyi olur diye düşünüyorum
Biz kuvez yolu cok bekledik bunda da oyle bi sorun yaşamak istemiyorum

Anladım ben olsam beklerdim canım. Yine senin tercihin fakat birkaç hafta daha kalsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Canım senin suanlık gebelik zehirlenmesine dair bir belirtin yok ama yine de erken mi almak istiyor? Zaten her turlu sezeryan olucaktı dimi?
Kilosu baya iyi cnm o zamana daha da alacak bence riske de girme 37 haftalik bebek erken dogum olmuyor.

Teşekkürler kizlar cevaplariniz icin
Ben tekrar doktorlar konuşcam ameliyattan once bakalim surec nasil ilerleyecek

Kizlar canta hazirladiniz mi acabaaa?? Simdi hazirliyorumda bebek icin 2 hastane cikisi 3 zibin 1 takim 2 tulum 2 bere 2 corap 2 eldiven 2 muslin ortu agiz mendili bez islak mendil koydum. Kendim icinde 3 tane pijama takimi 2 terlik depend ped lohusa pedi emzirme sutyeni ic camasiri corap gogus pedi kremi ve kalkani koydum. Daha sonra tarak dis macunu makyaj malzemesi koyucam. Sunuda al diyeceginiz bisey var mi ? Disik olursa pede surmek icin aloe vera jeli al rahatlatir diyolar ne diyosunuz?

Ben hazırladım. Daha önce bir arkadaşa daha söylemiştim belki yine sizsinizdir. Kesinlikle arkadaşlarım kayısı hoşafı tavsiye etti. Ben hazırlayıp kavanozladım. Giderken nasip olursa termosla götüreceğim. Hem gazi çıkarmak hem tuvalete çıkmak her iki doğumdan sonra çok önemliymiş.
Pişik olacağını sanmıyorum hemen 2 günde ben koymadım. Alt açma örtüsü koyabilirsin listede göremedim. Hijyenik olması açısından bence önemli. Ben ayrıca emzirme yastığı koydum bana o tarz şeyler konforlu geliyor. Hazır ebeler varken iyice tutmayı nasıl emzireceğimi öğrenirim dedim.
Normal doğum olacaksa ve özel hastane ise sıcak suyun altına sık giriliyor. Onun için kurulanacak bir havlu alabilirsiniz. Arkadaşım bütün gece 4-5 kez duşa girdim sancılar sırasında dedi.

Yanina çubuk kraker yulaf barlari al. Kendin için bebek icinde eğer istersen zemzem hurma doğar doğmaz ağzına dokundurmak için iyi huylu olsun diye yinede tabi sen blrsn

Birdeeee ebelerin tavsiyesi kaşık biberon olabilir. Normal biberon meme reddine sebep oluyor ama kaşık biberon olmuyor. O an lazım olsa yine eczaneden falan alınır ama dezenfektesi sıkıntı. Bebek emmezse sütümü vermek için yada sarılık durumu olursa mama vermek zorunda kalırsak sonrasında memeye de devam edebilmek için ben koydum çantaya.

Dogru diyorsun canim
37 hafta okadar erken degil ama dursa daha iyi olur diye düşünüyorum
Biz kuvez yolu cok bekledik bunda da oyle bi sorun yaşamak istemiyorum
Merhabalar,kendi fikrim 37 hafta erken degil(sezeryan olacağı kesin doğumlar genelde 37 ile 38. Haftalarda yapiliyor)zaten 37. Haftada bebek premature olmuyor ve erken doğum olarak geçmiyor.Benimde riskli olduğu için haftada iki kontrollerim devam doktor maksimum 37. haftaya gelirsek alacak riske girmek istemiyor.

Canım ben 31+3üm ikiz gebelik doktor en fazla 10 temmuz dedi

Evet canim konusmustuk hosafi ayarlicam onuda insallah. Alt acma ortusu tamamdir peki kasik biberon gotureyim o zaman gogus pompasida goturmek lazim dimi?
Yanina çubuk kraker yulaf barlari al. Kendin için bebek icinde eğer istersen zemzem hurma doğar doğmaz ağzına dokundurmak için iyi huylu olsun diye yinede tabi sen blrsn
Kraker mraker oralarda hallolurda zemzem suyu mantikli tesekkur ederim

Haftaya tekrar gitsen neden geldin derler mi?
Devlet de doktorun çalışma takvimine bakıp nerde olduğunu gorebiliyorsun.

en doğru karar senin kararındır canım, ama ben kendimi yerine koyuyorum son dakika doktor değiştirmeyi ben göze alamazdım belki de benim ilk olduğu içindir, sen kendini nasıl rahat hissedeceksen ve bebek nasıl daha iyi olacaksa öyle olsun

Evet canim konusmustuk hosafi ayarlicam onuda insallah. Alt acma ortusu tamamdir peki kasik biberon gotureyim o zaman gogus pompasida goturmek lazim dimi?
Ben göğüs pompası almadım. Yani belki güzelce emer gerek kalmaz dedim. Gerekirse hastaneden kiralayacağım ilk gün. Sonra eve gelirken dibimizde e bebek var alırız hemen. Ama senin varsa dezenfekte edip alabilirsin yanına. Yoksa sende hastaneden kullanırsın.

Him biliyorum 36 sonra Prameture sayılmıyor zaten ama bebegin gelisimi anne jarninda daha iyi
Senin galiba yarim rahim yanliş hatırlamıyorsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…